Кефаль на сковороді – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Кефаль на сковороді – це дуже ситне і насичене за смаком частування, яке ідеально доповнить ваш обідній стіл. Його можна подавати до столу з хлібом, овочами або соусами. Є багато варіантів приготування кефалі в домашніх умовах. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреної добірці з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажена кефаль шматочками на сковороді

Смажена кефаль шматочками на сковороді порадує вас цікавим смаком, апетитним виглядом і поживністю. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такої риби в домашніх умовах скористайтеся простим покроковим рецептом з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефаль ¾ кг
  • Лайм 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сухарі паніровочні 120 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Кефаль добре очищаємо. Видаляємо голову і хвіст. Після промиваємо під водою всередині і зовні.
  2. Підготовлену рибу нарізаємо порційними шматочками. Рівномірно поливаємо їх соком лайма.
  3. У невеликій тарілці змішуємо сіль і панірувальні сухарі. Добре перемішуємо суміш.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. На пару хвилин опускаємо сюди лаврове листя для аромату. Після прибираємо їх.
  5. Шматочки риби обвалюємо в суміші з панірувальних сухарів і солі.
  6. Відправляємо шматочки на сковороду. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків.
  7. Смажена кефаль шматочками на сковороді готова. Подавайте до столу, доповнивши свіжою ароматною зеленню.