Пиріжки з капустою – 10 рецептів з покроковими фото

Пиріжки з капустою у багатьох асоціюються з дитинством і літніми канікулами у бабусі. Соковиті і пишні пиріжки можна спекти до чаю або взяти з собою на роботу або в дорогу. Ми підібрали 10 смачних рецептів пиріжків з капустою, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Пиріжки з капустою на дріжджовому тесті в духовці

Смачний рецепт пиріжків з білокачанної капустою. Мало хто може встояти перед рум’яної випічкою і не з’їсти парочку з чаєм чи гарячим бульйоном. Ми розповімо, як швидко і без особливих труднощів спекти смачні пиріжки.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 500 гр.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 250 мл
  • Масло рослинне 70 мл
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Яйце куряче для змащування пиріжків

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні пиріжки з капустою? Тісто можна приготувати з використанням хлібопічки. Викладіть в відерце спочатку сухі інгредієнти, потім рідкі, виберіть режим «Дріжджове тісто» і дочекайтеся звукового сигналу. Або ж змішайте всі інгредієнти в мисці і вимісити однорідне тісто. Готове тісто залиште в теплі для расстойки.
  2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, залийте її окропом на 15-20 хвилин.
  3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
  4. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю і моркву, потім додайте капусту і тушкуйте овочі разом 7-10 хвилин. Наприкінці посоліть і приправте їх по смаку.
  5. Після звукового сигналу хлібопічки або після підйому в мисці, якщо ви замішували тісто самостійно, обімніть його руками на робочій поверхні.
  6. Тісто розділіть на рівні шматочки, кожен скачайте в кульки.
  7. Кожен шматочок тіста трохи прbплюсніть руками, на середину викладіть підготовлену начинку.
  8. Краї тіста скріпіть між собою і сформуйте овальний пиріжок. Зробіть так з усім тестом і начинкою.
  9. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пиріжки. Змастіть заготовки збитим яйцем.
  10. Помістіть деко з пиріжками в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 25-30 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні дріжджові пиріжки з капустою, смажені на сковороді

Пиріжками з начинкою з капусти можна пригостити гостей або запастися ними в дорогу. Готуються вони на сковороді, в процесі обжарювання пиріжки набувають апетитну рум’яну скоринку.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 6,5 ст.
  • Вода – 2 склянки
  • Капуста – 0,5 шт.
  • Сік томатний – 100 мл
  • Цибуля – 1 шт.

Процес приготування:

1. Змішайте сухі дріжджі і цукор. Додайте половину теплої води і розмішайте.

2. В миску, де буде замішуватися тісто, всипте сіль і влийте рослинне масло.

3. Далі влийте в дріжджову масу і воду, що залишилася. Порціями всипайте просіяне борошно і поступово замішують тісто.

4. Остаточно вимішуйте тісто руками, воно повинно стати однорідним і не липким. Залиште тісто в теплі на 40-60 хвилин.

5. Капусту наріжте і викладіть на сковороду. Трохи обсмажте капусту, потім додайте томатний сік і поросяти, ягняти цибулю. Продовжуйте тушкувати до готовності капусти.

6. Обімніть тісто руками і розділіть на 10-12 рівних частин.

7. Кожен шматочок тіста примніть руками, викладіть трохи начинки і сформуйте пиріжки.

8. Пиріжки смажте на олії на помірному вогні з двох сторін. Потім готові пиріжки перекладіть на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків олії. Трохи остудіть випічку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити пиріжки з капустою без дріжджів?

Нерідко із-за відсутності часу і бажання возитися з дріжджовим тістом виручають альтернативні варіанти тесту на кефірі. Замішується воно просто і швидко, пиріжки з тесту на кефірі виходять пишними і ніжними.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Кефір – 210 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 330 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

2. Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості.

3. Потім додайте на сковороду капусту, тушкуйте, поки овочі трохи не зменшаться в обсязі. Далі додайте півсклянки води і тушкуйте до готовності. В кінці додайте сіль за смаком. Перекладіть начинку в тарілку, щоб вона охолола.

4. Замісіть тісто в мисці: змішайте яйце, кефір, сіль, соду і цукор, добре перемішайте. Через пару хвилин додайте рослинне масло і частинами всипте просіяне борошно.

5. Коли буде важко заважати ложкою, переходите до ручного замісу. Готове тісто залиште на 15-20 хвилин.

6. Потім розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожен шматочок тіста прbплюсніть руками, викладіть начинку і сформуйте пиріжки.

