Палтус в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Палтус в духовці – гарантовано смачну вечерю для всієї родини. Ця риба не примхлива, ніжна, без дрібної кісточки і при запіканні не потребує додавання олії, що важливо для правильного харчування. Для розкриття смаку до палтуса нерідко додають різні приправи. Запікати палтус цілком, шматочками, або в фользі з додаванням овочів або під сирною скоринкою – вибір господині.

Як смачно запекти палтус в духовці?

Запікання палтуса в духовці є найпростішим способом його приготування. М’ясо цієї риби відрізняє щільна і м’яка текстура з практичною відсутністю кісток. Хоча риба має виражений рибний запах, але в готовій страві він змінюється на приємний аромат. Ця риба не потребує великому наборі спецій, завжди виходить смачною і добре підходить для правильного або дієтичного харчування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Палтус 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Масло рослинне для змащування

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти палтус в духовці? Розморожену тушку палтуса очищаємо від луски, видаляємо нутрощі і добре промиваємо під проточною водою. Плавці звичайно залишаються.
  2. змащуємо Рослинним маслом будь-яку форму для запікання і кладемо на неї підготовлену тушку. З обох сторін посипаємо палтуса сіллю і спеціями, якщо вирішили додати до риби.
  3. Лимон промиваємо і розрізаємо навпіл. Соком половинки лимона поливаємо тушку також з обох сторін.
  4. Потім форму щільно прикривають шматочком фольги, змащеною з внутрішньої сторони маслом, щоб не прилипла до рибі при запіканні. Запікаємо тушку палтуса в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.
  5. Потім фольгу прибираємо і продовжуємо запікання ще 15 хвилин. Запеченого палтуса поділяємо на порційні шматочки або подаємо до столу цілком. Приємного апетиту!