Вершковий соус для макаронів – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Вершковий соус для макаронів – це неймовірно ніжний продукт, який зробить вашу страву смачнішою та цікавішою. Такий соус можна приготувати у різний спосіб. Найкращі кулінарні варіанти шукайте в нашій перевіреній добірці із шести рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Вершковий соус для макаронів з вершків

Вершковий соус для макаронів з вершків – це дуже просте та неймовірно ніжне кулінарне рішення. Такий соус відрізняється особливою легкістю та приємним смаком. Крім того, продукт порадує швидким та простим кулінарним процесом. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Вершки – 200 мл. (15%)
  • Сир плавлений – 180 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Приправа – за смаком
  • Базилік свіжий – 2 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вершковий соус для макаронів? Підготуємо необхідні інгредієнти нашого списку.

Виливаємо потрібну кількість вершків у каструлю або сотейник. Прогріваємо на невеликому вогні.

У вершки викладаємо шматочки плавленого сиру і вливаємо олію. Перемішуємо.

Прогріваємо заготівлю до розплавлення сиру. У процесі перемішуємо соус віночком.

Додаємо сюди сіль, спеції та дрібно тертий на тертці пармезан.

Готуємо ще близько однієї хвилини, продовжуючи збивати віночком до однорідності.

Вершковий соус для макаронів з вершків готовий, прикрашаємо базиліком і використовуємо за призначенням!

Вершково-сирний соус для макаронів

Вершково-сирний соус для макаронів відрізняється насиченим смаком та апетитним виглядом. Такий соус ідеально доповнить ваші домашні страви з макаронів. Відмінне рішення для обіду чи вечері у родинному колі. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 80 мл.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Горіх мускатний – до смаку.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування соусу до макаронів.

Крок 2. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Дрібно рубаємо ножем раніше промитий та обсушений базилік.

Крок 3. Розтоплюємо в сковороді 20 г вершкового масла.

Крок 4. Сюди вливаємо вершки і викладаємо тертий сир. Готуємо на невеликому вогні до однорідності періодично помішуючи.

Крок 5. Доводимо соус до кипіння. Додаємо сюди сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.

Крок 6. Готуємо ще кілька хвилин до загусання. Додаємо подрібнений базилік та вимикаємо вогонь.

Крок 7. Вершково-сирний соус для макаронів готовий. Поливайте їм макарони та подавайте до столу!

Вершковий соус із молока для макаронів

Вершковий соус з молока для макаронів виходить дуже ніжним, легким і привабливим. Апетитний білий соус точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 500мл.
  • Борошно – 50 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Горіх мускатний – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх продуктів.

Крок 2. Вершкове масло|мастило| кладемо в сковороду і розтоплюємо його.

Крок 3. Додаємо в розтоплену олію борошно, перемішуємо та обсмажуємо близько двох хвилин.

Крок 4. Вливаємо сюди молоко, вимішуємо до однорідності та доводимо до кипіння.

Крок 5. Додаємо в масу сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх.

Крок 6. Томімо соус на слабкому вогні ще одну хвилину, періодично помішуючи. Вимикаємо вогонь.

Крок 7. Вершковий соус із молока для макаронів готовий. Подавайте до столу!

Вершковий соус для макаронів з грибами

Вершковий соус для макаронів з грибами порадує яскравим смаком, ароматом та поживністю. Такий продукт точно урізноманітнить ваше обіднє меню. Приготувати соус нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Добре промиваємо печериці і також дрібно їх нарізаємо.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо цибулю близько трьох хвилин до прозорого стану.

Крок 4. До цибулі викладаємо подрібнені гриби.

Крок 5. Перемішуємо та смажимо всі разом близько 10 хвилин. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 6. За час смаження грибів волога повністю випарується.

Крок 7. Виливаємо до продуктів вершки у зазначеній кількості.

Крок 8. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після того прибираємо з плити.

Крок 9. Вершковий соус для макаронів з грибами готовий. Поливайте макарони та пригощайтеся!

Вершковий соус для макаронів з куркою

Вершковий соус для макаронів з куркою – це чудова кулінарна ідея для домашнього обіду чи вечері. З таким соусом ваша страва стане цікавою за смаком та неймовірно апетитною. Для нескладного приготування соусу використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Бульйон – 150 мл.
  • Вершки – 150 мл.
  • Базилік сушений – 2 ст.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – 2 дес.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо куряче філе, обсушуємо його та ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Викладаємо куряче філе у прогріту сковороду та заливаємо бульйоном.

Крок 4. Гасимо на невеликому вогні під кришкою близько 15 хвилин. Солимо і посипаємо чорним меленим перцем до смаку.

Крок 5. У глибоку ємність виливаємо вершки. Сюди відправляємо сушений базилік і вливаємо лимонний сік.

Крок 6. Перемішуємо та вливаємо соус до курки. Готуємо протягом 15 хвилин. Додаємо борошно, перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин.

Крок 7. Вершковий соус для макаронів з куркою готовий. Подавайте до столу!

Соус для макаронів із вершкового сиру

Соус для макаронів з вершкового сиру виходить неймовірно ніжним, повітряним та привабливим. Апетитний білий соус точно урізноманітнить ваш домашній стіл. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої добірки.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 50 мл.
  • Сир вершковий – 50 гр.
  • Сир моцарелла – 125 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед подрібнюємо сир моцарелла будь-яким зручним способом. Можна дрібно посікти ножем, пропустити через терку або розім’яти вилкою.

Крок 2. Вимірюємо необхідну кількість ніжного вершкового сиру.

Крок 3. Викладаємо вершковий сир до подрібненої моцарелли.

Крок 4. Сюди ж вливаємо вершки.

Крок 5. Додаємо трохи солі до смаку і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Соус можна забирати в холодильник до запитання.

Крок 7. Соус для макаронів із вершкового сиру готовий. Використовуйте за призначенням!

Вершковий соус для макаронів зі сметани

Вершковий соус для макаронів зі сметани – це дуже просте та неймовірно ніжне кулінарне рішення. Такий соус відрізняється приємним та легким смаком. Крім того, продукт порадує швидким та простим кулінарним процесом. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка мелена – 0,25 ч.л.
  • Трави прованські – 0,25 ч. л.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю. Готуємо цибулю до прозорості на помірному вогні.

Крок 3. Викладаємо до цибулі сметану та додаємо спеції.

Крок 4. Добре все перемішуємо та доводимо до кипіння. Також вливаємо трохи гарячої води.

Крок 5. Перемішуємо і даємо соусу прокипіти кілька хвилин.

Крок 6. Сюди ж відправляємо подрібнений часник.

Крок 7. Перемішуємо масу та вимикаємо вогонь. Залишаємо на плиті ще на пару хвилин.

Крок 8. Вершковий соус для макаронів зі сметани готовий. Частуйтесь!