Яйце бенедикт – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яйце бенедикт – смачний і поживний сніданок, містить максимум користі, до того ж це вишукане блюдо підкорить серця справжніх гурманів. Важливо для приготування використовувати тільки свіжі яйця і міняти воду після кожного другого приготованого яйця.

Класичний рецепт яйця бенедикт в домашніх умовах

Класичні яйця бенедикт – це яйця пашот на тостах з соусом галандез і скибочкою шинки або бекона. Баланс смаків досягається за рахунок правильно приготовленого яйця з рідким жовтком і насиченого щільного голландського соусу, трохи нагадує майонез.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Шинка 2 скибочки
  • Хліб пшеничний 2 скибочки
  • Зелень для прикраси
  • Для соусу:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Жовток 2 шт.
  • Сік лимонний 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування яйця бенедикт потрібно акуратно розбити його в окрему невелику ємність.
  2. У сотейнику закип’ятити воду і поставити на слабкий вогонь. Акуратно вилити розбите яйце у воду і готувати 60 секунд. Потім дістати його шумівкою з окропу і викласти на серветку. При необхідності довести яйце пашот до повної готовності, потримавши його в гарячій воді не більше 10 хвилин. Повторити процедуру з другим яйцем.
  3. Для приготування соусу голландез масло порубати і розм’якшити, злегка нагрів.
  4. Інтенсивно змішати жовтки з лимонним соком в металевій мисочці. Поставити її на водяну баню і, постійно перемішуючи, дуже тонкою цівкою влити розтоплене вершкове масло, поки маса не придбає кремоподібна стан і не загусне.
  5. Скибочки хліба підрум’янити в тостері або на сухій сковороді.
  6. На кожен шматочок хліба покласти скибочку шинки, зверху акуратно помістити яйце пашот і полити теплим соусом. За бажанням прикрасити рубаною зеленню і подавати негайно.

Як приготувати яйце бенедикт з лососем?

При використанні слабосоленого лосося в страва також додають свіжий шпинат і трохи пармезану для гостроти смаку. Важливо не перетримати яйце пашот, щоб при розрізуванні з нього витікав жовток, який змішується з соусом галандез і створює неймовірні смакові нюанси.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Булочка бріош – 4 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сир чеддер – 80 гр.
  • Шпинат свіжий – 20 гр.
  • Лосось слабосоленої – 200 гр.
  • Яйце пашот – 4 шт.
  • Сир пармезан – 8 гр.
  • копчена Паприка – 2 гр.

Для соусу галандез:

  • Жовток – 12 шт.
  • Вино біле сухе – 200 гр.
  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Крохмаль – 12 гр.
  • Сік лимона – 40 гр.
  • Сіль – 8 гр.

Процес приготування:

1. Для соусу голландез жовтки розтираються з невеликою кількістю вина, крохмалем і соком лимона.

2. Основну частину білого вина потрібно розігріти на водяній бані і акуратно змішати з розм’якшеним вершковим маслом, поки маса не придбає однорідність і густоту.

3. Булочки підрум’янити в тостері або на сухій сковорідці, намазати гарячі хлібні скибочки вершковим маслом.

4. На хліб викласти тонкий шматочок сиру чеддера, потім покласти кілька листочків шпинату, шматочки лосося і яйце пашот.

5. Зверху тости щедро поливаємо соусом голландез, прикрашаємо тертим пармезаном і копченої паприкою. Насолоджуємося!

Яйце бенедикт з голландським соусом

Обов’язковим елементом яйця бенедикт є голландський соус, або, як його ще називають, соус «голландез». Він являє собою по консистенції досить густу масу а-ля майонез, але готується він на вершковому маслі і відмінно відтіняє смак страви.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Булочка бріош – 1 шт.
  • Хліб бородинський – 1 скибочка.
  • Скумбрія копчена – 50 гр.
  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Петрушка – 1 гілочка.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль морська – ¼ ч. л.

Для голландського соусу (голландез):

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Жовток – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль морська – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У сотейнику закип’ятити воду, влити ложку оцту, зробити воронку і акуратно влити в її середину яйце. Проварити хвилину-півтори і дістати шумівкою на паперовий рушник. Процедуру повторити і для другого яйця.

2. В іншій каструлі розтопити на слабкому вогні вершкове масло.

3. У глибокій металевій мисці змішати жовтки яйця і оцет, поставити масу на водяну баню і поступово додавати до неї розтоплене масло. Робити це потрібно, постійно помішуючи і додаючи масло дуже тонкою цівкою, поки соус не почне густіти. Спробувати його і додати при необхідності солі.

4. Булочку бріош розрізати уздовж на три частини, взяти середню і обсмажити на грилі, поки не підрум’яниться. Те саме зробити і з скибочкою бородінського хліба.

5. На тости викласти яйця пашот, на булочку поверх яйця помістити шматочок сьомги, на чорний хліб – скумбрію. Зверху полити соусом і прикрасити зеленню. Подавати негайно.

