Варення з абрикосів часточками – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Варення з абрикосів часточками — дуже смачна і ароматна заготовка. Щоб зберегти літні фрукти і овочі до зими, наші предки придумали консервацію. Закачування робили солодкі і солоні, з грибів, овочів і фруктів. Те, що і в наші дні гріє серце і душу до холоду, – це сонячне варення з абрикосів. Всього два компоненти і кілька годин – і десерт буде радувати цілий рік.

Бурштинове варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів добре у всьому, але те, кардинально відрізняє його від інших, це неповторний колір. Десерт з цього фрукта виходить яскравого бурштинового кольору, а попадаються шматочки абрикоса – немов промінчики сонця. З приготуванням солодощі доведеться повозитися, але результат того вартий.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Вода 200 мл

Процес приготування:

  1. Як зварити густе варення з абрикосів часточками на зиму? Підготуйте фрукти. Ретельно вимийте абрикоси, щоб варення не потрапила ніяка бруд і пил. Розрізати плоди навпіл або на чотири частини і вийміть кісточки. Ядра в цьому рецепті не потрібні.
  2. Приготуйте цукровий сироп. У глибоку миску або велику каструлю висипте цукор. Влийте склянку холодної води і відправте посуд на вогонь. Періодично помішуючи, нагрійте сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння. Через 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
  3. Підготовлені абрикоси складіть в іншу, чисту каструлю. Залийте плоди гарячим цукровим сиропом так, щоб він рівномірно покривав їх. Залиште фрукти настоюватися, поки рідина не охолоне повністю. За цей час абрикоси пустять сік і вберуть частина солодощі.
  4. Після того, як сироп охолоне, акуратно злийте його в посуд, в якому він готувався, і проваріть ще раз. На середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після чого варіть не більше 2 хвилин. Зніміть миску з вогню і знову залийте сиропом абрикоси.
  5. Каструлю з фруктами поставте на повільний вогонь. Дуже обережно і повільно помішуючи, доведіть вміст до кипіння, після чого тримайте на вогні ще близько 5 хвилин. Зніміть варення з плити і залиште остигати на кілька годин. Після цього знову відправте каструлю на плиту і повторіть всі дії ще 3 рази.
  6. Гаряче варення розлийте по невеликим стерилізованим банкам і закрийте підготовленими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці і насолоджуватися його смаком протягом усього року.

Приємного апетиту!

Як зварити абрикосове варення часточками без кісточок?

Цей рецепт абсолютно точно має бути в скарбничці всіх тих господинь, хто любить готувати і пригощатися варенням. Десерт з абрикосів виходить гарного сонячного кольору. Таке частування не соромно поставити на святковий стіл, тому що воно захоплює своїм зовнішнім виглядом і приголомшливим смаком.

Час приготування – 12 годин

Час готування – 1 годину

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Для варення візьміть стиглі, але тверді абрикоси. М’які і переспілі фрукти втратять форму варення, і воно стане не таким привабливим. Промийте плоди під проточною водою. Абрикоси розріжте навпіл або на чверті і позбавтеся від кісточок. Вони в цьому рецепті не потрібні.

2. Нарізані абрикоси складіть у глибоку каструлю. Висипте туди ж цукор. Перемішайте фрукти і накрийте каструлю кришкою. Залиште настоюватися мінімум на декілька годин, в ідеалі – на ніч. За цей час абрикоси пустять багато соку, цукор розтане. Тому додавати воду зовсім не обов’язково.

3. Каструлю з фруктами і сиропом поставте на плиту і варіть на середньому вогні до кипіння. Акуратно зніміть піну з допомогою дерев’яної ложки і готуйте ще близько 5 хвилин.

4. Підготуйте тару для консервації. Розігрійте духовку до 100 градусів і відправте туди пів-літрові банки 15 хвилин, щоб простерилізувати їх. У невеликій каструлі закип’ятіть воду і опустіть туди кришки на 2-3 хвилини. Також їх можна простерилізувати разом з банками в духовій шафі.

5. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам і дайте трохи охолонути. Після щільно закрийте кришкою і залиште остигати до кінця. Готове варення зберігайте в прохолодному місці і насолоджуйтеся сонячним варенням цілий рік.

Приємного апетиту!

Дуже смачне варення з абрикосів часточками з ядерцями на зиму

Абрикосове варення – це смачне доповнення до млинців або булочкам. Його можна їсти і окремо, запиваючи чаєм. Зварене з шматочків абрикоса воно виходить густим і золотистим. А якщо додати в нього ядерця, з’явиться легка горіхова нотка і приємна терпкість. Обов’язково спробуйте цей рецепт!

