Кабачки з перцем і помідорами на зиму – 6 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки з перцем і помідорами на зиму – популярна консервація, смачна і проста в приготуванні. Основу салатів становить кабачок. Його нейтральний смак добре доповнюють солодкий перець, помідори та інші овочі. Такі салати готують як для подачі самостійним блюдом, так і гарніром до м’ясних і рибних.

Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму

Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму визнається самою популярною, адже ці три овоча створюють відмінний смаковий букет, а процес приготування простий. Самим трудомістким моментом є нарізка овочів. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Перець болгарський 300 гр.
  • Помідори 500 гр.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Вода 50 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Приправи за смаком
  • Масло рослинне по смаку
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму вийшла смачною, виберіть хороші овочі. Звичайні кабачки можете замінити цукіні. Зважте овочі і відміряйте, згідно пропорції рецепта, спеції.
  2. овочі очистіть і промийте. Кабачок наріжте однаковими середніми шматочками і перекладіть в каструлю для тушкування.
  3. Солодкий перець, можна взяти різного кольору, наріжте такими ж за розміром шматочками і перекладіть в каструлю.
  4. Середніми кубиками помідори наріжте і перекладіть поверх перцю.
  5. Тонкими півкільцями подрібніть цибулю і перекладіть в каструлю. Насипте до нарізки овочів вказане в рецепті кількість солі з цукром і будь-якими овочевими приправами, покладіть лавровий лист, ложку томатної пасти і налийте 50 мл чистої води.
  6. На середньому вогні салат доведіть до кипіння. Потім овочі тушкуйте протягом 30-40 хвилин на невеликому вогні, не закриваючи каструлю кришкою. Через 10 хвилин від початку гасіння, овочі акуратно перемішайте.
  7. За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки з кришками.
  8. готовий салат налийте оцет, перемішайте і через хвилину вимкніть вогонь. Приготовану заготовку з кабачків з перцем і помідорами на зиму розкладіть по банках, герметично закрийте, поставте на кришки і накрийте махровим рушником.
  9. Повністю остиглі банки з заготівлею перенесіть на зберігання в підвал або темну комірчину. Перед подачею до столу салат доповніть маслом, і свіжою зеленню. Вдалих і смачних заготовок!

Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму

Смак салатів з нейтрального кабачка доповнюється набором овочів і в цьому рецепті перець, помідори і цибулю доповнимо морквою. Нарізку цибулі з морквою і перцем обсмажимо. Готуємо салат без стерилізації, а консервантом беремо лимонну кислоту.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 4 л.

Склад:

  • Кабачки – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі для салату почистіть, промийте і для правильної пропорції, зважте в очищеному вигляді.

Крок 2. Підготуйте вказану кількість спецій. Очистіть головку часнику.

Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями цибулини.

Крок 4. В спеціальній каструлі для гасіння розігрійте стакан рослинного масла і обсмажте на ньому нарізку лука.

Крок 5. Морква подрібніть на корейській тертці.

Крок 6. Перекладіть моркву до цибулі.

Крок 7. Болгарський перець наріжте півкільцями.

Крок 8. Нарізку перцю перекладіть в каструлю, насипте вказане в рецепті кількість солі з цукром і чорним перцем, покладіть лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Ці інгредієнти посмажте 10 хвилин на великому вогні, потім вогонь зменшіть.

Крок 9. На середні шматочки розріжте кабачки, перекладіть до обсмаженою овочам і при періодичному помішуванні тушкуйте 20-25 хвилин.

Крок 10. Потім такими ж кубиками помідори наріжте, покладіть в каструлю і тушкуйте ще пару хвилин, щоб помідори дали сік.

Крок 11. До кінця гасіння додайте в салат чайну ложку лимонної кислоти і через 3-5 хвилин вимкніть вогонь.

Крок 12. Салат гарячим розкладіть по стерильним банкам і відразу герметично закупорьте.

Крок 13. Банки з приготованими на зиму кабачками, перцем, помідорами, цибулею і морквою поставте на кришки, на добу накрийте «шубою» і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!

Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником

Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником, кількість якого можна вибрати по своєму смаку, готується просто і буде у вас відмінним гарніром, особливо до м’ясних страв. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації, але банки і кришки повинні бути стерильними.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори – 1.5 кг
  • Перець болгарський великий – 4 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для салату почистіть, промийте і наріжте середніми шматочками. Часник порубаєте ножем.

Крок 2. Нарізку помідорів перекладіть в каструлю для тушкування, додайте сіль з цукром, перемішайте і на невеликому вогні доведіть до кипіння, щоб томати дали сік. Потім цю масу поваріть, не закриваючи каструлю кришкою, для часткового випаровування рідини.

Крок 3. У помідорну масу перекладіть нарізку кабачків і болгарського перцю. Налийте рослинне масло, перемішайте і тушкуйте, так само без кришки протягом півгодини.

Крок 4. За 10 хвилин до закінчення тушкування в салат перекладіть нарізаний часник. Перемішуйте салат акуратно, щоб шматочки овочів залишилися цілими.

Крок 5. До кінця гасіння налийте в салат оцет. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам і герметично закатайте.

Крок 6. Банки поставте на кришки, накрийте теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть в місце зберігання. Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником будуть добре зберігатися і в домашній коморі. Вдалих і смачних заготовок!

Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму

Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму є найвдалішим варіантом з ряду заготовок під ім’ям «Лечо», адже в класичних рецептах воно готується тільки з перцю, томатів і цибулі. У цьому рецепті кабачки і солодкий перець недовго тушкуємо в подрібнених помідорах, але заготівлю стерилізуємо.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1.5 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 1.5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет яблучний – 120 мл
  • Масло рослинне – 230 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промити болгарський перець, насухо витерти серветкою, розрізати навпіл і видалити насіння з перегородками.

Крок 2. Кабачки промити, обсушити, розрізати навпіл, так само видалити внутрішню м’якоть з насінням і нарізати овоч невеликими кубиками.

Крок 3. Також і помідори: промити, видалити насіння, нарізати помідори шматочками і за допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою подрібнити в однорідне пюре. У помідорів шкірку бажано видалити.

Крок 4. Отриману помідорну масу перелити в спеціальну для гасіння каструлю і на великому вогні довести до кипіння. У неї перекласти нарізку кабачків і болгарського перцю.

Крок 5. До овочів насипати потрібну кількість солі з цукром, налити рослинне масло, перемішати і згасити лечо на невеликому вогні протягом 15 хвилин. До кінця гасіння додати до лечо яблучний оцет.

Крок 6. Приготоване лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму розкласти по чистим банкам і простерилізувати протягом 20 хвилин за загальними правилами. Банки з лечо закатати кришками, остудити і перенести на зберігання в темне прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!

Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму

Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму готуються в різних варіантах, але заготівля завжди виходить соковитою, ароматною за смаком не поступається лечо. У цьому рецепті кабачки і баклажани беремо в рівній кількості, а перцю дещо менше, але ця пропорція довільна. Нарізку овочів тушкуємо в подрібнених помідорах. Рецепт простий і зручний для консервацій у великих обсягах. Основний час витрачається на підготовку овочів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 5,2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1.5 кг
  • Баклажани – 1.5 кг
  • Помідори – 2.5 кг
  • Перець болгарський – 0.5 кг
  • Цибуля – 0.7 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі овочі для заготівлі. Їх добре промити і почистити. У зрілих кабачків видалити насіння і шкірку.

Крок 2. Помідори і половину кабачків подрібнити через м’ясорубку з дрібною решіткою або за допомогою блендера. Цю масу перелити в каструлю для гасіння.

Крок 3. Другу половину кабачків нарізати середніми шматочками і перекласти в каструлю.

Крок 4. Баклажани нарізати досить крупно і додати до кабачків.

Крок 5. Перець нарізати півкільцями. Цибулю подрібнити чверть кільцями. Цю нарізку перекласти до інших овочів.

Крок 6. Потім до нарізки овочів насипати вказане в рецепті кількість солі з цукром і налити рослинне масло.

Крок 7. На середньому вогні довести овочеву масу до кипіння. Воду додавати не треба, так як овочі дадуть багато соку. Тушкує на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 20 хвилин, але можна і довше, щоб вони стали м’якими. За цей час будь-яким способом простерилізувати банки з кришками.

Крок 8. До кінця гасіння додати до овочів оцет, перемішати і вимкнути вогонь.

Крок 9. Гарячий салат розкласти по банках і герметично закупорити кришками.

Крок 10. Приготовані на зиму в банках кабачки з перцем, баклажанами та помідорами поставити на кришки, які щільно накрити «шубою» і після повного охолодження переставити на місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!

Заготовка з кабачків, перцю і помідорів без оцту

Варіанти заготовок з кабачків, перцю і помідорів без оцту цікавлять багатьох господинь. Надійність консервації їх забезпечується за рахунок додавання лимонної кислоти, або стерилізацією заготовки, або більш тривалим гасінням, але банки і кришки стерилізуються, і заготівля пастеризується під будь-який «шубою» протягом доби. У цьому рецепті робимо овочеву заготовку з лимонною кислотою, а вага овочів вказаний в очищеному вигляді.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1/2 склянки
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промийте і очистіть всі овочі для заготівлі, а потім їх зважте. Помідори наріжте часточками і подрібніть за допомогою будь-яких кухонних гаджетів в однорідну масу.

Крок 2. Отриману томатну масу перелийте у велику каструлю для тушкування, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні пінку і поваріть протягом 10 хвилин, щоб частина соку випарувалася.

Крок 3. Кабачки наріжте невеликими середніми кубиками. Зрілі овочі очистіть від шкірки і насіння. У киплячу томатну масу додайте вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії, суміші перців і мелений червоний перець. Потім перекладіть нарізку кабачка. Потушкуйте кабачки в томаті 15-20 хвилин.

Крок 4. Солодкий перець наріжте шматочками. Перекладіть їх до кабачків, і тушкуйте все ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте до овочів чайну ложку лимонної кислоти і перемішайте.

Крок 5. Гарячу заготівлю розкладіть по стерильним банкам, герметично закупорьте і поставте на кришки.

Крок 6. Приготовані в банках заготовки з кабачків, перцю і помідорів без оцту щільно накрийте махровим рушником на добу. Повністю остуженную заготівлю зберігати в темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!