Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ряпушка — це бездоганна риба, в якій практично немає кісток. Це дозволяє готувати з неї безліч страв – смажити, запікати, солити, тушкувати, використовувати в якості начинки для випічки. Приготувати ряпушка може будь труднощів виникнути не відповідним. Страви виконуються з легкістю і виходять максимально апетитними. Ця добірка переконає вас у моїх словах.

Смажена ряпушка на сковороді

Смажена ряпушка на сковороді готується легше легкого. Очищення ряпушки відбувається так само швидко, як і з’їдається. Готувати ніжну рибку суцільне задоволення. Смажена ряпушка зведе з розуму своєю смакотою. Соковите м’ясо і хрустка скоринка – що може бути краще?

Інгредієнти на
5 порц.

  • Ряпушка 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно 300 гр.

Процес приготування:

  1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути.
  2. У ряпушке немає луски, тому її досить промити.
  3. У тушок відріжте голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.
  4. У тарілку насипте борошно і сіль і викладіть частинами очищену ряпушка. Добре обваляйте в борошні.
  5. У розігріту сковорідку налийте масло. Частинами відправте запанированную ряпушка.
  6. Обсмажте до рум’яності з обох сторін.
  7. У моїх рибини була ікра.
  8. Коли риба покриється хрусткою скоринкою, додайте в сковороду ікру і підсмажте. Налийте трохи води на дно і доведіть до готовності під кришкою. Запрошуйте домашніх скуштувати апетитну закуску. Приємного апетиту!

Ряпушка по-карельські з картоплею на сковороді

Ряпушка по-карельські з картоплею на сковороді виходить незвичайно апетитною. Що може бути смачніше, ніж риба з картоплею? Це геніальне поєднання, яке важко чимось зіпсувати. Навіть якщо ви не любите готувати або у вас це погано виходить, з цим рецептом буде все на вищому рівні.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок відірвіть голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.

Крок 2. Попередньо очищений цибулю нарубайте кільцями. З картоплі зніміть шкірку економкою, наріжте кружечками.

Крок 3. У розігріту сковорідку налийте масло. Дно заповніть очищеної ряпушкой. Попередньо підсолюємо. Зверху розподіліть цибульні кільця, лаврушку і горошки перцю.

Крок 4. Накрийте картопляними кружечками і налийте води стільки, щоб рідина покривала картоплю. Готуйте півгодини, накривши кришкою. Через деякий час зніміть кришку і дайте волозі випаруватися ще 10 хвилин.

Крок 5. Пригощайте улюблених людей ніжним частуванням. У рибі крім хребта немає кісток, тому страва без проблем можна подавати гостям. Страва не доставить дискомфорту. Приємного насолоди!

Ряпушка, запечена в духовці у фользі

Ряпушка, запечена в духовці у фользі – яскраве блюдо, яким не соромно нагодувати гостей. У риби практично немає кісток, тому не варто боятися, що її буде дискомфортно їсти. Достаток овочів ідеально підходить до смачної ряпушке. Страва готується без труднощів і виходить супер апетитним!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Очистіть коренеплоди. Солодкий перець промийте.

Крок 2. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок обріжте хвости і голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.

Крок 3. Посоліть і приперчите ряпушка, залиште просочитися спеціями.

Крок 4. Попередньо очищений цибулю нарубайте півкільцями або четвертинками. Картоплю наріжте кружечками. Моркву поріжте тонкими пластинками. Солодкий перець звільнити від серцевини і поріжте, як подобається.

Крок 5. Овочі покладіть в ємність. Посипте сіллю, копченої паприкою і сушеним кропом. Збризніть маслом. Розмішайте. За бажанням використовуйте інші прянощі. Прованські трави ідеально підійдуть до риби.

Крок 6. Ємність, у якій буде запікатися блюдо, промажте маслом. Розподіліть овочеву подушку. Тушки ряпушки розріжте навпіл і покладіть зверху.

Крок 7. Рибу злегка збризніть маслом.

Крок 8. Форму запечатайте фольгою, зверху зробіть кілька отворів, щоб виходив пар. Приберіть в прогріту до 200 градусів духовку, готуйте півгодини. Розгорніть фольгу і підрум’яньте страву ще 10 хвилин.

Крок 9. Презентуйте соковите ошатне частування домочадцям. Приємного апетиту!

