Морква досить універсальний продукт. Його їдять сирим, використовують у приготуванні солоних і солодких страв. Пропонуємо вам спекти смачний і яскравий морквяний кекс. Беріть на замітку 8 різноманітних і простих у виконанні кулінарних рецептів з покроковим описом і фотографіями.
Самий смачний морквяний кекс у духовці з волоськими горіхами
З моркви можна приготувати смачні та корисні десерти. Спробуйте яскравий і апетитний рецепт кексу з волоськими горіхами. Порадуйте ласощами своїх близьких або гостей.
Інгредієнти на
8 порц.
- Морква 300 гр.
- Борошно 250 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Яйце куряче 4 шт.
- Ванілін за смаком
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач 1 ст. л.
- Масло рослинне 175 мл.
- Волоський горіх 100 гр.
- Цукрова пудра для подачі
Процес приготування:
- Як спекти смачний морквяний кекс у духовці? Волоські горіхи витягуємо з шкаралупи і після рубаємо ножем. Сильно подрібнювати їх не потрібно.
- Промиваємо і очищаємо моркву натираємо на середній тертці і акуратно віджимаємо від зайвого соку.
- В окремій мисці збиваємо курячі яйця віночком.
- Додаємо сюди цукор і ванілін. Знову збиваємо до однорідності.
- Доповнюємо яєчну суміш тертою морквиною. Перемішуємо.
- Далі в масу вливаємо вказану кількість рослинного масла.
- Сюди ж занурюємо і дрібно порубані горіхи.
- Слідом просіваємо борошно пшеничне через дрібне сито, разом з розпушувачем.
- Розмішуємо яскраве тісто до повного зникнення борошняних грудочок.
- Вибираємо відповідну форму для випікання.
- Наповнюємо її підготовленим тістом.
- Випікаємо частування близько 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність продукту можна перевіряти зубочисткою.
- Готовий домашній кекс витягаємо з форми, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна пробувати!
ПП морквяний кекс в домашніх умовах
Хочете порадувати себе смачним і корисним десертом, який не зашкодить фігурі? Приготуйте яскравий і корисний морквяний кекс. З простим кулінарним рецептом справляться навіть новачки. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква терта – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Замінник цукру – за смаком.
- Родзинки – 30 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Гвоздика мелена – 1 щіпка.
- Сода – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Вівсяні пластівці можна відразу перемолоти в блендері.
2. Курячі яйця збиваємо з замінником цукру до утворення піни. Сюди ж вливаємо олію.
3. Відправляємо в суміш терту моркву.
4. Далі масу доповнюємо борошном, перемеленими пластівцями, апельсиновою цедрою, родзинками і корицею. Вимішуємо до однорідності.
5. Перекладаємо готове тісто у форму для випікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Корисний морквяний кекс в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!
Морквяні кекси в силіконових формочках в духовці
Яскраві і смачні морквяні кекси зручно випікати в силіконових формочках. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт в домашніх умовах, з яким впорається кожен.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 1 кг
- Яйце – 6 шт.
- Борошно – 320 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Розпушувач – 40 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- М’ятна крихта – за смаком.
Процес приготування:
1. Зазначене кількість моркви очищаємо від шкірки і промиваємо.
2. Далі овоч натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера.
3. В окремій ємності збиваємо курячі яйця.
4. Відправляємо яєчну суміш до моркви. Сюди ж додаємо цукор і рослинне масло.
5. Починаємо збивати морквяну масу і поступово всипаємо борошно з розпушувачем.
6. Підготуємо силіконову форму.
7. Вливаємо в неї підготовлене тісто. Можна посипати заготівлю м’ятної крихтою, але це не обов’язково. Випікаємо частування 50 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Апетитні рум’яні кекси з моркви готові. Дайте їм трохи охолонути і можна пробувати!
Простий морквяний кекс в мультиварці
Приготувати красивий і неймовірно смачний кекс можна в мультиварці. Зробити це досить просто. Готовий десерт стане відмінним приводом зібрати сім’ю або друзів за домашнім чаюванням.
Час готування: 1 година 25 хвилин
Час приготування: 65 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква терта – 1 ст.
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Вершкове масло занурюємо в чашу мультиварки і розтоплюємо його пару хвилин в режимі для випічки.
2. Підготуємо потрібну кількість тертої моркви. Вона повинна бути пропущена через дрібні зубчики. При необхідності, віджимаємо інгредієнт від зайвого соку.
3. В окремій ємності змішуємо яйця з цукром. Збиваємо їх.
4. До яєчної суміші додаємо підготовлену моркву, ванілін, розпушувач, сіль і просіваємо борошно. Вливаємо вершкове масло.
