Фрикадельки в духовці – 8 рецептів з підливою, томатному, сметанному соусі з покроковими фото

Якщо ви любите м’ясо, то ці рецепти однозначно вам підходять. М’ясні фрикадельки стануть прекрасним прийомом їжі в поєднанні з гарніром, але також можуть виступати і в якості самостійного блюда. Апетитна підлива або ніжний соус просочить м’ясо, і воно стане ще пахучіше і смачніше.

Фрикадельки в духовці з підливою з томатного соусу

Смачніше фрикадельок можуть тільки вони з додаванням томатного соусу: він не просто наситить блюдо, але і додасть ніжні та ароматні нотки. Фрикадельки не будуть здаватися сухими і пісними, тому що томатні соус доповнить їх своїми характеристиками так вдало, що ви точно перепишіть собі цей рецепт.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Батон 1 шт.
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Томатна паста-3 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Бульйон ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати фрикадельки в духовці з підливкою? Замочуємо В молоці хліб, залишаємо на пару хвилин і перевертаємо на інший бік. Беремо глибоку ємність і замішуємо в неї фарш разом з подрібненою цибулею. Додаємо до них розмоклий батон, а також сіль і перець. Мокрими руками ліпимо невеликі фрикадельки і викладаємо їх на деко. Його попередньо застеляємо спеціальним пергаментом або фольгою. Розігріваємо духовку до 200 градусів і готуємо фрикадельки протягом 15 хв.
  2. В цей час займемося томатним соусом. Чистимо цибулю та нарізаємо його максимально дрібно, після чого обсмажуємо на сковороді з додаванням вершкового масла, поки цибуля не стане напівпрозорим.
  3. Засипаємо борошно і смажимо ще буквально хвилину. Після цього додаємо томатну пасту і смажимо 4 хв. помішуючи.
  4. Однієї тонким струменем вливаємо воду або бульйон, додаємо сіль і перемішуємо як слід. Продовжуємо готувати, поки грудочки повністю не розчиняться.
  5. Коли фрикадельки будуть готові, дістаємо деко з духовки і викладаємо фрикадельки в сковороду з томатним соусом. Тушкуємо під кришкою на малому вогні близько 10-15 хв. Подаємо до столу разом з гарніром.

Приємного апетиту!