Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ряпушка — це бездоганна риба, в якій практично немає кісток. Це дозволяє готувати з неї безліч страв – смажити, запікати, солити, тушкувати, використовувати в якості начинки для випічки. Приготувати ряпушка може будь труднощів виникнути не відповідним. Страви виконуються з легкістю і виходять максимально апетитними. Ця добірка переконає вас у моїх словах.

Смажена ряпушка на сковороді

Смажена ряпушка на сковороді готується легше легкого. Очищення ряпушки відбувається так само швидко, як і з’їдається. Готувати ніжну рибку суцільне задоволення. Смажена ряпушка зведе з розуму своєю смакотою. Соковите м’ясо і хрустка скоринка – що може бути краще?

Інгредієнти на
5 порц.

  • Ряпушка 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно 300 гр.

Процес приготування:

  1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути.
  2. У ряпушке немає луски, тому її досить промити.
  3. У тушок відріжте голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.
  4. У тарілку насипте борошно і сіль і викладіть частинами очищену ряпушка. Добре обваляйте в борошні.
  5. У розігріту сковорідку налийте масло. Частинами відправте запанированную ряпушка.
  6. Обсмажте до рум’яності з обох сторін.
  7. У моїх рибини була ікра.
  8. Коли риба покриється хрусткою скоринкою, додайте в сковороду ікру і підсмажте. Налийте трохи води на дно і доведіть до готовності під кришкою. Запрошуйте домашніх скуштувати апетитну закуску. Приємного апетиту!