Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули – апетитне і неймовірно ситна страва німецької кухні. Частування ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Старовинний рецепт нечасто готують в домашніх умовах, тому ви точно здивуйте своїх близьких або гостей. Для приготування використовувати перевірену добірку з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Штрули з куркою та картоплею

Штрули з куркою та картоплею – це старовинна кулінарна ідея, яку кожен може повторити на своїй кухні. Готову страву порадує яскравим смаком і поживними властивостями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Замішуємо круте тісто з борошна, води, яйця і солі. Кількість борошна може змінитися. Додавайте стільки, скільки візьме тісто. Після отриманий ком залишаємо на час відпочивати.
  2. одну моркву Очищаємо і натираємо її на тертці.
  3. Дрібно нарізаємо одну цибулину. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.
  4. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. На нього викладаємо обжарку з овочів. Розподіляємо по всій поверхні рівномірно.
  5. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Нарізаємо його невеликими частинами. Орієнтовна ширина – 1,5-2 див.
  6. Другу цибулину ріжемо тонкими четвертинками.
  7. Промите і обсушенное куряче філе ріжемо невеликими шматочками.
  8. У велику каструлю викладаємо цибулю, натираємо сюди другу моркву, додаємо подрібнений часник і куряче філе.
  9. Очищаємо картоплю, промиваємо його під водою і ріжемо кубиками середнього розміру.
  10. Викладаємо картоплю в каструлю. Заливаємо вміст водою. Додаємо сіль, перець, лавровий лист і можна влити трохи олії. Тушкуємо заготівлю 5 хвилин після закипання.
  11. Опускаємо сюди штрули зрізом вгору. Закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні близько 30-40 хвилин.
  12. Штрули з куркою та картоплею готові. Розкладаємо їх по порційних тарілках і подаємо до столу!

Штрули з картоплею і фаршем на сковороді

Штрули з картоплею і фаршем на сковороді виходять неймовірно поживними, соковитими і цікавими за смаком. Таке блюдо точно нагодує велику сім’ю або компанію. Обов’язково приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Картопля – 10 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 0,6 л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо круте прісне тісто, як на пельмені. Для цього збиваємо яйце з сіллю і водою. Поступово просіваємо сюди борошно і замішуємо. Готовий ком прикриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Викладаємо в глибоку миску розморожений м’ясний фарш.

Крок 3. Доповнюємо інгредієнт подрібненою цибулею (1 штука), часником, зеленню, сіллю і спеціями.

Крок 4. Ретельно вимішуємо м’ясну заготовку.

Крок 5. Ком тесту розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 6. На половину тіста викладаємо тонким шаром м’ясний фарш. Звертаємо заготовку в щільний рулет.

Крок 7. Готовий рулет нарізаємо невеликими рівними по товщині шматочками.

Крок 8. Другу цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі. Використовуємо глибоку сковороду, казан або каструлю з товстим дном.

Крок 9. Сюди ж занурюємо порізану великими шматочками картоплю.

Крок 10. На картопляний шар викладаємо підготовлені рулетики з фаршем.

Крок 11. Заливаємо водою, розмішаною зі сметаною і томатною пастою. Можна додати спеції за смаком. Тушкуємо страву під кришкою близько однієї години на невеликому вогні.

Крок 12. Штрули з картоплею і фаршем на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Штрули зі свининою

Штрули зі свининою – це апетитне і соковите блюдо старовинної німецької кухні, яке нікого не залишить байдужим. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших домашніх або гостей, то обов’язково скористайтеся нашим перевіреним рецептом. Урізноманітніть обіднє меню!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Кефір – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинячі ребра і рубаємо їх на частини.

Крок 2. Обсмажуємо в казані на олії свинячі ребра до рум’янцю. Доповнюємо їх подрібненою цибулею і морквою. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин, після додаємо квашену капусту.

Крок 3. Очищаємо картоплю і ріжемо його тонкими полукружками. Викладаємо на свинину з овочами. Посипаємо сіллю і спеціями за смаком. Вливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до м’якості картоплі.

Крок 4. Замішуємо круте тісто з кефіру, яйця, борошна, солі і розпушувача. Даємо кому настоятися, після розкачуємо його на тонкі пласти. Кожен пласт обмазуємо рослинним маслом і звертаємо в рулет.

Крок 5. Рулети ріжемо на невеликі шматочки. Викладаємо їх на картопляний шар.

Крок 6. Закриваємо кришкою і готуємо ще близько 15-20 хвилин.

Крок 7. Штрули зі свининою готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Штрули з яловичиною в домашніх умовах

Штрули з яловичиною в домашніх умовах порадують вас особливою поживністю і яскравим смаком. Гаряче блюдо з апетитним м’ясом нікого не залишить байдужим. Скористайтеся цікавою кулінарної ідеєю для великого сімейного обіду або вечері. З покроковим рецептом впоратися буде нескладно!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Вода – 3 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 10 зубчиків.

