Заварна сирна паска – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Заварна сирна паска – це вишукане частування, яке ми рекомендуємо приготувати кожному до святкового столу, накритій з нагоди світлого релігійного дня. І навіть якщо ви і ваші домочадці не дуже ставитеся до сиру, то повірте, приготувавши десерт, всі будуть просити не тільки добавки, але і поділитися секретом приготування. Залежно від ваших смакових уподобань ви зможете доповнити частування згущеним молоком, шоколадом або сухофруктами.

Заварна сирна паска «Царська»

Заварна сирна паска «Царська» – це частування неймовірної краси і неперевершеного смаку, яка користується величезною популярністю. Такий десерт неможливо не любити, тому, як його ніжна текстура з вершковим присмаком запам’ятовуються назавжди!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сир 9% 500 гр.
  • Жовтки 3 шт.
  • Сметана 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Родзинки 80 гр.
  • Горіхи 50 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продуктовий набір.
  2. Промитий ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Після рідину зливаємо, а сухофрукти обсушуємо.
  3. Сир перетираємо через сито з дрібними отворами або пробиваємо заглибним блендером.
  4. До пастоподібної маси відправляємо жовтки, сметану, два види цукрового піску – заважаємо.
  5. Доповнюємо суміш кубиками м’якого вершкового масла.
  6. Збиваємо складові до гладкої однорідної консистенції.
  7. Викладаємо основу в сотейник і ставимо на повільний вогонь, при постійному помішуванні прогріваємо до появи бульбашок.
  8. Каструльку з складом поміщаємо в посудину з холодною водою, а потім прибираємо в холодильник до загустіння (1-2 години).
  9. В охолоджену масу змішуємо горішки і родзинки.
  10. Формочку вистилаємо марлею, залишаючи вільними краю. Наповнюємо сирною масою і накриваємо марлею.
  11. Встановлюємо вантаж і відправляємо в холодильник мінімум на 24 години для стабілізації.
  12. за добу акуратно витягаємо десерт з посуду і подаємо до столу. Приємного апетиту!