Солоні помідори холодним способом на зиму – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Солоні помідори холодним способом на зиму – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска, яка закохує в себе після першої проби. Головною особливістю процесу виступає заливка плодів вже остившім розсолом. Звичайно, процес бродіння відбувається дещо довше, однак, підсумковий результат безперечно варто витрачених зусиль і очікувань.

Солоні помідори холодним способом у банках на зиму

Солоні помідори холодним способом у банках на зиму – це простий спосіб заготовити садові плоди так, щоб за своїм смаком вони дуже нагадували бочкові, які готували ще наші бабусі в селах. Для рецепта знадобиться велика кількість свіжої зелені і прянощів.

Інгредієнти на
3 л.

  • На одну 3-х літрову банку:
  • Помідори
  • Парасольки кропу 4 шт.
  • Гілки кропу 4 шт.
  • Базилік свіжий
  • Листя вишні 6 шт. (або листя смородини)
  • Естрагон 1 гілка
  • Часник 5 зуб.
  • Перець чорний горошок 14 шт.
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Гірчиця порошок 2 ст. л.
  • Для маринаду на 1.5 літра води:
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Солоні помідори холодним способом на зиму готуються наступним чином: ретельно промиваємо під водою томати і всю необхідну зелень.
  2. Відміряємо півтора літра кип’яченої охолодженої води, висипаємо цукровий пісок і сіль, добре перемішуємо.
  3. На дно банки кладемо листя хрону, листя вишні або смородини, парасольки пахучого кропу і горошини перцю.
  4. Поверх спецій поміщаємо найбільші плоди, перекладаючи шари зубцями часнику.
  5. У момент, коли ємність заповнена наполовину, додаємо базилік естрагон і.
  6. Продовжуємо заповнення ємності до плічок, зверху поміщаємо залишилася зелень.
  7. Маринад ще раз перемішуємо і переливаємо в банку, залишаючи вільним один сантиметр зверху.
  8. Висипаємо порошкову гірчицю.
  9. Закорковуємо банку капроновою кришкою і поміщаємо в тарілку, залишаємо в такому положенні на три доби (температура – кімнатна).
  10. Через зазначений термін переставляємо заготовку в холодильну камеру. Наполягаємо ще 4-5 діб, потім можна знімати першу пробу або перенести в комору.
  11. Смачного!

Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму

Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму – це апетитна і дуже смачна заготовка, яка приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до різноманітної їжі. Для готування чудово підходять домашні умови і будь-яка пластикова ємність без тріщин і пошкоджень.

Час готування – 12 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Томати – 1 кг
  • Кріп – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Сіль – 1-2 ст. л
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з розсолу: у сотейнику кип’ятимо воду, додавши сіль, горошини перцю і лаврушку. Після закипання, ставимо в прохолодне приміщення для швидкого охолодження.

Крок 2. Паралельно обполіскуємо під водою томати і добавки, гарненько промиваємо відерця.

Крок 3. На дно пластикового посуду викладаємо нарізані листя, гілочки кропу і слайсы очищеного часнику.

Крок 4. Викладаємо помідори і заповнюємо простір, що залишився залишками зелені і часнику.

Крок 5. Заливаємо овочі маринадом і встановлюємо гніт на 1-2 дні.

Крок 6. Після закінчення часу, вантаж прибираємо і переносимо томати у постійне місце зберігання з прохолодною температурою.

Крок 7. Першу пробу можна зняти вже через півтора тижні! Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму

Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму – це старовинна рецептура приготування неймовірно смачної закуски, яка запросто прикрасить навіть святковий стіл і змусить ваших гостей просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20-25.

Склад:

  • Помідори – скільки є.
  • Часник – 2-3 головки.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Листя хрону – 1 жменя.
  • Парасольки кропу – 20-25 шт.
  • Листя смородини – за смаком.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Тархун – за смаком.

Для розсолу (на 1 відро води):

  • Сіль – 800 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту зелень поділяємо на три рівні частини, обполіскуємо помідори.