Час приготування: 1 годину

Час готування – 2 години

Порції – 5-6

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Лимонна кислота – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Помийте абрикоси, приділяючи увагу кожному плоду, особливо, якщо вони куплені. Важливо, щоб фрукти були чистими, тому що в варення вони йдуть разом зі шкіркою. Абрикоси розріжте на дві або чотири частини. Вийміть кісточки і висушіть їх. Так як для варення потрібні внутрішні ядерця, причому цілі, зовнішній шар потрібно видалити. Зробити це легше з сухими кісточками, ніж з вологими. З допомогою молотка, чеснокодавилки або дробарки для горіхів акуратно розколіть кісточку і дістаньте ядра. Все не знадобляться, досить жменьки.

2. Викладіть порізані фрукти в таз або велику каструлю, в якій варення буде варитися, розрізом вгору в один шар і посипте цукром. Зверху покладіть ще шар абрикосів і також покрийте їх цукром. Виконайте це з усіма фруктами. Такий метод прискорить процес пускання соку і напої фруктів солодкістю, а значить і скоротить час готування. Залиште настоюватися на кілька годин.

3. По закінченні цього часу поставте каструлю з фруктами на плиту. Додайте до абрикосам жменю підготовлених ядерець і готуйте варення на сильному вогні. Доїсте до кипіння і варіть ще рівно 5 хвилин. Знімайте піну, що утворюється дерев’яною ложкою. Вимкніть вогонь і залиште солодкість на 15 хвилин.

4. Знову увімкніть вогонь і кип’ятіть варення протягом 3 хвилин, після чого знову залиште його злегка охолонути на 15 хвилин. При третьому кип’ятінні додайте половину чайної ложки лимонної кислоти. Вона додасть варенню красивий колір і допоможе довше залишатися свіжим.

5. Добре вимийте і стерилізуйте пів-літрові банки. У ще теплі судини розкладіть гаряче варення з часточками абрикоса і ядерцями. Закрийте їх стерильними кришками. Складіть банки в темне місце дном вгору і дочекайтеся повного остигання. Варення готове! Можете ласувати їм відразу ж або зберігати в погребі чи холодильнику до зими.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт варення з абрикосів часточками з апельсином

Варення з абрикосів з апельсином – це соковитий і яскравий мікс самих літніх фруктів. Обидва вони родом з теплих країн, де насолоджуватися смаком і користю можна набагато довше. А ми, щоб зберегти фрукти довше, можемо перетворити їх в варення. Воно весь рік буде радувати солодкістю і вітамінами.

Час приготування – 2 години

Час готування – 3 години 20 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Абрикос – 1 кг
  • Цукор – 800 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте абрикоси, щоб позбавитися від всього бруду і пилу. Розрізати плоди навпіл і вийміть кісточки, вони не потрібні. Кожну половинку розрізати ще на 2-3 частини. Перекладіть подрібнений фрукт в каструлю і засипте цукром, рівномірно розподіляючи його. Залиште насичуватися протягом години.

2. В цей час займіться цитрусом. Ретельно вимийте апельсин під теплою водою за допомогою губки, щоб зняти віск, яким обробляють фрукти з далеких країн. Висушіть фрукт паперовим рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру. Очистіть апельсин від білого шару і розділіть його на часточки. Довільно наріжте їх на більш дрібні частини. Після години цедру і цитрус відправте до абрикосам.

3. Влийте до фруктів сік половинки лимона, він допоможе продовжити свіжість варення. Поставте каструлю на плиту і закип’ятіть вміст на сильному вогні. Зменшіть нагрів і варіть суміш ще 50 хвилин при слабкому кипінні. Час від часу струшуйте каструлю, щоб злегка перемішати варення.

4. Поки фрукти варяться, стерилізуйте банки. Зробити це можна, опустивши їх у каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини. Кришки також опустіть в окріп на 1-2 хвилини.

5. Ближче до кінця готування перемішайте варення, щоб воно не пригоріло. Поки варення ще гаряче, розлийте його по підготовленим пів-літрових банках і закрийте кришками. Варення готове до вживання. Подавайте його відразу ж, разом з млинцями або білим хлібом, або зберігайте протягом року.

Приємного апетиту!

