Пиріг з червоною смородиною – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашні пироги — популярний десерт до чаю в багатьох сім’ях. Їх готують як у свята, так і по буднях. Пропонуємо яскраву ідею для випічки вашого столу — ароматний пиріг з начинкою з червоної смородини. Розбирайте 6 покрокових кулінарних рецептів з фото.

Пісочний пиріг з червоною смородиною в духовці

Ніжний домашній пиріг можна приготувати з пісочного тіста і яскравою начинки з червоної смородини. Ягоди додадуть десерту особливий аромат і приємну кислинку. Подавайте до чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Смородина червона 2 склянки
  • Масло вершкове 130 гр.
  • Борошно 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з червоною смородиною в духовці? Просіваємо борошно, потім розмішуємо її з розпушувачем і половиною цукру.
  2. У суху суміш занурюємо шматочки вершкового масла.
  3. Розтираємо продукти до утворення дрібної крихти.
  4. Сюди ж відправляємо і яєчні жовтки. Білки залишаємо.
  5. Вимішуємо тісто до отримання щільного кома. Кладемо його в холодильник на 30 хвилин.
  6. В цей час готуємо начинку. Перебираємо червону смородину і промиваємо її. Далі розтираємо її будь-яким зручним способом.
  7. З ягід повинна вийти однорідна маса.
  8. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт.
  9. Викладаємо заготовку у форму для випікання. Робимо по всій площі надколи за допомогою виделки.
  10. Білки збиваємо з цукром до утворення густого складу.
  11. Масу з смородини з’єднуємо з білковим кремом.
  12. Акуратно розмішуємо компоненти.
  13. Тісто випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  14. Остуджуємо готовий корж і рівномірно обмазуємо його смородинової масою. Випікаємо страву ще 15 хвилин.
  15. Пиріг з червоною смородиною готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!