Курячі крильця на мангалі – 6 смачних рецептів маринадів

Шашлик з курячих крил на мангалі — дуже смачна страва, яке містить у собі необхідну кількість білків. Покупка інгредієнтів для цього рецепту не розорить вас. При правильному приготуванні в результаті ви отримаєте неймовірно ситне і соковите блюдо, яке сподобається абсолютно всім.

Курячі крильця в соєвому соусі на мангалі

Цей рецепт зможе врятувати ваш вечеря на пікніку. М’ясо швидко промаринується завдяки соєвого соусу. Рецепт маринаду досить простий. В результаті страва виходить дуже апетитним і соковитим. А спеціальні інгредієнти зроблять його пікантний смак.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Курячі крильця 2 кг
  • Соус соєвий 80 мл
  • Перець червоний мелений 1 шт.
  • Корінь імбиру 1 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Гвоздика 4 шт.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

    Як приготувати курячі крильця на мангалі? Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти для рецепта. Вам варто максимально відповідально підійти до вибору курячих крилець. Перевірте, щоб шкіра на них не мала плям і розривів. Колір крил повинен бути рожевим. Якщо ви виявили, що вони прилипають до рук, значить продукт вже не першої свіжості і брати його не варто. У молодої курки м'ясо на крилах буде м'яким і ніжним. Такий продукт набагато швидше приготується. Курячі крильця добре промиваємо в холодній воді. Прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Висушуємо ними крильця з обох сторін.

  1. Як приготувати курячі крильця на мангалі? Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти для рецепта. Вам варто максимально відповідально підійти до вибору курячих крилець. Перевірте, щоб шкіра на них не мала плям і розривів. Колір крил повинен бути рожевим. Якщо ви виявили, що вони прилипають до рук, значить продукт вже не першої свіжості і брати його не варто. У молодої курки м’ясо на крилах буде м’яким і ніжним. Такий продукт набагато швидше приготується. Курячі крильця добре промиваємо в холодній воді. Прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Висушуємо ними крильця з обох сторін.
  2. У невеликій мисці змішуємо спеції і горошини чорного перцю. Ви можете використовувати паприку, коріандр або сушений часник. Кладемо крильця в глибоку ємність. Висипаємо на них сім спецій і перцю. Зверху додаємо 3 лаврових листа і гвоздику. Перемішуємо наші крила, рівномірно розподіляючи по ним спеції.
  3. Корінь імбиру заздалегідь натріть за допомогою терки. Покладіть його до курячих крилець. Гострий перець наріжте на дрібні шматочки. Змішайте його з 80 мл соєвого соусу, додайте сіль. Отриману заправку відправляємо в миску до курячих крилець. Враховуйте, що солі вам знадобиться зовсім небагато. Постарайтеся не переборщити з нею, так як соєвий соус сам по собі містить велику кількість солі. Крильця варто перемішати кілька разів, щоб рівномірно розподілити заправку. Залишаємо їх маринуватися мінімум на 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб крильця вийшли дуже ароматними, дозвольте їм постояти хоча б протягом години.

  4. Корінь імбиру заздалегідь натріть за допомогою терки. Покладіть його до курячих крилець. Гострий перець наріжте на дрібні шматочки. Змішайте його з 80 мл соєвого соусу, додайте сіль. Отриману заправку відправляємо в миску до курячих крилець. Враховуйте, що солі вам знадобиться зовсім небагато. Постарайтеся не переборщити з нею, так як соєвий соус сам по собі містить велику кількість солі. Крильця варто перемішати кілька разів, щоб рівномірно розподілити заправку. Залишаємо їх маринуватися мінімум на 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб крильця вийшли дуже ароматними, дозвольте їм постояти хоча б протягом години.
  5. Коли курячі крильця остаточно промаринуются, викладаємо їх на решітку. Намагайтеся дотримуватися приблизно однакову відстань між ними. Ви також можете посмажити крильця на шампурах. Однак у цьому випадку кожне крило доведеться нанизувати на два шампура одночасно. Заздалегідь розігрійте вугілля мангалу. Кладемо грати на мангал і починаємо готувати крильця. Перевертати крильця необхідно кожні 3 хвилини. У результаті м'ясо має рівномірно просмажиться. Крильця будуть готові через 15-20 хвилин. Однак цей час може змінюватись в залежності від жару вугілля.

  6. Коли курячі крильця остаточно промаринуются, викладаємо їх на решітку. Намагайтеся дотримуватися приблизно однакову відстань між ними. Ви також можете посмажити крильця на шампурах. Однак у цьому випадку кожне крило доведеться нанизувати на два шампура одночасно. Заздалегідь розігрійте вугілля мангалу. Кладемо грати на мангал і починаємо готувати крильця. Перевертати крильця необхідно кожні 3 хвилини. У результаті м’ясо має рівномірно просмажиться. Крильця будуть готові через 15-20 хвилин. Однак цей час може змінюватись в залежності від жару вугілля.
  7. Коли крильця будуть готові, зніміть їх з решітки і перекладіть на тарілку. Вони виходять в міру гострими і дуже соковитими. Подавати курячі крильця варто гарячими. В якості гарніру до них ви можете приготувати овочі на мангалі або зварити звичайну картоплю. Також до крил рекомендується додати який-небудь соус. Це блюдо має дуже насиченим смаком і неймовірним ароматом. Обов’язково спробуйте його приготувати.