Курячі котлети на пару – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі котлети на пару — просте, смачне та дієтичне блюдо. Немає сенсу сперечатися, що курка – дуже корисне м’ясо. А без грудки і зовсім не обходиться жодна дієта або план правильного харчування. Щоб урізноманітнити раціон корисною їжею, ми представляємо 6 унікальних і цікавих рецептів приготування котлет з птиці на пару.

Як приготувати класичні курячі котлети на пару в мультиварці?

Якщо ви прихильник домашньої їжі, але часу на готування майже немає, цей рецепт точно для вас. Мультиварка допоможе вам легко і швидко приготувати соковиті котлети. Вам потрібно лише підготувати фарш. Запам’ятовуйте цей смачний рецепт і радуйте свою сім’ю корисними стравами.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряча грудка 500 гр.
  • Батон 100 гр.
  • Цибуля зелена 6 шт.
  • Суміш перців 5 гр.
  • Каррі 5 гр.
  • Чебрець 3 гр.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати дієтичні курячі котлети на пару? Позбавте курячі грудки від кісток. Промийте м’ясо і розріжте на шматочки середнього розміру. Філе пропустіть через м’ясорубку з крупною решіткою.
  2. білий хліб Наріжте скибочками і зріжте з них тверду скоринку. Замочіть булку в теплій воді на п’ять хвилин. Хліб розм’якне і трохи збільшиться в розмірі. Перемішайте отриману масу і додати у фарш.
  3. Гарненько вимийте зелений лук і висушіть за допомогою паперового рушника. Наріжте його дрібними колечками і з’єднайте з курячої основою. Масу посоліть, додайте спеції і відправте в холодильник на 15 хвилин. За цей час фарш насититься, стане більш щільним і еластичним.
  4. Змоченими водою руками зліпити круглі котлетки. Намагайтеся, щоб заготовки були однакового розміру. Викладіть вироби в спеціальну ємність для приготування їжі на пару. Щоб котлети не прилипали до форми, можете змастити її олією. У чашу мультиварки налийте воду. Розташуйте посуд з котлетами в чаші.
  5. Закрийте каструлю і виберіть режим на пару. Готуйте 20-30 хвилин, згідно вашого керівництва по використанню техніки. Подавайте гарячими, прикрасивши порізаною петрушкою. Курячі котлети добре поєднуються з вареною гречкою, тушкованими овочами або овочевим пюре.

Приємного апетиту!

Прості і смачні січені котлети з курячої грудки на пару

Рубані котлети – одне з найбільш простих і швидких в приготуванні страв. А якщо хочете додати їм більше користі, замініть сковороду й олію пором. Ваш шлунок і ваша фігура скажуть «спасибі» за таке смачне і низькокалорійне блюдо.

Час приготування: 1 годину

Час готування – 30-40 хвилин

Кількість порцій – 5

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник зубчики – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Панірувальні сухарі – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе і просушіть його паперовим рушником. Наріжте м’ясо дрібними кубиками.

2. Очистіть цибулю і часник від лушпиння, сполосніть їх. Подрібніть овочі на кубики. Порада: змочуйте ніж, коли ріжете цибулю. Це врятує вас від сліз, які викликає цей овоч.

3. У глибокій мисці з’єднайте нарізані інгредієнти.

4. Вбийте у фарш яйце. Перед приготуванням дістаньте його з холодильника і дайте полежати при кімнатній температурі кілька хвилин. Додайте сіль, перець, прованські трави. Крім зазначених у рецепті, ви можете використовувати ваші улюблені спеції, наприклад, хмелі-сунелі або суміш для курки.

5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

6. З фаршу сформуйте котлетки однакового розміру, обваляйте їх в невеликій кількості панірувальних сухарів. Викладіть заготовки у форму пароварки і готуйте 30-40 хвилин.

7. Готову страву перекладіть в тарілки. Подавайте гарячими в поєднанні з улюбленим гарніром. Це можуть бути макарони, рис, крупи або пюре.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих котлет в пароварці

Парові котлети – відмінний варіант страви для прихильників правильного харчування. Додайте моркву і часник, і отримаєте неймовірний колір і чарівний аромат. Такий обід або вечеря – скарб вітамінів і білка. А найприємніше те, що при всій своїй користь, ці котлети дуже прості у приготуванні.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Кількість порцій – 7

Інгредієнти:

  • Філе курки – 470 гр.
  • Цибуля-порей – 90 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Сіль морська – 8-10 гр.
  • Каррі – 8 гр.
  • Майоран – 5 гр.
  • Перець білий – 6-7 гр.
  • Часник зубчики – 3 шт.
  • Яйця перепелині – 4 шт.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте куряче м’ясо, просушіть серветками або паперовим рушником. Розділіть на частини шматок середнього розміру. Перетворіть підготовлене філе фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.

2. Очистіть часник від лушпиння, промийте і розімніть часникодушилкою. Якщо у вас немає цього пристосування, поріжте часник як можна дрібніше і придавіть ножем.

3. Промийте цибулю-порей і наріжте дрібними колечками.

4. Почистіть сиру моркву і обдайте холодною водою. Натріть на дрібній тертці.

