Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча лопатка – це соковита і смачна частина м’яса свинини. З неї можна приготувати велику кількість ситних і апетитних страв. Кращі з них ми зібрали в перевіреної кулінарної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Обов’язково беріть на замітку, радуйте себе і близьких яскравими частуваннями.

Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці

Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці, виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Відмінне кулінарне рішення для вашого яскравого обіду, вечері або святкового столу. Для запікання м’яса в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свиняча лопатка 1 кг
  • соєвий Соус за смаком
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Відрізаємо фольгу і кладемо її на деко.
  2. На фольгу викладаємо попередньо промиту і обсушену свинячу лопатку. Якщо на м’ясі є плівки, то їх видаляємо.
  3. Добре поливаємо свинину соєвим соусом.
  4. Солимо і посипаємо спеціями. Додаємо сюди подрібнений часник. Можна зробити невеликі надрізи в м’ясі і розмістити шматочки часнику тут.
  5. Додаємо трохи ароматної зелені.
  6. Загортаємо м’ясної шматок фольгою і відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 200 градусів 1 годину. За 10 хвилин до готовності розкриваємо фольгу, щоб скоринка підрум’янилася.
  7. Свиняча лопатка, запечена у фользі в духовці, готова. Виймайте з фольги і подавайте до столу.