Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з баклажанами – це просте і дуже смачне блюдо з будь-якого приводу. Такі страви можна подавати до обіду, як гарнір або самостійної закуски. Є багато варіантів приготування страв з курки та баклажанів. Кращі ідеї ми зібрали в нашій перевіреної кулінарної добірці з семи рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Курка з баклажанами і помідорами в духовці

Курка з баклажанами і помідорами в духовці – це соковите, апетитне і смачне частування для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 2 шт.
  • філе Куряче 4 шт.
  • Помідори 4 шт.
  • Сир 150 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Курка з баклажанами готується дуже просто і швидко. Підготуємо продукти. Баклажани ріжемо тонкими смужками, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Філе ріжемо на частини, відбиваємо, солимо і перчимо. Нарізаємо помідори кільцями. Подрібнюємо зелень і часник, натираємо на тертці сир.
  2. Баклажани обсмажуємо на розігрітій сковороді на рослинному маслі по дві хвилини з кожного боку. Потім викладаємо їх у форму для запікання.
  3. Викладаємо сюди ж куряче філе. Знову кладемо шар з баклажанів і закриваємо його куркою.
  4. Викладаємо помідори і злегка солимо їх.
  5. Посипаємо подрібненим часником і зеленню. Закриваємо все тертим сиром.
  6. Запікаємо частування 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Курка з баклажанами і помідорами в духовці готова. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці

Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці виходить неймовірно соковитим і апетитним. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в якості поживного перекусу. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Баклажани – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як приготувати овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Обсмажуємо шматочки курки до рум’янцю на рослинному маслі. Солимо за смаком.

Крок 3. Ріжемо невеликими кубиками болгарський перець.

Крок 4. Очищаємо картоплю і ріжемо на невеликі кубики.

Крок 5. Півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 6. Ріжемо Тонкими пластинками зубчики часнику.

Крок 7. Дрібно нарізаємо баклажан і кабачок.

Крок 8. Промиваємо помідор і також дрібно ріжемо його.

Крок 9. У форму для запікання кладемо курячі шматочки і цибулю.

Крок 10. Викладаємо сюди картоплю і часник. Солимо за смаком.

Крок 11. Далі йдуть кабачки і баклажани.

Крок 12. Доповнюємо кубиками солодкого перцю і помідорів.

Крок 13. Закриваємо блюдо кришкою або фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.

Крок 14. Дістаємо форму з духовки.

Крок 15. Овочеве рагу з куркою, баклажанами і кабачками в духовці готово. Подавайте до столу!

Баклажани з куркою та картоплею в духовці

Баклажани з куркою та картоплею в духовці – це поживне і неймовірно смачне частування, яке точно різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте яскраве страва до обіду або сімейному вечері. Приготувати його зможе кожен. Використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Картопля – 0,8 кг
  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чилі стручковий – ¼ шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування баклажанів з куркою та картоплею в духовці. Очищаємо картоплю і ріжемо великими шматочками. Солимо їх, перчимо, посипаємо разломанным лавровим листком і поливаємо рослинним маслом.

Крок 2. Викладаємо картоплю в сковороду і смажимо до рум’янцю на сильному вогні.

Крок 3. На порційні шматки поділяємо куряче філе.

Крок 4. Нарізаємо цибулю четвертинками.

Крок 5. З’єднуємо курку, цибулю, майонез, сіль і спеції. Сюди ж додаємо подрібнений перець чилі.

Крок 6. Перемішуємо масу і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 7. Коли картопля стане рум’яною, перекладаємо її на тарілку. Смажити до повної готовності не потрібно.

Крок 8. З помідорів знімаємо шкірку, ділимо плоди на частини. Баклажани ріжемо середніми шматками, солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом.

Крок 9. У форму для запікання викладаємо рум’яну картоплю.

Крок 10. Сюди ж відправляємо баклажани і помідори.

Крок 11. Розподіляємо по овочам мариновану курку з цибулею.

Крок 12. Запікаємо частування близько 30-40 хвилин при температурі 190 градусів. Орієнтуйтеся по рум’янцю курки.

Крок 13. Баклажани з куркою та картоплею в духовці готові. Можна пробувати!

Човники з баклажанів в духовці з куркою

Човники з баклажанів в духовці з куркою – це оригінальне і дуже смачна кулінарна рішення для вашого домашнього обіду. Нескладний у виконанні блюдо різноманітить ваше звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Гриби печериці – 4 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо головний овоч, щоб приготувати човники з баклажанів в духовці з куркою. Поділяємо баклажан на дві частини. За допомогою ложки виймаємо м’якоть.

