Тушкована картопля з мясом у казані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована картопля з м’ясом у казані – це смачне, ситне і соковите блюдо для всієї родини, яке ідеально підійде для обіду або вечері. Для приготування яскравого частування в домашніх умовах, використовуйте перевірену кулінарну збірку з восьми апетитних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Тушкована картопля з м’ясом у казані на плиті

Тушкована картопля з м’ясом у казані на плиті – відмінне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковим рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти на
5 порц.

  • М’ясо 500 гр.
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатний соус 5 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чилі за смаком (червоний)
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Прованські трави за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Тушкована картопля з м’ясом у казані готується дуже просто. М’ясо вибираємо за смаком. Промиваємо, обсушуємо його і ріжемо шматочками.
  2. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо ножем.
  3. розігріваємо Казан з олією. Викладаємо сюди шматочки м’яса.
  4. Смажимо м’ясо до рум’янцю близько 10 хвилин.
  5. Сюди ж викладаємо цибулю. Перемішуємо і смажимо до рум’янцю лука.
  6. Заливаємо продукти в казані водою і тушкуємо близько 30 хвилин.
  7. Очищаємо моркву і дрібно нарізаємо її.
  8. відправляємо В казан томатний соус, додаємо трохи цукру. Перемішуємо.
  9. Викладаємо сюди моркву. Перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.
  10. Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо його на шматки середнього розміру.
  11. Викладаємо в казан картопля, доливаємо воду і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.
  12. Додаємо часник, сіль і всі спеції зі списку. Зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин.
  13. Тушкована картопля з м’ясом у казані на плиті готова. Розкладайте по тарілках і доповнюйте зеленню!

Тушкована картопля з м’ясом на багатті в казані

Тушкована картопля з м’ясом на багатті в казані – це апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Помідори – 6 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 800-900 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Зерна граната – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинину, потім ріжемо її на порційні шматки.

Крок 2. Очищаємо картоплю і ріжемо часточками.

Крок 3. Ріжемо півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 4. Тонкими пластинками розбираємо зубчики часнику.

Крок 5. На часточки розбираємо помідори.

Крок 6. Подрібнюємо зелень зі списку.

Крок 7. Встановлюємо казан над вогнем. Вливаємо сюди олію. Занурюємо в нього картоплю і смажимо їх близько 10 хвилин. Потім дістаємо його з казана на час.

Крок 8. У цьому ж маслі обсмажуємо цибулю зі свининою.

Крок 9. Потім викладаємо в казан раніше обсмажену картоплю. Додаємо в масу часник, сіль і спеції. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин.

Крок 10. Приєднуємо помідори і зелень. Перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 11. Тушкована картопля з м’ясом на багатті в казані готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу, прикрасивши зернами граната!

Тушкована картопля з м’ясом грибами в казані

Тушкована картопля з м’ясом і грибами в казані приємно здивує вас своїм насиченим і соковитим смаком. Апетитне блюдо стане справжньою прикрасою вашого столу. Відмінна ідея для сімейного обіду або вечері. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • томатний Сік – 250 мл
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Спеції – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо свинину, потім ріжемо її на невеликі шматочки.

Крок 2. Смажимо м’ясо близько трьох хвилин на великому вогні на рослинній олії. Потрібно надати свинячим шматочках рум’янець.

Крок 3. Перекладаємо м’ясо в казан, доповнюємо спеціями і половиною склянки води. Сюди ж додаємо порізану цибулю і моркву. Тушкуємо на невеликому вогні близько 20-30 хвилин.

Крок 4. Викладаємо сюди попередньо очищений і порізаний на шматочки картоплю. Додаємо цукор, лавровий лист і томатний сік. Тушкуємо близько 15 хвилин.

Крок 5. Викладаємо в загальну масу пластинки грибів. Солимо, перчимо і додаємо за смаком спеції на всю масу.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо частування до готовності картоплі близько 10-12 хвилин.

Крок 7. Тушкована картопля з м’ясом і грибами в казані готова. Можете подавати до столу і пригощайтеся!

Картопля з м’ясом, тушковані в афганському казані

Картопля з м’ясом, тушковані в афганському казані – яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Урізноманітніть своє меню з допомогою перевіреного рецепту з покроковими фото з нашої збірки. Готовий продукт вийде неймовірно апетитною і поживним. Беріть на замітку!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Готувати апетитне блюдо будемо в афганському казані.

Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 3. Очищену моркву розбираємо на невеликі кубики.

Крок 4. Картоплю розрізаємо на половинки або четвертинки.

Крок 5. Попередньо розморожену свинину ріжемо на порційні шматки.

Крок 6. Шарами викладаємо в казан ріпчасту цибулю, свинину, морква, сіль і спеції. Можна додати 1-2 перчика чилі в якості спеції.

