Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як засолити ряпушка в домашніх умовах

Як засолити ряпушка в домашніх умовах – завдання, яка вирішується за лічені хвилини. Солона ряпушка доставить незабутню насолоду. Для засолювання використовують особин різного розміру. Чим більше екземпляр, тим довше засолювання. Смакота ряпушки не залежить від розміру. Рибка виходить завжди апетитною.

Час готування – 24 год. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 3-6 шт.
  • Суміш перців – 3 гр.
  • Сіль – 1,5-2 ст. л.
  • Коріандр – ½-1 ч. л.
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Для подачі:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ряпушка залийте розчином підсоленої води, щоб швидше відтанула. Для свіжої риби таких маніпуляцій не потрібно. Для засолювання зазвичай я беру свіжоморожену ряпушка. При заморожуванні паразити гинуть. Рекомендую брати середні екземпляри.

Крок 2. У тушок повідрубує голови, дістаньте кишки. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть рушниками.

Крок 3. В підходящу ємність складіть очищені тушки, насипте сіль. Для екологічності я використовую скляну банку.

Крок 4. Поперчіть, посипте насінням коріандру і додайте лаврушку. При бажанні можна взяти інші прянощі.

Крок 5. Налийте води стільки, щоб рідина покривала ряпушка.

Крок 6. Зверху покладіть гніт, і приберіть конструкцію в холодильник на добу. Якщо хочете отримати ряпушка слабкою солоності, достатньо буде 12 годин. Дрібна рибка просолится швидше.

Крок 7. Злити розсіл, додайте попередньо очищену і порізану кільцями цибулину і промиті листочки петрушки. Полийте маслом без запаху. Перемішайте.

Крок 8. Запрошуйте на дегустацію рідних і близьких. Солона ряпушка бездоганна. Кісточок там немає крім хребта. Як доповнення відваріть картоплю. Це ідеальне поєднання. Ряпушка можна використовувати для приготування бутербродів, оброблення солоної риби не обтяжить вас. Приємного апетиту!