Соус до риби – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Соус до риби – відмінне додаток до рибної страви, приготовленому з будь-якого рецепту. Він підкреслює смак риби, «ховає» іноді неприємний запах і додає рибі соковитість і ніжність. Готують соуси на основі молока, пива, білого вина і соєвого соусу і додаванням різних прянощів. Для помірно-жирної риби соус підійде будь-яка, починаючи від масла до фруктового з легкою кислинкою. До жирній рибі подається тільки соус з вираженим кислим смаком.

Білий соус до риби

В цьому рецепті вам представляється класичний варіант білого соусу до риби, на основі якого, додавши сир, часник, зелень, лимон або замінивши молоко вершками, сметаною, бульйоном або білим вином, ви отримаєте різні смакові варіації. Білий соус подається до помірно жирної і ніжною рибі, наприклад до червоної. Готується білий соус на молоці та борошна, з додаванням вершкового масла і мускатного горіха.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Борошно 1 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний соус до риби? Першим ділом потрібно відміряти інгредієнти для соусу в потрібній кількості.
  2. Для варіння соусу взяти посуд з товстим дном, щоб соус не підгорів. В неї покласти ложку вершкового масла і розтопити на невеликому вогні.
  3. Борошно просіяти через сито і пересипати в розігріте масло.
  4. На середньому вогні при безперервному помішуванні борошно обсмажити, щоб придбала золотистий колір.
  5. Потім до обсмаженої борошні тонким струменем перелити саме холодне молоко і цю суміш відразу почати активно перемішувати віночком, тоді соус вийде однорідним і без грудочок борошна.
  6. За кілька хвилин варіння, соус придбає густу консистенцію. Вогонь відразу вимкнути і насипати в соус по дрібці солі і мускатного горіха. Приготовлений білий соус відразу подати до риби, інакше він покриється плівкою і порушиться його текстура. Вдалих і смачних страв!