Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча лопатка без кістки в духовці

Свиняча лопатка без кістки в духовці виходить неймовірно соковитою, ніжною і апетитною. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Для приготування смачного м’яса в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Беремо свинячу лопатку без кістки, добре промиваємо її під водою і обсушуємо паперовим рушником.

Крок 2. Якщо на м’ясі є багато жиру і плівок, то це необхідно зрізати.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо насіння гірчиці, сіль, сушений кріп, чорний мелений перець і зіру. Добре перемішуємо.

Крок 4. Ретельно натираємо ароматною заготівлею шматок м’яса з усіх боків.

Крок 5. Перекладаємо заготовку на деко з фольгою.

Крок 6. Загортаємо м’ясо у фольгу і запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо скоринці підрум’янитися.

Крок 7. Свиняча лопатка без кістки в духовці готова. Подавайте до столу!