Свиняча лопатка без кістки в духовці
Свиняча лопатка без кістки в духовці виходить неймовірно соковитою, ніжною і апетитною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Для приготування смачного м’яса в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Лопатка свиняча – 1 кг
- Сіль – 1 ч. л.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Кріп сушений – 0,5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Беремо свинячу лопатку без кістки, добре промиваємо її під водою і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Якщо на м’ясі є багато жиру і плівок, то це необхідно зрізати.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо насіння гірчиці, сіль, сушений кріп, чорний мелений перець і зіру. Добре перемішуємо.
Крок 4. Ретельно натираємо ароматною заготівлею шматок м’яса з усіх боків.
Крок 5. Перекладаємо заготовку на деко з фольгою.
Крок 6. Загортаємо м’ясо у фольгу і запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо скоринці підрум’янитися.
Крок 7. Свиняча лопатка без кістки в духовці готова. Подавайте до столу!