Глазунья – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Яєчня – це ідеальний сніданок або перекус, який, незважаючи на свою простоту, подобається кожному. Підсмажені краю, м’який білок і растекающийся цілісний жовток – це неймовірно смачно і поживно, особливо враховуючи той факт, що на весь процес готування ви не витратите більше десяти хвилин. Відповідно, яєчня – це блюдо, яке підніме вам настрій з ранку і зарядить бадьорістю на весь день. А для більшої ситості і різноманітності смаків, також можна додавати бекон або сосиски, твердий сир та овочі.

Яєчня-глазунья з 2-х яєць на сніданок

Яєчня-глазунья з 2-х яєць на сніданок, приготована у формі серця – це елементарний спосіб порадувати себе і близьких, а також підняти настрій з самого ранку. Готуємо красиве та ефектне блюдо, яке крім ефектного зовнішнього вигляду наситить вас до самого обіду.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сосиски 2 шт.
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Масло вершкове 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Знімаємо оболонку з сосисок і розрізаємо по центру уздовж, трохи не доходячи до краю (близько двох сантиметрів).
  2. Вивертаємо сосиску навиворіт і скріплюємо дві частини за допомогою зубочистки, як показано на фото.
  3. До розігрітому на сковороді олії додаємо трохи вершкового і розтоплюємо.
  4. Викладаємо заготовки і обсмажуємо до утворення апетитною скоринки.
  5. Сосиски перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.
  6. Всередину м’ясних виробів акуратно і не поспішаючи вбиваємо по яйцю.
  7. Готуємо яйця на вогні, трохи нижче середнього, спостерігаючи за тим, щоб білок не пригорав.
  8. Присипаємо яєчню в сосисках сіллю і чорним перцем за смаком.
  9. Страва готуємо та подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Приємного апетиту!