Домашні чебуреки – 10 найбільш вдалих рецептів з покроковими фото

Чебуреки в домашніх умовах – апетитна гаряча закуска для всієї родини. Продукт відрізняється соковитою і ніжною начинкою, а також приємною золотистою скоринкою. Чебуреки своїми руками виходять дуже смачними і поживними. Готуйте їх за допомогою перевірених покрокових рецептів з нашої кулінарної збірки.

Хрусткі домашні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній

Щоб домашні чебуреки вийшли хрусткими і рум’яними, приготуйте їх із щільного тіста на воді. Начинка з м’ясного фаршу та спецій зробить блюдо ситним і ароматним. Подавайте до обіду або в якості швидкого перекусу.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Борошно 600 гр.
  • Вода 300 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і смачні чебуреки в домашніх умовах? Добре розморожений фарш викладаємо у велику тарілку. До нього додаємо подрібнену зелень і цибулю, сіль і спеції за смаком.
  2. Ретельно розмішуємо начинку. Всі інгредієнти повинні рівномірно розподілитися.
  3. Замішуємо щільне тісто на чебуреки. Для цього необхідно просіяти борошно, додати в неї теплу воду, яйце, розтоплене масло, сіль і ретельно все перемішати.
  4. Ділимо тісто на невеликі частини. Тонко розкачуємо їх в кружечки, доповнюємо начинкою і складаємо навпіл. Закріплюємо краю за допомогою виделки.
  5. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рясне кількість рослинного масла. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін до хрусткої і золотистої скоринки.
  6. Зайвий жир з готового блюда можна прибрати паперовими серветками. Підготовлені гарячі чебуреки готові до подачі. Приємного апетиту!