Заготовки з білої смородини на зиму – 8 кращих рецептів з покроковими фото

Заготовки з білої смородини на зиму – це широкий спектр закаток, серед яких ви обов’язково зможете підібрати щось, що ідеально підходить саме вам. Залежно від ваших смакових уподобань, ви запросто зможете приготувати такі солодкі частування, як варення або джем. Якщо ж ви віддаєте перевагу заготовляти на холодний період року напої, то тоді рецепт простого вітамінного компоту вам доведеться, як не можна до речі.

Желе з білої смородини на зиму – простий рецепт

Желе з білої смородини на зиму – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна заготовка, яка особливо сподобається тим, хто любить однорідні текстури, тому що в процесі готування, ми позбудемося абсолютно від усіх кісточок і отримаємо ніжне й ароматне желе.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Смородина біла 1.2 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати заготовки з білої смородини на зиму, приступаємо до самого копіткій кроці: збираємо ягоди, намагаючись відокремлювати плоди від гілочок, не порушивши цілісність.
  2. Смородину перебираємо і ретельно промиваємо.
  3. Пропускаємо основний компонент через соковижималку, тим самим позбавляючись від макухи. Виходить близько 500 мл соку.
  4. Змішуємо сік з цукровим піском.
  5. Збовтуємо складу міксером і залишаємо при кімнатній температурі на 24 години, іноді помішуючи.
  6. Розподіляємо масу по стерильним баночках і щільно закручуємо. Перевертаємо, на 30 діб переносимо в темне і прохолодне місце, за цей час желе застигне і буде готове до дегустації.
  7. Смачного!