Перець в маслі на зиму – 8 рецептів з покроковими фото

Перець в маслі на зиму — проста дуже смачна заготовка. Коли хочеться довше насолодитися смаком свіжих овочів – консервуємо перець в маслі і взимку, відкривши баночку, отримуємо ароматну, пікантну закуску, яка відмінно підходить до м’ясних страв і різних гарнірів. Приготувати таку консервацію нескладно, а результатом ви точно будете задоволені.

Маринований болгарський перець в маслі з часником на зиму

Для приготування «пекучої» і ароматною закуски використовуємо тільки солодкий болгарський перець і кілька зубків часнику в додаток. Овочі, замариновані в маслі, відрізняються від решти консервації своїм смаком, який ніяк не відрізняється від смаку свіжого плоду.

Інгредієнти на
3 л.

  • Перець болгарський 3 кг
  • Вода 1.5 л
  • Часник 1.5 шт.
  • Масло рослинне 1 ст.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Оцет столовий 9% 180 мл
  • Сіль 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити перець в маслі на зиму? Підготуємо основний компонент майбутньої закуски – перець. Кожен плід ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо насінну частину і нарізаємо смужками близько 1 сантиметра завширшки.
  2. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо ножем.
  3. Займемося маринадом. У каструлі з’єднуємо подрібнений часник, сіль та цукровий пісок.
  4. Заливаємо одним склянкою рослинного масла.
  5. Після, вливаємо необхідну кількість води і ставимо на вогонь – маринад доводимо до кипіння.
  6. У вируючу суміш додаємо нарізаний перець і готуємо близько 4-5 хвилин, потім розм’якшені смужки перцю обережно перекладаємо в стерильні банки, а в маринад вливаємо оцет і перемішуємо.
  7. заливаємо маринадом Банки до «плічок» і закатуємо. Перевернуті банки закутуємо в ковдру до повного охолодження і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Перець в маринаді з рослинним маслом на зиму

З великого, красивого і ароматного перцю можна з легкістю приготувати оригінальну, а головне – смачну закуску. Для її приготування, ми «нафаршируємо» перці часточками помідорів і дрібно подрібненим часником.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 3 кг
  • Часник – 2 голівки.
  • Помідори – 1,5 кг
  • Перець чорний горошком – 20 шт.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Петрушка – ¼ пучка.
  • Сіль – ½ ч. л.

Для маринаду:

  • Вода – 2,2 л.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Сіль – 3,5 ст. л.
  • Оцет – 330 мл
  • Масло рослинне – 220 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування цієї закуски найкраще використовувати великий перчик без видимих вад. Кожен плід гарненько обполіскуємо водою і акуратно вирізаємо плодоніжку і насінну коробочку.

Крок 2. Для того щоб основний інгредієнт став більш м’яким і податливим – бланшируем близько 2-3 хвилин в окропі.

Крок 3. Поки перець остигає – томати (краще всього брати сорт «сливка») розрізаємо на 4 частини.

Крок 4. Півтори головки часнику розбираємо на зубчики, очистити і максимально дрібно шаткуємо (користуватися пресом не рекомендується, так як потрібні саме шматочки).

Крок 5. У глибокій ємності з’єднуємо часник, помідори і сіль – ретельно перемішуємо і ароматна начинка готова.

Крок 6. На дно чистих і сухих банок викладаємо спеції: 3 листки лавра, 10 горошин перцю і пару гілочок петрушки.

Крок 7. Потім бланшовані перці начиняємо томатами з часником і викладаємо в банку щільно один до одного.

Крок 8. Готуємо заливку. У каструлю насипати сіль, цукровий пісок і доводимо до кипіння, постійно помішуємо до повного розчинення кристалів. Знімаємо булькающую рідина з вогню і вливаємо олію разом з оцтом. Отриманим маринадом заливаємо перці до «плічок» банки.

Крок 9. Для стерилізації на дно великої каструлі кладемо тканина, наливаємо воду і ставимо банку. Кип’ятимо і «варимо» ще близько півгодини.

