Маринований виноград на зиму – 5 рецептів без стерилізації з покроковими фото

Хочете приємно здивувати ваших близьких або гостей? Замаринуйте на зиму стиглий і соковитий виноград. Готовий продукт порадує своїм незвичайним і яскравим смаком. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати для прикраси салатів, формування канапе. Використовуйте 5 перевірених рецептів домашньої заготовки з покроковим описом процесу!

Маринований виноград на зиму в банках без стерилізації

Соковитий маринований виноград стане яскравим частуванням на вашому столі. Також продукт можна використовувати в приготуванні салатів і холодних закусок. Оцініть простий домашній рецепт для зимового зберігання.

Інгредієнти на
1 л.

  • Виноград 1 кг
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Гвоздика 6 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити маринований виноград на зиму в банках без стерилізації? Підготуємо необхідні продукти для маринування.
  2. Виноград добре промиваємо під холодною водою, а після перебираємо його від гілок.
  3. В чисту суху банку кладемо спеції: лавровий лист, гвоздику, горошини перцю і корицю. Далі викладаємо і виноград. Перед цим його, бажано, обсушити від вологи.
  4. Далі готуємо маринад. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор. В кінці вливаємо укус. Розмішуємо і знімаємо з плити.
  5. Вливаємо гарячий маринад в банку з виноградом і спеціями. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо і відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Готово!

Маринований виноград по-грузинськи на зиму

Соковитий і смачний виноград в банку можна приготувати за грузинським рецептом. Таке частування стане яскравою закускою на вашому столі. Ідеальне рішення для використання великого домашнього врожаю.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Склад:

  • Виноград – 600 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – за смаком.
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо виноград від гілок і промиваємо під холодною водою. Для зручності можна вимочити в глибокій мисці.

2. Промиваємо і ошпарюємо скляну банку, вкладаємо в неї спеції: свіжий кріп, перець чилі, часник, горошини чорного перцю, гвоздику і корицю. Великі інгредієнти ріжемо невеликими шматочками.

3. Слідом укладаємо підготовлений виноград.

4. Заливаємо вміст крутим окропом і залишаємо на 20 хвилин.

5. Зливаємо воду в каструлю. Додаємо до неї сіль, цукор і оцет. Кип’ятимо кілька хвилин і знімаємо з плити.

6. Готовим маринадом заливаємо виноград. Закриваємо банку, даємо їй охолонути і відправляємо на зберігання.

Як заготовити маринований виноград як оливки в банках?

Оригінальна ідея для домашніх закусок – маринований виноград в банку зі спеціями. Продукт по вигляду і смаку нагадає соковиті оливки. З нього можна сформувати канапе і інші страви для святкового столу. Здивуйте своїх гостей!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград білий – 300 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград від дрібних забруднень і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва вода.

2. Далі продукт акуратно відокремлюємо від гілок.

3. У каструлі готуємо маринад. Кип’ятимо воду разом з цукром, сіллю, лавровим листом, корицею і гвоздикою. Сухі продукти повинні повністю розчинитися. Для цього регулярно помішуємо масу.

4. Щільно укладаємо промитий виноград в банку і заливаємо маринадом. Додаємо оцет і закриваємо заготівлю кришкою.

5. Після повного охолодження маринований виноград буде повністю готовий. Частування стане яскравою закускою для вашого столу і нагадає смак справжніх італійських оливок.

Смачний виноград в маринаді з гірчицею на зиму

Цікавою і смачною закускою для вашого столу стане маринований в банках виноград. Особливий аромат і пікантність продукту додасть гірчиця. Оцініть простий домашній рецепт, що підходить для зимових заготовок.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Склад:

  • Виноград – 500 гр.
  • Зерна гірчиці – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Спочатку промиваємо виноград під водою і відкидаємо на друшляк. Для маринування можна використовувати будь-які сорти.

2. Далі продукт акуратно відокремлюємо від гілок.

3. Укладаємо підготовлений інгредієнт в чисті сухі банки. Також їх можна обшпарити. Стерилізація не обов’язкова.

4. У каструлі готуємо маринад. Для цього нагріваємо воду, вливаємо оцет, всипаємо цукор, сіль, корицю, гвоздику і зерна гірчиці.

5. Ароматний маринад вливаємо в банки з вмістом. Відразу закриваємо тару кришкою, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

6. Соковитий і ароматний виноград з гірчицею буде повністю готовий після остигання! Надсилайте його на зберігання в прохолодне місце. Тільки так частування не втратить свої смакові якості протягом довгих місяців.

Виноград в часниковому маринаді на зиму в банках

Замаринувати виноград в банках можна з головками часнику. Це зробить домашню заготовку ще більш яскравою і ароматною. Можна використовувати обидва продукту. Подавайте як холодну закуску або використовувати в приготуванні інших страв.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Виноград кишмиш – 400 гр.
  • Часник – 400 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Промиємо основні інгредієнти. З головок часнику необхідно зняти тільки верхню лушпиння.

2. В чисті і ошпарені банки щільно викладаємо виноград з головками часнику. Чергуємо продукти між собою.

3. Заливаємо вміст крутим окропом і настоюють 15-20 хвилин. Накривати кришкою не обов’язково.

4. Обережно зливаємо воду з банок в каструлю. Знову кип’ятимо і розмішуємо тут сіль, цукор і оцет. Варимо пару хвилин і прибираємо з вогню.

5. Заливаємо продукти в банку готовим маринадом. Відразу закриваємо заготовки кришками і даємо їм повністю охолонути. Маринований виноград з часником готовий, надсилайте на зберігання!