Варення з обліпихи на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Варення з обліпихи — дуже смачна і корисна заготівля на зиму. Обліпиха знаменита своїми лікувальними властивостями і насиченим смаком. З ягід виходить відмінне варення, джем або желе на зиму. Використовуйте 10 яскравих і перевірених рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу. Подавайте частування в холодну пору разом з зігріваючим чаєм.

Як зварити варення з обліпихи без кісточок?

Ароматне і дивовижне за смаком домашнє варення виходить з обліпихи. Приготуйте оригінальне ласощі без кісточок і порадуйте себе ніжним продуктом холодною зимою.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Обліпиха 1 кг
  • Цукор-пісок 800 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити просте варення з обліпихи на зиму? Перебираємо ягоди і викладаємо її в невелику каструлю.
  2. Заливаємо інгредієнт холодною водою і залишаємо хвилин на 10. За цей час спливе все сміття.
  3. Очищений продукт засипаємо половиною цукру і подрібнюємо в блендері. Нам необхідно отримати сік з м’якоттю без кісточок і шкірки.
  4. Отриману рідину перелити в каструлю.
  5. Засипаємо масу цукром і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. При цьому активно розмішуємо вміст.
  6. Готове обліпихова варення без кісточок можна відразу перелити в підготовлену банку. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо на зберігання.

Варення з обліпихи п’ятихвилинка на зиму

Ароматне обліпихова варення можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього рецепт «п’ятихвилинка». Яскраве ласощі можна додавати в чай, який буде особливо актуальний в зимову пору.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 1,2 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, потім промиваємо під холодною водою.

Крок 2. Перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Ретельно вимішуємо продукти лопаткою до виділення соку.

Крок 3. Відправляємо каструлю з вмістом на плиту. Доводимо масу до кипіння.

Крок 4. Після кипіння, варимо ласощі на великому вогні 5 хвилин. У процесі варіння перемішуємо продукт.

Крок 5. Гаряче обліпихова варення відразу переливаємо в чисті сухі банки. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання. Готово!

Простий і смачний рецепт варення з обліпихи без варіння

Щоб обліпихова варення зберегло якомога більше корисних властивостей, приготуйте його без варіння. Такий рецепт приємно здивує вас своєю швидкістю і простотою. Використовуйте його для зимових заготовок.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 2 кг
  • Цукор – 3 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди обліпихи від гілок і листя, потім вимочуємо їх у холодній воді.

Крок 2. Підготовлену чисту обліпиху подрібнюємо в блендері до стану рідкої кашки.

Крок 3. Далі масу розтираємо з допомогою дрібного сита, щоб прибрати всі кісточки і отримати ще більш ніжний склад.

Крок 4. Засипаємо продукт цукром і ретельно його розмішуємо. У процесі, сухий продукт повинен повністю розчинитися.

Крок 5. Розливаємо частування по скляній тарі, закриваємо кришкою і зберігати в прохолодному місці. Можна поставити в холодильник!

Обліпихова варення з кісточками в домашніх умовах

Ароматне і насичене домашнє варення можна приготувати з обліпихи з кісточками. Ласощі підходить для тривалого зберігання, найчастіше його подають разом з чаєм. Використовуйте простий і швидкий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 0,5 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, промиваємо її під водою і відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Перекладаємо підготовлені ягоди в каструлю з водою. Кип’ятимо продукт 2-3 хвилини.

Крок 3. Гарячу воду обережно зливаємо в невеликий сотейник. Додаємо до неї цукор і варимо сироп. Для повного розчинення сухого продукту, досить проварити масу 3-5 хвилин.

Крок 4. У гарячий сироп опускаємо ошпарену обліпиху.

Крок 5. Знову кип’ятимо заготівлю і варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин. Помішуємо вміст до появи густоти.

Крок 6. Переливаємо гаряче частування в чисту скляну банку. Закриваємо кришкою.

Крок 7. Яскраве і ароматне варення з обліпихи з кісточками готово!

Покроковий рецепт приготування варення з обліпихи з яблуками

Яскраве і соковите варення на зиму можна приготувати з обліпихи і яблук. Ласощі порадує простим кулінарним процесом і насиченим смаком. Збережіть приємний літній аромат на довгий час!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 0,5 кг
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цукор – 3 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху, промиваємо її під водою і залишаємо обсихати. Можна відкинути на друшляк.

Крок 2. З допомогою дерев’яної товкачика розминаємо продукт.

Крок 3. Далі розтираємо його через дрібне сито, тим самим видаляючи кісточки.

Крок 4. Промите яблуко натираємо на крупній тертці. Шкірку знімати не обов’язково.

Крок 5. З’єднуємо обидва інгредієнта в одній каструлі. Засипаємо їх цукром і гарненько вимішуємо.

Крок 6. Переставляємо посуд з вмістом на плиту. Доводимо до кипіння.

Крок 7. Варимо ласощі на слабкому вогні 5-10 хвилин. Регулярно помішуємо.

