Пишна ароматна, домашня випічка незрівнянна ні з чим. Печені в духовці пиріжки з начинкою з капусти та інших овочів, дуже прості у приготуванні, а використовувати можна саме різне тісто, як і фантазувати на тему того, що покласти всередину. Ідеальні поєднання утворює капуста з картоплею, з яйцем і навіть з цибулею. До того ж, завдяки запікання в духовій шафі – пиріжки не просочуються маслом, і їх калорійність значно знижується.
Пиріжки з капустою на дріжджовому тесті в духовці
Елементарний спосіб приготування пишних «пухнастих» пиріжків з соковитою начинкою всередині. В рецепті використовуються самі доступні інгредієнти, а результат перевершує сам себе. Дріжджове тісто в поєднанні з соковитою ароматною капустою утворюють неповторний смак і аромат.
Інгредієнти на
30 порц.
- Для тіста:
- Молоко коров’яче 500 мл
- Борошно 1 кг
- Сухі дріжджі 17 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль-2 ч. л.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Масло вершкове 150 мл
- Масло рослинне 50 мл
- Для начинки:
- Капуста білокачанна 650 гр.
- Цибуля зелена ½ пучка
- Кріп 1 ст. л.
- Яйце варене 3 шт.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як спекти пиріжки з капустою в духовці? Приготуємо опару. Для цього підігріваємо молоко і додаємо в нього 17 грам сухих дріжджів (2 пакетики), сіль, цукровий пісок і одне яйце – гарненько збиваємо віночком до появи піни. Далі вводимо просіяне і насичену киснем борошно, а потім розтоплене вершкове масло і рослинна. Руками акуратно починаємо вимішувати тісто до однорідності всіх інгредієнтів.
- З еластичного тіста формуємо кулю.
- Перекладаємо кулька в глибоку тарілку, зверху накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце на 35-40 хвилин. В цей час готуємо начинку: капусту дрібно шаткуємо і тушкуємо до готовності, потім перемішуємо з подрібненою зеленою цибулею і яйцями, сіль і перець за смаком.
- За закінчення часу тісто підійде і збільшиться в кілька разів.
- Об’ємне тісто розділяємо на 30 рівних шматків. Робити це найкраще на припорошеній борошном поверхні.
- З кожного шматочка формуємо маленький кругляшек і приплескиваем так, щоб виходила товстенька коржик, в центр якої кладемо столову ложку начинки.
- Змоченими в теплій воді пальцями, защипуємо середину.
- Далі від середини до країв, з’єднуючи тісто.
- Сформований пиріжок беремо за гострі краї і плавно тягнемо у різні боки.
- Витягнуті куточки з’єднуємо між собою – це буде низом нашого пиріжка.
- Приплюснувши шов, укладаємо сформовані булочки з начинкою на деко.
- Залишаємо пиріжки на 20-25 хвилин для вистоювання – це дуже важливий етап, тісто має піднятися. Після закінчення часу відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 20 хвилин.
- за 20 хвилин випічка набуває красивий золотистий колір.
- Злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як спекти пиріжки з капустою і яйцем в духовці?
Пиріжки – це дуже зручний вид випічки, адже такі маленькі м’які булочки дуже зручно брати з собою. А приготувати таку смачну страву можна без зайвого масла, не обсмажуючи, а запікаючи в духовій шафі. Золота скоринка виходить ще краще, ніж при готуванні на сковороді!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 9.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода (тепла) – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- Капуста – 350 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з тіста. У глибокій тарілці змішуємо просіяне, насичену киснем борошно (для пишноти) дві склянки, сіль, цукровий пісок і сухі дріжджі.
2. Сухі інгредієнти ретельно перемішуємо і потім вливаємо один стакан теплої фільтрованої води (при бажанні можна замінити молоком).
3. За допомогою ложки гарненько вимішуємо суміш і додаємо кілька ложок рослинного масла.
4. Додаємо півсклянки борошна і вже руками замішуємо тісто, як правило, це займає не більше 3 хвилин. Потім тісто накриваємо харчовою плівкою або тканиною і прибираємо в тепле непроветриваемое місце на 35-40 хвилин підніматися.
5. Поки активуються дріжджі – приступимо до овочевої начинки. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. У сковороді розжарюємо масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.
6. Білокачанну капусту шаткуємо на максимально тонку соломку і також перекладаємо в сковорідку.
7. Смажимо овочі, періодично помішуючи, близько 7-10 хвилин, не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
8. В окрему піалу розбиваємо яйця, підсолюємо і збиваємо за допомогою виделки. ¼ Частина суміші відливаємо в окрему ємність – яєчна суміш стане в нагоді не тільки в начинці, але і для змащування пиріжків перед запіканням.
9. До овочів тонким струменем вливаємо збиті яйця і, не вимикаючи вогонь, ретельно перемішуємо і готуємо близько 2 хвилин, поки яєчна суміш не схопиться.
10. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і також відправляємо в сковороду, перемішуємо і знімаємо з плити.
