Чебуреки в домашніх умовах – апетитна гаряча закуска для всієї родини. Продукт відрізняється соковитою і ніжною начинкою, а також приємною золотистою скоринкою. Чебуреки своїми руками виходять дуже смачними і поживними. Готуйте їх за допомогою перевірених покрокових рецептів з нашої кулінарної збірки.
Хрусткі домашні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній
Щоб домашні чебуреки вийшли хрусткими і рум’яними, приготуйте їх із щільного тіста на воді. Начинка з м’ясного фаршу та спецій зробить блюдо ситним і ароматним. Подавайте до обіду або в якості швидкого перекусу.
Інгредієнти на
16 порц.
- Борошно 600 гр.
- Вода 300 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Масло рослинне для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний ½ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Зелень 1 пучок
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті і смачні чебуреки в домашніх умовах? Добре розморожений фарш викладаємо у велику тарілку. До нього додаємо подрібнену зелень і цибулю, сіль і спеції за смаком.
- Ретельно розмішуємо начинку. Всі інгредієнти повинні рівномірно розподілитися.
- Замішуємо щільне тісто на чебуреки. Для цього необхідно просіяти борошно, додати в неї теплу воду, яйце, розтоплене масло, сіль і ретельно все перемішати.
- Ділимо тісто на невеликі частини. Тонко розкачуємо їх в кружечки, доповнюємо начинкою і складаємо навпіл. Закріплюємо краю за допомогою виделки.
- Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рясне кількість рослинного масла. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін до хрусткої і золотистої скоринки.
- Зайвий жир з готового блюда можна прибрати паперовими серветками. Підготовлені гарячі чебуреки готові до подачі. Приємного апетиту!
Чебуреки з м’ясним фаршем, смажені на сковороді в домашніх умовах
Смачне і апетитне частування для вашого столу – рум’яні чебуреки з соковитою м’ясною начинкою. Приготуйте поживне блюдо по простому домашньому рецепту і порадуйте близьких.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Склад:
- Борошно – 3-3,5 ст.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Горілка – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лід – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо начинку. Фарш можна використовувати готовий або прокрутити самостійно в м’ясорубці. Додаємо до нього також подрібнені цибулини, сіль і перець. Розмішуємо.
2. Додаємо в начинку трохи льоду і чекаємо, коли він розтане.
3. Приступимо до приготування щільного і еластичного тіста. Ретельно просіваємо три гранованих склянки борошна.
4. У борошно додаємо сіль, вливаємо гранований стакан води і горілку. Починаємо перемішувати.
5. Ретельно вимішуємо тісто руками до утворення щільного і гладкого кульки.
6. Ділимо тісто на невеликі шматочки, потім кожен розгортаємо в тонкі кола.
7. На половинку кожного кола викладаємо трохи м’ясної начинки.
8. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо, утворюючи чебурек.
9. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. З обох сторін обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю.
10. Готові чебуреки з соковитою м’ясною начинкою можна розкладати по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати хрусткі чебуреки на заварному тісті з окропом?
Золотисті і хрусткі чебуреки виходять на заварному тісті. Приготуйте блюдо по простому домашньому рецепту. Подавайте ситне частування до сніданку чи обіду. Доповнити продукт можна сметаною.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сметана – 100 гр.
- Вода – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний молоти – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. В металевий посуд викладаємо вершкове масло і підігріваємо його.
2. Далі вливаємо гарячу воду, додаємо сіль і частину просіяного борошна. Починаємо розмішувати.
3. Розбиваємо вміст куряче яйце.
4. Починаємо всипати решту борошна і замішувати масу.
5. Руками вимішуємо тісто до щільного і гладкого стану.
6. В окремій тарілці розміщуємо підготовлений фарш.
7. Продавлюємо в м’ясорубці цибулю і викладаємо його до м’яса.
8. Сюди ж відправляємо сіль, мелені перець і подрібнену зелень. Розмішуємо вміст.
9. Далі додаємо воду і сметану. Знову перемішуємо.
10. Повертаємося до тесту. Поділяємо його на кілька невеликих частин.
11. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий кружок. На половину кожного кола викладаємо м’ясну начинку.
12. З’єднуємо обидві половинки чебурека.
13. По краях скріплюємо продукт за допомогою виделки.
14. Поступаємо так з усіма чебуреками. Якщо тісто липне до рук, то продукт можна обсипати невеликою кількістю борошна.
15. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди чебуреки і обсмажуємо до золотавої скоринки.
