Макарони в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони в мультиварці — це прості і в той же час смачні страви, приготування яких економить час і не доставляє незручностей. Макарони готують з фаршем, м’ясом тушкованим м’ясом або птахом. Для тих, хто не вживає м’ясо і всі похідні, можна обійтися засмажкою з овочів. Тут зібрані різні варіанти – від найпростіших до більш складних рецептів.

Макарони з фаршем по-флотськи в мультиварці Редмонд

Макарони з фаршем по-флотськи в мультиварці Редмонд – рецепт, який освоїть як професіонал, так і любитель. Приготування страви займає менше півгодини, що оцінять зайняті люди, які не люблять довго стояти біля плити. Кулінарна помічниця значно економить час та звільняє від постійного контролю.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинячий фарш 250 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Олія соняшникова 30 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Макарони 250 гр. (з твердих сортів пшениці)
  • Окріп 750 мл
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Макарони в мультиварці готуються дуже легко. Очистивши цибулю і промивши, дрібно рубаємо. Звільнивши моркву від шкірки, дрібно трьом. Закладаємо в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом. Активуємо програму «Смаження» і пасеруємо овочі. Після чого вивантажуємо фарш.
  2. Готуємо, помішуючи. Присмачую шматочком вершкового масла (можна взяти топлене) і приправляємо спеціями і сіллю.
  3. Вивантажуємо сухі макаронні вироби.
  4. Перемішавши, обсмажуємо.
  5. Заливаємо окріп. Рідина повинна трохи покривати вміст.
  6. Закривши прилад, активуємо режим «Паста». До часу, зазначеного на упаковці додаємо 5 хвилин і натискаємо «Старт». По завершенні програми, відкриваємо помічницю.
  7. Перемішавши, сервіруємо і прикрашаємо блюдо. Приємного апетиту!

Макарони з куркою в мультиварці

Макарони з куркою в мультиварці володіють чудовим смаком та незабутнім запахом. Страва підходить для ситного обіду або вечері. Вершки додають курці соковитість і ніжність. Повноцінне блюдо виглядає гідно не тільки в якості повсякденного меню, але і підійде для особливої події.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 год 00 хв.

Порції – 4

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Макаронні вироби – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Базилік – 5 гілочок.
  • Зелень – для прикраси.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Крок 1. У каструльку приладу вливаємо 600 мілілітрів води. Запускаємо прилад в режимі «Варка» і засипаємо макаронні вироби. Прикривши кришку, натискаємо «Старт». Після сигналу проціджуємо, солимо і присмачую вершковим маслом. Відставляємо в сторону.

Крок 2. Підготовлене філе дрібно ріжемо.

Крок 3. Запускаємо режим «Смаження». Наливаємо олію і готуємо курку 10 хвилин, не забуваючи помішувати.

Крок 4. Тим часом промиті помідори ріжемо кубиком. Обполіскуємо базилік і обриваємо листочки.

Крок 5. Повертаємо макарони в чашу.

Крок 6. Вивантажуємо томати.

Крок 7. Подрібнивши, закидаємо базилік.

Крок 8. Об’єднуємо вершки з яйцями. Солимо і перчимо. Вершки використовуємо будь-якої жирності. 10% цілком підійдуть.

Крок 9. Збовтавши, додаємо крупно тертий сир.

Крок 10. Доводимо до однорідності.

Крок 11. Відправляємо заливку до вмісту мультиварки. Розмішуємо.

Крок 12. Переводимо прилад в режим «Випічка». Закриваємо і запускаємо таймер на півгодини. Після звукового сигналу відкриваємо, готуємо страву і присипаємо тертим сиром. Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!

Макарони з тушонкою в мультиварці

Макарони з тушонкою в мультиварці готуються просто і добре насичують. Для страви підходить будь тушонка. Я зазвичай використовую продукт домашнього приготування або магазинну хорошої якості. Мінімум інгредієнтів доставлять максимум задоволень і не потрібно постійно контролювати процес.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Тушонка – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Макарони – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо якісну тушонку і макарони твердих сортів.

Крок 2. У ємність мультиварки вивантажуємо тушонку. Я беру власного приготування. Це може бути м’ясо або птах.

Крок 3. Закладаємо макаронні вироби. Різновид не має значення.

Крок 4. Заливаємо гарячою водою на 1 сантиметр вище вмісту.

Крок 5. Закриваємо агрегат і запускаємо в режимі «Гасіння» на 40 хвилин. Якщо макарони дрібні, достатньо 15 хвилин.

Крок 6. Після звукового сигналу відкриваємо прилад. Страва виглядає апетитно, а макарони залишаються в цілому стані.

Крок 7. Перемішавши, сервіруємо і кличемо домашніх обідати. Приємного апетиту!

Макарони в мультиварці з м’ясом

Макарони в мультиварці з м’ясом представляють собою повноцінний ситний прийом їжі. Замість свинини можна використовувати інше м’ясо – пісне або пожирніше. Приготування не обтяжить своєю процесом навіть самих зайнятих. Приготування в мультиварці не вимагає постійного контролю.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Макарони – 450 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Приправа – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши м’ясо і просушивши, нарізаємо середніми шматочками. Вивантажуємо в чашу і активуємо режим «Випічка», запускаємо таймер на 20 хвилин.

