Пиріжки з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Ця м’яка домашня випічка улюблена багатьма. Рум’яні, повітряні, з глянцевою скоринкою і соковитою м’ясною начинкою – пиріжки ідеальні для ситного перекусу. Їх зручно брати в дорогу і дати дитині в школу. Пропонуємо рецепти пиріжків з дріжджовим і бездріжджовим тестом.

Пиріжки з дріжджового тіста з м’ясом в духовці

замішуємо Тісто на дріжджах – після випічки воно виходить м’яким, як пух. Для начинки можна використовувати будь-м’ясний фарш. Головне, щоб він не був занадто жирним. Для соковитості додамо ріпчасту цибулю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для опари:
  • Вода тепла 100 мл
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 90 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 450 гр.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце куряче ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачні пиріжки з м’ясом? Для приготування опари виливаємо в миску теплу воду, додаємо цукор і дріжджі. Розчиняємо. Додаємо 3 столові ложки борошна і розмішуємо до однорідності. Накриваємо миску з масою рушником і залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  2. На поверхні опари за цей час повинна піднятися «шапочка» з піни.
  3. Після цього в опару додаємо яйця, тепле молоко, сіль і пару столових ложок борошна. Перемішуємо.
  4. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і частинами вводимо просіяне борошно.
  5. Спочатку замішуємо ложкою, потім викладаємо тісто на стіл і починаємо місити руками. Тісто повинне вийти м’яким. Скачуємо його в кулю, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на расстойку на одну годину. Обсяг маси повинен збільшитися удвічі.
  6. Для приготування начинки до м’ясного фаршу додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і чорний мелений перець за смаком. В окремій ємності збовтуємо яйце, половину від отриманої яєчної рідини виливаємо до фаршу. Добре все перемішуємо.
  7. тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Поділяємо тісто на дві частини. Скачуємо дві ковбаски і розрізаємо кожну на шматочки, з яких будемо формувати пиріжки. Для зручності, руки можна змащувати олією. Кожен шматочок розгортаємо в коржик і кладемо в центр м’ясну начинку. Щільно защипуємо краю. Укладаємо сформовані пиріжки швом вниз на деко, застелений промасленим пергаментом. Прикриваємо пиріжки рушником і залишаємо перед випічкою на півгодини для підйому.
  8. Змащуємо поверхню підійшли пиріжків решти яєчної масою за допомогою силіконової пензлика і ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять хвилин до рум’яної скоринки. Готові пиріжки перекладаємо з дека на блюдо і даємо трохи охолонути перед подачею.

Приємного апетиту!