Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пиріг з ряпушкой

Пиріг з ряпушкой виглядає по-святковому красиво. Домашня випічка ідеально підходить, щоб зібрати сімейство за великим столом. Щоб приготувати пиріг, не потрібно бути шеф-кухарем. Цікавий процес не обтяжить вас. За бажанням залучіть до готування домочадців.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

Тісто:

  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки

Начинка:

  • Ряпушка – 5 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для посипання:

  • Кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для тесту.

Крок 2. З’єднайте молоко з вершковим маслом і підігрійте.

Крок 3. У теплу суміш всипте сухі дріжджі.

Крок 4. Насипте по столовій ложці цукру і борошна. Змішайте. Почекайте, коли дріжджі почнуть працювати. З якісними дріжджами процес піде швидше.

Крок 5. Коли утворюється піниться реакція, приступайте до наступного етапу.

Крок 6. Додайте сметану і розмішайте.

Крок 7. Вбийте яйце. Змішайте.

Крок 8. Потроху підсипаючи борошно, об’єднайте інгредієнти.

Крок 9. Після того, як тісто підніметься, обімніть заготівлю і дочекайтеся повторного підйому. При використанні якісних дріжджів на підйом піде близько години або навіть менше.

Крок 10. Ряпушка частіше беруть свіжу, але іноді використовують і заморожування. Рибу залийте водою і дайте відтанути. У тушок відріжте хвости і голови, витягніть кишки. Ретельно промийте, промокніть серветками. З цибулини зніміть кольоровий шар.

Крок 11. Ряпушка розріжте на шматочки.

Крок 12. Цибулю наріжте кільцями.

Крок 13. Піднялося тісто готове до оброблення.

Крок 14. Основу розкачайте в коло.

Крок 15. У змащену маслом форму складіть основу. Присипте половиною цибулі.

Крок 16. Зверху розкладіть шматочки риби, посипати сіллю і перцем.

Крок 17. Вершкове масло нарізати скибочками і розкладіть по ряпушке. Трохи масла залиште для змащування вироби.

Крок 18. Припорошите цибулею і лаврушкой.

Крок 19. З тіста розкачайте ще одне коло і накрийте начинку, защепніть бортики.

Крок 20. Із залишків тіста зробіть прикраси. Зробіть завитки, квіточки або те, що подобається. Залучіть дітей до декорації майбутнього частування.

Крок 21. Прикрасьте пиріг за своїм бажанням, використовуючи фантазію. Кожна подія можна обіграти по-різному.

Крок 22. Пиріг змастіть збитим яйцем. Верхівку присипте кунжутним насінням.

Крок 23. Форму помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте годину до рум’яності. Готовий пиріг змастіть маслом.

Крок 24. Перекладіть виріб на блюдо. Їсти пиріг зручно, так як в ряпушке лише хребтова кістка. При бажанні її теж можна отримати при приготуванні.

Крок 25. Розділіть на шматки духмяне страву. Запрошуйте друзів на дегустацію. Приємного насолоди!