Густе варення з абрикосів часточками з желатином на зиму

Варення з абрикосових часточок з желатином – один з найбільш простих у приготуванні варіантів цієї страви. Желатин допомагає скоротити час варіння сиропу, а результат перевершує всі очікування. Абрикоси за смаком, як свіжі, а желе сподобається дітям. Спробуйте цей рецепт, і він стане вашим улюбленим.

Час приготування – 5 годин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 500-700 гр.
  • Желатин – 25 гр.

Процес приготування:

1. У миску висипте цукор і желатин. Віночком змішайте сухі інгредієнти. Кількість цукру варіюється в залежності від того, наскільки солодке варення вам подобається. П’ятисот грамів цілком достатньо, щоб вийшло смачно.

2. Добре помийте абрикоси під проточною водою, щоб видалити весь пил і бруд. Просушіть фрукти і розріжте на часточки. Кісточки викиньте. Складіть плоди у велику каструлю і засипте сумішшю цукру і желатину. Залиште абрикоси настоюватися на 5 годин, щоб фрукти пустили сік і наситилися солодощами.

3. Через це час поставте каструлю з майбутнім варенням на плиту. Акуратно помішуючи нагрійте вміст і доведіть до кипіння. Так як желатин при кипінні втрачає свої властивості, кип’ятити суміш можна, тільки сильно нагріти.

4. При варінні утворюється рясна піна. Акуратно приберіть її дерев’яною лопаткою. Підготуйте посуд для закаток. Стерилізуйте банки, опустивши їх на кілька хвилин у киплячу воду шийкою вниз. Те ж саме зробіть з кришками.

5. Гарячий десерт розкладіть по банках і закатайте. Поставте їх кришками вниз і укутайте рушником або щільною тканиною, щоб краще зберегти, так як варення готувалося недовго. Дочекайтеся повного остигання. Готову солодкість зберігайте у темному прохолодному місці не довше одного року.

Приємного апетиту!

Як приготувати абрикосове варення часточками в сиропі?

Щоб надовго зберегти солодкість фруктів і насолоджуватися смаком і користю навіть холодною зимою, законсервируйте їх в цукровому сиропі. Варення з абрикосів виходить по-південному солодке, плоди – красивого золотистого кольору, а сироп – прозорим. Порадуйте своїх близьких незвичайним десертом.

Час приготування – 40-45 хвилин

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Порції – 5-6

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте абрикоси, зануривши їх у таз з прохолодною водою на 5-10 хвилин. Дайте фруктів висохнути або промокніть їх кухонним рушником. Розрізати плоди на часточки і викиньте кісточки.

2. Висипте В каструлю цукор і залийте двома склянками холодної води. Перемішайте і відправте посуд на плиту. Варіть сироп, постійно помішуючи, на середньому вогні. Додайте чайну ложку без гірки лимонної кислоти, вона допоможе зробити варення більш однорідним і не дасть йому засахариться. Варіть сироп до повного розчинення цукру і початку кипіння. Щоб він був прозорим, його потрібно постійно заважати.

3. Коли сироп покипить 2-3 хвилини, акуратно перекладіть в нього підготовлені фрукти. Обережно, щоб не обпектися, потрясіть каструлю, рідина рівномірно розподіляючи по поверхні фруктів. На цьому етапі перемішувати сироп або занурювати в нього фрукти з допомогою ложки вже не можна.

4. Збільште вогонь і готуйте абрикосове варення 15 хвилин. Протягом цього часу, кожні дві хвилини струшуйте каструлю круговими рухами. Це потрібно для того, щоб фрукти постійно були в сиропі. Якщо перемішувати ложкою варення, абрикоси втратять форму, а сироп буде не таким красивим і прозорим.

5. Через чверть години вимкніть вогонь і вийміть шматочки абрикоса з каструлі. Робіть це так, щоб разом з ними залишилося якомога менше цукрового сиропу. Рідину, що залишилася поверніть на плиту і варіть на сильному вогні протягом 10 хвилин. Готовність його перевірте за допомогою блюдця. Капніть в нього трохи сиропу і проведіть ложкою по середині доріжку. Якщо сироп залишається на місці – він готовий, якщо розтікається – проваріть його ще близько 5 хвилин.

6. В простерилізовані пів-літрові банки порівну покладіть абрикоси. Залийте фрукти гарячим сиропом. Заповніть всі банки доверху, залишаючи мінімум повітря. Так ви уникнете утворення цвілі. Закрийте банки прокип’яченими кришками. Переверніть і тримайте їх в такому вигляді до повного охолодження. Готове варення подавайте відразу ж або зберігайте у темному прохолодному місці не більше року.

Приємного апетиту!