Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча лопатка – це соковита і смачна частина м’яса свинини. З неї можна приготувати велику кількість ситних і апетитних страв. Кращі з них ми зібрали в перевіреної кулінарної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку, радуйте себе і близьких яскравими частуваннями.

Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці

Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці, виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого яскравого обіду, вечері або святкового столу. Для запікання м’яса в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свиняча лопатка 1 кг
  • соєвий Соус за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Відрізаємо фольгу і кладемо її на деко.
  2. На фольгу викладаємо попередньо промиту і обсушену свинячу лопатку. Якщо на м’ясі є плівки, то їх видаляємо.
  3. Добре поливаємо свинину соєвим соусом.
  4. Солимо і посипаємо спеціями. Додаємо сюди подрібнений часник. Можна зробити невеликі надрізи в м’ясі і розмістити шматочки часнику тут.
  5. Додаємо трохи ароматної зелені.
  6. Загортаємо м’ясної шматок фольгою і відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 200 градусів 1 годину. За 10 хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб скоринка підрум’янилася.
  7. Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці, готова. Виймайте з фольги і подавайте до столу.

Свиняча лопатка з цибулею на сковороді

Свиняча лопатка з цибулею на сковороді – це проста у виконанні і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Лопатка свиняча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Свинячу лопатку заздалегідь розморожуємо і промиваємо.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.

Крок 3. Лопатку обробляємо на шматочки.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому кільця цибулі до золотистого відтінку.

Крок 5. Додаємо до цибулі шматочки свинини. Обсмажуємо все разом близько 4 хвилин.

Крок 6. Солимо і перчимо заготовку. Перемішуємо і готуємо ще 4 хвилини. Можна вимикати плиту.

Крок 7. Свиняча лопатка з цибулею на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Свиняча лопатка без кістки в духовці

Свиняча лопатка без кістки в духовці виходить неймовірно соковитою, ніжною і апетитною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Для приготування смачного м’яса в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Беремо свинячу лопатку без кістки, добре промиваємо її під водою і обсушуємо паперовим рушником.

Крок 2. Якщо на м’ясі є багато жиру і плівок, то це необхідно зрізати.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо насіння гірчиці, сіль, сушений кріп, чорний мелений перець і зіру. Добре перемішуємо.

Крок 4. Ретельно натираємо ароматною заготівлею шматок м’яса з усіх боків.

Крок 5. Перекладаємо заготовку на деко з фольгою.

Крок 6. Загортаємо м’ясо у фольгу і запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо скоринці підрум’янитися.

Крок 7. Свиняча лопатка без кістки в духовці готова. Подавайте до столу!

Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки

Як смачно запекти свинячу лопатку на кістки, ми докладно описали в нашому покроковому кулінарному рецепті. Готове блюдо вийде дуже ситним, соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Також м’ясне частування актуально для святкового меню.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча на кістки – 1,5 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку на кісточці добре промиваємо під водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників. При необхідності, видаляємо плівки і зайвий жир.

Крок 2. Далі шматок натираємо сіллю і спеціями за смаком. Поливаємо лимонним соком і рослинним маслом. Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин.

Крок 3. Форму для запікання застеляємо фольгою. Кладемо сюди півкільця цибулі і на нього викладаємо підготовлений шматок м’яса.

Крок 4. Загортаємо м’ясо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.

Крок 5. Через годину дістаємо блюдо, розкриваємо у фольгу і ставимо знову в духовку. Температуру залишаємо колишньою – 200 градусів.

Крок 6. Готуємо свинину ще 30 хвилин до рум’янцю.

Крок 7. Смачна свиняча лопатка на кістки в духовці готова. Подавайте до столу!

Соковита свиняча лопатка в рукаві

Соковита свиняча лопатка в рукаві – яскраве блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим, тому обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове м’ясо можна подавати з овочами, картопляним пюре та іншими гарнірами за смаком.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Лист лавровий – 8 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1,5 ч. л.
  • Часник мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Лаврове листя подрібнюємо і перемішуємо їх з іншими сухими спеціями.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо свинячу лопатку. Добре натираємо сіллю і ароматними спеціями.

Крок 3. Акуратно обв’язуємо шматок м’яса ниткою, щоб зберегти гарну форму. Залишаємо маринуватися на дві години.

Крок 4. Обсмажуємо свинину на рослинному маслі на сильному вогні до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 5. Перекладаємо рум’яне м’ясо в рукав для запікання. Зав’язуємо його. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 6. Випікаємо блюдо одну годину. Після даємо йому відпочити близько 10 хвилин.

Крок 7. Соковита свиняча лопатка в рукаві готова. Подавайте до столу!

Свиняча лопатка в духовці з картоплею

Свиняча лопатка в духовці з картоплею – це ситне і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для великого сімейного обіду або вечері. Байдужих не залишиться!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Картопля – 0,8 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка червона мелена – 0,5 ч. л.
  • Паприка зелена мелена – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо свинячу лопатку і добре промиваємо її під водою.

