Фаршировані перці в мультиварці – 8 рецептів з фаршем і рисом з покроковими фото

Дуже «зручний» страва: компактно укладаємо начинку в порожнисті перці, ставимо їх у чашу мультиварки і готуємо. Виглядають фаршировані перці привабливо і виходять дуже ситними. Зазвичай в начинку використовується фарш з різними овочевими добавками, і рисом.

Фаршировані перці з фаршем і рисом в мультиварці Редмонд

Соковиті, ароматні, ніжні перці з м’якою м’ясною начинкою в прозорій підливці. Традиційна добавка до м’ясної начинки – рис. Це і ситно, і здешевлює підсумкову вартість страви.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Перець болгарський 10 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода кип’ячена 250 мл
  • М’ясо 600 гр.
  • Рис білий 3 ст. л.
  • Зелень ½ пучка
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані перці в мультиварці? Першим кроком готуємо фарш, прокрутивши через м’ясорубку м’ясо, з одного головку ріпчастої цибулі. Додаємо у фарш сіль та спеції за смаком, добре перемішуємо.
  2. Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після варіння відкидаємо крупу на сито і промиваємо холодною водою.
  3. Змішуємо рис з фаршем.
  4. Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і очищаємо від насіння.
  5. Кожен перчик натираємо зсередини сіллю, спеціями і чорним меленим перцем.
  6. Щільно заповнюємо перці фаршем з рисом.
  7. Цибулю і моркву очищаємо і дрібно нарізаємо. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо трохи рослинного масла у чашу і висипаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо хвилин п’ять-сім при помішуванні.
  8. Додаємо натерті на тертці помідори без шкірки, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще сім-вісім хвилин.
  9. Вливаємо кип’ячену воду, перемішуємо.
  10. В отриману підливку закладаємо фаршировані перці. Підсолюємо, додаємо спеції за бажанням.
  11. Встановлюємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо страву один год.
  12. Після закінчення програми відкриваємо кришку, посипаємо перці подрібненою зеленню і дрібно нарізаною часником.
  13. Подаємо готові перці зі сметаною, свіжими овочами.