Курячі крильця на мангалі – 6 смачних рецептів маринадів

Шашлик з курячих крил на мангалі — дуже смачна страва, яке містить у собі необхідну кількість білків. Покупка інгредієнтів для цього рецепту не розорить вас. При правильному приготуванні в результаті ви отримаєте неймовірно ситне і соковите блюдо, яке сподобається абсолютно всім.

Курячі крильця в соєвому соусі на мангалі

Цей рецепт зможе врятувати ваш вечеря на пікніку. М’ясо швидко промаринується завдяки соєвого соусу. Рецепт маринаду досить простий. В результаті страва виходить дуже апетитним і соковитим. А спеціальні інгредієнти зроблять його пікантний смак.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Курячі крильця 2 кг
  • Соус соєвий 80 мл
  • Перець червоний мелений 1 шт.
  • Корінь імбиру 1 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Гвоздика 4 шт.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

    Як приготувати курячі крильця на мангалі? Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти для рецепта. Вам варто максимально відповідально підійти до вибору курячих крилець. Перевірте, щоб шкіра на них не мала плям і розривів. Колір крил повинен бути рожевим. Якщо ви виявили, що вони прилипають до рук, значить продукт вже не першої свіжості і брати його не варто. У молодої курки м'ясо на крилах буде м'яким і ніжним. Такий продукт набагато швидше приготується. Курячі крильця добре промиваємо в холодній воді. Прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Висушуємо ними крильця з обох сторін.

  1. Як приготувати курячі крильця на мангалі? Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти для рецепта. Вам варто максимально відповідально підійти до вибору курячих крилець. Перевірте, щоб шкіра на них не мала плям і розривів. Колір крил повинен бути рожевим. Якщо ви виявили, що вони прилипають до рук, значить продукт вже не першої свіжості і брати його не варто. У молодої курки м’ясо на крилах буде м’яким і ніжним. Такий продукт набагато швидше приготується. Курячі крильця добре промиваємо в холодній воді. Прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Висушуємо ними крильця з обох сторін.
  2. У невеликій мисці змішуємо спеції і горошини чорного перцю. Ви можете використовувати паприку, коріандр або сушений часник. Кладемо крильця в глибоку ємність. Висипаємо на них сім спецій і перцю. Зверху додаємо 3 лаврових листа і гвоздику. Перемішуємо наші крила, рівномірно розподіляючи по ним спеції.
  3. Корінь імбиру заздалегідь натріть за допомогою терки. Покладіть його до курячих крилець. Гострий перець наріжте на дрібні шматочки. Змішайте його з 80 мл соєвого соусу, додайте сіль. Отриману заправку відправляємо в миску до курячих крилець. Враховуйте, що солі вам знадобиться зовсім небагато. Постарайтеся не переборщити з нею, так як соєвий соус сам по собі містить велику кількість солі. Крильця варто перемішати кілька разів, щоб рівномірно розподілити заправку. Залишаємо їх маринуватися мінімум на 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб крильця вийшли дуже ароматними, дозвольте їм постояти хоча б протягом години.

  4. Корінь імбиру заздалегідь натріть за допомогою терки. Покладіть його до курячих крилець. Гострий перець наріжте на дрібні шматочки. Змішайте його з 80 мл соєвого соусу, додайте сіль. Отриману заправку відправляємо в миску до курячих крилець. Враховуйте, що солі вам знадобиться зовсім небагато. Постарайтеся не переборщити з нею, так як соєвий соус сам по собі містить велику кількість солі. Крильця варто перемішати кілька разів, щоб рівномірно розподілити заправку. Залишаємо їх маринуватися мінімум на 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб крильця вийшли дуже ароматними, дозвольте їм постояти хоча б протягом години.
  5. Коли курячі крильця остаточно промаринуются, викладаємо їх на решітку. Намагайтеся дотримуватися приблизно однакову відстань між ними. Ви також можете посмажити крильця на шампурах. Однак у цьому випадку кожне крило доведеться нанизувати на два шампура одночасно. Заздалегідь розігрійте вугілля мангалу. Кладемо грати на мангал і починаємо готувати крильця. Перевертати крильця необхідно кожні 3 хвилини. У результаті м'ясо має рівномірно просмажиться. Крильця будуть готові через 15-20 хвилин. Однак цей час може змінюватись в залежності від жару вугілля.

