Чкмерулі по-грузинськи – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Чкемрули — традиційне блюдо грузинської кухні. Його готують з курки і молочного соусу. Продукт відрізняється яскравою подачею і поживними властивостями. Його можна доповнити м’яким лавашем або свіжими овочами. Для приготування використовуйте яскраву добірку з 8 кулінарних рецептів з покроковим описом.

Чкмерулі з курки по-грузинськи

Апетитне грузинське блюдо чкемрули нескладно приготувати в домашніх умовах. Подавайте смачне і ароматне частування до святкового столу або сімейному вечері. Ваші близькі та гості точно залишаться задоволеними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Часник 1 шт.
  • Аджика за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень для подачі
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати чкмерулі по-грузинськи, розморожуємо і промиваємо курку. Після цього розрізаємо її уздовж грудей і акуратно распрямляем руками. Всередині продукт також має бути добре промитим.
  2. Обмазуємо підготовлену тушку сіллю, меленим перцем і аджикою. Кладемо в обмащений маслом форму для випікання і залишаємо на 10 хвилин.
  3. У молоці розмішуємо чорний мелений перець і подрібнений часник.
  4. Курку випікаємо в розігрітій духовці до повної готовності. На це піде близько 40 хвилин.
  5. Приготоване м’ясо злегка остуджуємо і ріжемо на шматки середнього розміру.
  6. Вливаємо в продукт молоко. Ставимо страву на плиту, кип’ятимо і готуємо близько 15 хвилин.
  7. Ароматне грузинське блюдо готове! Подавайте до столу зі свіжою зеленню.