5. Вимішуємо інгредієнти до отримання однорідної жидковатого тесту.
6. Переливаємо заготовку в чашу мультиварки. Готуємо в режимі для випічки 65 хвилин.
7. Акуратно витягаємо готовий кекс з допомогою форми для готування на пару. Даємо трохи охолонути.
8. Яскравий морквяний кекс з мультиварки готовий. Діліть його на порції і пробуйте!
Як спекти смачний морквяний кекс з родзинками в духовці?
Простий і смачний варіант виконання морквяного кексу – з родзинками. Так готове ласощі вийде більш насиченим і цікавим. Готуйте частування для сімейного чаювання.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 55 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Родзинки – 60 гр.
- Цукор – 130 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Борошно – 220 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.
2. Родзинки вимочуємо в гарячій воді кілька хвилин.
3. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, яйце, рослинне масло і трохи більше половини цукру. Збиваємо до отримання однорідної суміші.
4. Порційно додаємо в рідку суміш борошно, додаємо соду. Вимішуємо.
5. Доповнюємо тісто родзинками і цедрою апельсина.
6. Сюди ж викладаємо терту моркву і цукор, що залишився. Перемішуємо до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
7. Викладаємо заготовку у форму для випікання і готуємо 55 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Запашний і рум’яний морквяний кекс з родзинками готовий!
Покроковий рецепт приготування морквяно-яблучного кексу
Щоб ваш морквяний кекс вийшов більш соковитим і ніжним, додайте в тісто яблуко. Такий десерт приємно порадує смаком і ароматом. Подавайте домашній десерт разом з чашкою чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Яблуко – 150 гр.
- Чорнослив – за смаком.
- Курага – за смаком.
- Горіхи – за смаком.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10 гр.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву з яблуком. Натираємо продукти на середній або великій тертці, віджимаємо їх від зайвого соку і викладаємо в загальну миску.
2. Засипаємо інгредієнти зазначеною кількістю цукру.
3. Вимішуємо продукти і залишаємо їх на пару хвилин. Плоди за цей час виділять необхідний сік.
4. Засипаємо заготівлю просіяним борошном з розпушувачем, додаємо сіль.
5. Знову перемішуємо до однорідності.
6. Доповнюємо масу корицею, подрібненими сухофруктами і горіхами. Їх додаємо за смаком. Розмішуємо.
7. Обмазуємо форму рослинним маслом. Перекладаємо сюди морквяно-яблучне тісто.
8. Випікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів. Соковитий і ароматний кекс з моркви і яблук готовий!
Пісний морквяний кекс без яєць
Відмінна ідея для пісного десерту в домашніх умовах – морквяний кекс без використання яєць. Таке блюдо порадує простим приготуванням, яскравим смаком і поживними властивостями. Спробуйте!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 250 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Борошно – 130 гр.
- Цукор – 140 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 10 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Сік апельсиновий – 60 мл
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо морква, після чого натираємо її на дрібній тертці. Віджимаємо продукт від зайвого соку. Розмішуємо її з апельсиновим соком, цедрою і рослинним маслом.
2. В окремій ємності перемішуємо просіяне борошно з розпушувачем, цукром, сіллю і меленою корицею.
3. З’єднуємо морквяну масу з сухою сумішшю. Сюди ж викладаємо подрібнені горіхи. Вимішуємо до однорідності.
4. У форму для випікання викладаємо підготовлене тісто. Випікаємо частування 50 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Пісний морквяний кекс по простому рецептом готовий!
Ніжний сирно-морквяний кекс в домашніх умовах
Ніжний десерт для вашого столу – кекс з моркви і сиру. Просте ласощі порадує вас приємним смаком і корисними властивостями. Забирайте ідею, щоб урізноманітнити ваше домашнє меню.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 50 гр.
- Йогурт натуральний – 125 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Цедра лимонна – 1 ч. л.
- Порошок пекарський – 4 гр.
- Сода – ¼ ч. л.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Кориця – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку миску занурюємо сир, одне куряче яйце, сметану, лимонну цедру і половину від зазначеної кількості цукру. Вимішуємо продукти блендером до однорідності.
2. В іншому посуді з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, корицею і мускатним горіхом. Розмішуємо.
3. Залишилися яйця збиваємо до однорідності з ванільним і звичайним цукром. Далі з’єднуємо суміш з борошном і натуральним йогуртом.
4. У підготовлене тісто занурюємо дрібно натерту моркву. Вимішуємо.
5. У силіконову форму для випікання вливаємо обидва тіста: сирне і морквяне. Чергуємо їх між собою. Далі випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Ароматний і смачний морквяно-сирний кекс готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.