Террін – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Террін – це чудовий французький делікатес, то паштет, то запіканка. Можна знайти велику кількість різноманітних рецептів з різноманітними смаками, серед яких ви обов’язково знайдете щось по своєму смаку. Террін являє собою охолоджену закуску з однорідною консистенцією, солодку або солону. Однозначно, її можна включати в меню святкового застілля.

Террін з курки

Террін з курки зазвичай подають в охолодженому вигляді, нарізаючи порційно, з різноманітними соусами. Таке блюдо часто називають м’ясним хлібом, він виходить соковитим, ароматним і поживним, трохи нагадує паштет, але краще тримає форму.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1.3 кг
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Часник 4 зуб.
  • Морква 100 гр.
  • Желатин 25 гр. (швидкорозчинний)
  • Сіль за смаком
  • Вода тепла 130 мл
  • Каррі ¼ ч. л.
  • Чебрець ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 2 гілки

Процес приготування:

  1. Щоб террін вийшов найбільш соковитим, використовуйте різні частини курячої тушки: окіст, грудинка. Овочі помийте і очистіть.
  2. Частини курки помийте, обсушіть і зніміть шкірку. Відокремте м’ясо від кісток і наріжте його невеликими шматочками. У вас вийде приблизно 700 грамів чистого м’яса.
  3. Солодкий перець і моркву наріжте дрібними кубиками.
  4. Очищені зубчики часнику дрібно порубаєте ножем в довільному порядку.
  5. У мисці змішайте куряче філе, солодкий перець, моркву і часник. До цієї суміші додайте сіль, каррі, сушений чебрець і мелений чорний перець.
  6. Всипте 25 грам швидкорозчинного желатину і влийте воду, ще раз добре вимісити масу протягом декількох хвилин, щоб желатин розчинився, а м’ясо просякло спеціями.
  7. Візьміть рукав для запікання, зав’яжіть один край. Вкладіть в рукав підготовлену масу з курки і овочів.
  8. Покладіть заготовку в прямокутну жароміцну форму. Зав’яжіть другий край рукава і зробіть на його поверхні кілька проколів зубочисткою.
  9. Форму із заготівлею помістіть в холодну духовку. Увімкніть духовку і встановіть температуру 180 градусів. Запікайте террін протягом години. Потім вийміть його з духовки і залиште на пару годин на столі, поки він не охолоне.
  10. Потім приберіть террін в холодильник на 4 години для повного застигання.
  11. Форму переверніть догори дном і вийміть террін з курки. Закуску перекладіть на блюдо і прикрасьте свіжою петрушкою. Приємного апетиту!

Террін з курячої печінки

Террін з курячої печінки – оригінальна закуска, яку просто приготувати і зручно їсти. Навіть можна робити з шматочками терина бутерброди. За цим рецептом у вас вийде чудова закуска з ніжним смаком печінки, відтінений солодкістю сухофруктів і горіхів.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Бекон підкопчений – 200 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Суміш насіння – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу печінку помийте, зачистіть від плівок і залишків крові, наріжте невеликими шматочками. Бекон можна взяти вже нарізаний або самостійно розрізати його на тонкі пластинки. Зелень вимити і порубаєте ножем.

Крок 2. У мисці збийте куряче яйце. В отриману масу викладіть печінку.

Крок 3. Додайте до печінки насіння, сіль, мускатний горіх, спеції і рубану зелень, добре все перемішайте.

Крок 4. Візьміть прямокутну жароміцну форму, вкладайте в неї смужки бекону внапуск, так щоб їх кінці звисали з краю.

Крок 5. Потім у форму, прямо на бекон викладіть підготовлену печінкову масу, розрівняйте її лопаткою.

Крок 6. На середину печінкової маси покладіть пару смужок бекону і загорніть до центру кінці бекону, звисають з країв форми.

Крок 7. Закрийте Форму фольгою, покладіть у велику ємність, наповнену до половини гарячою водою. Запікайте печінковий террін в духовці, розігрітій до 190 градусів, протягом 2 годин.

