Варення з ірги на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Ірга – досить невибаглива ягода. За смаком вона солодка і пісна, зате дуже корисна, так як містить багато необхідних для організму людини речовин. Щоб зробити варення з ірги більш насиченим, ласощі додають більш соковиті ягоди.

Варення-п’ятихвилинка з ірги на зиму

Ірга корисна для організму людини. Вона містить багато потрібних вітамінів і речовин, клітковину, пектин. Якщо не піддавати ягоду довгої обробці, більшість цих складових збережеться в варення до зими.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Ірга 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Щоб варення з ірги на зиму вийшло більш насиченим і смачним, вибираємо тільки стиглі ягоди. Перебираємо іргу: видаляємо гілки і листя, позбавляємося від зіпсованих ягід.
  2. Висипаємо ягоди в друшляк і промиваємо прохолодною водою. Потім залишаємо друшляк з иргой в раковині або ставимо поверх глибокої миски, щоб зайва рідина стекла.
  3. Наливаємо в каструлю воду. Ставимо ємність на плиту, включаємо техніку і доводимо рідину до кипіння. Опускаємо друшляк з иргой в каструлю з киплячою водою на пару хвилин. Потім дістаємо ягоди і даємо їм обсохнути.
  4. Висипаємо ягоди у велику ємність (наприклад, таз). Засипаємо іргу цукром і залишаємо на час. Ягода пустить сік, який змішується з цукром. У підсумку вийде ягідний сироп.
  5. Включаємо плиту і встановлюємо потрібну температуру. Ставимо На вогонь таз иргой і сиропом. Коли сироп почне закипати, з’явиться біла пінка, яку необхідно знімати ложкою. Після закипання варимо ягідний сироп 5 хвилин.
  6. Банку і кришку для варення необхідно заздалегідь простерилізувати в духовці. У готову ємність вливаємо гаряче варення і накриваємо кришкою. Закатуємо і перевертаємо банку дном вгору. Закутуємо і даємо охолонути.

Приємного апетиту!