Крок 2. Одну частину спецій і листя викладаємо на дно бочки відповідного розміру, кладемо помідори і чергуємо шари.

Крок 3. Готуємо розсіл з холодної води і солі, добре перемішуємо і виливаємо в бочку так, щоб рідина повністю покривала компоненти.

Крок 4. Бочку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на місяць. Протягом першого тижня, за допомогою ложки акуратно видаляємо цвіль з поверхні.

Крок 5. Через 30 діб знімаємо першу пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Солоні помідори без оцту холодним способом

Солоні помідори без оцту холодним способом – це ароматна і дуже смачна заготівля на холодний період року, яка стане для вас ідеальним доповненням, як до страв з картоплі, так і до міцних напоїв. Дотримуючись наших рекомендацій, у вас все вийде з першого разу!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Склад:

На 3-х літрову банку:

  • Помідори – 2 кг
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Вода – 1,2 л
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою соди і великої кількості води ретельно промиваємо банку.

Крок 2. На дно скляної банки закидаємо очищені зубці часнику, горошини перцю і порваний руками лист хрону.

Крок 3. Чисті томати переміщаємо в банку, перекладаючи плоди парасольками кропу і листя вишні і смородини.

Крок 4. Сіль розводимо у воді і переливаємо до овочів, закорковуємо капроновою кришкою і на три доби залишаємо на робочій поверхні.

Крок 5. Далі, прибираємо заготовки в льох або засікаємо три тижні. За цей час помідори будуть готові до куштування. Приємного апетиту!

Солоні помідори з гірчицею холодним способом

Солоні помідори з гірчицею холодним способом – це проста в приготуванні заготовка, яка відмінно зберігається в прохолодному приміщенні, але зазвичай з’їдається ще до настання Нового року, бо як смакові характеристики просто незвичайні!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7-8 банок по 3 л

Інгредієнти:

  • Вода – 10 л
  • Томати – 14-16 кг
  • Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) – 15 шт.
  • Сіль – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Оцет столовий 9% – 500 мл
  • Гірчиця суха – 1 ст. л. (на 3-х літрову банку)
  • Перець – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо зубці часнику, подрібнюємо гострий перчик, промиваємо і довільно рубаємо зелень.

Крок 2. Для маринаду у великій ємності ретельно перемішуємо холодну воду з аспірином, сіллю, цукровим піском і оцтом.

Крок 3. Викладаємо помідори в банки, перекладаючи шари приправами, виливаємо підготовлений розчин.

Крок 4. Зверху обов’язково в кожну банку висипаємо гірчичний порошок і щільно закриваємо ємності капроновими кришками, які попередньо трохи полежали в окропі.

Крок 5. Наповнені овочами банки, переносимо в прохолодне місце зберігання. Приємного апетиту!

Зелені помідори холодним способом на зиму

Зелені помідори холодним способом на зиму – це заготівля, яка вражає своєю щільною текстурою і неперевершеним смаком, якого не варто очікувати від стиглих плодів. Зелені томати чудово піддаються засолу і будуть радувати вас своїм ароматом протягом усіх холодних місяців.

Час готування – 1,5 тижня.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Помідори зелені – 600 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 6-7 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Промиті плоди наколюємо зубочисткою біля місця кріплення плодоніжки і складаємо в ємність, додаємо перець чилі.

Крок 3. Склад доповнюємо очищеним часником і зеленню.

Крок 4. Підсипаємо до заготівці необхідну кількість солі.

Крок 5. Компоненти заливаємо водою і перемішуємо до розчинення кристалів, залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі.

Крок 6. Через кілька днів позбавляємося від білої плісняви.

Крок 7. Через півтора тижні виливаємо розсіл в сотейник, кип’ятимо і даємо час охолонути. Плоди з добавками обполіскуємо водою і перекладаємо в чисту ємність.

Крок 8. Холодним маринадом заливаємо помідори і закриваємо банки, зберігаємо протягом 7-8 місяців в підвалі або коморі. Готуйте і отримуйте задоволення!