Пиріг з червоною смородиною – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашні пироги — популярний десерт до чаю в багатьох сім’ях. Їх готують як у свята, так і по буднях. Пропонуємо яскраву ідею для випічки вашого столу — ароматний пиріг з начинкою з червоної смородини. Розбирайте 6 покрокових кулінарних рецептів з фото.

Пісочний пиріг з червоною смородиною в духовці

Ніжний домашній пиріг можна приготувати з пісочного тіста і яскравою начинки з червоної смородини. Ягоди додадуть десерту особливий аромат і приємну кислинку. Подавайте до чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Смородина червона 2 склянки
  • Масло вершкове 130 гр.
  • Борошно 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з червоною смородиною в духовці? Просіваємо борошно, потім розмішуємо її з розпушувачем і половиною цукру.
  2. У суху суміш занурюємо шматочки вершкового масла.
  3. Розтираємо продукти до утворення дрібної крихти.
  4. Сюди ж відправляємо і яєчні жовтки. Білки залишаємо.
  5. Вимішуємо тісто до отримання щільного кома. Кладемо його в холодильник на 30 хвилин.
  6. В цей час готуємо начинку. Перебираємо червону смородину і промиваємо її. Далі розтираємо її будь-яким зручним способом.
  7. З ягід повинна вийти однорідна маса.
  8. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт.
  9. Викладаємо заготовку у форму для випікання. Робимо по всій площі надколи за допомогою виделки.
  10. Білки збиваємо з цукром до утворення густого складу.
  11. Масу з смородини з’єднуємо з білковим кремом.
  12. Акуратно розмішуємо компоненти.
  13. Тісто випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  14. Остуджуємо готовий корж і рівномірно обмазуємо його смородинової масою. Випікаємо страву ще 15 хвилин.
  15. Пиріг з червоною смородиною готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Дуже смачний пиріг з сиром і червоною смородиною

Яскраве частування для домашнього чаювання – пиріг з начинкою з сиру і червоної смородини. Готовий десерт приємно здивує своїм ароматом і ягідним смаком. Подавайте до кола сім’ї або друзів.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Смородина червона – 140 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Для меренги:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо яйце і кладемо і шматочки вершкового масла.

2. Далі додаємо до продуктів цукор. Вимішуємо масу до однорідного гладкого кома. Охолоджуємо його в холодильнику.

3. Для начинки змішуємо курячі яйця з цукром.

4. Сюди ж додаємо крохмаль і сир. Починаємо вимішувати інгредієнти до однорідності.

5. Охолоджене тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Готуємо його 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

6. По верху готового коржа розподіляємо сирну начинку. Відправляємо продукт в духовку на такий же час.

7. В цей час збиваємо яєчні білки з цукром. Отриманої меренгою обмазуємо охолоджений десерт.

8. Посипаємо заздалегідь промитими ягодами верх пирога. Випікаємо ще 10 хвилин.

9. Яскравий ароматний пиріг з сиром і червоною смородиною готовий. Можна подавати до столу!

Повітряний пиріг на кефірі з червоною смородиною в духовці

М’який і ніжний пиріг на кефірі можна доповнити ароматною червоною смородиною. Ягоди додадуть страві особливу яскравість і приємну кислинку. Подавайте ласощі з чаєм і іншими напоями за смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 400 гр.
  • чорна Смородина – за смаком.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Перебираємо ягоди від гілочок і листя, потім гарненько промиваємо їх під водою. Даємо продукту обсохнути.

2. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром.

3. Збиваємо масу до розчинення сухого інгредієнта і сюди ж вливаємо кефір з розтопленим і охолодженим маслом.

4. Сюди ж кладемо просіяне з розпушувачем борошно. Вимішуємо продукти до однорідного тесту.

5. Виливаємо рідке кефірний тісто у форму для випікання.

6. На основі рівномірно розподіляємо підготовлені ягоди.

7. Ставимо десерт на 1 годину в розігріту до 180 градусів духовку.

8. М’який ароматний пиріг з червоною смородиною готовий. Викладайте його на блюдо і подавайте до столу.

Пишний дріжджовий пиріг з червоною смородиною в духовці

Пишний домашній пиріг на дріжджовому тесті можна приготувати з додаванням соковитою червоною смородини. Ягідна начинка з кислуватим смаком стане яскравим десертом до вашого сімейного чаювання.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 300 гр.
  • Борошно – 0,8 — 1 кг
  • Молоко – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 15 гр.

Процес приготування:

1. Курячі яйця збиваємо з однією столовою ложкою цукру до однорідного стану. Сюди ж вливаємо молоко.

2. Далі додаємо просіяне борошно і додаємо сухі дріжджі. Починаємо вимішувати продукти.

3. Ретельно розмішуємо тісто до формування щільного кома. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин.

4. Через деякий час готове тісто ділимо на дві нерівні частини. Більший шматок розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.

5. Викладаємо на тісто заздалегідь промиті ягоди. Посипаємо їх цукром.

6. Тісто ділимо на тонкі смуги. Прикрашаємо ними пиріг. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

7. Рум’яний дріжджовий пиріг з червоною смородиною готовий. Діліть його на порційні шматки і подавайте до столу.

Як спекти пиріг з червоною смородиною на листковому тісті?

Хрустке листкове тісто відмінно доповнить ароматна червона смородина. Порадуйте домашніх смачною і яскравою випічкою. Візьміть на замітку простий і швидкий кулінарний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Смородина червона – 400 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Листкове тісто розділяємо на два рівних шматка. При необхідності розкачуємо їх. Один шар продукту укладаємо у форму для випікання і проколюємо його виделкою.

2. Промиваємо червону смородину під водою, змішуємо її з цукром і висипаємо на підготовлене тісто.

3. Другим шаром тіста щільно накриваємо начинку. Зверху робимо проколи вилкою. Випікаємо блюдо 30 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

4. Хрусткий рум’яний пиріг з ягідною начинкою готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу разом з чаєм!

Простий і швидкий рецепт пирога з замороженої червоною смородиною

Ароматні пироги – найкращий привід зібрати близьких за одним столом. Приготуйте для цього яскравий пиріг з червоною смородиною. Можна використовувати також і заморожені ягоди. Спробуйте смачний і простий рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • заморожена Смородина червона – 300 гр.
  • чорна Смородина – за смаком.
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Форму для випікання необхідно обмазати невеликою кількістю вершкового масла, а також обсипати панірувальними сухарями. У цей час можна почати розігрівати духовку до 180 градусів.

2. Яйця збиваємо з цукром, після додаємо до них розтоплене вершкове масло і сметану. Розмішуємо.

3. Сюди ж просіваємо борошно, розмішане з розпушувачем. Вимішуємо масу до однорідного стану.

4. Частина тесту вливаємо у форму для випікання. Далі висипаємо заморожені ягоди і заливаємо їх залишками борошняної суміші. Випікаємо 35 хвилин.

5. Пухкий і рум’яний пиріг з червоною смородиною готовий. Його можна подавати до столу!