Яйце бенедикт – смачний і поживний сніданок, містить максимум користі, до того ж це вишукане блюдо підкорить серця справжніх гурманів. Важливо для приготування використовувати тільки свіжі яйця і міняти воду після кожного другого приготованого яйця.
Класичний рецепт яйця бенедикт в домашніх умовах
Класичні яйця бенедикт – це яйця пашот на тостах з соусом галандез і скибочкою шинки або бекона. Баланс смаків досягається за рахунок правильно приготовленого яйця з рідким жовтком і насиченого щільного голландського соусу, трохи нагадує майонез.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Шинка 2 скибочки
- Хліб пшеничний 2 скибочки
- Зелень для прикраси
- Для соусу:
- Масло вершкове 100 гр.
- Жовток 2 шт.
- Сік лимонний 2 ч. л.
Процес приготування:
- Для приготування яйця бенедикт потрібно акуратно розбити його в окрему невелику ємність.
- У сотейнику закип’ятити воду і поставити на слабкий вогонь. Акуратно вилити розбите яйце у воду і готувати 60 секунд. Потім дістати його шумівкою з окропу і викласти на серветку. При необхідності довести яйце пашот до повної готовності, потримавши його в гарячій воді не більше 10 хвилин. Повторити процедуру з другим яйцем.
- Для приготування соусу голландез масло порубати і розм’якшити, злегка нагрів.
- Інтенсивно змішати жовтки з лимонним соком в металевій мисочці. Поставити її на водяну баню і, постійно перемішуючи, дуже тонкою цівкою влити розтоплене вершкове масло, поки маса не придбає кремоподібна стан і не загусне.
- Скибочки хліба підрум’янити в тостері або на сухій сковороді.
- На кожен шматочок хліба покласти скибочку шинки, зверху акуратно помістити яйце пашот і полити теплим соусом. За бажанням прикрасити рубаною зеленню і подавати негайно.
Як приготувати яйце бенедикт з лососем?
При використанні слабосоленого лосося в страва також додають свіжий шпинат і трохи пармезану для гостроти смаку. Важливо не перетримати яйце пашот, щоб при розрізуванні з нього витікав жовток, який змішується з соусом галандез і створює неймовірні смакові нюанси.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Булочка бріош – 4 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сир чеддер – 80 гр.
- Шпинат свіжий – 20 гр.
- Лосось слабосоленої – 200 гр.
- Яйце пашот – 4 шт.
- Сир пармезан – 8 гр.
- копчена Паприка – 2 гр.
Для соусу галандез:
- Жовток – 12 шт.
- Вино біле сухе – 200 гр.
- Масло вершкове – 400 гр.
- Крохмаль – 12 гр.
- Сік лимона – 40 гр.
- Сіль – 8 гр.
Процес приготування:
1. Для соусу голландез жовтки розтираються з невеликою кількістю вина, крохмалем і соком лимона.
2. Основну частину білого вина потрібно розігріти на водяній бані і акуратно змішати з розм’якшеним вершковим маслом, поки маса не придбає однорідність і густоту.
3. Булочки підрум’янити в тостері або на сухій сковорідці, намазати гарячі хлібні скибочки вершковим маслом.
4. На хліб викласти тонкий шматочок сиру чеддера, потім покласти кілька листочків шпинату, шматочки лосося і яйце пашот.
5. Зверху тости щедро поливаємо соусом голландез, прикрашаємо тертим пармезаном і копченої паприкою. Насолоджуємося!
Яйце бенедикт з голландським соусом
Обов’язковим елементом яйця бенедикт є голландський соус, або, як його ще називають, соус «голландез». Він являє собою по консистенції досить густу масу а-ля майонез, але готується він на вершковому маслі і відмінно відтіняє смак страви.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Булочка бріош – 1 шт.
- Хліб бородинський – 1 скибочка.
- Скумбрія копчена – 50 гр.
- Сьомга слабосолона – 50 гр.
- Петрушка – 1 гілочка.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль морська – ¼ ч. л.
Для голландського соусу (голландез):
- Масло вершкове – 150 гр.
- Жовток – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль морська – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У сотейнику закип’ятити воду, влити ложку оцту, зробити воронку і акуратно влити в її середину яйце. Проварити хвилину-півтори і дістати шумівкою на паперовий рушник. Процедуру повторити і для другого яйця.
2. В іншій каструлі розтопити на слабкому вогні вершкове масло.
3. У глибокій металевій мисці змішати жовтки яйця і оцет, поставити масу на водяну баню і поступово додавати до неї розтоплене масло. Робити це потрібно, постійно помішуючи і додаючи масло дуже тонкою цівкою, поки соус не почне густіти. Спробувати його і додати при необхідності солі.
4. Булочку бріош розрізати уздовж на три частини, взяти середню і обсмажити на грилі, поки не підрум’яниться. Те саме зробити і з скибочкою бородінського хліба.
5. На тости викласти яйця пашот, на булочку поверх яйця помістити шматочок сьомги, на чорний хліб – скумбрію. Зверху полити соусом і прикрасити зеленню. Подавати негайно.