Крок 2. Нарізаємо тонкими шматочками часник. Перемішуємо його з сіллю і зі спеціями. Добре натираємо м’ясо ароматною заготівлею.

Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кружальцями.

Крок 4. Викладаємо овоч в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо лаврове листя і гвоздику.

Крок 5. Кладемо на картоплю м’ясо в спеціях. Зав’язуємо рукав.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після акуратно розриваємо рукав і даємо м’яса підрум’янитися протягом 20 хвилин.

Крок 7. Свиняча лопатка в духовці з картоплею готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Лопатка свиняча, запечена цілим шматком

Лопатка свиняча, запечена цілим шматком, виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого смачного обіду, вечері або святкового столу. Для запікання свинини в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Базилік сушений – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Свинячу лопатку добре промиваємо під водою. При необхідності, зрізаємо зайвий жир і плівки.

Крок 3. В окремій тарілці з’єднуємо подрібнений часник і спеції.

Крок 4. Ретельно перемішуємо ароматні продукти.

Крок 5. Шматок м’яса добре посипаємо сіллю з усіх боків.

Крок 6. Натираємо сумішшю спецій.

Крок 7. Обв’язуємо міцною ниткою, щоб м’ясо зберегло форму.

Крок 8. Кладемо свинину на фольгу і доповнюємо лавровими листами. Даємо постояти близько 4 годин при кімнатній температурі.

Крок 9. Загортаємо заготовку у фольгу і запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще одну годину. За 20 хвилин до кінця фольгу розкриваємо.

Крок 10. Соковита свиняча лопатка, запечена цілим шматком, готова. Подавайте до столу!

Як приготувати свинячу лопатку в мультиварці

Як приготувати свинячу лопатку в мультиварці, ми докладно описали в нашому покроковому кулінарному рецепті. Готове блюдо вийде дуже поживним, соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Підходить для святкового меню.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 0,6 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо свинячу лопатку під водою і обсушуємо її за допомогою паперового рушника.

Крок 2. Викладаємо м’ясо в каструлю. Вливаємо трохи води.

Крок 3. Очищаємо зубчики часнику і дрібно нарізаємо їх.

Крок 4. Відправляємо шматочки часнику до м’яса. Поливаємо продукти лимонним соком.

Крок 5. Солимо за смаком і доповнюємо ароматними спеціями. Можна додати чорний мелений перець і лаврове листя.

Крок 6. Включаємо режим «гасіння» і готуємо м’ясо 1,5 години. У процесі готування свинину перевертати не треба.

Крок 7. Свиняча лопатка в мультиварці готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Шашлик зі свинячої лопатки

Шашлик зі свинячої лопатки – це яскраве і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для великої родини або компанії. Подавайте до столу зі свіжими овочами, соліннями або улюбленими соусами.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1,5 кг
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода мінеральна газована – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Окріп – 100 мл
  • Спеції для шашлику – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Лаваш – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку нарізаємо порційними шматками. Кладемо їх у велику миску і заливаємо мінеральною водою з оцтом. Дві столові ложки солі заливаємо окропом, розчиняємо і остуджуємо. Заливаємо м’ясо і прибираємо в холодильник на 8 годин.

Крок 2. Через зазначений час зливаємо воду, але промивати м’ясо не потрібно. Засипаємо його спеціями для шашлику.

Крок 3. Всипаємо залишилася сіль і гарненько все перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо м’ясо майонезом. Знову перемішуємо.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю кільцями ріпчастої цибулі. Маринуємо все це в пакеті ще кілька годин.

Крок 6. Для подачі можна заздалегідь підготувати листи лаваша.

Крок 7. Нанизуємо свинину на шампури і готуємо на вугіллі до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 8. Шашлик зі свинячої лопатки готовий. Подавайте до столу в тонкому лаваші.

Свиняча лопатка в соєвому соусі

Свиняча лопатка в соєвому соусі виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого яскравого обіду, вечері або святкового столу. Для приготування смачного м’яса в соєвому соусі використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 14 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинячу лопатку. Кладемо її в глибоку миску, натираємо сіллю, перцем. Доповнюємо шматочками часнику і лавровими листками. Тепер продукт найкраще замаринувати на ніч в холодильнику.

Крок 2. Після маринування поливаємо м’ясо соєвим соусом і посипаємо паприкою. Перемішуємо і залишаємо на 20-25 хвилин.

Крок 3. Перекладаємо заготовку на деко з фольгою.

Крок 4. Поливаємо невеликою кількістю лимонного соку і доповнюємо лимонними часточками.

Крок 5. Загортаємо заготовку у фольгу і ставимо на годину в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 6. Через годину розкриваємо фольгу і готуємо страву ще 10 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Крок 7. Свиняча лопатка в соєвому соусі готова. Нарізайте ніжне м’ясо і подавайте до столу!