Ряпушка з цибулею на сковороді

Ряпушка з цибулею на сковороді виходить шалено яскравим і ошатним. Страва виглядає по-святковому і підійде в якості частування для урочистого заходу. Наявність хребтової кістки ніяк не зіпсує подачу. Домашня їжа полюбиться усім без винятку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок обріжте хвости і голови, і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.

Крок 2. Цибулину поріжте і відправте в прогріту з олією сковорідку, обсмажте до прозорості.

Крок 3. Попередньо очищену від шкірки моркву натріть на тертці і вивантажите до цибулі, продовжуйте готувати до м’якості.

Крок 4. Кабачок промийте і натріть на тертці, закиньте до овочів. Готуйте, час від часу розмішуючи.

Крок 5. Овочі приберіть зі сковорідки. Тушки ряпушки розріжте навпіл і покладіть в сковорідку. Посоліть і розподіліть овочеву шубу. Додати лаврушку. Сковорідку встановіть на середній конфорці. Готуйте під кришкою, 15 хвилин.

Крок 6. Яскраву соковиту ряпушка доповніть гарніром і презентуйте. Приємного насолоди!

Пиріг з ряпушкой

Пиріг з ряпушкой виглядає по-святковому красиво. Домашня випічка ідеально підходить, щоб зібрати сімейство за великим столом. Щоб приготувати пиріг, не потрібно бути шеф-кухарем. Цікавий процес не обтяжить вас. За бажанням залучіть до готування домочадців.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Тісто:

  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки

Начинка:

  • Ряпушка – 5 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для посипання:

  • Кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для тесту.

Крок 2. З’єднайте молоко з вершковим маслом і підігрійте.

Крок 3. У теплу суміш всипте сухі дріжджі.

Крок 4. Насипте по столовій ложці цукру і борошна. Змішайте. Почекайте, коли дріжджі почнуть працювати. З якісними дріжджами процес піде швидше.

Крок 5. Коли утворюється піниться реакція, приступайте до наступного етапу.

Крок 6. Додайте сметану і розмішайте.

Крок 7. Вбийте яйце. Змішайте.

Крок 8. Потроху підсипаючи борошно, об’єднайте інгредієнти.

Крок 9. Після того, як тісто підніметься, обімніть заготівлю і дочекайтеся повторного підйому. При використанні якісних дріжджів на підйом піде близько години або навіть менше.

Крок 10. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок відріжте хвости і голови, витягніть кишки. Ретельно промийте, промокніть серветками. З цибулини зніміть кольоровий шар.

Крок 11. Ряпушка розріжте на шматочки.

Крок 12. Цибулю наріжте кільцями.

Крок 13. Піднялося тісто готове до оброблення.

Крок 14. Основу розкачайте в коло.

Крок 15. У змащену маслом форму складіть основу. Присипте половиною цибулі.

Крок 16. Зверху розкладіть шматочки риби, посипати сіллю і перцем.

Крок 17. Вершкове масло нарізати скибочками і розкладіть по ряпушке. Трохи масла залиште для змащування вироби.

Крок 18. Припорошите цибулею і лаврушкой.

Крок 19. З тіста розкачайте ще одне коло і накрийте начинку, защепніть бортики.

Крок 20. Із залишків тіста зробіть прикраси. Зробіть завитки, квіточки або те, що подобається. Залучіть дітей до декорації майбутнього частування.

Крок 21. Прикрасьте пиріг за своїм бажанням, використовуючи фантазію. Кожна подія можна обіграти по-різному.

Крок 22. Пиріг змастіть збитим яйцем. Верхівку присипте кунжутним насінням.

Крок 23. Форму помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте годину до рум’яності. Готовий пиріг змастіть маслом.

Крок 24. Перекладіть виріб на блюдо. Їсти пиріг зручно, так як в ряпушке лише хребтова кістка. При бажанні її теж можна отримати при приготуванні.

Крок 25. Розділіть на шматки духмяне страву. Запрошуйте друзів на дегустацію. Приємного насолоди!

Ряпушка в сметані на сковороді

Ряпушка в сметані на сковороді – чудове частування, яке можна подати просто так або з улюбленим гарніром. Приготування страви не забере багато часу. Ніжна рибка практично не має кісток, їсти її суцільне задоволення. Дрібну рибку я готую для своїх домочадців. А якщо чекаю гостей, вибираю великих особин ряпушки, це виглядає більш естетично.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Ряпушка – 500 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Борошно для панірування.
  • Сметана 15% – 150-200 гр.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У ряпушке немає луски, тому її досить промити. У тушок відірвіть голови і витягніть кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні паперовими рушниками.

