Вялені помідори в сушарці для овочів на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму — це дивовижна заготовка, яку застосовують в якості закуски. Також в’ялені томати використовують для домашньої випічки – кладуть у чіабату, піцу, готують бутерброди. Способів застосування маса. Сушка помідорів займає досить багато часу, але результат того вартий. Закуска взимку розлітається миттєво.

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму

В’ялені помідори в сушарці для овочів на зиму підкорять своїми ароматами всіх. Томати ідеально поєднуються з прованськими травами, а масло, напитавшееся спеціями, ідеально підходить для заправки салатів або в якості маринаду для птиці і м’яса. Приготування в’ялених томатів не доставить особливих турбот.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Помідори 5 кг
  • Сіль 3 ст. л
  • . 300 мл
  • Прованські трави (5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування в’ялених помідорів в сушарці для овочів на зиму, знадобляться міцні томати сорту “вершки”. Помідори добре промиваємо.
  2. Плоди ділимо навпіл, попередньо обсушивши їх.
  3. Вичищаємо насіння, м’якоть з соком ложкою.
  4. Розкладаємо половинки на решітці сушарки зрізом вгору. Посипаємо сіллю і прованськими травами.
  5. Таким чином, заповнюємо всі піддони. Встановлюємо 60-70°.
  6. Змінюючи піддони місцями, сушимо томати добу.
  7. Баночки стерилізуємо, укладаємо в’ялені томати, пересипаючи шари спеціями.
  8. Наливаємо трохи оливкової олії.
  9. Таким чином, заповнюємо скляні ємності, перекладаючи прованськими травами і поливаючи оливковою олією.
  10. В кінці доливаємо масло, щоб всі томати добре просочилися.
  11. Закорковуємо баночки стерильними кришками. Прибираємо на пару днів в холодильну камеру, щоб томати добре просочилися маслом і травами.
  12. Подаємо в’ялені томати зі свіжим або підсушеним хлібом. Приємного апетиту!

В’ялені помідори в сушарці з соняшниковою олією

В’ялені помідори в сушарці з соняшниковою олією – нереальна закуска, від якої будуть всі в захваті. Приготувавши одного разу, заготівля томатів стане для вас постійним і улюбленим процесом. Неймовірні аромати захоплюють домашніх гурманів. Яскраві заготовки виглядають дуже презентабельно. Я консервую томати в невеликі баночках, щоб зробити не зовсім звичайний, але дуже смачний подарунок друзям.

Час готування – 18 год 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Італійські трави – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чилі – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Вершки-томати промиваємо й обсушуємо, витерши насухо.

Крок 2. Розділивши навпіл, видаляємо плодоніжки.

Крок 3. Солимо і даємо просолитися хвилин 30.

Крок 4. Поверхня застеляємо серветками і укладаємо томати плоскою стороною вниз, щоб позбутися від виділився соку. У такому положенні витримуємо пару годин.

Крок 5. Розподіляємо плоди по решітці електроприладу. Встановлюємо 70°. Витримуємо протягом 8 годин.

Крок 6. Потім зменшуємо до 50° і доводимо до готовності, потрібно ще 8 годин.

Крок 7. Ось так виглядають в’ялені помідори.

Крок 8. Приготуємо заливку, прогрів рослинне масло до гарячого стану. Кладемо спеції. Розмішавши, даємо подружитися і настоятися.

Крок 9. Простерилізовані банки заповнюємо томатами, прослаиваем часниковими часточками і кільцями пекучого перцю за бажанням.

Крок 10. Солимо, присмачую бальзамічним оцтом і розподіляємо запашну заливку.

Крок 11. Укупориваем стерилізованими кришками.

Крок 12. Переносимо на зберігання закрутки в холодильник. Приємного апетиту!

В’ялені помідори в електросушарці на зиму з базиліком і часником

В’ялені помідори в електросушарці на зиму з базиліком і часником – прекрасна закуска, яка готується без праці. Заготівля виходить надзвичайно апетитною. Якщо у вас є власний город, раджу вирощувати томати у великих кількостях, щоб втілити в життя вишукане частування.

Час готування – 24 години 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 300 мл
  • Прованські трави – 2 ст. л.
  • Базилік – 2 гілочки.
  • Часник – 5 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Детально промиваємо томати і висушуємо чистим рушником. Плоди ділимо уздовж.

Крок 3. Тепер необхідно вискобліть насіння з м’якоттю.

Крок 4. На піддонах розміщуємо томатні часточки зрізом вгору.

Крок 5. Приправляємо сіллю і ароматними травами.

Крок 6. Розмістивши піддони в електроприладі, запускаємо процес в’ялення, включенням приладу. Під час процесу міняємо піддони, переставляючи на різні рівні для рівномірного процесу.

Крок 7. Витримуємо добу.

Крок 8. Простерилізовані банки наповнюємо томатами.

Крок 9. Очищений часник тонко ріжемо. Базилік промиваємо й обсушуємо. На томати кладемо пару листочків базиліка і кілька часникових слайсів. Присмачую оливковою олією.

Крок 10. Посипаємо прованськими травами.

Крок 11. Таким чином, наповнюємо баночки.