Простий і смачний рецепт яйця бенедикт з беконом
Такий варіант яйця бенедикт ідеально підходить для ситного сніданку. Бекон і хліб потрібно трохи підрум’янити, а яйце пашот обов’язково подавати підігрітим і з соусом.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 8.
Склад:
- Яйце – 8 шт.
- Бекон – 8 скибочок.
- Масло оливкове – для смаження.
- Мафін англійська – 4 шт.
- салатна Суміш – 4 склянки
- Лимон – 1 шт.
- Оцет столовий 9% — 2 ст. л.
Для соусу:
- Жовток – 6 шт.
- Масло вершкове – 450 гр.
- Оцет винний білий – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Перець кайенский – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У сотейнику нагріти воду, додати столовий оцет і зробити воронку, куди вбити яйце і готувати 3 хвилини. Потім акуратно витягти його з води і покласти на серветку. Аналогічно приготувати всі яйця.
2. На сковороді обсмажити скибочки бекону, додавши трохи оливкової олії, щоб вони підрум’янилися.
3. Мафіни розрізати, підігріти і покласти на кожну скибочку бекону.
4. Для приготування соусу розм’якшити масло і тушкувати його на слабкому вогні 15 хвилин. У невеликій металевій мисочці змішати оцет з перцем і випарювати суміш, поки його об’єм не зменшиться вдвічі.
5. В іншому посуді збити жовтки і акуратно з’єднати їх з оцтом, постійно помішуючи. Поставити масу на водяну баню і при постійному помішуванні додати масло. Готувати соус до тих пір, поки він не придбає густоту. Додати в нього сік лимона і кайенский перець.
6. Яйця пашот акуратно розмістити поверх бекону і полити приготованим соусом голландез. Салатний мікс змішати з соком лимона, додати оливкове масло і сіль. Викласти порційно на тарілки і подавати разом з яйцями бенедикт.
Яйце бенедикт з авокадо і лососем в домашніх умовах
Яйця за цим рецептом – справжній делікатес і джерело корисних речовин і вітамінів. Цільнозерновий хліб, авокадо, спаржа і сьомга – відмінне додаток до яйця пашот, а соус для цього блюда готується без додавання вершкового масла.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Жовток – 3 шт.
- Хліб цільнозерновий – 3 шт.
- Авокадо – ½ шт.
- Спаржа зелена міні – 6 шт.
- Цибуля червоний – ½ шт.
- Сир сирний – 3 ч. л.
- Сьомга слабосолона – 50 гр.
- Гірчиця зерниста діжонська – 1 ч. л.
- Кріп – 1 гілочка.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет винний – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У сотейнику закип’ятити воду, додати в неї трохи солі і винного оцту. Зробити з допомогою віночка воронку і акуратно вилити у воду яйце. Готувати його пару хвилин, а потім обережно вийняти за допомогою шумівки на паперовий рушник. Процедуру повторити для кожного яйця окремо.
2. Жовтки збити в металевій ємності, поставити їх на водяну баню, додати воду і сік лимона і продовжувати готувати, помішуючи, поки маса не загусне. В кінці приправити сіллю і перцем.
3. Спаржу варити в підсоленій воді близько хвилини, а потім обдати крижаною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати паростки уздовж навпіл.
4. Рибу і авокадо нарізати тонкими слайсами, цибулю – півкільцями.
5. Хліб підсушити на сковороді без масла, намазати тости вершковим сиром, викласти скибочки авокадо, цибулі і спаржі.
6. Зверху на хліб і овочі акуратно помістити яйце пашот і скибочку риби.
Покроковий рецепт приготування яйця бенедикт з шинкою
Шинка з яйцями – популярне поєднання продуктів і нерідко їх подають до сніданку. Однак для тих, хто хоче почати день з вишуканого і неймовірно смачного страви, рекомендується приготувати яйце бенедикт на тостах з шинкою. Швидко, смачно і дуже ефектно!
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 2.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Шинка – 2 скибочки.
- Хліб – 2 скибочки.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Для соусу голландез:
- Жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вино біле сухе – 2 ст. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У сотейнику змішати жовток з вином і дрібкою солі. Нагрівати суміш на водяній бані, додаючи потроху нарубленное розм’якшене вершкове масло. Маса повинна нагрітися і загуснути. При цьому важливо постійно її перемішувати і не допускати надмірного перегріву, тому що це може викликати розшарування соусу.
2. Соус зняти з вогню, трохи охолодити і додати сік лимона.
3. З двох скибочок хліба кільцем вирізати кружечки і підсушити їх без додавання олії.
4. Шинку підігріти в мікрохвильовій печі або на плиті.
5. Свіже яйце для приготування по технології пашот потрібно акуратно розбити в склянку або чашку. У сотейник з окропом додати оцет і сіль, зробити воронку і ввести яйце. Воно повинне готуватися приблизно 2 хвилини, а потім його акуратно дістати і викласти на паперовий рушник.
6. На хлібний тост покласти скибочку шинки, слідом – яйце і зверху щедро поливаємо соусом. При бажанні яйця бенедикт можна приправити свіжомеленим перцем і зеленню. Приємного апетиту!