Пиріжки з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Ця м’яка домашня випічка улюблена багатьма. Рум’яні, повітряні, з глянцевою скоринкою і соковитою м’ясною начинкою – пиріжки ідеальні для ситного перекусу. Їх зручно брати в дорогу і дати дитині в школу. Пропонуємо рецепти пиріжків з дріжджовим і бездріжджовим тестом.

Пиріжки з дріжджового тіста з м’ясом в духовці

замішуємо Тісто на дріжджах – після випічки воно виходить м’яким, як пух. Для начинки можна використовувати будь-м’ясний фарш. Головне, щоб він не був занадто жирним. Для соковитості додамо ріпчасту цибулю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для опари:
  • Вода тепла 100 мл
  • Свіжі дріжджі 25 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Для тіста:
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 90 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 450 гр.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце куряче ½ шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачні пиріжки з м’ясом? Для приготування опари виливаємо в миску теплу воду, додаємо цукор і дріжджі. Розчиняємо. Додаємо 3 столові ложки борошна і розмішуємо до однорідності. Накриваємо миску з масою рушником і залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  2. На поверхні опари за цей час повинна піднятися «шапочка» з піни.
  3. Після цього в опару додаємо яйця, тепле молоко, сіль і пару столових ложок борошна. Перемішуємо.
  4. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і частинами вводимо просіяне борошно.
  5. Спочатку замішуємо ложкою, потім викладаємо тісто на стіл і починаємо місити руками. Тісто повинне вийти м’яким. Скачуємо його в кулю, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на расстойку на одну годину. Обсяг маси повинен збільшитися удвічі.
  6. Для приготування начинки до м’ясного фаршу додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і чорний мелений перець за смаком. В окремій ємності збовтуємо яйце, половину від отриманої яєчної рідини виливаємо до фаршу. Добре все перемішуємо.
  7. тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Поділяємо тісто на дві частини. Скачуємо дві ковбаски і розрізаємо кожну на шматочки, з яких будемо формувати пиріжки. Для зручності, руки можна змащувати олією. Кожен шматочок розгортаємо в коржик і кладемо в центр м’ясну начинку. Щільно защипуємо краю. Укладаємо сформовані пиріжки швом вниз на деко, застелений промасленим пергаментом. Прикриваємо пиріжки рушником і залишаємо перед випічкою на півгодини для підйому.
  8. Змащуємо поверхню підійшли пиріжків решти яєчної масою за допомогою силіконової пензлика і ставимо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять хвилин до рум’яної скоринки. Готові пиріжки перекладаємо з дека на блюдо і даємо трохи охолонути перед подачею.

Приємного апетиту!

Пиріжки з м’ясом смажені на сковороді

Пропонуємо простий рецепт смажених пиріжків з м’ясом. Тісто – дріжджове безопарне, начинка – м’ясний фарш з зеленню. Формуємо пиріжки у вигляді трикутників – виглядає незвично і дуже апетитно.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 г
  • Зелень свіжа – 1-2 пучка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста в невеликій ємності змішуємо тепле молоко, цукор і сухі дріжджі. Перемішуємо до повного розчинення. Залишаємо в теплому місці на десять хвилин для активації – повинна з’явитися піна на поверхні. У миску просіваємо борошно, розбиваємо яйце, додаємо сіль. Вливаємо молоко з дріжджами. Перемішуємо. Тісто повинне вийти м’яким. Скачуємо його в грудку і залишаємо в теплому місці на годину. Обсяг маси повинен збільшитися в два рази.

2. Для начинки в миску викладаємо м’ясний фарш, додаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю, сіль і чорний мелений перець за смаком. Зелень можна використовувати будь-яку за вашим смаком. Безпрограшний варіант – кріп і петрушка. Промиваємо зелень, обсушуємо, дрібно рубаємо і додаємо до фаршу. Добре все перемішуємо.

3. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Формуємо з тіста ковбаску і розрізаємо її невеликими шматочками. При необхідності підсипаємо борошно, щоб руки не липли до тесту. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий коржик і поміщаємо в центр кулька м’ясного фаршу.