  6. Коли курячі крильця остаточно промаринуются, викладаємо їх на решітку. Намагайтеся дотримуватися приблизно однакову відстань між ними. Ви також можете посмажити крильця на шампурах. Однак у цьому випадку кожне крило доведеться нанизувати на два шампура одночасно. Заздалегідь розігрійте вугілля мангалу. Кладемо грати на мангал і починаємо готувати крильця. Перевертати крильця необхідно кожні 3 хвилини. У результаті м’ясо має рівномірно просмажиться. Крильця будуть готові через 15-20 хвилин. Однак цей час може змінюватись в залежності від жару вугілля.
  7. Коли крильця будуть готові, зніміть їх з решітки і перекладіть на тарілку. Вони виходять в міру гострими і дуже соковитими. Подавати курячі крильця варто гарячими. В якості гарніру до них ви можете приготувати овочі на мангалі або зварити звичайну картоплю. Також до крил рекомендується додати який-небудь соус. Це блюдо має дуже насиченим смаком і неймовірним ароматом. Обов’язково спробуйте його приготувати.

Соковиті курячі крильця в медово-соєвому маринаді

Для відпочинку на свіжому повітрі з друзями можна приготувати таку просту, але дуже смачну закуску. Це блюдо досить оригінальне, що поєднує в собі одночасно солодкий, солоний, гострий смак. Рецепт його приготування елементарний і не потребує особливих силових витрат.

Час приготування: 3 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Крила курячі – 500 гр.
  • Мед рідкий – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку нам необхідно приготувати маринад для курячих крил. В невелику глибоку миску наливаємо 2 столові ложки соєвого соусу. Додаємо до нього 1 столову ложку рослинної олії. Добре перемішуємо маринад. Поступово починаємо вводити солодкий компонент нашого маринаду – мед. Зручніше використовувати рідкий мед. Ви також можете взяти густий, однак, його доведеться розтопити на водяній бані. Для прискорення процесу можна використовувати мікрохвильову піч. 2 зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Вичавлюємо їх за допомогою преса. Кладемо часник в суміш соєвого соусу і меду. Ретельно перемішуємо маринад.

2. Готуємо курку. Вибирати крильця варто дуже уважно. Купуйте їх, по можливості, у перевіреного продавця. Якщо ви хочете придбати молоде м’ясо, простежте, щоб крильця були рожевого кольору. На їх поверхні не повинно бути ніяких темних плям, які свідчать про віці м’яса. Кожне куряче крило промивайте окремо. Необхідно прибрати з їх поверхні можливі забруднення. Прибираємо зайву вологу з крил паперовими рушниками. Кожне крило поділяємо по суглобам на 3 частини. Кінчик крила, найменшу частину, не варто використовувати в приготуванні. М’ясо на цій частині курка практично відсутня.

3. Кладемо курку в глибоку велику ємність. Ви можете посипати м’ясо сіллю. Тільки не переборщіть з нею, так як ви використовуєте соєвий соус, який містить достатню кількість солі. Посипаємо курку перцем. Якщо ви любите гостру їжу, можете додати червоний мелений перець, паприку йди перець чилі, нарізаний невеликими кільцями.

4. Наливаємо на курячі крильця заздалегідь підготовлений маринад. Перемішайте м’ясо кілька разів, щоб кожне крильце просочилося і набуло солодко-солоний смак. М’ясо залишаємо в теплому місця на 2 години. Чим довше крильця будуть стояти, тим краще вони зможуть просочитися. Протягом цього часу не забудьте кілька разів перемішати м’ясо, щоб маринад рівномірно розподілився. Через 2 години викладаємо курку на решітку. Заздалегідь змастіть її рослинним або оливковою олією. Міцно притисніть їй крильця, щоб на їх поверхні з’явився малюнок. Полийте курку залишками маринаду.

5. Заздалегідь підготуйте мангал. Дрова повинні перегоріти і перетворитися у вугілля. Покладіть грати на мангал. Смажте крильця по 5 хвилин з кожної сторони. Періодично перевертайте грати з куркою. В результаті на поверхні крилець повинна з’явитися апетитна скориночка. Вона стане сигналом про готовність м’яса. Слідкуйте за тим, щоб вугілля не горіли. Якщо ж трапиться така ситуація, полити їх водою або маринадом.

