Морквяний кекс – 8 найбільш простих і смачних рецептів з покроковими фото

Морква досить універсальний продукт. Його їдять сирим, використовують у приготуванні солоних і солодких страв. Пропонуємо вам спекти смачний і яскравий морквяний кекс. Беріть на замітку 8 різноманітних і простих у виконанні кулінарних рецептів з покроковим описом і фотографіями.

Самий смачний морквяний кекс у духовці з волоськими горіхами

З моркви можна приготувати смачні та корисні десерти. Спробуйте яскравий і апетитний рецепт кексу з волоськими горіхами. Порадуйте ласощами своїх близьких або гостей.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Морква 300 гр.
  • Борошно 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Ванілін за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Масло рослинне 175 мл.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Цукрова пудра для подачі

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний морквяний кекс у духовці? Волоські горіхи витягуємо з шкаралупи і після рубаємо ножем. Сильно подрібнювати їх не потрібно.
  2. Промиваємо і очищаємо моркву натираємо на середній тертці і акуратно віджимаємо від зайвого соку.
  3. В окремій мисці збиваємо курячі яйця віночком.
  4. Додаємо сюди цукор і ванілін. Знову збиваємо до однорідності.
  5. Доповнюємо яєчну суміш тертою морквиною. Перемішуємо.
  6. Далі в масу вливаємо вказану кількість рослинного масла.
  7. Сюди ж занурюємо і дрібно порубані горіхи.
  8. Слідом просіваємо борошно пшеничне через дрібне сито, разом з розпушувачем.
  9. Розмішуємо яскраве тісто до повного зникнення борошняних грудочок.
  10. Вибираємо відповідну форму для випікання.
  11. Наповнюємо її підготовленим тістом.
  12. Випікаємо частування близько 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність продукту можна перевіряти зубочисткою.
  13. Готовий домашній кекс витягаємо з форми, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна пробувати!

ПП морквяний кекс в домашніх умовах

Хочете порадувати себе смачним і корисним десертом, який не зашкодить фігурі? Приготуйте яскравий і корисний морквяний кекс. З простим кулінарним рецептом справляться навіть новачки. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква терта – 1,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Замінник цукру – за смаком.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Вівсяні пластівці можна відразу перемолоти в блендері.

2. Курячі яйця збиваємо з замінником цукру до утворення піни. Сюди ж вливаємо олію.

3. Відправляємо в суміш терту моркву.

4. Далі масу доповнюємо борошном, перемеленими пластівцями, апельсиновою цедрою, родзинками і корицею. Вимішуємо до однорідності.

5. Перекладаємо готове тісто у форму для випікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Корисний морквяний кекс в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!

Морквяні кекси в силіконових формочках в духовці

Яскраві і смачні морквяні кекси зручно випікати в силіконових формочках. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт в домашніх умовах, з яким впорається кожен.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Яйце – 6 шт.
  • Борошно – 320 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Розпушувач – 40 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • М’ятна крихта – за смаком.

Процес приготування:

1. Зазначене кількість моркви очищаємо від шкірки і промиваємо.

2. Далі овоч натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера.

3. В окремій ємності збиваємо курячі яйця.

4. Відправляємо яєчну суміш до моркви. Сюди ж додаємо цукор і рослинне масло.

5. Починаємо збивати морквяну масу і поступово всипаємо борошно з розпушувачем.

6. Підготуємо силіконову форму.

7. Вливаємо в неї підготовлене тісто. Можна посипати заготівлю м’ятної крихтою, але це не обов’язково. Випікаємо частування 50 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Апетитні рум’яні кекси з моркви готові. Дайте їм трохи охолонути і можна пробувати!

Простий морквяний кекс в мультиварці

Приготувати красивий і неймовірно смачний кекс можна в мультиварці. Зробити це досить просто. Готовий десерт стане відмінним приводом зібрати сім’ю або друзів за домашнім чаюванням.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 65 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква терта – 1 ст.
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Вершкове масло занурюємо в чашу мультиварки і розтоплюємо його пару хвилин в режимі для випічки.

2. Підготуємо потрібну кількість тертої моркви. Вона повинна бути пропущена через дрібні зубчики. При необхідності, віджимаємо інгредієнт від зайвого соку.

3. В окремій ємності змішуємо яйця з цукром. Збиваємо їх.

4. До яєчної суміші додаємо підготовлену моркву, ванілін, розпушувач, сіль і просіваємо борошно. Вливаємо вершкове масло.