4. Піднімаємо протилежні краї коржі і защипуємо їх у формі трикутника.

5. На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло. Викладаємо в нього сформовані пиріжки швом вниз. Коли знизу засмажиться рум’яна кірочка, перевертаємо пиріжки на іншу сторону і дожариваємо до готовності. Вогонь підтримуємо середньо-низьким.

6. Готові пиріжки викладаємо з сковороди на паперовий рушник, щоб вбрався надлишок олії. Обсушені пиріжки поміщаємо на блюдо і подаємо в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні пиріжки з м’ясом і картоплею?

Дуже швидкі пиріжки незважаючи на те, що готуються на дріжджовому тісті. В начинку, крім м’яса, додамо картоплю. Попередньо його потрібно відварити до м’якості. Приправи в начинку використовувати за власним смаком.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Для тіста:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 200 г
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Молоко – 50-100 мл
  • Приправа до м’яса – за смаком.
  • Яйце для змащування.

Процес приготування:

1. Почнемо з начинки. У сковороді на рослинному маслі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо м’ясний фарш, сіль, чорний мелений перець і інші приправи за смаком, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати все разом, поки рідина не випарується.

2. Картопля очищаємо, відварюємо, зливаємо відвар і розминаємо в пюре. Додаємо молоко і вершкове масло, перемішуємо. Отримане пюре перекладаємо до смаженій фаршу, перемішуємо.

3. Для приготування тіста в миску вливаємо молоко, розтоплене вершкове масло, додаємо сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо.

4. Порціями підсипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо м’яке, оформлене тісто.

5. Тісто ділимо на три рівні частини. Розкачуємо кожну в прямокутник товщиною в два міліметри. На край кладемо начинку і загортаємо рулетом. Шов защипуємо.

6. Далі бічною стороною долоні натискаємо на рулет, відділяючи таким чином майбутні пиріжки. Пальцями потім відокремлюємо пиріжки в продавлених місцях, як на фото. Защипуємо краї пиріжків щільніше після відділення.

7. Укладаємо пиріжки на промаслений пергамент на деко. Змащуємо поверхню збитим яйцем з допомогою силіконової пензлика. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять-тридцять хвилин до рум’яної скоринки.

8. Готові гарячі пиріжки перекладаємо з дека на сервірувальне блюдо.

Приємного апетиту!

Швидкі пиріжки з м’ясом з листкового тіста

Пишні дріжджові пиріжки – це дуже смачно. Але не менш смачний варіант можна приготувати з листкового тіста. Вироби виходять розсипчасті, легкі, з хрусткою скоринкою. Крім смакової та візуальної різниці, є також і суттєва різниця в часі приготування. З готового листкового тіста такі пиріжки готуються буквально за десять хвилин!

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Фарш свино-яловичий – 200 гр.
  • Крихти хлібні – 1 ст. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Листкове тісто покладіть на нижню полицю холодильника для м’якого розморожування. Поки воно розморожується, приготуємо начинку. У миску викладаємо м’ясний фарш, хлібні крихти, сіль, чорний мелений перець, прованські трави і сіль за смаком. Все добре перемішуємо.

2. Розморожене листкове тісто розкладаємо на присипаної борошном поверхні. Злегка розкачуємо. Розрізаємо на смужки шириною по дванадцять-чотирнадцять сантиметрів.

3. По довжині кожної смуги викладаємо фарш, як на фото. Звертаємо рулетом.

4. Рулети розрізаємо на відрізки довжиною приблизно по п’ять сантиметрів. Зверху наколюємо ножем в декількох місцях.

5. Перекладаємо сформовані пиріжки на промаслений пергамент на деко. Змащуємо поверхню збитим жовтком з допомогою силіконової пензлика.

6. Ставимо пиріжки в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо двадцять п’ять хвилин до золотистої скоринки.

