Лин в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Лин в духовці – це дуже ніжна риба з тонким ароматом. Її можна смачно запекти в духовці для вашого обіду, вечері або святкового столу. Кращі кулінарні ідеї шукайте у нашій перевіреної добірці з чотирьох яскравих рецептів приготування з покроковими фотографіями. Подавайте рум’яну рибу з картоплею та іншими гарнірами по вашому смаку!

Лин, запечений у фользі в духовці

Лин, запечений у фользі в духовці, виходить дуже м’яким, соковитим і ніжним смаком. Відмінне рішення для яскравого сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу з ароматною зеленню, свіжими овочами або гарячими гарнірами. Обіцяємо, що просте і смачне блюдо нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Лин 8 шт.
  • Лимон 2 шт.
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Сіль за смаком
  • Спеції для риби за смаком
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Рибу середніх розмірів попередньо очищаємо, промиваємо і вимочуємо в підсоленому молоці кімнатної температури 2-3 години. Така процедура прибере легкий аромат тіни, який притаманний такий рибі.
  2. Підготуємо інші інгредієнти: сіль, спеції, лимони і свіжу зелень.
  3. Вимочену рибу дістаємо з молока. Промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і спеціями. У черевце кожної рибки кладемо шматочки лимона і гілочки зелені. Краще всього використовувати кріп і петрушку.
  4. Кожну рибу щільно обгортаємо фольгою. Викладаємо заготовки на деко.
  5. Готуємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після виймаємо рибу і акуратно розкриваємо фольгу.
  6. Готуємо ще 10 хвилин з розкритою фольгою. Це дозволить рибі підрум’янитися.
  7. Лин, запечений у фользі в духовці, готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими додатками і гарнірами!

Лин з картоплею в духовці

Лин з картоплею в духовці – готову кулінарну рішення для вашого обіду або вечері. Така риба готується відразу з соковитим і смачним овочевим гарніром. Ви помітно збережете свій час і сили. Для запікання в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лин – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений і промитий лінь поливаємо лимонним соком, який допоможе нейтралізувати запах. Після тушки натираємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю.

Крок 2. У невеликій глибокій мисці з’єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 3. Нарізаємо цибулю кільцями. Викладаємо продукт рівним шаром у форму для запікання.

Крок 4. Очищаємо картоплю й нарізаємо її гуртками. Викладаємо на цибульний шар.

Крок 5. Всередину риби кладемо зелень і трохи цибулі.

Крок 6. Перекладаємо рибу на картоплю. Поливаємо сумішшю з масла, часнику і спецій. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Лінь з картоплею в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Лин, запечений у духовці

Лин, запечений у духовці, — це дуже смачне і нескладний у виконанні рішення для вашого столу. Готуйте страву на нашу покрокового рецептом, радуйте себе і близьких. Готова риба вийде дуже м’якою, соковитою і ніжною. Подавайте до столу з картоплею або запікайте лина відразу з ним.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лин – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Очищаємо овочі, а рибу очищаємо і промиваємо, робимо на її поверхні неглибокі надрізи.

Крок 2. Деко змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і тонким шаром викладаємо півкільця цибулі.

Крок 3. Ріжемо Тонкими кружальцями картоплю і кладемо його на цибулю. Солимо і посипаємо сухими спеціями.

Крок 4. У невеликій тарілці з’єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, сіль і всі сухі спеції зі списку. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Кладемо рибу на овочевий шар. Поливаємо ароматним маслом.

Крок 6. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Лин, запечений у духовці, готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Лин в сметані в духовці

Лин в сметані в духовці відрізняється особливо ніжним смаком. Якщо ви хочете порадувати домашніх простим і смачним блюдом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Така риба стане яскравим доповненням до вашого обіду або вечері.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лин – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо, добре промиваємо всередині і зовні.

Крок 2. На поверхні тушки робимо неглибокі надрізи. Робимо їх з обох боків риби.

Крок 3. Солимо і перчимо заготовки.

Крок 4. Нарізаємо тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 5. Викладаємо цибулю в черево риби.

Крок 6. Перекладаємо рибу на деко, змащене рослинним маслом.

Крок 7. Сюди ж кладемо невеликі шматочки очищеного картоплі. Але можна обійтися і без нього, він потрібен для гарніру. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 180 градусів. Через зазначений час поливаємо рибку сметаною.

Крок 8. Розмазуємо сметану по поверхні лина.

Крок 9. Запікаємо 20 хвилин при такій же температурі.

Крок 10. Лінь в сметані в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!