11. Поки ми були зайняті начинкою тісто збільшилося в кілька разів і стало дуже повітряним і пишним.
12. Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і перекладаємо на неї тісто. Формуємо «ковбасу» і ділимо на 9-10 рівних частин. Кожного шматочка тіста, руками, надаємо форму кульки.
13. Кожен шар злегка придавлюємо до поверхні, щоб вийшла корж товщиною близько 0,4 сантиметри і на центр кладемо кілька столових ложок апетитною начинки.
14. З’єднуємо два краї напівготового пиріжка і гарненько защипуємо.
15. Отриманий шов ще раз сильно притискаємо пальцями, змоченими у воді, та формуємо «гребінець».
16. Збираємо всі пиріжки і акуратно перекладаємо у форму для запікання або на деко і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Далі змащуємо верхівки, що залишилася яєчною сумішшю і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
17. Через півгодини випічка повинна придбати гарний коричнево-золотий колір.
18. Готові пиріжки остуджуємо у відкритій духовці і подаємо до чаю. Приємного апетиту!
Смачні пиріжки з капустою на листковому тесті в духовці
Обалденная домашня випічка з капустяної начинкою, оповита хрустким листковим тестом. Приготувати смачні і ароматні пиріжки дуже просто, так як в рецепті використовується вже готове тісто, що значно скорочує час приготування. За господинею залишається виключно соковита і апетитна начинка.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Тісто листкове готове – 2 упаковки.
- Капуста – 450-550 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо приготування з начинки. Для цього капусту максимально дрібно шаткуємо на тонкі смужки.
2. Проварюємо білокачанну в окропі близько 10 хвилин. Потім охолодити при кімнатній температурі, віджимаємо руками і викладаємо на гарячу сковороду з олією.
3. Три варених яйця дрібно нарізаємо і відправляємо до основного овочу, гарненько перемішуємо і готуємо, поки капуста не підрум’яниться.
4. Листкове тісто розгортаємо в тонкі пласти і розрізаємо на квадратики однакового розміру. У центр кожного шматочка кладуть 1-2 столових ложки начинки.
5. Змочуємо пальці у воді і акуратно, але сильно защипуємо краї кожного пиріжка.
6. Заготовки викладаємо на деко швом вниз і рясно змащуємо збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо до рум’яності, приблизно 30-35 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи.
7. Рум’яні пиріжки охолоджуємо і подаємо до перших страв. Приємного апетиту!
Домашні пиріжки без дріжджів з капустою в духовці
Оригінальні житні пиріжки, приготовані з тонкого бездріжджового тіста з великою кількістю капустяно-грибної начинки – відмінно підходять для тих, хто дотримується вегетаріанства або просто не вживають дріжджі. Таке блюдо приготувати дуже просто і швидко, так як не потрібно чекати «активації дріжджів».
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
Для тіста:
- Вода (тепла) – ½ склянки
- Олія рослинна (рафінована) – ½ Склянки
- Борошно житнє – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Сіль – за смаком.
Для начинки:
- Капуста – 300 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з тіста. Для цього в глибокій тарілці з’єднуємо теплу воду, два види борошна, півсклянки рафінованої олії і сіль.
2. Руками замішуємо еластичне тісто, формуємо кульку і прикриваємо харчовою плівкою. Заготівлю прибираємо «відпочити» на 25-30 хвилин у тепле місце.
3. Для начинки: капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкими брусочками.
4. Гриби подрібнюємо на тонкі слайсы і додаємо до інгредієнтів, підготовленим раніше. Овочі разом з печерицями обсмажуємо на розпеченому маслі до готовності, солимо і перчимо за смаком.
5. «Свіже» тісто ділимо на рівні шматочки, кожен з якого максимально тонко розкачуємо за допомогою качалки.
6. На кожну корж кладемо 1-2 ложки начинки і звертаємо в «трубочку».
7. Збираємо за таким принципом усі пиріжки і викладаємо їх на деко, попередньо вистелений пергаментним папером для запікання.
8. Відправляємо заготовки в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів. Через півгодини виймаємо, остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пиріжків з квашеною капустою
Одне з традиційних страв у слов’ян – це, звичайно ж, рум’яні пиріжки, щедро начинені капустою. Така випічка універсальна: можна подавати до гарячих напоїв, а можна і до наваристим м’ясних супів – поєднується однаково добре. Начинка з квашеної капусти, а не свіжої білокачанної – це особлива родзинка, що надає ненав’язливу приємну кислинку.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції –15-20.
Склад:
Для тіста:
- Вода – ½ склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Дріжджі (сухі) – 15 гр.
- Борошно – 1,5 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Тепле молоко – 1 літр
Для начинки:
- Капуста квашена – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Моркву – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування опари в чашці з’єднуємо сухі дріжджі, цукровий пісок і злегка підігріту воду – перемішуємо і залишаємо, поки інгредієнти не почнуть «працювати». Готовність можна з легкістю визначити по наявності повітряних бульбашок на поверхні.
