Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму – це оригінальний спосіб заготовити сезонні домашні овочі і насолоджуватися їх яскравим смаком протягом усіх зимових місяців. У даному рецепті, томатний сік виступає сполучною ланкою, яка об’єднує всі компоненти в одне ціле, відповідно, закуска виходить неймовірно гармонійної, смачно і ароматною. І якщо раніше ви готували лечо іншим способом, то обов’язково спробуйте цю варіацію!
Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму «Пальчики оближеш»
Лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму «Пальчики оближеш» — це закуска, з приготуванням якої впорається абсолютно кожен! Завдяки використанню овочевого соку, вам не доведеться возитися з подрібненням томатів, використовуючи блендер або м’ясорубку.
Інгредієнти на
6 порц.
- Томатний сік 1 л
- Перець болгарський 1.5 кг
- Оцет столовий 9% 100 мл
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Часник 5 зуб.
Процес приготування:
- Як заготовити лечо з болгарського перцю з томатним соком на зиму? Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню все необхідне.
- Промиваємо перчики, ріжемо на 4 частини і вичищаємо насіння і білі перегородки.
- Зубки часнику нарізаємо невеликими кубиками.
- У сотейник виливаємо томатний сік і додаємо оцет, сіль і цукор – доводимо до кипіння.
- Викладаємо овочі.
- Проварюємо компоненти близько 15-20 хвилин, після закипання.
- Розподіляємо лечо по стерилізованим банкам і закатуємо металевими кришками.
- Після остигання прибираємо заготовки в місце зберігання. Приємного апетиту!

Лечо з болгарського перцю з томатним соком без стерилізації на зиму
Лечо з болгарського перцю з томатним соком без стерилізації на зиму – це апетитна і дуже смачна закрутка, яка розлітається з полиць погреби у першу чергу, завдяки своїм чудовим смаковим характеристикам та неперевершеного аромату. Виходячи з цього, рекомендуємо заздалегідь готувати з запасом!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 40-60 хв.
Порції – 20-25.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 4,5 кг
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Помідори – 3,2-3,5 кг
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло соняшникове – ½ склянки
- Перець запашний горошком – 5-7 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті помідори надрізаємо, як показано на фото і кладемо в окріп на кілька хвилин.
Крок 2. Воду зливаємо і видаляємо шкірку, нарізаємо скибочками.
Крок 3. Морквину подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
Крок 4. Вичищаємо насінну коробочку з болгарського перцю, м’якоть нарізаємо довільними шматочками.
Крок 5. Скибочки томатів подрібнюємо в сік заглибним блендером.
Крок 6. У каструлю відповідного розміру висипаємо моркву і перець. Злегка уварюємо і додаємо півкільця цибулі.
Крок 7. Доводимо овочі до кипіння і заливаємо томатним соком, також вводимо соняшникова олія, сіль, цукровий пісок і запашний перець.
Крок 8. Варимо інгредієнти 15-20 хвилин і вливаємо столовий оцет.
Крок 9. Розфасовуємо лечо по заздалегідь простерилизованным банкам і охолоджуємо в перевернутому вигляді. Приємного апетиту!
Лечо з перцю з томатним соком і часником
Лечо з перцю з томатним соком і часником – це неймовірно ароматна закуска, яка припаде до смаку навіть тим, хто скептично ставиться до зимових заготівель такого роду. Часник надає овочам легку нотку пікантності і робить їх смак в рази більш насиченим і ароматні.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Перець солодкий – 0,7 кг
- Часник – 3 зуб.
- томатний Сік – 500 мл
- Сіль – 25 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Лист лавра – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом ретельно промиваємо болгарські перці і даємо їм час обсохнути.
Крок 2. Яким зручним способом стерилізуємо банки і кришки.
Крок 3. Кожен перчик ріжемо навпіл і видаляємо хвостик і насіння.
Крок 4. Томатний сік перелити в каструлю і додаємо сіль, горошини чорного перцю, лавр, оцет, цукор-пісок, перець горошком і рубаний часник – при періодичному помішуванні доводимо до кипіння.
Крок 5. Проварюємо склад на протязі 15-20 хвилин, стежачи за тим, щоб перець не втратив свою форму.
Крок 6. Викладаємо лечо в підготовлені банки і щільно закорковуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!
Лечо з перцю з томатним соком, цибулею і морквою
Лечо з перцю з томатним соком, цибулею і морквою – це класика угорської кухні, яку кожна господиня готує по-своєму, так як чіткої рецептури просто не існує. Рекомендуємо вам звернути увагу на цей рецепт, так як закуска дійсно виходить шалено смачно і живильної!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 3,5 л.
Інгредієнти:
- томатний Сік – 1 л
- Перець болгарський – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет 6% – 120 мл
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 5-7 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі промиваємо і очищаємо, переходимо до нарізки: ріпчасту цибулю і м’якоть солодкого перцю ріжемо півкільцями, моркву подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 2. Овочеве асорті заливаємо томатним соком і рослинним маслом, додаємо сіль і цукор – поміщаємо на сильне полум’я.
Крок 3. Також додаємо спеції і доводимо складу до кипіння, тушкуємо 50-60 хвилин, а за 10 хвилин до готовності вливаємо яблучний оцет і перемішуємо.
Крок 4. Розфасовуємо лечо по стерильним банкам і закатуємо під ключ.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Лечо з перців і кабачків з томатним соком на зиму
Лечо з перцю, кабачків з томатним соком на зиму – це дуже смачна, але в той же час, проста і швидка в приготуванні заготовка, яка буде радувати вас своїм ароматом протягом усіх холодних місяців. Для готування радимо брати молоді кабачки, а не перерослі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4 л.
Інгредієнти:
- томатний Сік – 1 л
- Кабачки – 2 кг
- Перець болгарський – 7 шт.
- Цибуля – 10 шт.
Для маринаду:
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Солодкий перець, кабачки та цибулю очищаємо від шкірки, насіння, лушпиння і ріжемо на кубики однакового розміру.
Крок 2. У каструлі готуємо маринад з додаванням солі, цукру, соняшникової олії і оцту.
Крок 3. Вливаємо томатний сік.
Крок 4. У киплячий маринад закидаємо шматочки кабачка і проварюємо протягом 5-7 хвилин.
Крок 5. Закидаємо цибулю і перець – перемішуємо і прогріваємо ще близько 6 хвилин.
Крок 6. Через 10-15 хвилин перекладаємо кипляче лечо в стерильні банки і закатуємо. Ставимо на кришки і обертаємо в покривало на добу. Приємного апетиту!