Заготовки з білої смородини на зиму – 8 кращих рецептів з покроковими фото

Заготовки з білої смородини на зиму – це широкий спектр закаток, серед яких ви обов’язково зможете підібрати щось, що ідеально підходить саме вам. Залежно від ваших смакових уподобань, ви запросто зможете приготувати такі солодкі частування, як варення або джем. Якщо ж ви віддаєте перевагу заготовляти на холодний період року напої, то тоді рецепт простого вітамінного компоту вам доведеться, як не можна до речі.

Желе з білої смородини на зиму – простий рецепт

Желе з білої смородини на зиму – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна заготовка, яка особливо сподобається тим, хто любить однорідні текстури, тому що в процесі готування, ми позбудемося абсолютно від усіх кісточок і отримаємо ніжне й ароматне желе.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Смородина біла 1.2 кг
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати заготовки з білої смородини на зиму, приступаємо до самого копіткій кроці: збираємо ягоди, намагаючись відокремлювати плоди від гілочок, не порушивши цілісність.
  2. Смородину перебираємо і ретельно промиваємо.
  3. Пропускаємо основний компонент через соковижималку, тим самим позбавляючись від макухи. Виходить близько 500 мл соку.
  4. Змішуємо сік з цукровим піском.
  5. Збовтуємо складу міксером і залишаємо при кімнатній температурі на 24 години, іноді помішуючи.
  6. Розподіляємо масу по стерильним баночках і щільно закручуємо. Перевертаємо, на 30 діб переносимо в темне і прохолодне місце, за цей час желе застигне і буде готове до дегустації.
  7. Смачного!

Компот з білої смородини на 3-літрову банку на зиму

Компот з білої смородини на 3-літрову банку на зиму – це вітамінна закачування, відкривши яку, ви моментально опинитеся в теплі літні дні, тому як аромат буде стояти неймовірний! Для приготування нам не потрібно нічого, крім ягід, води і цукрового піску.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Смородина біла – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,5-2,6 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Добірні ягоди висипаємо в миску, заливаємо водою і збовтуємо руками. Таким чином, весь сварок виявиться на поверхні, повторюємо процедуру 2-3 рази.

Крок 3. Рідина виливаємо і видаляємо гілочки і листочки.

Крок 4. Паралельно промиваємо і стерилізуємо над парою банки.

Крок 5. В скляну ємність висипаємо смородину.

Крок 6. Воду перемішуємо з цукровим піском і кип’ятимо протягом 2-3 хвилин.

Крок 7. Сироп перелити до ягодам до самого горлечка».

Крок 8. Закорковуємо стерильною кришкою і ставимо дном вгору, загорнути в ковдру і залишаємо на добу.

Крок 9. Зберігаємо в льосі або підвалі. Готуйте і отримуйте задоволення!

Джем з білої смородини на зиму

Джем з білої смородини на зиму завжди виходить набагато солодший і ароматні, ніж використовувати червоний або чорний сорт. Ягоди прекрасно желируются, відповідно, для готування нам не потрібно ніяких хімічних добавок, тому таке частування, можна запросто пропонувати навіть самим маленьким.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Смородина біла – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відміряємо кухонними вагами потрібну кількість двох інгредієнтів.

Крок 2. Смородину промиваємо і відкидаємо на друшляк, відокремлюємо від гілочок.

Крок 3. Ягоди висипаємо в сотейник і подрібнюємо заглибним блендером, змішуємо з цукровим піском.

Крок 4. Проварюємо масу протягом 10-15 хвилин після закипання, видаляючи шумівкою пінку і помішуючи.

Крок 5. Розкладаємо частування по заздалегідь простерилизованным банкам, закручуємо або закатуємо стерильними кришками.

Крок 6. Остиглий джем можна зберігати при кімнатній температурі, але без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Варення з білої смородини

Варення з білої смородини – це оригінальна заготовка, яка допоможе вам приємно здивувати не тільки ваших домочадців, але й найвибагливіших гостей. Але нехай вас це не дивує, бо як в процесі термічної обробки, практично прозорі ягоди перетворяться в карамельно-золотисті ягідки.

Час готування – 10 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Смородина біла – 450 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди і цитрус ретельно промиваємо у великій кількості холодної води.

Крок 2. Висипаємо смородину в каструлю відповідного розміру.

Крок 3. Засипаємо основний інгредієнт цукровим піском.

