Біфштекс – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смачне і апетитне м’ясне блюдо, яке можна приготувати на вечерю. Приготувати біфштекс на сковороді – справа досить просте, причому подавати його можна по-різному: з гарніром, на бутербродах, в лаваші або просто з соусом. Серед зібраних 10 рецептів, ви обов’язково знайдете той, який сподобається саме вам.

Класичний стейк з яловичини

Класичний біфштекс – справжній подарунок для любителів м’яса. Готують його, як правило, з яловичини без особливих добавок і спецій. Результат виходить відмінним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія оливкова 50 мл

Процес приготування:

  1. Для класичного біфштекса ідеально підходить свіжа яловичина вирізка зі спини або стегна. Наріжте м’ясо поперек волокон шматками товщиною не більше 2 сантиметрів.
  2. Потім змастіть яловичину оливковою олією, сіллю і перцем з усіх боків. Залиште м’ясо на 10-15 хвилин.
  3. Викладіть м’ясо на розігріту сковороду. М’ясо слід готувати на сильному вогні, постійно перевертаючи, щоб воно не підгоріло. Для біфштекса з кров’ю досить обсмажити м’ясо по 2 хвилини з кожного боку, для середньої прожарки – 3 хвилини, для добре просмаженого м’яса – 5 хвилин.
  4. Яловичину смажте по 3 хвилини з кожного боку. Потім зніміть біфштекс зі сковороди і дайте йому відпочити 5-7 хвилин.
  5. Наріжте біфштекс порціями і подавайте до столу з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!