Штрули – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Штрули – апетитне і неймовірно ситна страва німецької кухні. Частування ідеально підійде для великого сімейного обіду або вечері. Старовинний рецепт нечасто готують в домашніх умовах, тому ви точно здивуйте своїх близьких або гостей. Для приготування використовувати перевірену добірку з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Штрули з куркою та картоплею

Штрули з куркою та картоплею – це старовинна кулінарна ідея, яку кожен може повторити на своїй кухні. Готову страву порадує яскравим смаком і поживними властивостями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 400 гр.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для тіста:
  • Борошно 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Замішуємо круте тісто з борошна, води, яйця і солі. Кількість борошна може змінитися. Додавайте стільки, скільки візьме тісто. Після отриманий ком залишаємо на час відпочивати.
  2. одну моркву Очищаємо і натираємо її на тертці.
  3. Дрібно нарізаємо одну цибулину. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якого стану.
  4. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. На нього викладаємо обжарку з овочів. Розподіляємо по всій поверхні рівномірно.
  5. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Нарізаємо його невеликими частинами. Орієнтовна ширина – 1,5-2 див.
  6. Другу цибулину ріжемо тонкими четвертинками.
  7. Промите і обсушенное куряче філе ріжемо невеликими шматочками.
  8. У велику каструлю викладаємо цибулю, натираємо сюди другу моркву, додаємо подрібнений часник і куряче філе.
  9. Очищаємо картоплю, промиваємо його під водою і ріжемо кубиками середнього розміру.
  10. Викладаємо картоплю в каструлю. Заливаємо вміст водою. Додаємо сіль, перець, лавровий лист і можна влити трохи олії. Тушкуємо заготівлю 5 хвилин після закипання.
  11. Опускаємо сюди штрули зрізом вгору. Закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні близько 30-40 хвилин.
  12. Штрули з куркою та картоплею готові. Розкладаємо їх по порційних тарілках і подаємо до столу!