Крок 7. Кладемо картоплю сюди. Вливаємо півтора літра води. Закриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь.

Крок 8. Готуємо страву протягом 45 хвилин.

Крок 9. Картопля з м’ясом, тушкована в афганському казані, готова. Розкладайте частування по тарілках і подавайте до столу!

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в казані

Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в казані порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Таке блюдо стане відмінним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Спеції для м’яса – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – по необхідності.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. Яловичину ріжемо на невеликі шматочки. Обсмажуємо їх в казані з олією до рум’янцю.

Крок 3. Викладаємо до м’яса кільця цибулі і тонкі кружечки моркви.

Крок 4. Обсмажуємо овочі протягом 5 хвилин, помішуючи.

Крок 5. Солимо вміст і доповнюємо спеціями. Тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 6. Сюди ж відправляємо шматочки очищеного картоплі.

Крок 7. Вливаємо стільки води, щоб вона повністю покрила картоплю. Кладемо сюди лавровий листок.

Крок 8. Доводимо вміст до кипіння і потім тушкуємо близько 1 години, накривши кришкою.

Крок 9. В кінці готування страву посипаємо подрібненою зеленню.

Крок 10. Овочеве рагу з м’ясом і картоплею в казані готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Тушкована картопля з капустою і м’ясом в казані

Тушкована картопля з капустою і м’ясом в казані – це смачне і улюблене в багатьох сім’ях блюдо. Його можна подавати в якості поживного обіду або вечері. Для нескладного приготування в казані використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста свіжа – 250 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1 склянка
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо казан з олією. Смажимо на ньому до м’якості порізану цибулю і моркву.

Крок 2. Дрібно шаткуємо капусту і викладаємо її в казан. Перемішуємо овочі і тушкуємо їх близько 5 хвилин.

Крок 3. Викладаємо до овочів м’ясний фарш. При бажанні, можна використовувати шматочки м’яса.

Крок 4. Очищаємо картоплю, ріжемо невеликими шматками. Кладемо їх в казан до решти інгредієнтів.

Крок 5. Солимо, перчимо вміст, доповнюємо томатною пастою і водою. Закриваємо кришкою і готуємо близько 40 хвилин.

Крок 6. В кінці готування посипаємо частування подрібненою зеленню.

Крок 7. Тушкована картопля з капустою і м’ясом в казані готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

М’ясо з картоплею по-узбецьки в казані

М’ясо з картоплею по-узбецьки в казані – це цікаве блюдо для вашого обіду або вечері. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком і поживними властивостями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг
  • Яловичина баранина – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Вода/бульйон – 2 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.

Крок 2. М’ясо промиваємо й обсушуємо, потім ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 3. Обсмажуємо м’ясо в казані з олією. Готуємо до рум’янцю.

Крок 4. Додаємо до м’яса кільця ріпчастої цибулі.

Крок 5. Очищену моркву ріжемо кружальцями.

Крок 6. Болгарський перець розбираємо кубиком.

Крок 7. Викладаємо моркву з перцем в казан. Перемішуємо вміст.

Крок 8. Викладаємо сюди порізані помідори. Знову перемішуємо, доповнюємо сіллю і спеціями.

Крок 9. Очищаємо і промиваємо картоплю, потім ділимо їх на невеликі часточки.

Крок 10. Викладаємо картоплю в казан. Вливаємо воду і готуємо частування після закипання 1 годину, накривши кришкою.

Крок 11. М’ясо з картоплею по-узбецьки в казані готово. Подавайте частування до столу!

Картопля з м’ясом і баклажанами, тушковані в казані

Картопля з м’ясом і баклажанами, тушковані в казані відмінно різноманітить ваше домашнє меню, а також порадує простим кулінарним процесом. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля великий – 4 шт.
  • М’ясо – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ріжемо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі в казані з рослинним маслом до м’якості.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо свинину, ріжемо її на порційні шматочки.

Крок 3. Свинину викладаємо в казан до овочів. Солимо, перчимо і доповнюємо спеціями.

Крок 4. Очищаємо і ріжемо середніми кубиками картоплю. Викладаємо його в загальну масу. Пару хвилин обсмажуємо і вливаємо воду. Кип’ятимо і потім тушкуємо на слабкому вогні до м’якості картоплі.

Крок 5. Ріжемо кубиками баклажан і відправляємо в казан, коли картопля буде готовий наполовину. Сюди ж кладемо подрібнену болгарський перець.

Крок 6. Доповнюємо частування подрібненою зеленню. Закриваємо блюдо кришкою, прибираємо з вогню і даємо йому настоятися.

Крок 7. Картопля з м’ясом і баклажанами, тушковані в казані, готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!