5. З’єднайте овочі з курячим фаршем. Вбийте в масу перепелині яйця. Посоліть, додайте спеції. Добре перемішуйте фарш 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним.

6. Сформуйте з фаршу котлети овальної форми. Намагайтеся, щоб вони були однакового розміру. Викладіть заготовки в пароварку. Залиште невеликий простір між виробами, не кладіть їх впритул один до одного. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин.

Приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з курячого філе на пару

Хто сказав, що правильне харчування – це несмачно, дорого і складно? Такі слова – найпоширеніша омана про здорову їжу. Ми це доведемо! Цей рецепт парових котлет простий і швидкий. Приготування не займе багато часу, а інгредієнти для них знайдуться в кожному будинку.

Час приготування – 50 хвилин

Час готування – 35 хвилин

Кількість порцій – 16

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Висівки – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Вода – для смаження

Процес приготування:

1. Добре вимийте курячу грудку. Відокремте м’ясо від кісток, зніміть шкіру. Розділіть отримане філе на шматочки і пропустіть через м’ясорубку.

2. Очистіть цибулю від шкірки і поріжте на маленькі кубики. Злегка підсмажте її на невеликій кількості води. Двох столових ложок цілком достатньо.

3. Додайте до фаршу заготовлений цибулю, всипте висівки. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте ложкою або руками. Крім солі і перцю ви можете додати інші спеції, які вам подобаються.

4. Сформуйте невеликі котлетки круглої форми. Викладіть їх у форму пароварки або в спеціальний посуд мультиварки, зберігаючи невелику відстань між ними.

5. Готуйте на пару 35 хвилин. Щоб отримати хрустку скоринку, по готовності обсмажте на сковороді з антипригарним покриттям без масла по хвилині з кожної сторони.

Приємного апетиту!

Як приготувати корисні парові котлети з курячого філе з сиром?

Той, хто хоч раз пробував котлети з сиром, знає, яку незвичайну смакову нотку надає цей молочний продукт. Якщо ви втомилися від звичного смаку курячого м’яса, цей рецепт привнесе нові фарби у ваш звичний раціон. Таке блюдо сподобається і дітям, яких складно нагодувати, і дорослим, які стежать за фігурою.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Кількість порцій – 8

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Хліб білий – 60 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Куряче філе вимийте і просушіть паперовим рушником. Краще всього використовувати охолоджене м’ясо. Якщо ж у вас заморожене філе, подбайте про розморожування заздалегідь. Розріжте курятину на невеликі шматочки і покладіть в чашу блендера.

2. Подрібніть цибулю. Можете не намагатися зробити занадто дрібно, за вас це зробить техніка. Додайте овоч до курки. Туди ж розбийте куряче яйце.

3. Додайте до майбутнього фаршу сметану. Жирність не має значення, беріть ту, що вам більше подобається.

4. Наріжте білий хліб скибочками і позбавте його від кірочок. Замочіть батон в холодній воді і дайте розм’якнути. Не віджимаючи перекладіть м’якоть в чашу блендера до решти інгредієнтів.

5. Додайте сіль і з допомогою блендера перетворити всі інгредієнти в однорідну масу. Фарш повинен вийде дуже дрібним, схожим на кашу.

6. Перекладіть масу в глибоку миску і додайте нарізаний маленькими кубиками сир. Також ви можете натерти сир на крупній тертці. Перемішайте все.

7. Вологими руками зліпити з фаршу круглі котлетки приблизно однакового розміру. Викладіть заготовки на спеціальний піддон для варіння на пару для мультиварки, налийте в чашу апарату воду. Закрийте кришку і виберіть режим «на пару». Або використовуйте пароварку.

8. Через 30 хвилин котлети готові. Подавайте гарячими в поєднанні з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні курячі котлети з кабачком на пару

Куряче м’ясо і овочі корисні самі по собі. Але що буде, якщо об’єднати в одній страві? Неймовірно смачні та здорові котлети, які можна їсти хоч кожен день. Вони підходять тим, хто дотримується суворої дієти, тим, хто стежить за фігурою і дітям різного віку.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Кількість порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кабачок – 150 гр.
  • Хліб білий – 80 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Вимийте і висушіть куряче філе. Зріжте зайвий жир і плівку. За допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна перетворіть філе фарш. Очистіть від лушпиння цибулю, промийте холодною водою. Зніміть шкірку з кабачка, наріжте невеликими шматочками. Пропустіть овочі через м’ясорубку. З’єднайте всі ці інгредієнти.

2. Білий хліб позбавте від скоринки і розламайте на шматки. Замочіть батон в холодній воді на 5 хвилин. Вилкою розімніть його в однорідну масу і додайте у фарш. Туди ж розбийте куряче яйце.

3. Додайте у фарш сіль. За бажанням можете використовувати інші спеції, такі, як трави або суміш перців.

4. Ретельно перемішайте фарш ложкою або руками. Щоб отримати більш дрібну, і ніжну однорідну масу, використовуйте занурювальний блендер.

5. Сформуйте невеликі котлетки і покладіть їх в пароварку. Змочуйте руки водою при формуванні заготовок, щоб фарш не чіплявся.

6. Готуйте 30 хвилин. Подавайте гарячими. Прикрасити можна кропом, петрушкою або листком салату.

Приємного апетиту!