7. Обсмажте пиріжки на середньому вогні до рум’яного кольору. Промокніть їх від надлишків олії на паперових серветках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пісні пиріжки з капустою в домашніх умовах

Навіть самий недосвідчений пекар легко впорається з цим рецептом пиріжків. Також він підійде тим, хто дотримується посту або просто не любить жирну їжу. Начинка з капусти зробить випічку соковитою і ситної.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Для тіста:
  • Вода – 1,5 склянки
  • Масло пісне – 100 мл
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Борошно – 600 гр.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • пісне Масло – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У склянці теплої води розчиніть цукор, 2 столові ложки борошна і дріжджі, залиште суміш на 15 хвилин.

2. Просійте борошно в миску, додайте сіль, що залишилася воду і масло, перемішайте.

3. Потім влийте дріжджову масу і вимісіть тісто, воно не повинно бути занадто крутим або липким. Залиште тісто в теплі на годину для підйому.

4. Через годину ще раз руками обімніть тісто і знову залиште в теплі на годину.

5. Поки підходить тісто, займіться начинкою. Капусту наріжте і тушкуйте на пісному маслі, посоліть за смаком.

6. Тісто розділіть на 20 рівних частин.

7. Частини тесту трохи розкачати, покладіть начинку і зліпити пиріжки.

8. Деко змастіть маслом, викладіть на нього заготовки. Залиште пиріжки ще на 20 хвилин в теплі.

9. Випікайте пісні пиріжки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Готові пиріжки остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Повітряні пиріжки з капустою і яйцем в духовці

Домашня випічка особливо смачна, тому що завжди готується з любов’ю і турботою. Тісто завжди виходить ніжним і тонким, а під ним велику кількість соковитою начинкою з капусти і вареного яйця.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 18.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 4-5 ст.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 50 мл
  • Кунжут – 20 гр.

Процес приготування:

1. Дріжджі і цукор розчиніть у воді з температурою 37-40 градусів. Залиште дріжджову масу в теплі на 20 хвилин. Після закінчення цього часу на поверхні повинна з’явитися пінна шапочка.

2. Кефір підігрійте до температури 37-40 градусів. Змішайте кефір з сіллю і рослинним маслом.

3. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб наситити киснем. У миску всипте половину просіяного борошна, додайте рідкі компоненти і почніть замішувати тісто. Поступово додайте решту борошна.

4. Добре вимісити тісто руками, воно повинно бути однорідним і не липнути до рук. Готове тісто залиште в теплі для підйому на 2 години.

5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.

6. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

7. Спочатку на сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте капусту і продовжуйте тушкувати 10-15 хвилин.

8. Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю дрібно порубаєте ножем. Змішайте в мисці овочеву зажарку, яйця і цибулю, додайте сіль і мелений перець за смаком.

9. Тісто розділіть на 16-18 рівних частин. Кожен шматочок тіста злегка прbплюсніть руками, змащеними олією. Потім викладіть трохи начинки і зліпити пиріжки.

10. Деко застеліть пергаментом, розкладіть на ньому заготовки швами вниз.

11. Одне яйце змішайте зі сметаною. Змастіть пиріжки отриманою сумішшю і посипте кунжутом.

12. Випікайте пиріжки в духовці при 190-200 градусах 20-25 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою і яйцями остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пиріжків з капустою і м’ясом

Ситний варіант домашньої випічки, яку можна подати не тільки в якості закуски, але і як повноцінне блюдо. У поєднанні з смачними соусами, пиріжки з капустою і м’ясом порадують будь-якого гурмана.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 16-20.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 7 ст.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 4,5 ч. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. У теплій воді розведіть дріжджі і залиште їх на 10 хвилин в теплі. Потім в дріжджову масу додайте цукор, яйце, сіль і половину борошна. Маргарин розтопіть на повільному вогні, додайте в тісто і перемішайте. Потім додайте борошно і вимісити тісто, укрийте його і залиште в теплі на годину для підйому.

2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

3. Цибулю наріжте півкільцями.

4. Обсмажте на рослинному маслі м’ясний фарш.

5. Потім додайте на сковорідку капусту і цибулю, продовжуйте гасити до готовності капуты. Наприкінці посоліть і приправте начинку за смаком.

6. Підросло тісто ще раз обімніть руками і розділіть на рівні частини. Кожен шматочок тіста трохи розкачати, покладіть начинку, згорніть краю до центру і добре защепніть їх, щоб вся начинка залишилася всередині.

7. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.

8. Пиріжки з капустою і м’ясом трохи остудіть і подавайте на стіл з бульйоном або соусом на свій вибір.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пиріжків з капустою на кефірі

Пиріжки на кефірі однаково хороші, як у теплом, так і в охолодженому вигляді. Їх можна подавати до чаю або поливати сметаною. Пиріжки з капустою з такого тіста готуються набагато швидше, ніж з тіста на дріжджах.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш мелених перців – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте кефір і соду, залиште суміш на 5 хвилин повинна розпочатися реакція і суміш спіниться. Після цього додайте рослинне масло, сіль і половину просіяного борошна, перемішайте інгредієнти до однорідного стану.