Крок 8. Остудіть террін при кімнатній температурі і вийміть форми. Подавати його на стіл можна в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Террін з яловичини

Террін з яловичини – дуже смачний, соковитий і ніжний, чимось нагадує запіканку. До того ж – це французька страва з особливою історією, відоме ще з 17 століття, його найчастіше готували з курячих потрухів і подавали з шматком хліба. Тепер це вишукане блюдо, яке подають на святкове застілля.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Фарш яловичий – 0,7 кг
  • Бекон – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паприка – 3 гр.
  • Хмелі-сунелі – 3 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 45 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очистіть від лушпиння цибулю і зубчики часнику. Дрібно порубаєте їх ножем і обсмажте цибулю до золотистого кольору на рослинній олії. 3 курячих яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

Крок 2. У мисці змішайте яловичий фарш, цибулеву засмажку, вершки, одне куряче яйце, спеції і подрібнений часник.

Крок 3. На дно жароміцної форми покладіть тонкі скибочки бекону внапуск. Потім викладіть половину підготовленої яловичої маси. Далі викладіть шар варених яєць, на нього розподіліть залишилася м’ясну масу.

Крок 4. Форму укрийте фольгою і помістіть в широкий деко з високими бортиками, влийте в неї трохи води. Запікайте террін в духовці при 200 градусах протягом 90 хвилин. За 20 хвилин до закінчення готування зніміть фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.

Крок 5. Готовий яловичий террін остудіть, наріжте скибочками і подавайте на стіл зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Рибний террін з лосося

Рибний террін з лосося – закусочне блюдо, яке подається в охолодженому вигляді. Навіть найвибагливіший гурман оцінить ніжний смак і оригінальний вигляд страви. Дивно, що незважаючи на вишуканість і смак страви, рецепт більше, ніж простий.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 25-35 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Лосось копчений – 380 гр.
  • Сир вершковий – 0,4 кг
  • Петрушка подрібнена – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Прямокутну або квадратну форму невеликого розміру оберніть харчовою плівкою. Частина філе лосося наріжте тонкими смужками. Укладіть смужки в форму один на одного внахлест.

Крок 2. Решту рибу подрібніть в блендері до стану фаршу.

Крок 3. У ємність з подрібненим лососем додати вершковий сир і подрібнену петрушку. Все ще раз перемішайте за допомогою блендера.

Крок 4. Отриману рибно-вершкову масу викладіть у форму на лосося, злегка утрамбуйте. Краї смужок лосося загорніть до центру. Затягніть заготівлю харчовою плівкою.

Крок 5. Приберіть форму з рибним терином в холодильник на 4-6 годин. Після цього розгорніть плівку і переверніть форму. Вийміть террін на блюдо.

Крок 6. Перед подачею розріжте террін на порції і прикрасьте часточками лимона. Приємного апетиту!

Овочевий террін

Овочевий террін – це можна сказати дієтична, але дуже смачна і оригінальна закуска на будь-який випадок. Деякі скажуть, що це звичайна охолоджена запіканка, однак, краще спробувати самому, щоб переконатися в зворотному раз і назавжди.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Перець горошком – 4-5 шт.
  • Агар-агар – 0,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кубик бульйонний грибний/овочевий) – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте овочі і просушіть їх. З цибулини зніміть суху полову і зріжте кінчики з обох сторін. Болгарський перець запікайте в духовці при 200 градусах до помітних темних підпалин на шкірці. Потім оберніть його в пакет, щоб він пропарити. Після цього зніміть шкірку, видаліть насіння і наріжте м’якоть смужками.

Крок 2. Молоденький баклажан середнього розміру наріжте кружальцями товщиною приблизно 5 міліметрів. Посоліть нарізку і відставте в сторону на 10 хвилин.

Крок 3. Невеликий молодий кабачок наріжте тонкими кружальцями і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Кружечки баклажанів обполосніть від солі і так само обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

Крок 5. У каструлю влийте воду, викладіть в неї розрізану навпіл цибулину, горошини перцю і лавровий лист. Доведіть рідину до кипіння і проваріть протягом 10-15 хвилин. Після цього вийміть спеції і цибулю, розкришите бульйонний кубик і посоліть відвар за смаком. Перед заливкою терина розведіть в рідині агар-агар, закип’ятіть і проваріть протягом 1-2 хвилин.

