Вялені помідори в сушарці для овочів на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму — це дивовижна заготовка, яку застосовують в якості закуски. Також в’ялені томати використовують для домашньої випічки – кладуть у чіабату, піцу, готують бутерброди. Способів застосування маса. Сушка помідорів займає досить багато часу, але результат того вартий. Закуска взимку розлітається миттєво.

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму підкорять своїми ароматами всіх. Томати ідеально поєднуються з прованськими травами, а масло, напитавшееся спеціями, ідеально підходить для заправки салатів або в якості маринаду для птиці і м’яса. Приготування в’ялених томатів не доставить особливих турбот.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори 5 кг
  • Сіль 3 ст. л
  • . 300 мл
  • Прованські трави (5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування в’ялених помідорів в сушарці для овочів на зиму, знадобляться міцні томати сорту “вершки”. Помідори добре промиваємо.
  2. Плоди ділимо навпіл, попередньо обсушивши їх.
  3. Вичищаємо насіння, м’якоть з соком ложкою.
  4. Розкладаємо половинки на решітці сушарки зрізом вгору. Посипаємо сіллю і прованськими травами.
  5. Таким чином, заповнюємо всі піддони. Встановлюємо 60-70°.
  6. Змінюючи піддони місцями, сушимо томати добу.
  7. Баночки стерилізуємо, укладаємо в’ялені томати, пересипаючи шари спеціями.
  8. Наливаємо трохи оливкової олії.
  9. Таким чином, заповнюємо скляні ємності, перекладаючи прованськими травами і поливаючи оливковою олією.
  10. В кінці доливаємо масло, щоб всі томати добре просочилися.
  11. Закорковуємо баночки стерильними кришками. Прибираємо на пару днів в холодильну камеру, щоб томати добре просочилися маслом і травами.
  12. Подаємо в’ялені томати зі свіжим або підсушеним хлібом. Приємного апетиту!