Крок 4. Додаємо кислий сік лимона.

Крок 5. Поміщаємо жароміцний посуд на помірний вогонь, доводимо до кипіння і після розплавлення цукру – перемішуємо.

Крок 6. Видаляємо пінку, зменшуємо нагрівання і тушкуємо протягом 5 хвилин. Солодку масу остуджуємо і проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Переливаємо ласощі в стерильну банку і моментально закатуємо. Приємного апетиту!

Біла смородина, протерта з цукром без варіння

Біла смородина, протерта з цукром без варіння – це дивовижне частування, яке володіє приємним кисло-солодким смаком і яскравим насиченим ароматом. Для більш гармонійного смаку, рекомендуємо готувати солодощі з додаванням червоних ягід, зберігати заготівлю будемо в морозильній камері.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Смородина біла – 1,5 кг
  • чорна Смородина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди уважно перебираємо, знімаємо з гілок і обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Повторюємо процедуру і з темними плодами.

Крок 3. Висипаємо білу смородину в чашу блендера, додаємо цукровий пісок і перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Перебивши і чорні ягоди, об’єднуємо дві маси.

Крок 5. Ретельно перемішуємо складу.

Крок 6. Розподіляємо десерт по контейнерах і прибираємо на зберігання на полицю морозильної камери. Приємного апетиту!

Соус з білої смородини до м’яса на зиму

Соус з білої смородини до м’яса на зиму – це неймовірно апетитний додаток, яке широко використовується в кулінарії. Наприклад, у такому продукті ви запросто можете замаринувати сире м’ясо або ж подати піалу з соусом до тарілці, що складається з різних сирів.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Смородина біла – 250 гр.
  • Мигдаль – 30 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Вино біле сухе – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиті ягоди покласти в сотейник, доповнюємо цукровим піском та водою – поміщаємо на конфорку і засікаємо 10 хвилин.

Крок 2. Перетираємо складу через сито з дрібними отворами.

Крок 3. Підливаємо вино.

Крок 4. Паралельно в крихту перебиваємо підсушений на сухій сковороді мигдаль.

Крок 5. Повертаємо масу на вогонь, поступово вводимо горіхи і постійно помішуємо.

Крок 6. Перебиваємо компоненти до однорідної консистенції заглибним блендером.

Крок 7. Перекладаємо соус в стерильні банки і зберігаємо в холодильнику або відразу дегустуємо. Приємного апетиту!

Заготівля компоту з білої смородини з апельсином

Заготівля компоту з білої смородини з апельсином – це простий і дуже смачний спосіб запастися вітамінами і корисними речовинами на холодний період року. Ягоди самі по собі не відрізняються насиченим ароматом, виходячи з цього, додавання цитруса доводиться дуже до речі.

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Вода – 1 л
  • Смородина біла – 100 гр.
  • Апельсин – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо потрібну кількість всіх складових, ягоди знімаємо з гілочок і гарненько промиваємо.

Крок 2. Висипаємо смородину в попередньо простерилизованную баночку.

Крок 3. Додаємо скибочки апельсина.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти окропом, прикривають стерильною кришкою і даємо прогрітися протягом 15 хвилин.

Крок 5. Потім у каструлю насипати цукровий пісок і перелити рідину з банки.

Крок 6. Сироп кип’ятимо близько 2-3 хвилин і заливаємо ягоди з цитрусом, щільно загвинчуємо, перевертаємо догори дном і накриваємо рушником до повного охолодження.

Крок 7. Приблизно через добу прибираємо заготовку в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Варення-п’ятихвилинка з білої смородини

Варення-п’ятихвилинка з білої смородини – це неймовірно апетитний ласощі, яке запросто допоможе вам урізноманітнити звичний список заготовок на зиму і приємно здивує членів вашої родини. Варення володіє яскравим смаком і шалено приємним ароматом.

Час готування – 8 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Смородина біла – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди перебираємо, ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва волога.

Крок 2. Змішуємо смородину з цукровим піском і наполягаємо при кімнатній температурі кілька годин, щоб виділився сік.

Крок 3. Проварюємо складу протягом 10 хвилин з моменту закипання знімаємо шумівкою пінку і даємо повністю охолонути. Потім, знову доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.

Крок 4. Розфасовуємо десерт по стерильним банкам, закатуємо. Приємного апетиту!