Крок 10. Через 30 хвилин обережно виймаємо наші банки, закатуємо і ставимо на кришки. Після повного охолодження прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Болгарський перець шматочками в олії на зиму

Солодкий перець в маслі, до столу можна подавати по-різному: наприклад, як самостійну закуску, а можна як доповнення до гарячих страв з м’яса, птиці або риби. Готування даної консервації елементарна, тому впорається навіть початківець кулінар.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет 9% — 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 12-15 зуб.
  • лавровий Лист – 6 шт.
  • Селера (зелень) – 6 гілочок.
  • Перець чорний горошком – 12-15 шт.
  • Перець чорний запашний – 12-15 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зубчики часнику і зелень селери добре промиваємо і викладаємо на рушник, дозволяючи стекти надлишків вологи. Після, викладаємо ці компоненти на дно чистої і сухої банки.

Крок 2. Займемося маринадом. У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль, цукровий пісок і масло – доводимо до кипіння і після кладемо лавровий лист і горошини перцю. Як тільки рідина почне булькати – вливаємо 200 мл оцту.

Крок 3. З перцю видаляємо плодоніжки, насінну частину і обполіскуємо під струменем води. Нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в каструлю з маринадом.

Крок 4. Знову доводимо вміст до кипіння і готуємо ще близько 7 хвилин до м’якості перцю на середньому вогні.

Крок 5. Гарячі часточки обережно перекладаємо в банку зі спеціями.

Крок 6. Далі, вміст тари заливаємо маринадом і відразу ж закатуємо.

Крок 7. Баночки перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо так, приблизно на одну добу. Після прибираємо в підвал або льох. Приємного апетиту!

Гострий перець в маслі на зиму

З наступ серпня стрімко починається сезон заготівель на зиму – огірки, помідори і багато інші сезонні овочі. Однак якщо ви любитель більш свіжих страв – приготуйте гострий перець в маслі, який чудово зберігає свій пікантний смак і хрустку текстуру.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець гострий – 1 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет – 250 мл
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний горошком – 10-15 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Стручки перцю ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і зрізаємо кінчики (хвостики за бажанням можна залишити).

Крок 2. Для готування маринаду готуємо спеції: очищаємо зубки часнику, обполіскуємо лаврушки і відраховуємо необхідну кількість горошин чорного перцю.

Крок 3. У каструлі доводимо воду до кипіння і засипаємо сіль, цукор, додаємо лавровий лист, перець горошком і 250 мл рослинного масла.

Крок 4. Після в тару відправляємо оцет і часник – доводимо заливку до кипіння.

Крок 5. У киплячий маринад кладемо ½ частину гострого перцю і готуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 6. На дно заздалегідь простерилізованих і сухих баночок відправляємо по кілька зубків часнику, листів лавра і горошини перцю – все обережно виймаємо з гарячої заливки.

Крок 7. Поверх спеції щільно утрамбовується гострий перець і заливаємо бурхливим маринадом. Наповнені банки відразу закатуємо і перевертаємо для перевірки герметичності. Після повного охолодження зберігаємо в прохолодному і темному місці. Приємного апетиту!

Перець в маслі і оцті банку на зиму

Перець – дуже смачний, а головне корисний овоч, який містить величезну кількість вітаміну С, який так необхідний людському організму в зимовий період. Закуска, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно запашною і смачною, а процес готування зовсім не замороченный.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий (в очищеному вигляді) – 1,5 кг
  • Вода – 800 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Оцет 9% — 65 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: овочі ретельно промиваємо і даємо час обсохнути, а за допомогою кухонних грамових ваг відміряємо потрібну кількість сипучих компонентів.

Крок 2. Перець розрізаємо навпіл і видаляємо хвостик і насінну частину.

Крок 3. Ріжемо на великі шматочки.

Крок 4. У каструлю вливаємо воду, додаємо цукровий пісок, сіль, горошки перцю і пару листочків лаврушки, олія соняшникова і оцет.

Крок 5. При постійному помішуванні даємо заливці закипіти.

Крок 6. У киплячий маринад викладаємо шматочки перцю – розмішуємо, другий раз доводимо до кипіння і продовжуємо готування ще близько 5 хвилин.

Крок 7. Готовність легко перевірити – робимо прокол виделкою і якщо стінки стали м’якими – знімаємо з вогню.

Крок 8. Обережно розкладаємо перець за заздалегідь простерилизованным банках.

Крок 9. Вміст тари заливаємо гарячим розсолом по самі «плічка».

Крок 10. Банки закатуємо за допомогою спеціальної машинки, перевертаємо і закутуємо ковдрою до повного охолодження (приблизно на добу).