Простий і смачний рецепт яйця бенедикт з беконом

Такий варіант яйця бенедикт ідеально підходить для ситного сніданку. Бекон і хліб потрібно трохи підрум’янити, а яйце пашот обов’язково подавати підігрітим і з соусом.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Яйце – 8 шт.
  • Бекон – 8 скибочок.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Мафін англійська – 4 шт.
  • салатна Суміш – 4 склянки
  • Лимон – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% — 2 ст. л.

Для соусу:

  • Жовток – 6 шт.
  • Масло вершкове – 450 гр.
  • Оцет винний білий – 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець кайенский – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У сотейнику нагріти воду, додати столовий оцет і зробити воронку, куди вбити яйце і готувати 3 хвилини. Потім акуратно витягти його з води і покласти на серветку. Аналогічно приготувати всі яйця.

2. На сковороді обсмажити скибочки бекону, додавши трохи оливкової олії, щоб вони підрум’янилися.

3. Мафіни розрізати, підігріти і покласти на кожну скибочку бекону.

4. Для приготування соусу розм’якшити масло і тушкувати його на слабкому вогні 15 хвилин. У невеликій металевій мисочці змішати оцет з перцем і випарювати суміш, поки його об’єм не зменшиться вдвічі.

5. В іншому посуді збити жовтки і акуратно з’єднати їх з оцтом, постійно помішуючи. Поставити масу на водяну баню і при постійному помішуванні додати масло. Готувати соус до тих пір, поки він не придбає густоту. Додати в нього сік лимона і кайенский перець.

6. Яйця пашот акуратно розмістити поверх бекону і полити приготованим соусом голландез. Салатний мікс змішати з соком лимона, додати оливкове масло і сіль. Викласти порційно на тарілки і подавати разом з яйцями бенедикт.

Яйце бенедикт з авокадо і лососем в домашніх умовах

Яйця за цим рецептом – справжній делікатес і джерело корисних речовин і вітамінів. Цільнозерновий хліб, авокадо, спаржа і сьомга – відмінне додаток до яйця пашот, а соус для цього блюда готується без додавання вершкового масла.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Жовток – 3 шт.
  • Хліб цільнозерновий – 3 шт.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Спаржа зелена міні – 6 шт.
  • Цибуля червоний – ½ шт.
  • Сир сирний – 3 ч. л.
  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Гірчиця зерниста діжонська – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет винний – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У сотейнику закип’ятити воду, додати в неї трохи солі і винного оцту. Зробити з допомогою віночка воронку і акуратно вилити у воду яйце. Готувати його пару хвилин, а потім обережно вийняти за допомогою шумівки на паперовий рушник. Процедуру повторити для кожного яйця окремо.

2. Жовтки збити в металевій ємності, поставити їх на водяну баню, додати воду і сік лимона і продовжувати готувати, помішуючи, поки маса не загусне. В кінці приправити сіллю і перцем.

3. Спаржу варити в підсоленій воді близько хвилини, а потім обдати крижаною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати паростки уздовж навпіл.

4. Рибу і авокадо нарізати тонкими слайсами, цибулю – півкільцями.

5. Хліб підсушити на сковороді без масла, намазати тости вершковим сиром, викласти скибочки авокадо, цибулі і спаржі.

6. Зверху на хліб і овочі акуратно помістити яйце пашот і скибочку риби.

Покроковий рецепт приготування яйця бенедикт з шинкою

Шинка з яйцями – популярне поєднання продуктів і нерідко їх подають до сніданку. Однак для тих, хто хоче почати день з вишуканого і неймовірно смачного страви, рекомендується приготувати яйце бенедикт на тостах з шинкою. Швидко, смачно і дуже ефектно!

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Шинка – 2 скибочки.
  • Хліб – 2 скибочки.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу голландез:

  • Жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вино біле сухе – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У сотейнику змішати жовток з вином і дрібкою солі. Нагрівати суміш на водяній бані, додаючи потроху нарубленное розм’якшене вершкове масло. Маса повинна нагрітися і загуснути. При цьому важливо постійно її перемішувати і не допускати надмірного перегріву, тому що це може викликати розшарування соусу.

2. Соус зняти з вогню, трохи охолодити і додати сік лимона.

3. З двох скибочок хліба кільцем вирізати кружечки і підсушити їх без додавання олії.

4. Шинку підігріти в мікрохвильовій печі або на плиті.

5. Свіже яйце для приготування по технології пашот потрібно акуратно розбити в склянку або чашку. У сотейник з окропом додати оцет і сіль, зробити воронку і ввести яйце. Воно повинне готуватися приблизно 2 хвилини, а потім його акуратно дістати і викласти на паперовий рушник.

6. На хлібний тост покласти скибочку шинки, слідом – яйце і зверху щедро поливаємо соусом. При бажанні яйця бенедикт можна приправити свіжомеленим перцем і зеленню. Приємного апетиту!