Крок 2. Очищаємо цибулю, моркву і солодкий перець. Нарізує овочі кубиками або смужками, вивантажуємо до протушеної свинині. Продовжуємо обжарку ще 10 хвилин. Овочевий набір можна спокійно адаптувати під себе, додавши томати, кабачки або баклажани.

Крок 3. Вивантажуємо макарони. Можна використовувати різні види. Дрібну павутинку краще не брати. Інакше страва перетвориться на кашу.

Крок 4. Перемішавши, солимо і вливаємо окріп. Рівень рідини не повинен перевищувати вміст.

Крок 5. Перемикаємо агрегат в режим «Плов», готуємо з закритою кришкою. Після сигналу відкриваємо і перевіряємо готовність.

Крок 6. Розклавши на порції, приступаємо до поїдання. Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів в мультиварці

Запіканка з макаронів в мультиварці володіє незвичайним смаком. Зазвичай подають запіканку в теплому вигляді, але і в охолодженому стані вона не втратить свої смакові якості. Ситну запіканку можна приготувати з будь-яких макаронних виробів. Використовуючи різні види основного інгредієнта, запіканка кожен раз буде міняти зовнішній вигляд.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Бекон – 80 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Макарони – 250 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа універсальна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони попередньо відварюємо в режимі «Варка», заливши окропом так, щоб рідина покривала їх. Запускаємо таймер на 10 хвилин. Проціджуємо макарони. Якщо залишилися макарони з вечері, то час на приготування значно скоротиться.

Крок 2. Поки варяться макарони, з’єднуємо яйця зі сметаною.

Крок 3. Збовтуємо до однорідності за допомогою віночка.

Крок 4. Дрібно ріжемо бекон, тремо сир. Третина сирної стружки залишаємо для посипання. Решту поєднуємо з беконом і яєчної сумішшю. Приправляємо. Ретельно вимішуємо з макаронами.

Крок 5. Змащуємо вершковим маслом ємність помічниці і викладаємо основу. Інше масло розкладаємо поверху. Присипаємо сиром.

Крок 6. Закривши кришку приладу, запускаємо режим «Випічка» на півгодини.

Крок 7. Після сигналу відкриваємо кришку, вставляємо контейнер для варіння на пару і перевертаємо чашу. Дістаємо запіканку.

Крок 8. Перекладаємо виріб на блюдо і декоруємо.

Крок 9. Розрізаємо на частини, презентуємо до столу. Приємного апетиту!

Макарони з сосисками в мультиварці

Макарони з сосисками в мультиварці – бюджетне страву, яка подобається багатьом. Реалізація рецепта займе не більше 15 хвилин. Частування припаде до смаку багатьом. Особливо такі макарони оцінять студенти, холостяки або просто зайняті люди. Діти теж будуть в захваті.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сосиски – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Макарони твердих сортів – 300 гр.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Продукти беремо якісні та перевірені.

Крок 2. З сосисок знімаємо оболонку і нарізаємо п’ятаками. Запускаємо мультиварку в режимі «Смаження».

Крок 3. Налийте оливкова олія, завантажуємо сосиски. Перемикаємо прилад на програму «Тушкування» на 7 хвилин.

Крок 4. Коли сосиски обсмажаться, засипаємо макарони і вливаємо окріп так, щоб рівень рідини покривав макарони наполовину.

Крок 5. Підсолюємо, розмішуємо.

Крок 6. Закриваємо прилад і готуємо 15-20 хвилин. Через 10 хвилин перевіряємо готовність. При необхідності доготавливаем при закритій кришці.

Крок 7. Готуємо обід і сідаємо обідати. Приємного апетиту!

Макарони з грибами в мультиварці

Макарони з грибами в мультиварці – рецепт, який зможе повторити навіть початківець кулінар. Гриби кожен використовує різні. Все залежить від уподобань. Непередаваний аромат перетворює доступні інгредієнти в гастрономічний шедевр. І все це не вдарить по кишені, особливо якщо у вас є власні заготовки з грибів.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Гриби – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Макарони – 250 гр.
  • Гаряча вода – 700 мл
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Склавши інгредієнти, включаємо в мережу агрегат. Наливаємо олію, включивши функцію «Смаження». Очищену цибулину нарізаємо кубиками. Вивантажуємо і пасеруємо до прозорості.

Крок 2. Попередньо очищені і промиті гриби ріжемо. У мене була заготівля зі смажених лісових грибів. Але підійдуть і магазинні печериці. Відправляємо до цибулі.

Крок 3. Пасеруємо 5 хвилин.

Крок 4. Засипаємо макарони. Підійдуть ріжки, спіральки, черепашки, спагетті. Вермішель використовувати не раджу, вона готується швидко і є побоювання, що страва перетвориться на кашу.