Крок 11. Готові заготовки зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Солодкий перець на зиму в олії з медом

Прикрасою будь-якого святкового столу неодмінно служить заготовка з солодкого болгарського перцю. Різнокольорові овочі, законсервовані в розсолі з масла і меду – це не тільки красиво, але ще і дуже смачно.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 6 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет 6% — 1 склянка
  • Олія (рафінована) – 1,5 склянки
  • Часник – 2 голівки.
  • Перець гіркий горошком – 10-15 шт.
  • Перець запашний горошком – 10-15 шт.
  • Лист лавровий – 5-7 шт.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Головний інгредієнт ретельно обполіскуємо під струменем води і даємо пару хвилин обсохнути. Рекомендується використовувати різнокольорові овочі – так закуска буде виглядати набагато цікавіше.

Крок 2. Кожен плід очищаємо від насіння і хвостика, а потім ріжемо на 4 частини.

Крок 3. У каструлі готуємо маринад: для його приготування з водою змішуємо сіль, цукровий пісок, олію, мед і шестивідсотковий оцет. Кип’ятимо близько 3 хвилин і обов’язково знімаємо образовывающуюся пінку.

Крок 4. У булькающую заливку обережно викладаємо різнокольорові шматочки і варимо на сильному вогні приблизно 10 хвилин, до м’якості.

Крок 5. Стерилізуємо банки, обсушуємо і на дно кожної кладемо по кілька зубчиків часнику, по 3 горошини запашного і гіркого перцю, пару листочків лавра і 2-3 бутона ароматною гвоздики.

Крок 6. Акуратно розкладаємо перець по банкам і заливаємо гарячим розсолом – закриваємо кришками, що загвинчуються або закатуємо.

Крок 7. Тару перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Як правило, займає цей процес не більше однієї доби.

Крок 8. Заготовки зберігаємо в прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Смажений перець на зиму в олії

Готуємо в домашніх умовах оригінальну, пікантну закуску з сезонного овоча – обсмаженого болгарського перцю на рослинному маслі. Таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду, а також для святкового столу.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 4-5 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет – 50 мл
  • Масло олію – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Займемося підготовкою продуктів: два види перцю гарненько промиваємо під струменем води й обсушуємо. Стручок гострого овоча очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями, а кілька зубчиків часнику ріжемо на тонкі пластини.

Крок 2. сковороді добре розігріваємо кілька ложок олії і болгарський перець обсмажуємо з усіх боків до рум’яності під кришкою.

Крок 3. В чисту суху банку перекладаємо золотистий перчик і колечка стручка гострого, разом з часниковими пластинками. Засипаємо потрібною кількістю солі, цукру та оцту.

Крок 4. Наповнену тару заливаємо крутим окропом і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Банку ставимо на кришку і, прикривши рушником, залишаємо на столі на одну добу.

Крок 5. Зберігаємо заготовки на балконі, в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Болгарський перець в олійній заливці з часником і зеленню

Для приготування ароматної закуски не потрібно багато часу і сил – печений солодкий болгарський перець в заливці оливкової олії, часнику та зелені. Таке блюдо ідеально поєднується з запеченою рибою, шашликами і навіть чорним хлібом!

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет винний (червоний) – 2 ст. л.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування цієї закуски необхідно використовувати великі, стиглі і максимально «м’ясисті» плоди».

Крок 2. Перчики промиваємо, обсушуємо і змащуємо оливковою олією з усіх сторін. Випікаємо близько півгодини при температурі 180-190 градусів.

Крок 3. Поки перці запікаються – займемося ароматною заправкою: зелень подрібнюємо, а часник ріжемо на тонкі пластинки.

Крок 4. У глибокій піалі з’єднуємо наступні інгредієнти: 3 столові ложки оливкової олії, оцет, сіль за смаком і нарізану зелень з часником – гарненько перемішуємо і заправка готова.

Крок 5. Перець виймаємо з духовки і охолодити під кришкою до кімнатної температури.

Крок 6. Охолоджені плоди очищаємо від плодоніжки, насінної коробочки і нарізаємо часточками.

Крок 7. Шматочки болгарського перцю перекладаємо на блюдо, поливаємо заправкою і прибираємо в холодильник мінімум на 2-3 години для просочення.

Крок 8. Запечені і промариновані часточки розкладаємо на плоскій тарілці і за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої петрушки і будь ропні сиром.

Крок 9. Так само відзначимо, що якщо перекласти перець в баночку і залити великою кількістю маринаду – термін зберігання в холодильній камері доходить до двох місяців. Приємного апетиту!