Желе з виноградана зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Виноград – яскравий продукт для приготування домашніх заготовок на зиму. З нього виходить неймовірно смачне і ароматне желе. Такий десерт стане родзинкою вашого столу, його по достоїнству оцінять близькі та гості. Беріть на замітку перевірені кулінарні рецепти з покроковими фото і детальним описом процесу.

Желе з винограду Ізабелла на зиму

Виноград Ізабелла – універсальний продукт для багатьох зимових заготовок. З нього можна приготувати ніжне і яскраве за смаком желе. Домашній продукт стане оригінальним десертом і приводом зібратися за чашкою чаю.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Виноград 1.5 кг Изобеллы
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода 400 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити густе желе з винограду на зиму? Виноград відокремлюємо від гілок і промиваємо. За бажанням, можна вимочити в холодній воді.
  2. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній половину цукру для отримання густого однорідного сиропу. Для цього варимо суміш на слабкому вогні з постійним помішуванням.
  3. Далі у гарячу масу опускаємо підготовлений виноград.
  4. Кип’ятимо вміст і варимо близько 10 хвилин. Робимо це на слабкому вогні, щоб уникнути пригорання.
  5. Після цього проціджуємо заготівлю через марлю або розтираємо з допомогою сита. Залишився продукт виливаємо назад в каструлю і доповнюємо цукром.
  6. Розмішуємо і готуємо до повного розчинення сухого продукту.
  7. Тримаємо виноградну суміш на вогні до загусання. На це піде приблизно 30 хвилин.
  8. Желе буде повністю готове після охолодження. Розміщуйте його в банки і зберігайте в прохолодному приміщенні.