Яйце бенедикт – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яйце бенедикт – смачний і поживний сніданок, містить максимум користі, до того ж це вишукане блюдо підкорить серця справжніх гурманів. Важливо для приготування використовувати тільки свіжі яйця і міняти воду після кожного другого приготованого яйця.

Класичний рецепт яйця бенедикт в домашніх умовах

Класичні яйця бенедикт – це яйця пашот на тостах з соусом галандез і скибочкою шинки або бекона. Баланс смаків досягається за рахунок правильно приготовленого яйця з рідким жовтком і насиченого щільного голландського соусу, трохи нагадує майонез.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Шинка 2 скибочки
  • Хліб пшеничний 2 скибочки
  • Зелень для прикраси
  • Для соусу:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Жовток 2 шт.
  • Сік лимонний 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування яйця бенедикт потрібно акуратно розбити його в окрему невелику ємність.
  2. У сотейнику закип’ятити воду і поставити на слабкий вогонь. Акуратно вилити розбите яйце у воду і готувати 60 секунд. Потім дістати його шумівкою з окропу і викласти на серветку. При необхідності довести яйце пашот до повної готовності, потримавши його в гарячій воді не більше 10 хвилин. Повторити процедуру з другим яйцем.
  3. Для приготування соусу голландез масло порубати і розм’якшити, злегка нагрів.
  4. Інтенсивно змішати жовтки з лимонним соком в металевій мисочці. Поставити її на водяну баню і, постійно перемішуючи, дуже тонкою цівкою влити розтоплене вершкове масло, поки маса не придбає кремоподібна стан і не загусне.
  5. Скибочки хліба підрум’янити в тостері або на сухій сковороді.
  6. На кожен шматочок хліба покласти скибочку шинки, зверху акуратно помістити яйце пашот і полити теплим соусом. За бажанням прикрасити рубаною зеленню і подавати негайно.