6. Перекладаємо крильця на тарілку. В якості гарніру до них приготуйте овочі на грилі. Крила можуть подаватися в якості закуски з кетчупом або кисло-солодким соусом. Ви також можете посипати м’ясо улюбленими спеціями. Така страва стане прекрасним доповненням для вечері на свіжому повітрі. Поєднання солоного і солодкого смаків приємно вас здивує і спонукає ще раз приготувати крильця саме в такому маринаді. Приємного апетиту!

Як приготувати смачні курячі крильця барбекю?

Таке блюдо відмінно підійде для сімейного вечері. Воно виходить дуже ароматним і в міру гострим. Особливою фішкою страви є золотиста і хрустка скоринка, яка спонукає вас ще не один раз приготувати його.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Приправа для крилець барбекю – 1,5 ст. л.
  • Перець червоний гострий – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Процес приготування:

1. Приготування починаємо з соусу для курячих крилець. В невелику тарілку наливаємо 2 столові ложки соєвого соусу. Мед необхідно брати рідкий, щоб зручно було розмішати маринад. Ви також можете розтопити його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Мед вводимо поступово, невеликими порціями. Розмішуємо маринад. Додаємо до нього 1 столову ложку лимонного соку, 2 столові ложки кетчупу і 4 столові ложки рослинної олії. Ще раз перемішуємо соус. В останню чергу додаємо приправи для крилець барбекю. Якщо ви не змогли знайти такі приправи, додайте до маринаду червоний мелений перець, паприку і трохи солі.

2. Часник видавлюємо з допомогою преса. Ви також можете натерти його на дрібній тертці. Корінь імбиру натираємо і змішуємо з часником. Додаємо отриману суміш до маринаду і розмішуємо його. До цукру додаємо трохи води і ставимо в мікрохвильову піч. В результаті він повинен розплавитися. Додаємо цукор в соус і ще раз перемішуємо його. Маринад для курки готовий.

3. Обробляємо курячі крильця. Промиваємо під холодною водою. Після цього прибираємо з поверхні м’яса зайву вологу з допомогою паперових серветок. При виборі курки дивіться на колір крилець. Він повинен бути рожевим, без темних плям. Ви можете відрізати фалангу крил, так як ця частина досить часто підгорає. Але цей етап не є обов’язковим. Перекладаємо курку в глибоку ємність. Додаємо до неї маринад. Перемішуємо крильця кілька разів, щоб соус рівномірно розподілився.

4. Залишаємо м’ясо маринуватися протягом 60 хвилин. Якщо ви хочете залишити крильця на більш тривалий час, покладіть їх у холодильник. Не варто дозволяти м’яса маринуватися більше, ніж на добу. Крильця і так будуть ніжними, а за такий тривалий час вони почнуть ще більше розм’якшуватися.

5. Через 60 хвилин перекладаємо курку на спеціальну решітку. Її дуже зручно перевертати, щоб крильця рівномірно просмажаться. Не забудьте змастити її олією. Викладайте курку на відстані один від одного. Зверху на крила додаємо залишився маринад. Мангал необхідно підготувати заздалегідь. Готуйте курку протягом 15-20 хвилин. Цей час може змінюватися. Сигналом про готовність крил стане золотистий колір курочки, а також насичений аромат спецій. Періодично додавайте на вугілля води, щоб вони не загорялися.

6. Коли час вийде, зніміть решітку з мангалу. Розкладіть крильця по тарілках. Ви можете подавати з гарніром з овочів, картоплі або салату. Крила також можуть виступати у ролі закуски. Додайте до них кетчуп або будь-який інший соус. Подавати крильця варто гарячими. Кличте своїх домашніх спробувати таке просто, але дуже ароматне і ніжне блюдо. Насолоджуйтесь!

Гострі курячі крильця на мангалі

Ця страва ідеально підійде для проведення вечора в компанії близьких друзів. Любителі гострої їжі точно оцінять даний рецепт. Поєднання цієї закуски і напоїв скрасить навіть самий похмурий і невдалий день.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій – 8.

Склад:

  • Крила курячі – 2 кг
  • Часник – 12 зуб.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі крильця необхідно промити в холодній воді. Прибираємо з їх поверхні зайву вологу паперовими рушниками. Щоб ви були впевнені в якості курки, купуйте для цієї страви охолоджені крильця. У хорошого продукту шкіра рожевого кольору. Ваші пальці не повинні прилипати до крил. Фаланги крилець можна відрізати, так як в процесі приготування вони сильно підгорають.

