Гусак з яблуками, запечений цілком – 10 рецептів з покроковим фото

Гусак з яблуками, запечений цілком — це блюдо просто створене для того, щоб прикрасити святковий стіл. Виглядає багато і має чудовий смак. Ми підібрали 10 рецептів ніжного і соковитого гусака з яблуками, які можна приготувати в домашніх умовах в духовці.

Гусак з яблуками, запечена в рукаві в духовці

М’ясо в рукаві готується у власному соку, тому воно виходить таким соковитим. Навіть гусак по цьому рецепту буде танути в роті.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Гусак 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ст. л.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Яблука 3 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитого гусака з яблуками, запечений у духовці? Птицю ретельно помийте, видаліть залишки пір’я, обсушити паперовими рушниками всередині і зовні. Для маринаду змішайте сіль, чорний перець, коріандр, ложку оливкової олії і паприку.
  2. До сухих спецій додайте соєвий соус і подрібнений часник.
  3. Маринадом натріть гусака з усіх боків, замотайте тушку в плівку і покладіть в холодильник на ніч. М’ясо повинно добре просочитися спеціями.
  4. Якщо для фарширування ви використовуєте великі яблука, краще розрізати на кілька частин. Дрібні просто помийте, видаліть плодоніжку. Нафаршируйте гусака яблуками.
  5. Черевце гусака закріпіть зубочистками.
  6. Вкладіть гусака в рукав, закріпіть краю з двох сторін. Щоб пар вільно виходив, зробіть в рукаві кілька проколів зубочисткою. Покладіть гусака в духовку, розігріту до 180 градусів.
  7. За 1,5 години дістаньте гусака, акуратно розріжте пакет і полийте птицю виділився жиром. Поверніть гусака в духовку і запікайте його ще 30 хвилин.
  8. Готового гусака з хрусткою скоринкою дістаньте з духовки, приберіть зубочистки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!