Крок 2. Цибулю і моркву очистити.

Крок 3. У тарілку насипте борошно, перець і сіль. Розмішайте і викладіть частинами очищену ряпушка. Добре обваляйте в сухої суміші. У розігріту сковорідку налийте масло. Частинами відправте запанированную ряпушка. Обсмажте до рум’яності з обох сторін.

Крок 4. Моркву натріть теркою, цибуля порубаєте, як подобається. Вивантажите в іншу сковорідку, змащену олією.

Крок 5. Готуйте до м’якості. Овочі розділіть навпіл. Викладіть рум’яну ряпушка і накрийте другою половиною засмажки.

Крок 6. У ємність відправте сметану, ікру, якщо така була у вашій рибі. У мене в цей раз не попалося.

Крок 7. Промитий і висушений кріп подрібніть і відправте в сметану.

Крок 8. Посоліть і приперчите.

Крок 9. Влийте трохи теплої води і розмішайте. Вилийте Соус на ряпушка і томіть на мінімальному нагріві під кришкою 15 хвилин.

Крок 10. Подавайте блюдо, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте домашніх скуштувати апетитну закуску. Приємного апетиту!

Ряпушка з картоплею в духовці

Ряпушка з картоплею в духовці не обтяжить вас. У підсумку вийде чудове частування для всієї родини. Готувати в духовці дуже зручно, не потрібно постійно стежити за процесом. Проста домашня їжа подобається всім. Готуйте з радістю, відсутність у великих рибини дрібних кісток дозволяє подавати страву для великої компанії, не створюючи дискомфорту.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп сухий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу залийте розчином підсоленої води, щоб швидше відтанула. Для свіжої риби таких маніпуляцій не потрібно. У тушок повідрубує хвости і голови, витягніть нутрощі. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.

Крок 2. Попередньо очищену картоплю наріжте кружечками, складіть в миску, полийте половиною майонезу, посоліть і насипте спецій. Розмішайте.

Крок 3. У змащену маслом ємність покладіть картоплю. Моркву натріть на тертці, цибулю порубаєте, як подобається. Укладіть на картоплю.

Крок 4. Рибу посипати приправами, розкладіть по овочам. Готуйте в прогрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі і розміру риби.

Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, якщо потрібно поверніть в духовку і доведіть до готовності. Ароматне частування викладіть на тарілку. Посипте сухим кропом. Запрошуйте друзів насолодитися апетитним стравою. Приємного апетиту!

Як засолити ряпушка в домашніх умовах

Як засолити ряпушка в домашніх умовах – завдання, яка вирішується за лічені хвилини. Солона ряпушка доставить незабутню насолоду. Для засолювання використовують особин різного розміру. Чим більше екземпляр, тим довше засолювання. Смакота ряпушки не залежить від розміру. Рибка виходить завжди апетитною.

Час готування – 24 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 3-6 шт.
  • Суміш перців – 3 гр.
  • Сіль – 1,5-2 ст. л.
  • Коріандр – ½-1 ч. л.
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Для подачі:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ряпушка залийте розчином підсоленої води, щоб швидше відтанула. Для свіжої риби таких маніпуляцій не потрібно. Для засолювання зазвичай я беру свіжоморожену ряпушка. При заморожуванні паразити гинуть. Рекомендую брати середні екземпляри.

Крок 2. У тушок повідрубує голови, дістаньте кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть рушниками.

Крок 3. В підходящу ємність складіть очищені тушки, насипте сіль. Для екологічності я використовую скляну банку.

Крок 4. Поперчіть, посипте насінням коріандру і додайте лаврушку. При бажанні можна взяти інші прянощі.

Крок 5. Налийте води стільки, щоб рідина покривала ряпушка.

Крок 6. Зверху покладіть гніт, і приберіть конструкцію в холодильник на добу. Якщо хочете отримати ряпушка слабкою солоності, достатньо буде 12 годин. Дрібна рибка просолится швидше.

Крок 7. Злити розсіл, додайте попередньо очищену і порізану кільцями цибулину і промиті листочки петрушки. Полийте маслом без запаху. Перемішайте.

Крок 8. Запрошуйте на дегустацію рідних і близьких. Солона ряпушка бездоганна. Кісточок там немає крім хребта. Як доповнення відваріть картоплю. Це ідеальне поєднання. Ряпушка можна використовувати для приготування бутербродів, оброблення солоної риби не обтяжить вас. Приємного апетиту!