Томатний соус з помідорів на зиму – 8 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Томатний соус з помідорів на зиму — це затребувана приправа, яка підходить для заправок, маринадів і підлив. Приготування домашнього томатного соусу в деяких випадках вимагає чималих зусиль, але це варто всіх енергетичних витрат. Смакові якості не зможуть конкурувати з магазинної консервації. У сьогоднішній статті зібрані популярні варіанти заготовки, які стануть хорошою підмогою в домашній кулінарії.

Домашній томатний соус з помідорів на зиму — класичний рецепт

Домашній томатний соус з помідорів на зиму – класичний рецепт, який вимагає мінімум складових для своєї заготовки. Соус готується досить просто, але доведеться віддати деякий час на елементарний процес. Кількість спецій залежить від власного смаку. Деякі додають прянощі, я ж роблю універсальну консервацію.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Помідори 4 кг
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Заготовити томатний соус з помідорів на зиму дуже просто. Вибираємо м’ясисті помідори. Промиваємо їх, а потім викладаємо на рушники і даємо обсохнути. Вирізаємо плодоніжки, попередньо розрізавши плоди навпіл.
  2. Використовуємо блендер або м’ясорубку і подрібнюємо підготовлені томати. Знімати чи не знімати шкірку, визначаємо самостійно.
  3. Беремо містку посуд з подвійним дном і виливаємо подрібнені томати.
  4. Встановлюємо на плиті, включаємо середній вогонь і чекаємо, поки томатна маса закипить, можна прикрити кришкою.
  5. Коли томат закипить, насипаємо сіль та цукровий пісок. Розмішуємо і варимо півгодини, не забуваємо іноді помішувати. Якщо консистенція все ще рідка, повторюємо процедуру, поки густота не буде вас задовольняти.
  6. Поки соус уварюється, гарненько промиваємо баночки невеликого обсягу. При бажанні використовуємо харчову соду або гіпоалергенні миючі засоби. Промиті банки прожарюємо над паром або використовуємо духовку. Киплячий соус розливаємо по простерилизованным баночках і укупориваем чистими сухими закрутками.
  7. Оглядаємо банки, що не підтікає чи соус, встановивши на кришки і закутавши в плед. Після повільного охолодження переміщуємо заготовки в шафу з консервацією. Соус використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!