Глазунья – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Яєчня-глазунья з сиром

Яєчня-глазунья з сиром, докторської ковбаскою і свіжою зеленню – це прекрасний варіант для швидкого і поживного сніданку або перекусу. Гармонійна комбінація компонентів припаде до смаку кожному: від мала до велика – гарантовано!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Сир (натертий) – 50 гр.
  • Зелень – 2-3 гілочки.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У товстостінній сковороді розжарюємо трохи соняшникової олії, ковбаску ріжемо довільними шматочками і обсмажуємо до світло-коричневого відтінку.

Крок 2. Яйця ретельно промиваємо губкою під струменем води, обсушуємо і розбиваємо на сковороду, попередньо знявши її з конфорки на 30 секунд. Ця маніпуляція дозволить яйцям прожариваться рівномірно і не пригорати.

Крок 3. Як тільки білок схопився – посипаємо яєчню натертим сиром і дрібкою солі. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо на помірному вогні близько хвилини, після, кришку прибираємо.

Крок 4. Потім, доповнюємо її дрібно нашаткованої зеленню і через 30 секунд знімаємо з конфорки.

Крок 5. Подаємо яйця з ковбаскою і сиром прямо в сковороді і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!