Варення з абрикосів часточками – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Варення з абрикосів часточками — дуже смачна і ароматна заготовка. Щоб зберегти літні фрукти і овочі до зими, наші предки придумали консервацію. Закачування робили солодкі і солоні, з грибів, овочів і фруктів. Те, що і в наші дні гріє серце і душу до холоду, – це сонячне варення з абрикосів. Всього два компоненти і кілька годин – і десерт буде радувати цілий рік.

Бурштинове варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів добре у всьому, але те, кардинально відрізняє його від інших, це неповторний колір. Десерт з цього фрукта виходить яскравого бурштинового кольору, а попадаються шматочки абрикоса – немов промінчики сонця. З приготуванням солодощі доведеться повозитися, але результат того вартий.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Вода 200 мл

Процес приготування:

  1. Як зварити густе варення з абрикосів часточками на зиму? Підготуйте фрукти. Ретельно вимийте абрикоси, щоб варення не потрапила ніяка бруд і пил. Розрізати плоди навпіл або на чотири частини і вийміть кісточки. Ядра в цьому рецепті не потрібні.
  2. Приготуйте цукровий сироп. У глибоку миску або велику каструлю висипте цукор. Влийте склянку холодної води і відправте посуд на вогонь. Періодично помішуючи, нагрійте сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння. Через 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
  3. Підготовлені абрикоси складіть в іншу, чисту каструлю. Залийте плоди гарячим цукровим сиропом так, щоб він рівномірно покривав їх. Залиште фрукти настоюватися, поки рідина не охолоне повністю. За цей час абрикоси пустять сік і вберуть частина солодощі.
  4. Після того, як сироп охолоне, акуратно злийте його в посуд, в якому він готувався, і проваріть ще раз. На середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після чого варіть не більше 2 хвилин. Зніміть миску з вогню і знову залийте сиропом абрикоси.
  5. Каструлю з фруктами поставте на повільний вогонь. Дуже обережно і повільно помішуючи, доведіть вміст до кипіння, після чого тримайте на вогні ще близько 5 хвилин. Зніміть варення з плити і залиште остигати на кілька годин. Після цього знову відправте каструлю на плиту і повторіть всі дії ще 3 рази.
  6. Гаряче варення розлийте по невеликим стерилізованим банкам і закрийте підготовленими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці і насолоджуватися його смаком протягом усього року.

Приємного апетиту!