Пиріжки з капустою у багатьох асоціюються з дитинством і літніми канікулами у бабусі. Соковиті і пишні пиріжки можна спекти до чаю або взяти з собою на роботу або в дорогу. Ми підібрали 10 смачних рецептів пиріжків з капустою, які легко можна приготувати в домашніх умовах.
Пиріжки з капустою на дріжджовому тесті в духовці
Смачний рецепт пиріжків з білокачанної капустою. Мало хто може встояти перед рум’яної випічкою і не з’їсти парочку з чаєм чи гарячим бульйоном. Ми розповімо, як швидко і без особливих труднощів спекти смачні пиріжки.
Інгредієнти на
10 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Вода 250 мл
- Масло рослинне 70 мл
- Для начинки:
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Яйце куряче для змащування пиріжків
Процес приготування:
- Як приготувати смачні пиріжки з капустою? Тісто можна приготувати з використанням хлібопічки. Викладіть в відерце спочатку сухі інгредієнти, потім рідкі, виберіть режим «Дріжджове тісто» і дочекайтеся звукового сигналу. Або ж змішайте всі інгредієнти в мисці і вимісити однорідне тісто. Готове тісто залиште в теплі для расстойки.
- Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, залийте її окропом на 15-20 хвилин.
- Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
- На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю і моркву, потім додайте капусту і тушкуйте овочі разом 7-10 хвилин. Наприкінці посоліть і приправте їх по смаку.
- Після звукового сигналу хлібопічки або після підйому в мисці, якщо ви замішували тісто самостійно, обімніть його руками на робочій поверхні.
- Тісто розділіть на рівні шматочки, кожен скачайте в кульки.
- Кожен шматочок тіста трохи прbплюсніть руками, на середину викладіть підготовлену начинку.
- Краї тіста скріпіть між собою і сформуйте овальний пиріжок. Зробіть так з усім тестом і начинкою.
- Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пиріжки. Змастіть заготовки збитим яйцем.
- Помістіть деко з пиріжками в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 25-30 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пишні дріжджові пиріжки з капустою, смажені на сковороді
Пиріжками з начинкою з капусти можна пригостити гостей або запастися ними в дорогу. Готуються вони на сковороді, в процесі обжарювання пиріжки набувають апетитну рум’яну скоринку.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 6,5 ст.
- Вода – 2 склянки
- Капуста – 0,5 шт.
- Сік томатний – 100 мл
- Цибуля – 1 шт.
Процес приготування:
1. Змішайте сухі дріжджі і цукор. Додайте половину теплої води і розмішайте.
2. В миску, де буде замішуватися тісто, всипте сіль і влийте рослинне масло.
3. Далі влийте в дріжджову масу і воду, що залишилася. Порціями всипайте просіяне борошно і поступово замішують тісто.
4. Остаточно вимішуйте тісто руками, воно повинно стати однорідним і не липким. Залиште тісто в теплі на 40-60 хвилин.
5. Капусту наріжте і викладіть на сковороду. Трохи обсмажте капусту, потім додайте томатний сік і поросяти, ягняти цибулю. Продовжуйте тушкувати до готовності капусти.
6. Обімніть тісто руками і розділіть на 10-12 рівних частин.
7. Кожен шматочок тіста примніть руками, викладіть трохи начинки і сформуйте пиріжки.
8. Пиріжки смажте на олії на помірному вогні з двох сторін. Потім готові пиріжки перекладіть на паперові серветки, щоб позбутися від надлишків олії. Трохи остудіть випічку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити пиріжки з капустою без дріжджів?
Нерідко із-за відсутності часу і бажання возитися з дріжджовим тістом виручають альтернативні варіанти тесту на кефірі. Замішується воно просто і швидко, пиріжки з тесту на кефірі виходять пишними і ніжними.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Кефір – 210 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода харчова – 5 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
2. Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості.
3. Потім додайте на сковороду капусту, тушкуйте, поки овочі трохи не зменшаться в обсязі. Далі додайте півсклянки води і тушкуйте до готовності. В кінці додайте сіль за смаком. Перекладіть начинку в тарілку, щоб вона охолола.
4. Замісіть тісто в мисці: змішайте яйце, кефір, сіль, соду і цукор, добре перемішайте. Через пару хвилин додайте рослинне масло і частинами всипте просіяне борошно.
5. Коли буде важко заважати ложкою, переходите до ручного замісу. Готове тісто залиште на 15-20 хвилин.
6. Потім розділіть тісто на 8 рівних частин. Кожен шматочок тіста прbплюсніть руками, викладіть начинку і сформуйте пиріжки.
7. Обсмажте пиріжки на середньому вогні до рум’яного кольору. Промокніть їх від надлишків олії на паперових серветках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з капустою в домашніх умовах
Навіть самий недосвідчений пекар легко впорається з цим рецептом пиріжків. Також він підійде тим, хто дотримується посту або просто не любить жирну їжу. Начинка з капусти зробить випічку соковитою і ситної.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Для тіста:
- Вода – 1,5 склянки
- Масло пісне – 100 мл
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Борошно – 600 гр.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- пісне Масло – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У склянці теплої води розчиніть цукор, 2 столові ложки борошна і дріжджі, залиште суміш на 15 хвилин.