7. Готові рум’яні пиріжки перекладаємо з дека на красиве блюдо і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування пиріжків з м’ясом і капустою

Хто не любить пиріжки з капустою? Соковита, ароматна начинка ідеально поєднується з м’яким тестом і рум’яної підсмаженою скоринкою. Такі пиріжки можна їсти і теплими і холодними, і розігрівати без втрати смакових якостей.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Вода – 1,2 л
  • Борошно – 900-1000 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 пачка (11 гр.).
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Для начинки:
  • Фарш свинячий – 500 г
  • Капуста – 1 качан невеликого розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. В великій мисці з’єднуємо теплу воду, рослинне масло, цукор, сіль і сухі дріжджі. Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і поступово замішуємо м’яке, податливе тісто. Залишаємо його в теплому місці на тридцять-сорок хвилин для підйому. Потім обминаємо і даємо ще раз піднятися.

2. Далі тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Формуємо їх тіста джгут і розрізаємо його на невеликі шматочки. При необхідності підсипаємо борошно, щоб руки не липли до тесту. З кожного шматочка тіста будемо формувати пиріжок.

3. Для начинки тонко шаткуємо капусту й дрібно нарізаємо цибулю. На сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості, додаємо капусту і смажимо ще п’ять-десять хвилин на середньому вогні. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо, зменшуємо вогонь і доводимо капусту під кришкою до готовності. В іншій сковороді обсмажуємо свинячий фарш також з ріпчастою цибулею. Солимо і перчимо за смаком. Після обсмажування з’єднуємо капусту та м’ясо, перемішуємо.

4. Кожен шматочок тіста розкачуємо в коржик, в серединку кладемо начинку з м’яса і капусти. Краї піднімаємо над начинкою і щільно защипуємо.

5. На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло в достатній кількості. Викладаємо в нього сформовані пиріжки. Коли знизу сформується рум’яна кірочка, перевертаємо пиріжки на другу сторону і дожариваємо до рум’янцю. Вогонь тримаємо середньо-низьким. Пиріжки смажаться швидко, орієнтовно на кожну сторону йде по одній хвилині.

6. Готові пиріжки обсушуємо на паперовому рушнику, щоб пішов надлишок олії. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашні пиріжки з м’ясом і рисом?

Класична начинка для пиріжків – м’ясний фарш з рисом. Це не тільки смачно, але і дуже ситно. Для соковитості обов’язково додаємо цибулю, попередньо обсмаживши його на сковорідці. Тісто замішуємо дріжджове, на опарі. Випікати такі пиріжки будемо в духовці.

Час готування: 60 хв без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Для начинки:
  • Яловичина варена – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 1/3 чашки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Для тіста:
  • Борошно – 4 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом двадцяти хвилин. Після варіння відкидаємо крупу на друшляк і даємо воді стекти.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо. Обсмажуємо його на сковороді з додаванням рослинної олії.

3. Варену яловичину прокручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.

4. До подрібненого м’яса додаємо обсмажений ріпчасту цибулю.

5. Слідом додаємо відварений рис, перемішуємо.

6. Кладемо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.

7. Для приготування тіста в глечику змішуємо тепле молоко, цукор і сухі дріжджі. У миску просіваємо борошно і вливаємо в неї молоко з дріжджами.

8. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на п’ятнадцять хвилин для підйому.

9. Потім вливаємо в опару збите з сіллю яйце.

10. Вливаємо олію.

11. Перемішуємо.

12. Замішуємо оформлене м’яке тісто вимішуємо його руками на робочій поверхні.

13. Відразу приступаємо до обробленні тіста, залишати на расстойку не потрібно.

14. Тісто розрізаємо на рівного розміру шматочки.

15. Кожен шматочок розгортаємо в корж товщиною в п’ять міліметрів.

16. Розмір коржів робіть на свій розсуд, в залежності від величини пиріжка, який ви хочете в результаті отримати.

17. Поміщаємо в центр коржі начинку.

18. Піднімаємо протилежні краї коржі і защипуємо їх.

19. Формуємо таким чином кожен пиріжок.

20. Сформовані пиріжки викладаємо на застеленому промасленим пергаментом деко на відстані один від одного, швом вниз.