2. Перекладаємо м’ясо у велику і глибоку ємність. Додаємо до крилець розмарин, орегано, базилік, чорний мелений перець і приправу для курки. Перемішуємо курку, щоб спеції рівномірно розподілилися. Наступними кладемо в ємність 1 столову ложку гірчиці, 2 столові ложки кетчупу і 4 столові ложки соєвого соусу. Ще раз перемішуємо курячі крила. Часник пропускаємо через землянку і додаємо до крилець. Щоб зробити крильця гострими, додаємо до них 1 чайну ложку паприки, 1 чайну ложку меленого червоного перцю і трохи солі. Перець чилі нарізаємо на маленькі кільця. Додаємо їх до крилець. Розмішуємо курку так, щоб маринад рівномірно розподілився по курці.

3. Накриваємо крильця кришкою. Ви також можете використовувати харчову плівку. М’ясо можна залишити маринуватися в холодильнику або при кімнатній температурі. У першому випадку курку доведеться залишити на 60 хвилин, у другому – на 3-4 години. Якщо ви готуєте страву з крилець домашньої птиці, маринувати їх доведеться довше.

4. Коли м’ясо остаточно промаринується, перекладіть його на спеціальну решітку. Заздалегідь змастіть її рослинним маслом. Завдяки цьому у вас нічого не підгорить, а вимити грати буде набагато легше. Викладайте крила не дуже близько один до одного, щоб просмажене м’ясо рівномірно. Відправляємо грати на мангал. Його необхідно підготувати заздалегідь, щоб дрова перегоріли і утворилися вугілля. Обсмажуємо крила по 3 хвилини з кожного боку. Поки м’ясо готується, стежте, щоб вугілля не з’являвся вогонь. Якщо ж така ситуація все-таки відбудеться, полийте вугілля водою. Готуватися крильця будуть 25-30 хвилин. Цей час буде змінюватись в залежності від жару вугілля.

5. Сигналом про готовність крилець стане золотистий колір скоринки. Ви відчуєте насичений аромат спецій і смаженого м’яса. Крильця можна подавати зі свіжими овочами та різними соусами. Така закуска відмінно підходить для бадьорять напоїв. Особливість смаку цієї страви полягає в тому, що воно готується на вугіллі. Тепер можете спробувати результат своїх старань.

Крильця в маринаді з майонезу на мангалі

На пікніку або в поході хочеться приготувати страву, яка буде відповідати навколишній атмосфері. Для цього рецепта потрібні найпростіші інгредієнти, які можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Така закуска з легкістю вгамує ваш голод.

Час готування: 5 годин 30 хвилин.

Час приготування: 4 години 30 хвилин.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 20 шт.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Вибирайте курку дуже уважно. Вона повинна бути рожевою, без темних плям. Готуємо курячі крила. Кладемо їх в глибоку і велику миску. Заливаємо м’ясо водою і добре промиваємо кожне крило окремо. Необхідно змити всі забруднення, які могли на них залишитися. Висушуємо крильця паперовими рушниками з обох сторін. Ножем робимо надріз в центрі крила. Завдяки цьому вона розпрямиться. Фаланги крилець краще відрізати. Ця частина найшвидше починає горіти. Також вона практично не стримає м’яса. Якщо вам шкода викидати фаланги, можете зберегти їх для бульйону.

2. Перекладаємо курячі крила в глибоку миску. Ви також можете використовувати звичайну каструлю. Солимо, видавлюємо часник з допомогою преса. Додаємо його до курки. Кілька раз перемішуємо її, щоб сіль і часник рівномірно розподілилися. Додаємо до курячих крил паприку, каррі, прованські трави і гострий мелений перець. Якщо ви не любите гостру їжу, останній інгредієнт не варто додавати. Ще раз перемішайте крильця.

3. 5 столових ложок майонезу поступово починаємо додавати до курки. Постійно перемішуйте крильця, щоб маринад рівномірно розподілився між ними. Залишаємо курку маринуватися приблизно на 3 години. Бажано дати їй постояти протягом цілої ночі. Якщо вам необхідно терміново приготувати курячі крила, надішліть їх маринуватися в холодильник. На це у вас піде 1-2 години.

4. Коли час вийде, кладемо крильця на решітку. Її необхідно заздалегідь змастити рослинною олією. Якщо ви хочете, щоб ваші крила були прикрашені малюнком, міцно притисніть їх гратами. Переносимо м’ясо на мангал. Для нього використовуйте дрова клена чи яблуні. Коли м’ясо буде готуватися, не рекомендується чіпати крильця. Це може порушити цілісність утворилася скоринки і змусити сік витекти. Щоб курка не згоріла, періодично прыскайте на неї водою. Ви також можете використовувати вино або лимонний сік. Готуватися м’ясо буде 20-25 хвилин.

