Смажена корюшка на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажена корюшка на сковороді — це бездоганне страва, яка подобається всім. У корюшке немає дрібних кісточок, м’ясо з легкістю відходить від хребта. А якщо і залишаються кісточки, їх без проблем можна видалити. Посмажити корюшка можна різними способами. А якими саме, описано у сьогоднішній добірці. Приготування займе мінімум часу і доставить невимовне гастрономічне задоволення.

Корюшка, смажена в клярі на сковороді

Корюшка, смажена в клярі на сковороді, виходить максимально апетитною. Така рибка стане відмінним пригощанням для друзів в якості закуски до улюблених пінним напоїв. Корюшка хороша і в холодному, і в гарячому стані. З упевненістю заявляю, швидка закуска стане вашим фаворитом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Корюшка 1 кг
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Вода газована 130 мл
  • світлий Лагер 170 мл
  • Борошно кукурудзяне 100 гр.
  • Борошно пшеничне 120 гр.
  • Коричневий цукор 1 ч. л.
  • Білий перець горошок 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль-2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти. Корюшка звільніть від луски, вирізати зябра і видаліть нутрощі, обріжте плавники і хвостики. Промийте, приберіть вологу серветками.
  2. Відміряйте пшеничну і кукурудзяну муку.
  3. Пропустіть через кухоль-сито разом з розпушувачем.
  4. Горошки перцю розітріть в ступці.
  5. Суміш перців, коричневий цукор і сіль насипте до сухої борошняної суміші.
  6. Об’єднайте компоненти і трохи відсипте в пакет.
  7. Відміряйте пиво.
  8. Потроху вливаючи пиво до сухих інгредієнтів, змішати до однорідності.
  9. Маса вийде досить густий.
  10. Потім влийте газовану воду. Продовжуйте вимішувати.
  11. Корюшка складіть у пакет, закрутіть. Запаніруйте кожну рибку.
  12. Потім викупайте в клярі.
  13. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в клярі.
  14. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору.
  15. Потім переверніть на черевце.
  16. Таким способом посмажте всю корюшка. Надлишки масла промокніть серветками.
  17. Апетитну рибку подавайте з напоями. Приємного апетиту!