21. Накриваємо рушником і залишаємо на півгодини. Потім змащуємо поверхню жовтком, змішаним з дрібкою цукру і ложкою води.

22. Деко з пиріжками ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять п’ять – тридцять хвилин.

23. Готові пиріжки злегка остуджуємо і перекладаємо на блюдо. Подавати такі пиріжки можна до супів, бульйону, борщів, просто до чаю або кави.

Приємного апетиту!

Татарські пиріжки з м’ясом в домашніх умовах

Готуємо татарські пиріжки з м’ясом. Їх особливість – у начинку додається сирої картопля, і формується пиріжок таким чином, що вона залишається відкритою. Запікаємо такі пиріжки в духовці і подаємо гарячими. Начинка в них дуже соковита.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Картопля – 5 шт.
  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 10 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Сода – 2 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. В об’ємну миску просіваємо борошно і ріжемо шматочками вершкове масло. Розтираємо в крихту. Додаємо сіль і соду, перемішуємо. Вливаємо кефір і розбиваємо яйця. Замішуємо однорідне гладке тісто. По консистенції воно повинно вийти м’якше, ніж на пельмені. Після замісу залишаємо його постояти годину.

2. Для начинки картоплю очищаємо і тремо на крупній тертці. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю ріжемо дрібними шматочками. У мисці змішуємо фарш, цибулю і терту картоплю. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.

3. Відпочиле тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розрізаємо його на невеликі шматочки. З кожного шматочка тіста розкачуємо невелику коржик, по центру якої кладемо начинку. Защипуємо краю коржі, залишаючи над начинкою дірочку, як на фото. Формуємо інші пиріжки.

4. Сформовані пиріжки викладаємо на застелений промасленим пергаментом деко. Йдіть в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо двадцять хвилин. Після закінчення цього часу дістаємо деко і кожен пиріжок кладемо по невеликому шматочку вершкового масла. Ставимо запікатися ще на двадцять хвилин.

5. Потім змащуємо пиріжки яйцем, в дірочку доливаємо трохи бульйону, повертаємо в духовку і допікаємо ще десять-п’ятнадцять хвилин. Готові пиріжки дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і накриваємо рушником, щоб вони пом’якшали і обм’якнули. Хвилин через п’ятнадцять їх можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пишні пиріжки з м’ясом на кефірі

Тісто для пиріжків замішується без дріжджів. Воно нещільне і досить пористу, так як готується на кефірі. Для начинки беремо вже відварене м’ясо, так як пиріжки смажаться швидко, і начинка може не встигнути приготуватися.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кефір 1% — 1,2 л.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Борошно – 800-900 гр.
  • Сіль – 1-2 ч. л.
  • Сода – 2 ч. л.
  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сіль для начинки – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Виливаємо В миску кефір і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і соду, перемішуємо.

2. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто.

3. Покласти тісто в миску, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в холоді на півтори години.

4. Для начинки попередньо відварюємо свинину протягом півтора годин.

5. Ріпчасту цибулю очищаємо, подрібнюємо і обсмажуємо в олії до рум’яного кольору.

6. Відварне м’ясо пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Змішуємо м’ясну масу з обсмаженою цибулею, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо.

7. Відпочиле тісто розрізаємо на тридцять два шматочки. Кожен шматочок тіста розкачуємо в корж діаметром вісім-десять сантиметрів. В серединку кладемо приготовану начинку.

8. Краї піднімаємо над начинкою і щільно защипуємо. Формуємо пиріжки з усього тесту, використовуючи всю начинку.

9. На сковороді розігріваємо до гарячого стану рослинне масло без запаху. Викладаємо в нього сформовані пиріжки швом вниз. Закриваємо кришкою. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою. Коли знизу скоринка зарум’яниться, перевертаємо пиріжки на іншу сторону і дожариваємо до рум’янцю.