16. Обсмажені продукти кладемо на паперові серветки або рушники. Даємо їм полежати пару хвилин, щоб папір ввібрала зайве масло.
17. Хрусткі чебуреки на заварне тісто готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!
Дуже смачний і вдалий рецепт чебуреків на пузырчатом тесті з горілкою
Популярний рецепт хрустких пухирчастих чебуреків – на горілці. Приготуйте частування на своїй кухні. Поживне блюдо оцінять ваші домашні або гості. Подавайте закуску гарячою!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Склад:
- Борошно – 600-650 гр.
- Вода – 300 мл
- Горілка – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно і викладаємо її у велику глибоку тарілку. Заливаємо сухий інгредієнт крутим окропом і починаємо розмішувати.
2. Далі розбиваємо в масу куряче яйце, додаємо горілку, сіль і цукор. Знову розмішуємо.
3. Руками розминаємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Повинен вийти щільний та еластичний ком.
4. Підготуємо начинку. Для цього змішуємо розморожений м’ясний фарш, сіль, спеції і дрібно нарізані цибулини.
5. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в тонкі кола. На кожну половинку кладемо трохи фаршу і склеюємо краю.
6. Обсмажуємо чебуреки в киплячому рослинному маслі до появи яскравого золотавого відтінку.
7. Хрусткі чебуреки з апетитною м’ясною начинкою готові. Подавайте страву до столу, доповнивши ароматною зеленню і соусами за смаком.
Пухирчасті чебуреки з тестом на мінеральній воді
Просте і швидке тісто для домашніх чебуреків виходить на мінеральній воді. Поживне частування порадує хрусткою скоринкою і приємним рум’янцем. Пригостіть близьких ароматним гарячим блюдом!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 16
Склад:
- Борошно – 600 гр.
- Вода мінеральна – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку вливаємо мінеральну воду. Розбиваємо в неї яйце і ретельно збовтуємо рідину до однорідного кольору.
2. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо сіль. Починаємо розмішувати масу.
3. Довго і ретельно розминаємо тісто руками. Отримуємо щільний ком і залишаємо його на час відпочивати в кімнатній температурі.
4. В цей час підготуємо м’ясну начинку. Розмішуємо розморожений фарш з сіллю і дрібно порубаним ріпчастою цибулею.
5. Повертаємося до тесту. Поділяємо ком на дрібні частини, розкачуємо і наповнюємо їх фаршем. Скріплюємо і ліпимо чебуреки.
6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо в киплячий продукт чебуреки і підрум’янюємо їх з кожної зі сторін.
7. Викладаємо хрустке частування з м’ясною начинкою на тарілку і подаємо до столу. Готово!
Ароматні домашні чебуреки з сиром і зеленню
Ситні і ароматні домашні чебуреки виходять, якщо начинити їх твердим сиром і свіжою зеленню. Подавайте блюдо зі сметаною до сніданку чи обіду. Порадуйте близьких хрустким продуктом з соковитою і ніжною начинкою.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Борошно – 150-160 гр.
- Вода – 70 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Сир твердий – 170 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку тарілку. Вливаємо до неї теплу кип’ячену воду, розтоплене вершкове масло і додаємо сіль.
2. Вимішуємо інгредієнти, поки не отримаємо щільний і гладкий ком тесту.
3. Поки тісто відпочиває, можна приготувати начинку. Для цього потрібно натерти на крупній тертці твердий сир подрібнити зелень. Розмішуємо продукти з сіллю в глибокій посуді.
4. Повертаємося до тесту: тонко розкачуємо його качалкою і поділяємо на рівні кола. Вирізати зручно за допомогою невеликої тарілки.
5. У центр кожного кружечка кладемо по дві столові ложки начинки з сиру і зелені.
6. Складаємо начинений коло навпіл. Краї закріплюємо пальцями або зубчиками виделки.
7. Добре прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо чебуреки з начинкою.
8. Обсмажуємо блюдо з обох боків до появи яскравого золотавого відтінку.
9. Готові чебуреки з зеленню і сиром розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування хрустких чебуреків на кефірі
Порадуйте близьких хрустким частуванням з апетитною м’ясною начинкою. Приготуйте з чебуреки на ніжному кефирном тесті. Готову страву подавайте з улюбленими соусами!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Борошно – 300-330 гр.
- Кефір – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вливаємо кефір в глибоку миску і сюди ж розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо до однорідності.
2. У масу просіваємо борошно і додаємо сіль. Знову починаємо розмішувати.
3. Коли тісто стане більш густим, викладаємо його на стіл і починаємо вимішувати руками.