Крок 6. Візьміть форму відповідного розміру, це може бути також пластиковий контейнер. Викладіть в нього шар з печеної болгарського перцю.

Крок 7. Далі покладіть шар з обсмажених кабачків.

Крок 8. Потім викладіть кружечки баклажанів. Якщо продукти залишилися, то продовжуйте чергувати шари, кожен з них трохи подсаливайте.

Крок 9. Залийте овочі гарячим бульйоном з агар-агаром. Коли заготовка охолоне, приберіть його в холодильник на 1 годину для застигання.

Крок 10. Застиглий овочевий террін акуратно вийміть з форми і подавайте на стіл в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Шоколадний террін

Шоколадний террін – відмінний рецепт для того, щоб повторити його в домашніх умовах. До того ж, ласощі точно оцінять любителі шоколаду, воно має чудовий смак, але вельми незвичайну консистенцію. По своєму смаку ви завжди можете доповнити террін горіхами, ягодами або іншими смачними добавками.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Шоколад молочний – 200 гр.
  • Коньяк/лікер – 2 ст. л.
  • Борошно – 5 гр.
  • Цукор ванільний – ½ ч. л.
  • Вершки – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Шоколад можна взяти будь-який, який вам більше до душі. Плитку розламайте на дрібні шматочки і помістіть на водяну баню, розтопіть його.

Крок 2. Акуратно розбийте курячі яйця і відокремте білки від жовтків. Злегка збовтайте жовтки виделкою.

Крок 3. Шматочок вершкового масла розтопити в мікрохвильовці.

Крок 4. В розтоплений шоколад поступово додайте жовтки і продовжуйте тримати ємність на водяній бані, постійно помішуючи лопаткою.

Крок 5. Далі додайте в шоколадну масу коньяк або лікер, звичайний і ванільний цукор.

Крок 6. В останню чергу додайте в шоколадну масу топлене вершкове олію, добре перемішайте.

Крок 7. Окремо збийте білки до стійкої піни.

Крок 8. У глибокій ємності з’єднайте шоколадну масу і збиті білки, додайте борошно.

Крок 9. Отримане шоколадне тісто викладіть в прямокутну форму, помістіть її в іншу велику за розміром форму, наповнену наполовину водою. Запікайте шоколадний террін в духовці 50-60 хвилин при 160 градусах. Подавайте десерт на стіл, коли він повністю охолоне. Приємного апетиту!

Ягідний террін

Ягідний террін – прохолодне і освіжаючий ласощі, яке легко можна приготувати для своїх близьких в умовах домашньої кухні. Особливо актуальний террін буде для спекотних літніх днів. Таким десертом можна замінити ситні бісквітні торти з жирними масляними кремами.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 40-50 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сік смородиновий – 0,5 л.
  • Шовковиця – 0,5 кг
  • Желатин – 25 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Полуниця – 120 гр.
  • Аґрус – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди можна взяти будь-які. Також замість смородинового соку підійде вишневий або сік із суміші ягід. Добре помийте шовковицю, агрус і полуницю.

Крок 2. Смородиновий сік перелийте в каструлю і доведіть майже до кипіння. Потім додайте желатин, розмішайте і залиште суміш для набухання на 10 хвилин. Після цього ще раз перемішайте масу.

Крок 3. Візьміть прямокутну форму, на її дно викладіть нарізані ягоди полуниці й аґрусу.

Крок 4. Потім всипте в форму шовковицю і влийте желатинову масу. Покладіть заготовку в морозилку на годину. Також можна залишити на 2-3 години в холодильнику.

Крок 5. Перед тим, як витягти террін з форми, потримайте її в гарячій воді протягом 1-2 хвилин. Так желе відстане від стінок форми. Потім акуратно вийміть ягідний террін і прикрасьте ягодами і збитими вершками. Приємного апетиту!