Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах – неймовірно смачна і ситна кулінарна ідея. Такий продукт можна подавати в якості перекусу або до домашнього обіду. Для приготування апетитною шаурми використовуйте перевірені рецепти з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких цікавим частуванням.

Класичний рецепт домашньої шаурми з куркою в лаваші

Хочу поділитися неймовірно смачним улюбленим рецептом класичної шаурми з куркою в лаваші. Шаурму дуже люблять у нашій родині, страва виходить соковитим, ситний і дуже смачним. Шаурму зручно брати з собою в якості перекусу в дорогу, на обід або на пікнік.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Лаваш 4 аркуша
  • Курячий окорочок 4 шт.
  • Сметана 400 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Капуста пекінська 200 гр.
  • Огірок 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Приправа для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати шаурму з куркою в лаваші в домашніх умовах? Візьміть необхідну кількість курячого м’яса. В цей раз я використовувала курячі стегенця.
  2. Підготуйте куряче м’ясо. М’ясо відокремте від кісток і шкіри.
  3. Сковороду-гриль розігрійте на помірному вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладіть підготовлене куряче м’ясо і обсмажте до золотистого кольору, періодично перевертаючи. Додайте приправу для курки, за смаком. Потім викладіть на тарілку і повністю остудіть.
  4. Помідори і огірки ретельно вимийте і обсушіть. Помідори наріжте середнім кубиком. Огірки наріжте тонкою соломкою.
  5. Пекінську капусту наріжте невеликими шматочками.
  6. Обсмажене куряче м’ясо нарізати середнім кубиком.
  7. На чистій робочої поверхні столу розкладіть лист лаваша і змастіть невеликою кількістю сметани. Викладіть начинку – обсмажену курку, нарізані огірки, помідори і пекінську капусту.
  8. Лаваш щільно скрутіть рулетом.
  9. Сковороду, на якій обсмажували куряче м’ясо, розігрійте і змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть шаурму швом вниз і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки на мінімальному вогні.
  10. Готову класичну шаурму з куркою в лаваші подавайте на стіл. Додатково можна подати улюблений соус.

Приємного апетиту!