Свиняча лопатка – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Шашлик зі свинячої лопатки

Шашлик зі свинячої лопатки – це яскраве і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для великої родини або компанії. Подавайте до столу зі свіжими овочами, соліннями або улюбленими соусами.

Час готування – 10 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лопатка свиняча – 1,5 кг
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода мінеральна газована – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Окріп – 100 мл
  • Спеції для шашлику – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Лаваш – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку нарізаємо порційними шматками. Кладемо їх у велику миску і заливаємо мінеральною водою з оцтом. Дві столові ложки солі заливаємо окропом, розчиняємо і остуджуємо. Заливаємо м’ясо і прибираємо в холодильник на 8 годин.

Крок 2. Через зазначений час зливаємо воду, але промивати м’ясо не потрібно. Засипаємо його спеціями для шашлику.

Крок 3. Всипаємо залишилася сіль і гарненько все перемішуємо.

Крок 4. Доповнюємо м’ясо майонезом. Знову перемішуємо.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю кільцями ріпчастої цибулі. Маринуємо все це в пакеті ще кілька годин.

Крок 6. Для подачі можна заздалегідь підготувати листи лаваша.

Крок 7. Нанизуємо свинину на шампури і готуємо на вугіллі до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 8. Шашлик зі свинячої лопатки готовий. Подавайте до столу в тонкому лаваші.