Курячі котлети на пару — просте, смачне та дієтичне блюдо. Немає сенсу сперечатися, що курка – дуже корисне м’ясо. А без грудки і зовсім не обходиться жодна дієта або план правильного харчування. Щоб урізноманітнити раціон корисною їжею, ми представляємо 6 унікальних і цікавих рецептів приготування котлет з птиці на пару.
Як приготувати класичні курячі котлети на пару в мультиварці?
Якщо ви прихильник домашньої їжі, але часу на готування майже немає, цей рецепт точно для вас. Мультиварка допоможе вам легко і швидко приготувати соковиті котлети. Вам потрібно лише підготувати фарш. Запам’ятовуйте цей смачний рецепт і радуйте свою сім’ю корисними стравами.
Інгредієнти на
8 порц.
- Куряча грудка 500 гр.
- Батон 100 гр.
- Цибуля зелена 6 шт.
- Суміш перців 5 гр.
- Каррі 5 гр.
- Чебрець 3 гр.
- Сіль за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати дієтичні курячі котлети на пару? Позбавте курячі грудки від кісток. Промийте м’ясо і розріжте на шматочки середнього розміру. Філе пропустіть через м’ясорубку з крупною решіткою.
- білий хліб Наріжте скибочками і зріжте з них тверду скоринку. Замочіть булку в теплій воді на п’ять хвилин. Хліб розм’якне і трохи збільшиться в розмірі. Перемішайте отриману масу і додати у фарш.
- Гарненько вимийте зелений лук і висушіть за допомогою паперового рушника. Наріжте його дрібними колечками і з’єднайте з курячої основою. Масу посоліть, додайте спеції і відправте в холодильник на 15 хвилин. За цей час фарш насититься, стане більш щільним і еластичним.
- Змоченими водою руками зліпити круглі котлетки. Намагайтеся, щоб заготовки були однакового розміру. Викладіть вироби в спеціальну ємність для приготування їжі на пару. Щоб котлети не прилипали до форми, можете змастити її олією. У чашу мультиварки налийте воду. Розташуйте посуд з котлетами в чаші.
- Закрийте каструлю і виберіть режим на пару. Готуйте 20-30 хвилин, згідно вашого керівництва по використанню техніки. Подавайте гарячими, прикрасивши порізаною петрушкою. Курячі котлети добре поєднуються з вареною гречкою, тушкованими овочами або овочевим пюре.
Приємного апетиту!
Прості і смачні січені котлети з курячої грудки на пару
Рубані котлети – одне з найбільш простих і швидких в приготуванні страв. А якщо хочете додати їм більше користі, замініть сковороду й олію пором. Ваш шлунок і ваша фігура скажуть «спасибі» за таке смачне і низькокалорійне блюдо.
Час приготування: 1 годину
Час готування – 30-40 хвилин
Кількість порцій – 5
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник зубчики – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
Процес приготування:
1. Промийте куряче філе і просушіть його паперовим рушником. Наріжте м’ясо дрібними кубиками.
2. Очистіть цибулю і часник від лушпиння, сполосніть їх. Подрібніть овочі на кубики. Порада: змочуйте ніж, коли ріжете цибулю. Це врятує вас від сліз, які викликає цей овоч.
3. У глибокій мисці з’єднайте нарізані інгредієнти.
4. Вбийте у фарш яйце. Перед приготуванням дістаньте його з холодильника і дайте полежати при кімнатній температурі кілька хвилин. Додайте сіль, перець, прованські трави. Крім зазначених у рецепті, ви можете використовувати ваші улюблені спеції, наприклад, хмелі-сунелі або суміш для курки.
5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.
6. З фаршу сформуйте котлетки однакового розміру, обваляйте їх в невеликій кількості панірувальних сухарів. Викладіть заготовки у форму пароварки і готуйте 30-40 хвилин.
7. Готову страву перекладіть в тарілки. Подавайте гарячими в поєднанні з улюбленим гарніром. Це можуть бути макарони, рис, крупи або пюре.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячих котлет в пароварці
Парові котлети – відмінний варіант страви для прихильників правильного харчування. Додайте моркву і часник, і отримаєте неймовірний колір і чарівний аромат. Такий обід або вечеря – скарб вітамінів і білка. А найприємніше те, що при всій своїй користь, ці котлети дуже прості у приготуванні.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Кількість порцій – 7
Інгредієнти:
- Філе курки – 470 гр.
- Цибуля-порей – 90 гр.
- Морква – 70 гр.
- Сіль морська – 8-10 гр.
- Каррі – 8 гр.
- Майоран – 5 гр.
- Перець білий – 6-7 гр.
- Часник зубчики – 3 шт.
- Яйця перепелині – 4 шт.
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте куряче м’ясо, просушіть серветками або паперовим рушником. Розділіть на частини шматок середнього розміру. Перетворіть підготовлене філе фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.
2. Очистіть часник від лушпиння, промийте і розімніть часникодушилкою. Якщо у вас немає цього пристосування, поріжте часник як можна дрібніше і придавіть ножем.
3. Промийте цибулю-порей і наріжте дрібними колечками.
4. Почистіть сиру моркву і обдайте холодною водою. Натріть на дрібній тертці.