Крок 8. Ароматне варення з яблук і обліпихи готово. Пробуйте частування і відразу переливайте в скляну банку. Для довгого зберігання відправляйте у прохолодне місце.

Корисне обліпихова варення без цукру на зиму

Щоб обліпихова варення на зиму вийшло максимально корисним, приготуйте його без додавання цукру. Ласощі порадує яскравим смаком і насиченим ароматом. Оцініть простий домашній рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди обліпихи від листя і дрібних забруднень. Далі промиваємо продукт під водою і даємо йому обсохнути.

Крок 2. Занурюємо підготовлену обліпиху в блендер і подрібнюємо її до стану однорідної кашки.

Крок 3. Занурюємо ягідну масу в металевий посуд і ставимо її на плиту.

Крок 4. Доводимо вміст до кипіння і варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо масу. При необхідності знімаємо пінку.

Крок 5. Янтарне обліпихова варення перелити в скляну банку. Рекомендується заздалегідь промити її з содою. Закриваємо заготівлю, даємо їй охолонути і відправляємо на тривале зберігання.

Домашнє варення з обліпихи через м’ясорубку

Приготуйте ніжне й ароматне обліпихова варення на зиму. Використовуйте для цього простий рецепт з використанням м’ясорубки. Такий спосіб дозволить отримати густий і насичений продукт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо обліпиху під водою. Далі викладаємо її на рушник. Це дозволить прибрати зайву вологу.

Крок 2. Підготовлені ягоди опускаємо в м’ясорубку і прокручуємо їх.

Крок 3. Отриману кашку старанно розтираємо через дрібне металеве сито. Це дозволить відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.

Крок 4. Залишилася суміш перелити в каструлю і доповнюємо її цукром. Кип’ятимо і після варимо 10-15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо вміст.

Крок 5. Густе бурштинове варення через м’ясорубку готово. Переливаємо його в підготовлену скляну банку. Закриваємо заготівлю кришкою, даємо їй охолонути і відправляємо на зберігання.

Густий джем з обліпихи з желатином

Здивуйте своїх близьких або гостей яскравим і ароматним напоєм в банку. Приготуйте густий обліпиховий джем з додаванням желатину. Частування порадує незвичайним і насиченим смаком.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 2,5 склянки
  • Желатин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо обліпиху. Далі, нагріваємо її в каструлі і продавлюємо в процесі, за допомогою лопатки.

Крок 2. Після варіння старанно розтираємо продукт з допомогою дрібного сита. Це допоможе відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.

Крок 3. Отримуємо однорідний обліпиховий сік з м’якоттю.

Крок 4. Додаємо в яскраву суміш цукор. Ставимо заготовку на плиту і варимо її після кипіння 10-15 хвилин.

Крок 5. В кінці готування додаємо заздалегідь розведений у воді желатин. Перемішуємо продукт і знімаємо з плити.

Крок 6. Густий обліпиховий джем відразу ж перелити в чисту суху банку. Закриваємо тару кришкою і ставимо на зберігання!

Желе з обліпихи на зиму без варіння

Простий спосіб приготування обліпихової желе – без варіння. Такий спосіб збереже аромат свіжої ягоди на довгий час і стане оригінальним десертом для вашого столу. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 0,6 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Желатин – 0,5 ч. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень. Далі продукт старанно промиваємо під проточною водою.

Крок 2. Занурюємо ягоди в зручну посуд і розминаємо їх.

Крок 3. Далі масу подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 4. Отриману масу проціджують через кілька шарів марлі, щоб видалити кісточки і шкірку.

Крок 5. Однорідну ягідну суміш засипаємо цукром. Відразу ж додаємо розведений у воді желатин.

Крок 6. Розмішуємо вміст до розчинення сухого інгредієнта.

Крок 7. Гладку желеподібну заготівлю відправляємо в промиту з содою банку.

Крок 8. Зберігаємо обліпихова желе в прохолодному місці. Через кілька годин продукт повністю застигне і буде готовий до вживання.

Обліпиха протерта блендером з цукром на зиму

Яскравий смак і аромат обліпихи можна зберегти на цілий рік. Для цього заготовте ягоди на зиму в банку. Їх можна перетерти з цукром. Вийде смачно і просто, спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Обліпиха – 0,5 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Старанно перебираємо обліпиху від віток, листя і інших дрібних забруднень.

Крок 2. Далі продукт перекладаємо в сито і промиваємо під проточною водою. Залишаємо ягоди на час і даємо їм обсохнути.

Крок 3. Викладаємо підготовлений продукт в блендер і подрібнюємо його до стану однорідної кашки.

Крок 4. Перемелену масу засипаємо двома склянками цукру.

Крок 5. Перетираємо продукти ложкою до отримання однорідної суміші. У процесі, весь цукор повинен повністю розчинитися.

Крок 6. Скляну банку промиваємо з содою в гарячій воді. У неї викладаємо готову обліпиху з цукром. Закриваємо заготівлю кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце!