Пиріжки з капустою – 10 рецептів з покроковими фото

Пиріжки з капустою у багатьох асоціюються з дитинством і літніми канікулами у бабусі. Соковиті і пишні пиріжки можна спекти до чаю або взяти з собою на роботу або в дорогу. Ми підібрали 10 смачних рецептів пиріжків з капустою, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Пиріжки з капустою на дріжджовому тесті в духовці

Смачний рецепт пиріжків з білокачанної капустою. Мало хто може встояти перед рум’яної випічкою і не з’їсти парочку з чаєм чи гарячим бульйоном. Ми розповімо, як швидко і без особливих труднощів спекти смачні пиріжки.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 500 гр.
  • Сухі дріжджі 11 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода 250 мл
  • Масло рослинне 70 мл
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Яйце куряче для змащування пиріжків

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні пиріжки з капустою? Тісто можна приготувати з використанням хлібопічки. Викладіть в відерце спочатку сухі інгредієнти, потім рідкі, виберіть режим «Дріжджове тісто» і дочекайтеся звукового сигналу. Або ж змішайте всі інгредієнти в мисці і вимісити однорідне тісто. Готове тісто залиште в теплі для расстойки.
  2. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, залийте її окропом на 15-20 хвилин.
  3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці.
  4. На рослинному маслі спочатку обсмажте цибулю і моркву, потім додайте капусту і тушкуйте овочі разом 7-10 хвилин. Наприкінці посоліть і приправте їх по смаку.
  5. Після звукового сигналу хлібопічки або після підйому в мисці, якщо ви замішували тісто самостійно, обімніть його руками на робочій поверхні.
  6. Тісто розділіть на рівні шматочки, кожен скачайте в кульки.
  7. Кожен шматочок тіста трохи прbплюсніть руками, на середину викладіть підготовлену начинку.
  8. Краї тіста скріпіть між собою і сформуйте овальний пиріжок. Зробіть так з усім тестом і начинкою.
  9. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пиріжки. Змастіть заготовки збитим яйцем.
  10. Помістіть деко з пиріжками в духовку, розігріту до 190-200 градусів, на 25-30 хвилин. Рум’яні пиріжки з капустою трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!