2. Просійте борошно в миску, додайте сіль, що залишилася воду і масло, перемішайте.
3. Потім влийте дріжджову масу і вимісіть тісто, воно не повинно бути занадто крутим або липким. Залиште тісто в теплі на годину для підйому.
4. Через годину ще раз руками обімніть тісто і знову залиште в теплі на годину.
5. Поки підходить тісто, займіться начинкою. Капусту наріжте і тушкуйте на пісному маслі, посоліть за смаком.
6. Тісто розділіть на 20 рівних частин.
7. Частини тесту трохи розкачати, покладіть начинку і зліпити пиріжки.
8. Деко змастіть маслом, викладіть на нього заготовки. Залиште пиріжки ще на 20 хвилин в теплі.
9. Випікайте пісні пиріжки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Готові пиріжки остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Повітряні пиріжки з капустою і яйцем в духовці
Домашня випічка особливо смачна, тому що завжди готується з любов’ю і турботою. Тісто завжди виходить ніжним і тонким, а під ним велику кількість соковитою начинкою з капусти і вареного яйця.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 18.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 4-5 ст.
- Вода – 0,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 50 мл
- Кунжут – 20 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі і цукор розчиніть у воді з температурою 37-40 градусів. Залиште дріжджову масу в теплі на 20 хвилин. Після закінчення цього часу на поверхні повинна з’явитися пінна шапочка.
2. Кефір підігрійте до температури 37-40 градусів. Змішайте кефір з сіллю і рослинним маслом.
3. Борошно просіяти через дрібне сито, щоб наситити киснем. У миску всипте половину просіяного борошна, додайте рідкі компоненти і почніть замішувати тісто. Поступово додайте решту борошна.
4. Добре вимісити тісто руками, воно повинно бути однорідним і не липнути до рук. Готове тісто залиште в теплі для підйому на 2 години.
5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
6. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
7. Спочатку на сковороді обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте капусту і продовжуйте тушкувати 10-15 хвилин.
8. Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю дрібно порубаєте ножем. Змішайте в мисці овочеву зажарку, яйця і цибулю, додайте сіль і мелений перець за смаком.
9. Тісто розділіть на 16-18 рівних частин. Кожен шматочок тіста злегка прbплюсніть руками, змащеними олією. Потім викладіть трохи начинки і зліпити пиріжки.
10. Деко застеліть пергаментом, розкладіть на ньому заготовки швами вниз.
11. Одне яйце змішайте зі сметаною. Змастіть пиріжки отриманою сумішшю і посипте кунжутом.
12. Випікайте пиріжки в духовці при 190-200 градусах 20-25 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою і яйцями остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пиріжків з капустою і м’ясом
Ситний варіант домашньої випічки, яку можна подати не тільки в якості закуски, але і як повноцінне блюдо. У поєднанні з смачними соусами, пиріжки з капустою і м’ясом порадують будь-якого гурмана.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 16-20.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 7 ст.
- Сіль – 2 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Маргарин – 50 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Дріжджі сухі – 4,5 ч. л.
- Вода – 2 склянки
- Для начинки:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. У теплій воді розведіть дріжджі і залиште їх на 10 хвилин в теплі. Потім в дріжджову масу додайте цукор, яйце, сіль і половину борошна. Маргарин розтопіть на повільному вогні, додайте в тісто і перемішайте. Потім додайте борошно і вимісити тісто, укрийте його і залиште в теплі на годину для підйому.
2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
3. Цибулю наріжте півкільцями.
4. Обсмажте на рослинному маслі м’ясний фарш.
5. Потім додайте на сковорідку капусту і цибулю, продовжуйте гасити до готовності капуты. Наприкінці посоліть і приправте начинку за смаком.
6. Підросло тісто ще раз обімніть руками і розділіть на рівні частини. Кожен шматочок тіста трохи розкачати, покладіть начинку, згорніть краю до центру і добре защепніть їх, щоб вся начинка залишилася всередині.
7. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.
8. Пиріжки з капустою і м’ясом трохи остудіть і подавайте на стіл з бульйоном або соусом на свій вибір.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пиріжків з капустою на кефірі
Пиріжки на кефірі однаково хороші, як у теплом, так і в охолодженому вигляді. Їх можна подавати до чаю або поливати сметаною. Пиріжки з капустою з такого тіста готуються набагато швидше, ніж з тіста на дріжджах.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сода харчова – 0,3 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Для начинки:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш мелених перців – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте кефір і соду, залиште суміш на 5 хвилин повинна розпочатися реакція і суміш спіниться. Після цього додайте рослинне масло, сіль і половину просіяного борошна, перемішайте інгредієнти до однорідного стану.
