Соус з червоної смородини – 6 рецептів соусу на зиму до мяса з покроковими фото

Популярний у багатьох європейських країнах пікантний соус готують з червоної смородини. Даний ресторанне доповнення до м’яса легко виконати в домашніх умовах з можливістю тривалого зберігання. Оцініть 6 найяскравіших ідей для зими з покроковим описом процесу.

Соус з червоної смородини до м’яса на зиму

Ароматний соус їх червоної смородини відмінно доповнює домашні м’ясні страви. Приготуйте насичене частування по простому рецептом, придатного для тривалого зберігання на зиму.

Інгредієнти на
0.4 л.

  • Смородина червона 2 склянки
  • Оцет білий винний 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Кориця ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити соус з червоної смородини до м’яса на зиму? Очищаємо ягоди від гілочок, промиваємо їх і занурюємо в каструлю. Вливаємо в продукт одну столову ложку води.
  2. Доводимо смородину до кипіння і після варимо ще 5 хвилин.
  3. Подрібнюємо вміст за допомогою блендера.
  4. Додаємо в цю ж масу цукор. Розмішуємо продукти і варимо на слабкому вогні до його повного розчинення сухого інгредієнта.
  5. Слідом додаємо корицю з меленим чорним перцем.
  6. Вливаємо оцет. Розмішуємо суміш і знімаємо її з вогню.
  7. Переливаємо гарячу ягідну масу в чисту суху скляну тару. Накриваємо кришкою.
  8. Ягідний соус до м’яса готовий. Можна ставити на зберігання!

Дуже смачний соус з червоної смородини без варіння

Швидкий і простий спосіб приготувати ароматний соус з червоної смородини – без використання варіння. Яскраве за смаком і пікантне частування можна заготовити на зиму і подавати до м’ясних страв.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Смородина червона – 200 гр.
  • Оцет винний – 1 ч. л.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Імбир – 20 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Червону смородину перебираємо і акуратно промиваємо під водою.

2. Далі ягоди ошпарюємо в невеликій кількості окропу.

3. Підготовлений продукт викладаємо на металеве сито і старанно розтираємо його до дрібного стану.

4. Дрібно нарізаємо цибулю-шалот і зубчики часнику, імбир натираємо. Обсмажуємо продукти пару хвилин. Додаємо до них сіль і цукор.

5. З’єднуємо піджарку з ягідної масою і заливаємо все це винним оцтом. Розмішуємо інгредієнти і викладаємо їх у простерилизованную банку. Готово!

Як приготувати кисло-солодкий соус з червоної смородини?

Насичений кисло-солодкий соус можна приготувати з червоної смородини. Частування ідеально подавати до м’ясних страв. Особливою популярністю продукт користується при приготуванні шашлику. Спробуйте смачний рецепт зимової заготівлі.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1500 гр..

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Насіння гірчиці – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Червону смородину перебираємо і ретельно промиваємо під водою.

2. Далі підготовлені ягоди розкладаємо по рушникові. Даємо їх повністю обсохнути.

3. Слідом продукт пропускаємо через м’ясорубку. Занурюємо отриману кашку в каструлю.

4. Доповнюємо ягідну суміш цукром. Доводимо масу до кипіння і варимо, поки сухий продукт повністю не розчиниться.

5. Занурюємо в гаряче вміст все залишилися спеції за списком.

6. Розмішуємо і варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин.

7. Вимикаємо плиту. Отриману суміш розтираємо за допомогою металевого сита.

8. У підсумку виходить рідкуватий однорідний соус.

9. Знову доводимо його до кипіння. Після відразу знімаємо з плити.

10. Ароматний гарячий соус можна розливати по банках і ставити на зберігання.

Незрівнянний соус з червоної смородини з часником

Неймовірно смачний, ароматний і смачний домашній соус можна приготувати з червоної смородини і часнику. Яскраве частування підходить для зимових заготовок і складе відмінну компанію страв з м’яса.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Смородина червона – 700 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Часник – 0,5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Старанно перебираємо червону смородину і промиваємо її під водою. Даємо продукту обсохнути.

2. Відправляємо інгредієнт в блендер разом з очищеними зубчиками часнику і шматочками перцю чилі. Перемелюємо вміст.

3. Перемелену масу викладаємо в каструлю. Додаємо сюди сіль, цукор і інші спеції. Кип’ятимо вміст і тримаємо його на слабкому вогні близько 20 хвилин. Періодично помішуємо.

4. Гарячий продукт знімаємо з плити і розтираємо його з допомогою дрібного сита.

5. Ароматний соус з червоної смородини і часнику готовий. Занурюємо його в чисту суху банку. Можна ставити на зберігання.

Соус Камберленд з червоної смородини до м’яса

Пікантний кухонна соус Камберленд з червоної смородини легко приготувати на своїй кухні, а також заготовити на зиму. Насичене за смаком і смачне частування прийнято подавати з м’ясними стравами. Спробуйте!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 400 гр.

Склад:

  • Смородина червона – 100 гр.
  • Желе червоної смородини – 100 гр.
  • Портвейн – 180 мл
  • Мед – 2 ч. л.
  • Крохмаль – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. В каструлю або сотейник вливаємо потрібну кількість портвейну.

2. Занурюємо в напій готове желе з червоних ягід.

3. Сюди ж додаємо трохи меду.

4. Доповнюємо масу крохмалем. Розмішуємо суміш і нагріваємо її на плиті.

5. У гарячу масу відправляємо промиту червону смородину. Продовжуємо перемішувати до густого однорідного складу. В кінці додаємо сіль і перець.

6. Гарячий ароматний соус камберленд готовий. Його можна перекладати в ошпарену скляний посуд, закрити кришкою і поставити на зберігання.

Соус з червоної смородини з імбиром в банках на зиму

Насичений за смаком і ароматний соус з червоної смородини можна приготувати для тривалого зберігання. Домашнє частування різноманітить ваш стіл і доповнить багато улюблені страви.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 200 гр.

Склад:

  • Смородина червона – 200 гр.
  • Імбир – 40 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Вода – 180 мл

Процес приготування:

1. Цибулю-шалот очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо, а корінь імбиру натираємо на дрібній тертці.

2. Відправляємо продукти в сотейник. До них ж додаємо заздалегідь відібрані і промиті ягоди. Заливаємо вміст водою.

3. Доводимо масу з червоної смородини і спецій до кипіння, а після варимо ще 15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.

4. Далі гарячу суміш подрібнюємо заглибним блендером або розтираємо з допомогою дрібного сита.

5. Ароматне частування з ягід і імбиру готово. Переливайте соус в банку, закрийте кришкою і поставте на зберігання.