Для тіста:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії в казані або каструлі з товстим дном.

Крок 2. Коли цибуля стане золотистою, відправляємо до нього невеликі кубики яловичини. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин. Доповнюємо вміст сіллю, томатною пастою і перцем. Вливаємо склянку води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати до м’якості м’яса.

Крок 3. Замішуємо еластичне тісто з борошна, води, курячого яйця і солі.

Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Обмазуємо його рослинним маслом, доповнюємо подрібненим кропом і часником. Звертаємо в щільний рулет і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 5. В казан до м’яса відправляємо кубики картоплі і моркви. Вливаємо дві склянки води, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 6. На картоплю викладаємо рулети з тіста. Закриваємо кришкою і продовжуємо готувати на тихому вогні ще 35 хвилин.

Крок 7. Штрули з яловичиною в домашніх умовах готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Штрули з квашеною капустою

Штрули з квашеною капустою порадують вас особливою соковитістю і приємною кислинкою. Гаряче ситне страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Обіцяємо, що таке частування яскраво різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Капуста квашена – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для тіста:

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 2-2,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку замішуємо еластичне тісто з кефіру, яйця, борошна, соди і солі. Даємо йому трохи відпочити, накривши його рушником.

Крок 2. На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і терту моркву до м’якості. Окремо тушкуємо квашену капусту.

Крок 3. Цибулю і моркву доповнюємо кубиками картоплі. Сюди ж викладаємо тушковану квашену капусту. Солимо, доповнюємо спеціями, зеленню, заливаємо водою і тушкуємо під кришкою до м’якості картоплі.

Крок 4. Підготовлене тісто тонко розкачуємо, обмазуємо м’ясним фаршем і звертаємо в щільний рулет.

Крок 5. Розрізаємо рулет на невеликі частини.

Крок 6. Заготовки з тіста викладаємо на картопляний шар.

Крок 7. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 40-50 хвилин до готовності.

Крок 8. Штрули з квашеною капустою готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Штрули з тестом на кефірі

Штрули з тестом на кефірі нескладно приготувати в домашніх умовах. Рекомендуємо дотримуватися простих кроків нашого перевіреного кулінарного рецепту. Готову страву порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитістю і поживністю. Встояти неможливо!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • М’ясо – 0,5 кг
  • Шпик – 70 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для тіста:

  • Кефір – 250 гр.
  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Шпик нарізаємо невеликими шматочками. Розтоплюємо їх у казані або каструлі з товстим дном.

Крок 3. Обсмажуємо на смальці подрібнену цибулю. Додаємо сюди невеликі шматочки м’яса. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 4. В цей час приготуємо тісто. Яйця збиваємо з кефіром. Просіваємо борошно сюди з сіллю, меленим перцем і розпушувачем. Замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. До м’яса додаємо подрібнену моркву. Через пару хвилин додаємо дрібно нашатковану капусту. Солимо. Викладаємо шар з шматочків картоплі середнього розміру. Заливаємо вміст гарячою водою і доводимо до кипіння.

Крок 6. Готове тісто розкачуємо, звертаємо в рулет і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 7. Викладаємо шматочки тесту на картопляний шар.

Крок 8. Закриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин.

Крок 9. Штрули з тестом на кефірі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Штрули на дріжджовому тесті

Штрули на дріжджовому тесті – це неймовірно ситна і яскрава кулінарна ідея для великого домашнього обіду або сімейного свята. Апетитне блюдо старовинної німецької кухні здивує навіть найдосвідченіших. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для тіста:

  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо дріжджове тісто. У теплому молоці перемішуємо дріжджі, сіль і пару ложок борошна. Залишаємо опару на 20 хвилин. Розбиваємо сюди яйце, додаємо борошно, розпушувач і рослинне масло. Замішуємо однорідне еластичне тісто і прибираємо його в тепле місце на півтори-дві години.

Крок 2. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх у казані або каструлі до рум’янцю.

Крок 3. Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю. Перекладаємо продукт в тарілку.

Крок 4. Другу цибулину також подрібнюємо і обсмажуємо разом з тертою морквою до м’якого стану.

Крок 5. Цибулю з морквою перекладаємо до м’ясних шматочком.

Крок 6. Сюди ж викладаємо середні шматочки картоплі. Додаємо спеції і вливаємо воду. Тушкуємо під кришкою годину на повільному вогні.

Крок 7. Тісто тонко розкачуємо, змащуємо рослинним маслом.

Крок 8. Посипаємо пласт обсмаженою заздалегідь ріпчастою цибулею.

Крок 9. Звертаємо заготовку в щільний рулет і нарізаємо невеликими шматочками. Даємо їм трохи постояти і збільшитися в розмірі.

Крок 10. Невеликі рулетики можна залишити в такому вигляді або надати їм більш оригінальну форму.

Крок 11. Рулетики викладаємо в загальну заготовку. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 40 хвилин.

Крок 12. Штрули на дріжджовому тесті готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!