5. З’єднайте овочі з курячим фаршем. Вбийте в масу перепелині яйця. Посоліть, додайте спеції. Добре перемішуйте фарш 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним.
6. Сформуйте з фаршу котлети овальної форми. Намагайтеся, щоб вони були однакового розміру. Викладіть заготовки в пароварку. Залиште невеликий простір між виробами, не кладіть їх впритул один до одного. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.
Приємного апетиту!
ПП дієтичні котлети з курячого філе на пару
Хто сказав, що правильне харчування – це несмачно, дорого і складно? Такі слова – найпоширеніша омана про здорову їжу. Ми це доведемо! Цей рецепт парових котлет простий і швидкий. Приготування не займе багато часу, а інгредієнти для них знайдуться в кожному будинку.
Час приготування – 50 хвилин
Час готування – 35 хвилин
Кількість порцій – 16
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Висівки – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Вода – для смаження
Процес приготування:
1. Добре вимийте курячу грудку. Відокремте м’ясо від кісток, зніміть шкіру. Розділіть отримане філе на шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
2. Очистіть цибулю від шкірки і поріжте на маленькі кубики. Злегка підсмажте її на невеликій кількості води. Двох столових ложок цілком достатньо.
3. Додайте до фаршу заготовлений цибулю, всипте висівки. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте ложкою або руками. Крім солі і перцю ви можете додати інші спеції, які вам подобаються.
4. Сформуйте невеликі котлетки круглої форми. Викладіть їх у форму пароварки або в спеціальний посуд мультиварки, зберігаючи невелику відстань між ними.
5. Готуйте на пару 35 хвилин. Щоб отримати хрустку скоринку, по готовності обсмажте на сковороді з антипригарним покриттям без масла по хвилині з кожної сторони.
Приємного апетиту!
Як приготувати корисні парові котлети з курячого філе з сиром?
Той, хто хоч раз пробував котлети з сиром, знає, яку незвичайну смакову нотку надає цей молочний продукт. Якщо ви втомилися від звичного смаку курячого м’яса, цей рецепт привнесе нові фарби у ваш звичний раціон. Таке блюдо сподобається і дітям, яких складно нагодувати, і дорослим, які стежать за фігурою.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Кількість порцій – 8
Інгредієнти:
- куряче Філе – 600 гр.
- Хліб білий – 60 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Куряче філе вимийте і просушіть паперовим рушником. Краще всього використовувати охолоджене м’ясо. Якщо ж у вас заморожене філе, подбайте про розморожування заздалегідь. Розріжте курятину на невеликі шматочки і покладіть в чашу блендера.
2. Подрібніть цибулю. Можете не намагатися зробити занадто дрібно, за вас це зробить техніка. Додайте овоч до курки. Туди ж розбийте куряче яйце.
3. Додайте до майбутнього фаршу сметану. Жирність не має значення, беріть ту, що вам більше подобається.
4. Наріжте білий хліб скибочками і позбавте його від кірочок. Замочіть батон в холодній воді і дайте розм’якнути. Не віджимаючи перекладіть м’якоть в чашу блендера до решти інгредієнтів.
5. Додайте сіль і з допомогою блендера перетворити всі інгредієнти в однорідну масу. Фарш повинен вийде дуже дрібним, схожим на кашу.
6. Перекладіть масу в глибоку миску і додайте нарізаний маленькими кубиками сир. Також ви можете натерти сир на крупній тертці. Перемішайте все.
7. Вологими руками зліпити з фаршу круглі котлетки приблизно однакового розміру. Викладіть заготовки на спеціальний піддон для варіння на пару для мультиварки, налийте в чашу апарату воду. Закрийте кришку і виберіть режим «на пару». Або використовуйте пароварку.
8. Через 30 хвилин котлети готові. Подавайте гарячими в поєднанні з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні курячі котлети з кабачком на пару
Куряче м’ясо і овочі корисні самі по собі. Але що буде, якщо об’єднати в одній страві? Неймовірно смачні та здорові котлети, які можна їсти хоч кожен день. Вони підходять тим, хто дотримується суворої дієти, тим, хто стежить за фігурою і дітям різного віку.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Кількість порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачок – 150 гр.
- Хліб білий – 80 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Вимийте і висушіть куряче філе. Зріжте зайвий жир і плівку. За допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна перетворіть філе фарш. Очистіть від лушпиння цибулю, промийте холодною водою. Зніміть шкірку з кабачка, наріжте невеликими шматочками. Пропустіть овочі через м’ясорубку. З’єднайте всі ці інгредієнти.
2. Білий хліб позбавте від скоринки і розламайте на шматки. Замочіть батон в холодній воді на 5 хвилин. Вилкою розімніть його в однорідну масу і додайте у фарш. Туди ж розбийте куряче яйце.
3. Додайте у фарш сіль. За бажанням можете використовувати інші спеції, такі, як трави або суміш перців.
4. Ретельно перемішайте фарш ложкою або руками. Щоб отримати більш дрібну, і ніжну однорідну масу, використовуйте занурювальний блендер.
5. Сформуйте невеликі котлетки і покладіть їх в пароварку. Змочуйте руки водою при формуванні заготовок, щоб фарш не чіплявся.
6. Готуйте 30 хвилин. Подавайте гарячими. Прикрасити можна кропом, петрушкою або листком салату.
Приємного апетиту!