2. Для тіста, у досить великої ємності змішуємо просіяне борошно, тепле молоко і активовану опару, руками, активно вимішуємо дріжджове тісто.
3. Вымешенную масу накриваємо щільним рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце (наприклад, в духовку) на 50-60 хвилин.
4. Для ароматної начинки, відкидаємо квашену капусту на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води. Дві цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.
5. Цибульні кубики обсмажуємо на розігрітій олії до прозорості, а потім додаємо капусту. Готуємо на повільному вогні до готовності, приправляємо чорним перцем і сіллю за смаком, охолодити при кімнатній температурі.
6. Поки ми були зайняті начинкою тісто підійшло і збільшилася в кілька разів. Вимішуємо ще раз 2-4 хвилини, формуємо «ковбаску» і ділимо на однакові шматочки. З кожного шматка розкачуємо тонкий коржик.
7. У центр кожного «млинчика» викладаємо начинку, приблизно по одній чайній ложці.
8. Краї кожного пиріжка защипуємо пальцями, змоченими у воді.
9. Деко застеляємо листом пергаментним папером для запікання і акуратно викладаємо пиріжки, швом донизу. Залишаємо доходити наші заготовки ще на 10-15 хвилин.
10. Після закінчення часу тісто ще трохи підійде, саме час відправляти деко в духовку. Випікаємо 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. Рум’яні пиріжки охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ситні домашні пиріжки з капустою і м’ясом
Перевірений рецепт ідеальних, пухких пиріжків, начинених ароматною і дуже апетитною начинкою – капустою тушкованою з м’ясом. Це одне з найбільш поширених і популярних страв російської кухні. Випічка на дріжджовому тесті, та ще й з такою смачною начинкою не може, не сподобається.
Час готування – 2 ч. 55 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 18-20.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 7 ст.
- Сіль – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Маргарин – 50 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Дріжджі (сухі) – 4,5 ч. л.
- Вода (тепла) – 2 склянки
Для начинки:
- Фарш яловичий – 500 гр.
- Капуста – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 3-5 ст. л.
Процес приготування:
1. Почнемо з опари: для її приготування, у теплій воді розводимо сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Потім до цієї суміші додаємо цукровий пісок, сіль, яйця, маргарин і 3,5 склянки просіяного борошна. Вимішуємо до однорідної консистенції і вводимо борошно – знову замішуємо. Тісто, накриваємо харчовою плівкою або тканиною і на годину прибираємо в вимкнений духова шафа.
2. Підготуємо інгредієнти для начинки. При кімнатній температурі розморожуємо яловичий фарш.
3. Капусту промиваємо і даємо обсохнути, видаляємо мляві листя і вирізаємо качан. Білі хрусткі листи максимально тонко шаткуємо з допомогою гострого ножа або в кухонному комбайні.
4. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо в дрібний кубик або пропускаємо через м’ясорубку.
5. Збираємо начинку. Розігріваємо трохи рослинного масла і при постійному помішуванні, обсмажуємо фарш (при утворенні великої кількості рідини – выпариваем її або зливаємо).
6. До м’яса додаємо нарізану соломкою капусту і цибулю, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Тушкуємо продукти на повільному вогні, під кришкою протягом 30-35 хвилин. Через півгодини прибираємо з вогню і даємо час охолонути.
7. Приступаємо до збірки пиріжків. Робочу поверхню присипаємо борошном, піднявся з тіста формуємо рівну ковбаску і розрізаємо на 20-22 однакових шматочків. Кожну борошняну частину розгортаємо в тонкий коржик, а в центр викладаємо близько 1-2 столових ложок апетитною начинки. Всі краю збираємо на верхівці і защипуємо вологими пальцями.
8. Заготовки викладаємо на деко (швом вниз) і запікаємо близько 25 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу, виймаємо пиріжки з духовки, охолодити і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!
Як приготувати пиріжки з капустою і картоплею в духовці?
Вашій увазі представляється вельми популярний і відомий рецепт пиріжків з дуже смачним і соковитим сюрпризом всередині – капуста в поєднанні з картоплею. Хіба може бути щось смачніше? Приготувати таку страву зможе навіть початківець кулінар і це займе мінімум часу, так як в рецепті використовується готове тісто.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
- Тісто листкове готове – 500 гр.
- Капуста кисла – 200-250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для начинки беремо квашену або кислу капусту і викладаємо у друшляк для того, щоб стік зайвий сік. Одну цибулину нарізаємо максимально дрібно і обсмажуємо разом з капустою близько 7-10 хвилин до рум’яності інгредієнтів, не забуваємо посолити і поперчити овочі по своєму смаку.
2. Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинками і також обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.
3. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, і розгортаємо в тонкий пласт. За допомогою склянки чи спеціального пристосування вирізаємо гуртки і в центр кожного, кладемо кілька пластинок картоплі і чайну ложку тушкованої капусти з цибулею.
4. