Кабачки з перцем і помідорами на зиму – популярна консервація, смачна і проста в приготуванні. Основу салатів становить кабачок. Його нейтральний смак добре доповнюють солодкий перець, помідори та інші овочі. Такі салати готують як для подачі самостійним блюдом, так і гарніром до м’ясних і рибних.
Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму
Заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму визнається самою популярною, адже ці три овоча створюють відмінний смаковий букет, а процес приготування простий. Самим трудомістким моментом є нарізка овочів. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Кабачок 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 300 гр.
- Помідори 500 гр.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Вода 50 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Приправи за смаком
- Масло рослинне по смаку
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Щоб заготовка з кабачків з перцем і помідорами на зиму вийшла смачною, виберіть хороші овочі. Звичайні кабачки можете замінити цукіні. Зважте овочі і відміряйте, згідно пропорції рецепта, спеції.
- овочі очистіть і промийте. Кабачок наріжте однаковими середніми шматочками і перекладіть в каструлю для тушкування.
- Солодкий перець, можна взяти різного кольору, наріжте такими ж за розміром шматочками і перекладіть в каструлю.
- Середніми кубиками помідори наріжте і перекладіть поверх перцю.
- Тонкими півкільцями подрібніть цибулю і перекладіть в каструлю. Насипте до нарізки овочів вказане в рецепті кількість солі з цукром і будь-якими овочевими приправами, покладіть лавровий лист, ложку томатної пасти і налийте 50 мл чистої води.
- На середньому вогні салат доведіть до кипіння. Потім овочі тушкуйте протягом 30-40 хвилин на невеликому вогні, не закриваючи каструлю кришкою. Через 10 хвилин від початку гасіння, овочі акуратно перемішайте.
- За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки з кришками.
- готовий салат налийте оцет, перемішайте і через хвилину вимкніть вогонь. Приготовану заготовку з кабачків з перцем і помідорами на зиму розкладіть по банках, герметично закрийте, поставте на кришки і накрийте махровим рушником.
- Повністю остиглі банки з заготівлею перенесіть на зберігання в підвал або темну комірчину. Перед подачею до столу салат доповніть маслом, і свіжою зеленню. Вдалих і смачних заготовок!
Кабачки з перцем, помідорами, цибулею і морквою на зиму
Смак салатів з нейтрального кабачка доповнюється набором овочів і в цьому рецепті перець, помідори і цибулю доповнимо морквою. Нарізку цибулі з морквою і перцем обсмажимо. Готуємо салат без стерилізації, а консервантом беремо лимонну кислоту.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 4 л.
Склад:
- Кабачки – 2 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі овочі для салату почистіть, промийте і для правильної пропорції, зважте в очищеному вигляді.
Крок 2. Підготуйте вказану кількість спецій. Очистіть головку часнику.
Крок 3. Наріжте Тонкими півкільцями цибулини.
Крок 4. В спеціальній каструлі для гасіння розігрійте стакан рослинного масла і обсмажте на ньому нарізку лука.
Крок 5. Морква подрібніть на корейській тертці.
Крок 6. Перекладіть моркву до цибулі.
Крок 7. Болгарський перець наріжте півкільцями.
Крок 8. Нарізку перцю перекладіть в каструлю, насипте вказане в рецепті кількість солі з цукром і чорним перцем, покладіть лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Ці інгредієнти посмажте 10 хвилин на великому вогні, потім вогонь зменшіть.
Крок 9. На середні шматочки розріжте кабачки, перекладіть до обсмаженою овочам і при періодичному помішуванні тушкуйте 20-25 хвилин.
Крок 10. Потім такими ж кубиками помідори наріжте, покладіть в каструлю і тушкуйте ще пару хвилин, щоб помідори дали сік.
Крок 11. До кінця гасіння додайте в салат чайну ложку лимонної кислоти і через 3-5 хвилин вимкніть вогонь.
Крок 12. Салат гарячим розкладіть по стерильним банкам і відразу герметично закупорьте.
Крок 13. Банки з приготованими на зиму кабачками, перцем, помідорами, цибулею і морквою поставте на кришки, на добу накрийте «шубою» і після повного охолодження перенесіть в місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!
Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником
Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником, кількість якого можна вибрати по своєму смаку, готується просто і буде у вас відмінним гарніром, особливо до м’ясних страв. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації, але банки і кришки повинні бути стерильними.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Помідори – 1.5 кг
- Перець болгарський великий – 4 шт.
- Часник – 5 зубків.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі для салату почистіть, промийте і наріжте середніми шматочками. Часник порубаєте ножем.
Крок 2. Нарізку помідорів перекладіть в каструлю для тушкування, додайте сіль з цукром, перемішайте і на невеликому вогні доведіть до кипіння, щоб томати дали сік. Потім цю масу поваріть, не закриваючи каструлю кришкою, для часткового випаровування рідини.
Крок 3. У помідорну масу перекладіть нарізку кабачків і болгарського перцю. Налийте рослинне масло, перемішайте і тушкуйте, так само без кришки протягом півгодини.
Крок 4. За 10 хвилин до закінчення тушкування в салат перекладіть нарізаний часник. Перемішуйте салат акуратно, щоб шматочки овочів залишилися цілими.
Крок 5. До кінця гасіння налийте в салат оцет. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам і герметично закатайте.
Крок 6. Банки поставте на кришки, накрийте теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть в місце зберігання. Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником будуть добре зберігатися і в домашній коморі. Вдалих і смачних заготовок!
Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму
Лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму є найвдалішим варіантом з ряду заготовок під ім’ям «Лечо», адже в класичних рецептах воно готується тільки з перцю, томатів і цибулі. У цьому рецепті кабачки і солодкий перець недовго тушкуємо в подрібнених помідорах, але заготівлю стерилізуємо.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1.5 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 1.5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Оцет яблучний – 120 мл
- Масло рослинне – 230 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промити болгарський перець, насухо витерти серветкою, розрізати навпіл і видалити насіння з перегородками.
Крок 2. Кабачки промити, обсушити, розрізати навпіл, так само видалити внутрішню м’якоть з насінням і нарізати овоч невеликими кубиками.
Крок 3. Також і помідори: промити, видалити насіння, нарізати помідори шматочками і за допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою подрібнити в однорідне пюре. У помідорів шкірку бажано видалити.
Крок 4. Отриману помідорну масу перелити в спеціальну для гасіння каструлю і на великому вогні довести до кипіння. У неї перекласти нарізку кабачків і болгарського перцю.
Крок 5. До овочів насипати потрібну кількість солі з цукром, налити рослинне масло, перемішати і згасити лечо на невеликому вогні протягом 15 хвилин. До кінця гасіння додати до лечо яблучний оцет.
Крок 6. Приготоване лечо з перцю, кабачків і помідорів на зиму розкласти по чистим банкам і простерилізувати протягом 20 хвилин за загальними правилами. Банки з лечо закатати кришками, остудити і перенести на зберігання в темне прохолодне місце. Вдалих і смачних заготовок!
Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму
Кабачки з перцем, баклажанами та помідорами на зиму готуються в різних варіантах, але заготівля завжди виходить соковитою, ароматною за смаком не поступається лечо. У цьому рецепті кабачки і баклажани беремо в рівній кількості, а перцю дещо менше, але ця пропорція довільна. Нарізку овочів тушкуємо в подрібнених помідорах. Рецепт простий і зручний для консервацій у великих обсягах. Основний час витрачається на підготовку овочів.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 5,2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1.5 кг
- Баклажани – 1.5 кг
- Помідори – 2.5 кг
- Перець болгарський – 0.5 кг
- Цибуля – 0.7 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9% – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати всі овочі для заготівлі. Їх добре промити і почистити. У зрілих кабачків видалити насіння і шкірку.
Крок 2. Помідори і половину кабачків подрібнити через м’ясорубку з дрібною решіткою або за допомогою блендера. Цю масу перелити в каструлю для гасіння.
Крок 3. Другу половину кабачків нарізати середніми шматочками і перекласти в каструлю.
Крок 4. Баклажани нарізати досить крупно і додати до кабачків.
Крок 5. Перець нарізати півкільцями. Цибулю подрібнити чверть кільцями. Цю нарізку перекласти до інших овочів.
Крок 6. Потім до нарізки овочів насипати вказане в рецепті кількість солі з цукром і налити рослинне масло.
Крок 7. На середньому вогні довести овочеву масу до кипіння. Воду додавати не треба, так як овочі дадуть багато соку. Тушкує на невеликому вогні і під прикритою кришкою протягом 20 хвилин, але можна і довше, щоб вони стали м’якими. За цей час будь-яким способом простерилізувати банки з кришками.
Крок 8. До кінця гасіння додати до овочів оцет, перемішати і вимкнути вогонь.
Крок 9. Гарячий салат розкласти по банках і герметично закупорити кришками.
Крок 10. Приготовані на зиму в банках кабачки з перцем, баклажанами та помідорами поставити на кришки, які щільно накрити «шубою» і після повного охолодження переставити на місце для зберігання консервацій. Вдалих і смачних заготовок!
Заготовка з кабачків, перцю і помідорів без оцту
Варіанти заготовок з кабачків, перцю і помідорів без оцту цікавлять багатьох господинь. Надійність консервації їх забезпечується за рахунок додавання лимонної кислоти, або стерилізацією заготовки, або більш тривалим гасінням, але банки і кришки стерилізуються, і заготівля пастеризується під будь-який «шубою» протягом доби. У цьому рецепті робимо овочеву заготовку з лимонною кислотою, а вага овочів вказаний в очищеному вигляді.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1/2 склянки
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промийте і очистіть всі овочі для заготівлі, а потім їх зважте. Помідори наріжте часточками і подрібніть за допомогою будь-яких кухонних гаджетів в однорідну масу.
Крок 2. Отриману томатну масу перелийте у велику каструлю для тушкування, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні пінку і поваріть протягом 10 хвилин, щоб частина соку випарувалася.
Крок 3. Кабачки наріжте невеликими середніми кубиками. Зрілі овочі очистіть від шкірки і насіння. У киплячу томатну масу додайте вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії, суміші перців і мелений червоний перець. Потім перекладіть нарізку кабачка. Потушкуйте кабачки в томаті 15-20 хвилин.
Крок 4. Солодкий перець наріжте шматочками. Перекладіть їх до кабачків, і тушкуйте все ще 15 хвилин. В кінці гасіння додайте до овочів чайну ложку лимонної кислоти і перемішайте.
Крок 5. Гарячу заготівлю розкладіть по стерильним банкам, герметично закупорьте і поставте на кришки.
Крок 6. Приготовані в банках заготовки з кабачків, перцю і помідорів без оцту щільно накрийте махровим рушником на добу. Повністю остуженную заготівлю зберігати в темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!