Крок 12. Ущільнюємо ложкою і доливаємо масло доверху.

Крок 13. Закупоривши кришками, розміщуємо в холодильнику на кілька діб.

Крок 14. Томати за цей час добре просочаться. Зберігаємо заготовку в холодильнику 2 місяці. Щоб збільшити термін зберігання, використовуємо сухі спеції (гранульований часник сушений базилік).

Крок 15. В’ялені томати можна дегустувати. Приємного апетиту!

В’ялені помідори в сушарці з бальзамічним оцтом

В’ялені помідори в сушарці з бальзамічним оцтом являють собою цікаве частування, яке не вимагає спеціальних навичок для свого приготування. Основну частину роботи зробить за вас електроприлад. А там залишається справа за малим – приготувати заправку і завершити процес.

Час готування – 16 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 670 мл

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Сіль морська – 2,5 ст. ложки
  • Масло рослинне – 180-200 мл
  • Італійські трави – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Бальзамічний оцет – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо томати та інші інгредієнти. Кількість і асортимент пряностей визначаємо самостійно.

Крок 2. Промиваємо плоди і витираємо їх. Розділивши уздовж на сегменти, вичищаємо насіння і м’якоть ложечкою.

Крок 3. Вивантажуємо помідори в сито або друшляк і сиплемо сіль. Під низ встановлюємо глибоку тарілку і чекаємо півгодини.

Крок 4. Томатными часточками заповнюємо піддони електроприладу. Посипаємо італійськими травами. Якщо є свіжа зелень, зверху розкладаємо.

Крок 5. Запускаємо прилад на 14 годин.

Крок 6. Висохлі помідори, знімаємо з піддонів.

Крок 7. Наповнюємо стерилізовані баночки помідорками, чергуючи зі спеціями.

Крок 8. Часникові пелюстки складаємо в каструльку, заливаємо рослинним маслом і прогріваємо до гарячого стану.

Крок 9. Розподіляємо гарячу запашну заливку. Вливаємо бальзамічний оцет в якості консерванту. Герметично закорковуємо і охолоджуємо.

Крок 10. Переміщаємо вишукане частування на зберігання. Приємного апетиту!

В’ялені помідори в сушарці без масла на зиму

В’ялені помідори в сушарці без масла на зиму відмінно зберігаються в пластикових контейнерах, картонних коробках, але краще використовувати вакууматор. У такому варіанті ваші заготовки зберігаються 3 роки, якщо їх не з’їсти раніше. Це відмінний варіант перекусу або начинки для випічки.

Час готування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Помідори – будь-яка кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Томати добре промиваємо, розрізаємо вздовж і прибираємо насіння і зайву м’якоть.

Крок 2. Томати розподіляємо по піддонів електричної сушарки.

Крок 3. Плоди укладаємо, як можна щільніше. Також можна розкласти часник і трави.

Крок 4. Запускаємо електросушарки на 24 години при 50°, періодично вимикаючи прилад.

Крок 5. Сушені томати розкладаємо по пластикових контейнерів.

Крок 6. Зберігати томати можна в картонних коробках чи паперових пакетах.

Крок 7. Я віддаю перевагу зберігати томати в пластикових або скляних посудинах.

Крок 8. А для тривалого зберігання використовую вакууматор.

Крок 9. Такі заготовки можна зберігати до 3-х років в сухому провітрюваному приміщенні. Приємного апетиту!

В’ялені помідори з прованськими травами в сушарці

В’ялені помідори з прованськими травами в сушарці готуються зовсім не складно. Елементарний процес освоїть навіть новачок. Запашні томати використовують для приготування бутербродів або домашньої піци, а також іншої випічки. Закуска виходить мега апетитною і виглядає дивовижно.

Час готування – 12 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Помідори – 16 шт.
  • Сіль – 4 щіпки.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо помідори і спеції. Плоди промиваємо, обтираем та ріжемо уздовж. Великі томати ділимо на сегменти, вичищаючи нутрощі.

Крок 2. Спеції з’єднуємо з оливковою олією. Кількість сухих компонентів регулюємо за смаком.

Крок 3. В ароматну суміш занурюємо томати і акуратно розмішуємо, щоб шматочки повністю вкрилися запашної заправкою. Якщо є час, можна залишити на півгодини, щоб овочі наїлося.

Крок 4. Розкладаємо помідори по гратам електроприладу, залишаючи відстань. Так краще циркулює повітря, а процес сушіння відбувається рівномірно.

Крок 5. Сушимо томати 12 годин при 50-70°. Перші 6 годин при 70°. Відключаємо прилад на пару годин, а в час, що залишився, доводимо до готовності при 50°.

Крок 6. Простерилізовані банки наповнюємо ароматною закускою, злегка трамбуючи. Доливаємо масло, щоб томати повністю були покриті їм. Чим щільніше набиті баночки, тим менше масла знадобиться. Закриваємо стерильними кришками.

Крок 7. Зберігаємо в холодильній камері. Даємо настоятися пару днів, щоб закуска добре просочилася. Розкладаємо запашну заготовку по подсушенному хліба. Запашне масло використовуємо для заправок і маринадів. Приємного апетиту!