5. Вимішуємо інгредієнти до отримання однорідної жидковатого тесту.

6. Переливаємо заготовку в чашу мультиварки. Готуємо в режимі для випічки 65 хвилин.

7. Акуратно витягаємо готовий кекс з допомогою форми для готування на пару. Даємо трохи охолонути.

8. Яскравий морквяний кекс з мультиварки готовий. Діліть його на порції і пробуйте!

Як спекти смачний морквяний кекс з родзинками в духовці?

Простий і смачний варіант виконання морквяного кексу – з родзинками. Так готове ласощі вийде більш насиченим і цікавим. Готуйте частування для сімейного чаювання.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 55 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Цукор – 130 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 220 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.

2. Родзинки вимочуємо в гарячій воді кілька хвилин.

3. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, яйце, рослинне масло і трохи більше половини цукру. Збиваємо до отримання однорідної суміші.

4. Порційно додаємо в рідку суміш борошно, додаємо соду. Вимішуємо.

5. Доповнюємо тісто родзинками і цедрою апельсина.

6. Сюди ж викладаємо терту моркву і цукор, що залишився. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

7. Викладаємо заготовку у форму для випікання і готуємо 55 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Запашний і рум’яний морквяний кекс з родзинками готовий!

Покроковий рецепт приготування морквяно-яблучного кексу

Щоб ваш морквяний кекс вийшов більш соковитим і ніжним, додайте в тісто яблуко. Такий десерт приємно порадує смаком і ароматом. Подавайте домашній десерт разом з чашкою чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Яблуко – 150 гр.
  • Чорнослив – за смаком.
  • Курага – за смаком.
  • Горіхи – за смаком.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву з яблуком. Натираємо продукти на середній або великій тертці, віджимаємо їх від зайвого соку і викладаємо в загальну миску.

2. Засипаємо інгредієнти зазначеною кількістю цукру.

3. Вимішуємо продукти і залишаємо їх на пару хвилин. Плоди за цей час виділять необхідний сік.

4. Засипаємо заготівлю просіяним борошном з розпушувачем, додаємо сіль.

5. Знову перемішуємо до однорідності.

6. Доповнюємо масу корицею, подрібненими сухофруктами і горіхами. Їх додаємо за смаком. Розмішуємо.

7. Обмазуємо форму рослинним маслом. Перекладаємо сюди морквяно-яблучне тісто.

8. Випікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів. Соковитий і ароматний кекс з моркви і яблук готовий!

Пісний морквяний кекс без яєць

Відмінна ідея для пісного десерту в домашніх умовах – морквяний кекс без використання яєць. Таке блюдо порадує простим приготуванням, яскравим смаком і поживними властивостями. Спробуйте!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 250 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Сік апельсиновий – 60 мл
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо і промиваємо морква, після чого натираємо її на дрібній тертці. Віджимаємо продукт від зайвого соку. Розмішуємо її з апельсиновим соком, цедрою і рослинним маслом.

2. В окремій ємності перемішуємо просіяне борошно з розпушувачем, цукром, сіллю і меленою корицею.

3. З’єднуємо морквяну масу з сухою сумішшю. Сюди ж викладаємо подрібнені горіхи. Вимішуємо до однорідності.

4. У форму для випікання викладаємо підготовлене тісто. Випікаємо частування 50 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Пісний морквяний кекс по простому рецептом готовий!

Ніжний сирно-морквяний кекс в домашніх умовах

Ніжний десерт для вашого столу – кекс з моркви і сиру. Просте ласощі порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Забирайте ідею, щоб урізноманітнити ваше домашнє меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Йогурт натуральний – 125 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Порошок пекарський – 4 гр.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Кориця – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку миску занурюємо сир, одне куряче яйце, сметану, лимонну цедру і половину від зазначеної кількості цукру. Вимішуємо продукти блендером до однорідності.

2. В іншому посуді з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, корицею і мускатним горіхом. Розмішуємо.

3. Залишилися яйця збиваємо до однорідності з ванільним і звичайним цукром. Далі з’єднуємо суміш з борошном і натуральним йогуртом.

4. У підготовлене тісто занурюємо дрібно натерту моркву. Вимішуємо.

5. У силіконову форму для випікання вливаємо обидва тіста: сирне і морквяне. Чергуємо їх між собою. Далі випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Ароматний і смачний морквяно-сирний кекс готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.