Морквяний кекс – 8 найбільш простих і смачних рецептів з покроковими фото

Морква досить універсальний продукт. Його їдять сирим, використовують у приготуванні солоних і солодких страв. Пропонуємо вам спекти смачний і яскравий морквяний кекс. Беріть на замітку 8 різноманітних і простих у виконанні кулінарних рецептів з покроковим описом і фотографіями.

Самий смачний морквяний кекс у духовці з волоськими горіхами

З моркви можна приготувати смачні та корисні десерти. Спробуйте яскравий і апетитний рецепт кексу з волоськими горіхами. Порадуйте ласощами своїх близьких або гостей.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Морква 300 гр.
  • Борошно 250 гр.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Ванілін за смаком
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ст. л.
  • Масло рослинне 175 мл.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Цукрова пудра для подачі

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний морквяний кекс у духовці? Волоські горіхи витягуємо з шкаралупи і після рубаємо ножем. Сильно подрібнювати їх не потрібно.
  2. Промиваємо і очищаємо моркву натираємо на середній тертці і акуратно віджимаємо від зайвого соку.
  3. В окремій мисці збиваємо курячі яйця віночком.
  4. Додаємо сюди цукор і ванілін. Знову збиваємо до однорідності.
  5. Доповнюємо яєчну суміш тертою морквиною. Перемішуємо.
  6. Далі в масу вливаємо вказану кількість рослинного масла.
  7. Сюди ж занурюємо і дрібно порубані горіхи.
  8. Слідом просіваємо борошно пшеничне через дрібне сито, разом з розпушувачем.
  9. Розмішуємо яскраве тісто до повного зникнення борошняних грудочок.
  10. Вибираємо відповідну форму для випікання.
  11. Наповнюємо її підготовленим тістом.
  12. Випікаємо частування близько 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність продукту можна перевіряти зубочисткою.
  13. Готовий домашній кекс витягаємо з форми, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна пробувати!