2. Далі частинами додайте борошно і замісіть однорідне і пружне тісто. Залиште його в стороні на 10-15 хвилин, поки займаєтеся начинкою.
3. Капусту нашаткуйте тонкими смужками.
4. Моркву натріть на тертці.
5. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками.
6. Обсмажте овочі в невеликій кількості рослинного масла до готовності, посоліть і приправте начинку за смаком.
7. Тісто розділіть на частини. Кожну трохи розкачайте або примніть руками, викладіть на тісто начинку і зліпити овальні пиріжки.
8. Ретельно скріпіть краю, щоб начинка не прозирала через шов.
9. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки швами вниз. Випікайте пиріжки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.
10. Готові пиріжки з капустою трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати домашні пиріжки з квашеною капустою?
Чудові пиріжки з начинкою з квашеної капуты. Такі пиріжки точно ви пробували в дитинстві у бабусі. Спробуйте приготувати цю чудову випічку самостійно за цим нескладним рецептом.
Час готування: 130 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Капуста квашена – 800 гр.
- Цибуля – 1 шт.
Процес приготування:
1. Підігрійте Воду до 30-40 градусів, розчиніть в ній цукор, чайну ложку солі і сухі дріжджі.
2. Потім в дріжджову масу всипте просіяне борошно і почніть замішувати тісто.
3. Далі влийте рослинне масло, перемішайте. Накрийте тісто рушником і залиште в теплі на 20 хвилин.
4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору.
5. До цибулі додайте квашену капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти. В кінці приготування додайте цукор.
6. Через 20 хвилин тісто знову обімніть руками, накрийте його і залиште ще на годину. За цей час воно повинне добре підрости.
7. Далі розділіть тісто на 8-10 рівних частин.
8. Кожен шматок тіста розкачати, покласти на нього начинку.
9. Потім підніміть краю і добре защепніть їх пальцями.
10. Пиріжки обсмажте на середньому вогні до рум’яного кольору, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
11. Спочатку промокніть готові пиріжки від масла на паперових серветках, потім перекладіть на загальне блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пишні пиріжки з капустою на листковому тесті в духовці
Пиріжки з готового напівфабрикату листкового тіста готуються швидше всього. Виглядає така випічка дуже красиво і апетитно, хрустке листкове тісто чудово поєднується з соковитою начинкою з капусти.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Тісто листкове – 0,5 кг
- Жовток – 2 шт.
- Кунжут – за смаком.
- Для начинки:
- Капуста – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор – 1-2 ст. л
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і обсмажте на сковороді до м’якості.
2. Потім додайте до цибулі капусту, тушкуйте 5-7 хвилин. Після цього додайте томатну пасту, сіль, цукор і мелений перець, продовжуйте тушкувати овочі до готовності.
3. Листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі, розкачайте і розріжте на 6 рівних частин.
4. На тісто покладіть начинку.
5. Тісто по краях змастіть жовтком.
6. Складіть тісто навпіл і сформуйте трикутні пиріжки. Краї пиріжків притисніть пальцями, а потім пройдіться по ним зубчиками виделки.
7. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки, змастіть їх жовтком і посипати кунжутом.
8. Випікайте пиріжки в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Готові пиріжки з капустою злегка остудіть і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачні пиріжки з капустою, рисом і яйцем
Немає особливих секретів у приготуванні пишною і смачної випічки, досить просто слідувати докладним рецептами і дотримуватися пропорції. По цьому рецепту ви зможете приготувати смачні пиріжки з капустою, рисом і яйцем.
Час готування: 135 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Для тіста:
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Дріжджі сухі – 22 гр.
- Борошно пшеничне – 1,5-1,7 кг
- Жовток для змащування пиріжків.
- Для начинки:
- Капуста – 800 гр.
- Рис – 2-3 ст. л.
- Яйця курячі – 5-6 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Теплу воду з’єднайте з рослинним маслом, сіллю, цукром і дріжджами. Отриману суміш залиште на 10 хвилин. Потім частинами всипте просіяне борошно.
2. Спочатку вимішуйте тісто ложкою, коли воно стане дуже густим, переходите до ручного замісу.
3. Тісто залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для підйому.
4. Яйця зваріть круто, рис відваріть в підсоленій воді. Яйця наріжте кубиками і змішайте їх з вареним рисом.
5. Капусту наріжте смужками і обсмажте на рослинному маслі до готовності, посоліть і приправте її за смаком. Смажену капусту остудіть і змішайте з рисом і яйцем.
6. Тісто розділіть на невеликі частини. Кожну кульку розкачати, викладіть на тісто начинку.
7. Зліпити пиріжки. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз, змастіть їх збитим жовтком.
8. Випікайте пиріжки в духовці при 180 градусах 25-35 хвилин. Коли пиріжки добре зарум’яняться, їх можна діставати з духовки і подавати на стіл.
Приємного апетиту!