4. Тривало розминаємо тісто руками, поки з нього не вийде пишний і щільний клубок.
5. Підготуємо і начинку. У розморожений м’ясний фарш додаємо сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю. Розмішуємо.
6. Тісто розділяємо на невеликі шматки, потім розкачуємо їх в тонкі пластинки. Вирізаємо з продукту рівні кола.
7. На половинку кожного кола тонким шаром викладаємо м’ясну начинку. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо виделкою.
8. Нагріваємо з маслом сковороду. Обсмажуємо чебуреки на помірному вогні до яскравої скоринки.
9. Викладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Готово!
Як приготувати кримські чебуреки такі, як продають в криму
Знамениті кримські рецепти чебуреки легко приготувати на домашній кухні. Використовуйте перевірений рецепт. Порадуйте близьких смачним частуванням з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 300-330 гр
- Вода – 120 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш свинячий – 150 гр.
- Фарш яловичий – 150 гр.
- Вода – 50 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Кип’ятимо воду, змішуємо її сіллю і вливаємо в сухий продукт.
2. Ретельно вимішуємо тісто руками до однорідного стану. Накриваємо продукт плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
3. В окремому посуді змішуємо свинячий і яловичий фарш, додаємо до них подрібнену ріпчасту цибулю.
4. Вливаємо трохи холодної води, додаємо сіль з перцем і ретельно розмішуємо начинку.
5. Повертаємося до тесту і поділяємо його на невеликі частини, які розминаємо в кульки.
6. Кожен кульку розгортаємо в тонкі і гладкі пласти.
7. На половину кожного розкатаного кола тонким шаром укладаємо м’ясну начинку.
8. Складаємо краю чебуреків і скріплюємо їх. Для більш рівної форми можна обрізати шматочки зайвого тесту.
9. Обсмажуємо чебуреки в киплячому маслі з обох боків, поки не отримаємо рум’яну і хрустку скоринку.
10. Гарячі чебуреки по кримському рецептом готові. Розкладаємо їх на порції і подаємо до сімейного столу!
Швидкий і простий рецепт чебуреків з лаваша з фаршем на сковороді
Оригінальні хрусткі чебуреки виходять з тонкого лаваша з фаршем. Такий спосіб приготування дозволить швидко отримати готовий продукт, а також підійде тим, хто не любить возитися з тестом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 пачка.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. М’ясний фарш необхідно заздалегідь розморозити, зелень промити, а ріпчасту цибулю почистити і подрібнити.
2. Також нарізаємо і пучок зелені. Кладемо продукти до фаршу, посипаємо сіллю і меленим перцем.
3. Далі на рівні квадрати нарізаємо лаваш. Начинку ретельно розмішуємо.
4. На половинку кожного квадратика лаваша тонким шаром викладаємо фарш зі спеціями. Складаємо навпіл. Краї щільно скріплюємо, можна додатково змастити краї лаваша взболтанным курячим яйцем. Це необхідно для того, щоб начинка залишалася соковитою і не висихала.
5. Розігріваємо з рослинною олією сковороду. Викладаємо по черзі тонкі чебуреки з лаваша. Смажимо з обох сторін на помірному вогні. Начинка повинна добре потушиться.
6. Викладаємо готові чебуреки на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Класичні чебуреки як в чебуречних СРСР з фаршем, запечені в духовці
Щоб приготувати ідеальні домашні чебуреки без зайвого жиру, їх слід запекти в духовці. Оцініть простий рецепт і почастуєте близьких апетитним і привабливим продуктом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Борошно – 3,5 ст. (гранований)
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Для тіста з’єднуємо просіяне борошно, одне яйце, сіль, розм’якшене вершкове масло і воду. Ретельно вимішуємо продукти руками, поки не отримаємо щільний однорідний ком.
2. Для начинки розмішуємо фарш з сіллю і чорним меленим перцем. Сюди ж додаємо дрібно посічену ріпчасту цибулю.
3. Тісто розділяємо на невеликі частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий гладкий гурток. На половинку кола викладаємо трохи м’ясної начинки.
4. З’єднуємо кінці коржі і гарненько проходимся по краях виделкою. Це не дасть заготівлі розвалитися.
5. Викладаємо чебуреки на деко, вистелений пергаментом. Збиваємо яйце, що залишилося, і промазуємо їм сирий продукт. Для цього зручно використовувати силіконову пензлик.
6. Відправляємо блюдо в духовку на 25 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
7. Гарячі чебуреки викладаємо на тарілку, прикрашаємо ароматною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!