Крок 2. Дрібно ріжемо печериці і обсмажуємо їх на сковороді.

Крок 3. М’якоть баклажанів подрібнюємо і додаємо до грибів. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості.

Крок 4. Відправляємо до продуктів нарізане кубиками куряче філе.

Крок 5. Солимо, перчимо, поливаємо вершками. Тушкуємо масу до випаровування рідини.

Крок 6. Вимикаємо вогонь і розбиваємо сюди куряче яйце. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Наповнюємо човники з баклажанів курячої начинкою. Ставимо в форму для запікання, куди вливаємо трохи води.

Крок 8. Запікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.

Крок 9. Човники з баклажанів в духовці з куркою готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Курка з баклажанами на сковороді

Курка з баклажанами на сковороді – це цікаве і неймовірно смачне частування для вашого обіду або вечері. Таке блюдо нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани середні – 2 шт.
  • Грудка куряча – 0,5 шт.
  • Крохмаль – 5 ст. л.
  • Мірін – 5 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Паста місо – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати курку з баклажанами на сковороді, насамперед замаринуем птицю. Невеликі шматочки грудки вимішуємо в суміші з ложки соєвого соусу, двох ложок міріна, однієї ложки крохмалю, солі і меленого перцю. Залишаємо на 1 годину.

Крок 2. Обвалюємо мариновану курку в останньому крохмалі.

Крок 3. Далі курячі шматочки обсмажуємо до золотавої скоринки у великій кількості рослинного масла.

Крок 4. Баклажани нарізаємо кружечками і обсмажуємо до рум’янцю на рослинній олії з обох сторін.

Крок 5. Готуємо ще один соус. Вимішуємо пасту місо, майонез, цукор, ложку соєвого соусу, три ложки міріна, кунжут і червоний мелений перець.

Крок 6. Курку відправляємо в сковороду до баклажанів.

Крок 7. Поливаємо вміст соусом. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.

Крок 8. Курка з баклажанами на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з рисом або іншими гарнірами за смаком.

Баклажани з куркою і грибами в духовці

Баклажани з куркою і грибами в духовці виходять неймовірно соковитими і смачними. Таке частування можна подавати як гарнір або самостійної гарячої закуски. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню. Близькі оцінять!

Час готування – 1 годину.

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Стегна курячі – 750 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло оливкове – 25 мл
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Перед тим, як почати готувати баклажани з куркою і грибами в духовці, промиваємо курячі стегна і акуратно знімаємо м’ясо з кістки.

Крок 2. Відправляємо м’якоть стегна в сковороду з оливковою олією. Смажимо продукт до рум’яної скоринки.

Крок 3. Коли курка підрум’яниться, відправляємо до неї промиті і нарізані гриби. Смажимо до рум’янцю грибів. Потім заготовку перекладаємо на тарілку.

Крок 4. У цій же сковороді смажимо півкільця цибулі.

Крок 5. Прибираємо цибулю і обсмажуємо тут баклажани, попередньо нарізані тонкими кружечками.

Крок 6. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері зі спеціями. Додаємо в масу сіль, цукор, приправи.

Крок 7. Кладемо на деко куряче м’ясо, обсмажену цибулю і гриби.

Крок 8. Сюди ж викладаємо кружечки баклажанів.

Крок 9. Поливаємо вміст томатною масою.

Крок 10. Запікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою зеленню.

Крок 11. Баклажани з куркою і грибами в духовці готові. Подавайте до столу!

Фаршировані баклажани з куркою

Фаршировані баклажани з куркою – це дуже смачне і поживне кулінарне рішення для вашого домашнього обіду. Нескладний у виконанні страва неодмінно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 0,5 кг
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Помідори – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування фаршированих баклажанів з куркою першим ділом поділяємо овоч на поздовжні дві частини. Виймаємо м’якоть і ріжемо її кубиком. Отримуємо акуратні човники, зручні для фарширування.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до рум’янцю. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 3. Викладаємо до курки м’якоть баклажанів, перемішуємо і смажимо разом ще пару хвилин.

Крок 4. Приєднуємо до маси кубики помідора. Тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 5. Викладаємо відварений рис. Ще раз все перемішуємо, солимо, перчимо. Тримаємо дві хвилини і знімаємо з вогню.

Крок 6. Наповнюємо баклажани курячої заготівлею. Кладемо на деко, закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 7. Фаршировані баклажани з куркою готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!