10. Готові пиріжки поміщаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії. Подаємо в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачні пиріжки з м’ясом і грибами

М’ясо та гриби – ще одне класичне поєднання, коли мова йде про начинку для пиріжків. В даному випадку пропонуємо використовувати печериці і курку – ці продукти не вимагають тривалої термічної обробки. А беремо тісто листкове. Такі пиріжки готуються дуже швидко і відмінно підійдуть як «термінового» частування до чаю.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 600 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана 15% — 2 ст. л.
  • Яйце для змащування.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо відварюємо до м’якості. Зливаємо бульйон, шкіру і кістки витягуємо з м’яса. Охолоджуємо.

2. Печериці промиваємо, обсушуємо.

3. Нарізаємо невеликими шматочками.

4. Ріпчасту цибулю очищаємо, подрібнюємо ножем.

5. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому печериці до м’якості, потім висипаємо ріпчасту цибулю і смажимо все разом до повного випаровування рідини. Додаємо сіль і чорний мелений перець, кладемо сметану, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

6. Відварну курятину пропускаємо через м’ясорубку і додаємо до грибного фаршу. Начинку добре перемішуємо.

7. Листкове тісто розморожуємо. Потім розкладаємо його на присипаної борошном поверхні. Злегка розкачуємо. Розрізаємо на квадрати бажаного розміру.

8. На квадрати викладаємо приготовлену начинку, як на фото.

9. Формуємо трикутники, з’єднавши протилежні кути. Краї придавлюємо виделкою. Перекладаємо сформовані пиріжки на деко, застелений промасленим пергаментом. Поверхню пиріжків змащуємо яйцем.

10. Ставимо деко з пиріжками в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо п’ятнадцять-двадцять хвилин до появи золотистої скоринки. Готові пиріжки перекладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Як спекти пиріжки з м’ясом і яйцем в духовці?

Якщо хочете приготувати пиріжки посытнее, додайте в м’ясну начинку варені яйця. Це не тільки смачно, але ще і поживно. Для аромату, кольору і соковитості, також додамо і зелень. Тісто для пиріжків пропонуємо замісити дріжджове. Спечені пиріжки в духовці, виходять дуже м’якими, з ніжною золотистою скоринкою.

Час готування: 60 хв без урахування часу розстойки

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно – 500 гр.
  • Масло рослинне – 1/4 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 400 г
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Петрушка – 3 гілки.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста в миску виливаємо молоко. Розчиняємо в ньому половину обсягу цукру і дріжджі. Додаємо одну столову ложку борошна, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин, щоб дріжджі активувалися. Окремо збиваємо яйце з цукром і просіваємо борошно з сіллю. У підійшла опару вливаємо яйце, додаємо половину норми борошна і вливаємо рослинне масло, перемішуємо. Викладаємо тісто на стіл, висипаємо борошно і вимішуємо руками. Потім формуємо з тіста кулю, укладаємо його в миску, затягуємо плівкою і прибираємо в тепле місце на годину-півтора.

2. Обсяг тесту повинен збільшитися вдвічі. Коли воно підійде, обминаємо його і відразу переходимо до формування пиріжків.

3. Під час вистоювання тіста готуємо начинку. Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м’якості.

4. Далі закладаємо в сковороду до репчатому луку м’ясний фарш, добре перемішуємо. Обсмажуємо до готовності фаршу. В кінці смаження додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

5. Варені круто яйця очищаємо і рубаємо ножем на дрібні кубики. Петрушку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Висипаємо до смаженій фаршу подрібнені яйця і зелень, перемішуємо. Їли начинка ще гаряча, даємо їй охолонути.

6. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розділяємо тісто на маленькі шматочки, щоб з кожного сформувати пиріжок. Кожну частину скачуємо в кулю і розминаємо в коржик. Укладаємо по центру приготовану начинку.

7. Щільно защипуємо протилежні краї коржа. Укладаємо сформовані пиріжки швом вгору на деко, застелений промасленим пергаментом.

8. Залишаємо вироби перед випіканням на п’ятнадцять хвилин для підйому. Потім змащуємо поверхню збитим яйцем для глянцю.

9. Ставимо деко з пиріжками в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин до рум’яної скоринки. Готові пиріжки подаємо гарячими або теплими.

Приємного апетиту!