5. Коли крильця зарум’яняться, переносимо їх на тарілку. Подавати їх рекомендується з зеленню (зеленою цибулею або петрушкою), свіжими овочами, смаженими грибами або картоплею. Смак крилець посилюється завдяки спеціям, які ми додавали в маринад. Вони також надають їм приємний аромат. Ви будете вражені, коли відчуєте цей насичений і ніжний смак м’яса. Рецепт не вимагає від вас особливих зусиль або незвичайних навичок. Ця закуска відмінно підійде для сімейного пікніка. Спробуйте приготувати її як можна швидше.

Дуже смачні курячі крильця в кефирном маринаді

Якщо ви хочете приготувати м’ясо для своєї сім’ї, але не бажаєте витрачати багато енергії для такої справи, цей рецепт створений для вас. Він не містить у собі незвичайних інгредієнтів, не зажадає від вас особливих кулінарних навичок. Для його приготування вам доведеться лише запастися терпінням.

Час готування: 4 години 30 хвилин.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Курячі крила – 4 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Під час вибору м’яса орієнтуйтеся на його колір. Якщо курка має рожевим кольором, значить м’ясо молоде і його варто брати. Якщо на поверхні крилець з’явилися темні плями і самі вони почали липнути до рук, значить м’ясо вже старе. Його, звичайно, також можна купити. Однак у підсумку смак страви сильно зміниться. Курячі крила промиваємо в холодній воді. Постарайтеся вимити кожне крило окремо, щоб точно прибрати можливі забруднення. Видаляємо з їх поверхні зайву вологу паперовими рушниками. Перекладаємо крила в невелику, але глибоку миску.

2. Курку посипаємо сіллю і перцем. З першим інгредієнтом ніяк не можна переборщити, так як волокна м’яса швидко вбирають в себе сіль. В результаті курка може вийти занадто сухий. Перемішуємо крильця, розподіляючи по ним спеції. Додаємо 1 чайну ложку приправи для курки і ще раз перемішуємо наше м’ясо.

3. Додаємо до крилець 1 чайну ложку соєвого соусу і 1 чайну ложку меду. Якщо у вас вдома був тільки твердий мед, його доведеться розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Добре розмішуємо крила. Додаємо до них 2 столові ложки кефіру і 1 чайну ложку паприки. Курку ще раз добре перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився між усіма крильцями. Такий соус робить курку шалено ніжною, а спеції надають смаку м’яса нотки пікантності. Маринувати м’ясо необхідно 2-3 години в теплому місці. Для прискорення процесу можете покласти курку в холодильник приблизно на 60 хвилин. Якщо ж ви хочете, щоб курка добре промаринувалася, варто дозволити їй постояти протягом ночі.

4. За бажанням ви можете запекти разом з куркою гарнір. Картопля вимиваємо і очищаємо. Нарізаємо його на тонкі кола. Викладаємо їх на поверхню форми для запікання. Картоплю можна посолити, додати до нього перцю і трохи паприки.

5. Коли м’ясо повністю промаринується, перекладіть крильця на спеціальну решітку. Зверху на них вилийте залишки маринаду з кефіру. Вони повинні лежати не дуже близько один до одного, щоб кожне крило встигло добре просмажиться. Мангал готуємо заздалегідь, щоб всі дрова перетворилися на вугілля. Кладемо на нього ґрати з крильцями. Періодично бризкайте на вугілля водою. Не варто переживати, якщо вона буде потрапляти на крильця. Так м’ясо стане ще більш соковитим. Сигналом про готовність стані рум’яний колір крилець. Ви відчуєте дуже приємний аромат спецій.

6. Готову курку знімаємо з мангалу. На блюдо кладемо одне крильце і трохи запеченої картоплі. За кілька хвилин до готовності ви можете додати на блюдо тертий сир, подрібнену зелень, наприклад, звичайну петрушку. Проте цей крок не є обов’язковим і залежить тільки від ваших уподобань. До курячих крил ви також можете додати свіжих нарізаних овочів. Таке блюдо стане відмінним варіантом обіду або вечері. Ви не витратите великої кількості своїх сил, а ваша сім’я буде рада такому розмаїттю у повсякденному меню. Пора накривати на стіл.