Крок 5. Присмачую спеціями. Доливаємо гарячу воду. Перемикаємо мультиварку в режим «Гасіння» на півгодини. Закривши кришку, готуємо, поки не прозвучить сигнал.

Крок 6. Після оповіщення відкриваємо помічницю.

Крок 7. Розподіляємо частування по тарілках. Посипаємо листочками зелені і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Спагетті в мультиварці у вершковому соусі

Спагетті в мультиварці у вершковому соусі готуються зовсім не складно. Страва виглядає презентабельно і підходить не тільки щодня, але і для зустрічі гостей. Вершки і ароматний бекон роблять смак частування багатим і незабутнім.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Бекон – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – 2-3 стебла.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Спагетті – 150 гр.
  • Вершки 15% – 70 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – 2-3 щіпки.
  • Окріп – 500-700 мл

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо зазначені продукти в одному місці.

Крок 2. Включивши прилад, натискаємо на кнопку «Варка» або «Суп». Наливаємо 500-700 мл окропу. Активуємо таймер на 15 хвилин. Опускаємо спагетті в киплячу воду і готуємо 8 хвилин.

Крок 3. Бекон нарізаємо кубиками, дрібно натираємо сир.

Крок 4. Об’єднуємо вершки з сиром і жовтком.

Крок 5. Розтираємо компоненти, солимо і перчимо. Приправляємо сухим часником. Перемішуємо до однорідного стану.

Крок 6. Відварені спагетті проціджуємо. Обполіскуємо каструльку і витираємо. Відправляємо бекон і наливаємо трохи олії, обсмажуємо, переключивши прилад в режим «Смаження». Готуємо 5 хвилин.

Крок 7. Як тільки бекон підрум’яниться, закидаємо макарони.

Крок 8. Виливаємо соус. Добре перемішавши, прогріваємо пару хвилин.

Крок 9. Апетитне блюдо сервіруємо порційно, притрусивши січеною зеленню!

Крок 10. Кличемо гостей трапезувати.

Крок 11. Ніхто не встоїть, гарантую! Приємного апетиту!

Макарони в мультиварці Поларіс з фаршем

Макарони в мультиварці Поларіс з фаршем добре насичують, а сам процес не доставить незручностей при реалізації рецепта. Апетитні макарони приготує навіть дилетант. Рецепт максимально простий і ситний. Блюдо користується підвищеною популярністю і сподобається зайнятим людям.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Макарони – 150 гр.
  • Вода – на розсуд.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Очищаємо цибулю. Дістаємо помічницю. Беремо фарш м’ясний або з птиці.

Крок 2. Активуємо програму «Смаження», встановивши 150°. Наливаємо олію. Поки прилад прогрівається, дрібно нарізаємо цибулю. Відправляємо в чашу і обсмажуємо. Як тільки цибуля стане прозорим, викладаємо фарш. Солимо і перчимо. Перемішавши, готуємо, поки м’ясо не стане світлим.

Крок 3. Засипаємо макарони, трохи обсмажуємо.

Крок 4. Заливаємо окропом, досолює. Рідина повинна покривати вміст. При бажанні приправляємо спеціями.

Крок 5. Перемикаємо програму на «Плов». Закривши прилад, виставляємо півгодини і запускаємо кнопкою «Старт».

Крок 6. Після завершення програми відкриваємо мультиварку і перемішуємо блюдо. Розподіливши по порціях, подаємо на обід. Приємного апетиту!

Макарони з овочами в мультиварці

Макарони з овочами в мультиварці підходять для всіх, хто не любить морочитися над приготуванням їжі. Овочевий набор може бути самим різним. Додаючи новий інгредієнт, страва набуває нові фарби і кожен раз може бути різним за смаком.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Фарш курячий – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Макарони – 200 гр.
  • Вода – 2-2,5 склянки
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши цибулю, дрібно нарізаємо. Морква позбавляємо від шкірки і грубо натираємо. У ємність мультиварки наливаємо олію і вивантажуємо нарізку.

Крок 2. Включивши режим «Смаження» або «Випічка», пасеруємо до м’якості. Моєму болгарський перець і томати, ріжемо кубиком, попередньо звільнивши від насіння і плодоніжок. З помідора знімаємо шкірку, обдавши овоч окропом. Відправляємо до обжарке.

Крок 3. Обсмаживши 5 хвилин, кладемо фарш (можна взяти м’ясний або змішаний) і рубаний часник. Солимо і приправляємо спеціями за смаком. Для тих, хто не їсть м’ясні напівфабрикати, можна обійтися без фаршу.

Крок 4. Готуємо, перемішуючи, поки фарш не стане світлим.

Крок 5. Далі додаємо макарони. Використовуємо ріжки, черепашки, спіральки.

Крок 6. Доливаємо окріп. Рідина повинна трохи прикривати макарони. Переводимо прилад в режим «Макарони» або «Гасіння». Час в програму закладається за замовчуванням. Закриваємо і готуємо до звукового оповіщення.

Крок 7. По закінченні процесу відкриваємо мультиварку, акуратно перемішуємо. Посипаємо рубаною зеленню.

Крок 8. Готуємо і їмо. Приємного апетиту!