2. Далі частинами додайте борошно і замісіть однорідне і пружне тісто. Залиште його в стороні на 10-15 хвилин, поки займаєтеся начинкою.

3. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.

4. Моркву натріть на тертці.

5. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками.

6. Обсмажте овочі в невеликій кількості рослинного масла до готовності, посоліть і приправте начинку за смаком.

7. Тісто розділіть на частини. Кожну трохи розкачайте або примніть руками, викладіть на тісто начинку і зліпити овальні пиріжки.

8. Ретельно скріпіть краю, щоб начинка не прозирала через шов.

9. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки швами вниз. Випікайте пиріжки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.

10. Готові пиріжки з капустою трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашні пиріжки з квашеною капустою?

Чудові пиріжки з начинкою з квашеної капуты. Такі пиріжки точно ви пробували в дитинстві у бабусі. Спробуйте приготувати цю чудову випічку самостійно за цим нескладним рецептом.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Капуста квашена – 800 гр.
  • Цибуля – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підігрійте Воду до 30-40 градусів, розчиніть в ній цукор, чайну ложку солі і сухі дріжджі.

2. Потім в дріжджову масу всипте просіяне борошно і почніть замішувати тісто.

3. Далі влийте рослинне масло, перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште в теплі на 20 хвилин.

4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.

5. До цибулі додайте квашену капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти. В кінці приготування додайте цукор.

6. Через 20 хвилин тісто знову обімніть руками, накрийте його і залиште ще на годину. За цей час воно повинне добре підрости.

7. Далі розділіть тісто на 8-10 рівних частин.

8. Кожен шматок тіста розкачати, покласти на нього начинку.

9. Потім підніміть краю і добре защепніть їх пальцями.

10. Пиріжки обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

11. Спочатку промокніть готові пиріжки від масла на паперових серветках, потім перекладіть на загальне блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні пиріжки з капустою на листковому тесті в духовці

Пиріжки з готового напівфабрикату листкового тіста готуються швидше всього. Виглядає така випічка дуже красиво і апетитно, хрустке листкове тісто чудово поєднується з соковитою начинкою з капусти.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тісто листкове – 0,5 кг
  • Жовток – 2 шт.
  • Кунжут – за смаком.
  • Для начинки:
  • Капуста – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на сковороді до м’якості.

2. Потім додайте до цибулі капусту, тушкуйте 5-7 хвилин. Після цього додайте томатну пасту, сіль, цукор і мелений перець, продовжуйте тушкувати овочі до готовності.

3. Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі, розкачайте і розріжте на 6 рівних частин.

4. На тісто покладіть начинку.

5. Тісто по краях змастіть жовтком.

6. Складіть тісто навпіл і сформуйте трикутні пиріжки. Краї пиріжків притисніть пальцями, а потім пройдіться по ним зубчиками виделки.

7. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки, змастіть їх жовтком і посипати кунжутом.

8. Випікайте пиріжки в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Готові пиріжки з капустою злегка остудіть і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачні пиріжки з капустою, рисом і яйцем

Немає особливих секретів у приготуванні пишною і смачної випічки, досить просто слідувати докладним рецептами і дотримуватися пропорції. По цьому рецепту ви зможете приготувати смачні пиріжки з капустою, рисом і яйцем.

Час готування: 135 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Для тіста:
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 22 гр.
  • Борошно пшеничне – 1,5-1,7 кг
  • Жовток для змащування пиріжків.
  • Для начинки:
  • Капуста – 800 гр.
  • Рис – 2-3 ст. л.
  • Яйця курячі – 5-6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Теплу воду з’єднайте з рослинним маслом, сіллю, цукром і дріжджами. Отриману суміш залиште на 10 хвилин. Потім частинами всипте просіяне борошно.

2. Спочатку вимішуйте тісто ложкою, коли воно стане дуже густим, переходите до ручного замісу.

3. Тісто залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для підйому.

4. Яйця зваріть круто, рис відваріть в підсоленій воді. Яйця наріжте кубиками і змішайте їх з вареним рисом.

5. Капусту наріжте смужками і обсмажте на рослинному маслі до готовності, посоліть і приправте її за смаком. Смажену капусту остудіть і змішайте з рисом і яйцем.

6. Тісто розділіть на невеликі частини. Кожну кульку розкачати, викладіть на тісто начинку.

7. Зліпити пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз, змастіть їх збитим жовтком.

8. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 25-35 хвилин. Коли пиріжки добре зарум’яняться, їх можна діставати з духовки і подавати на стіл.

Приємного апетиту!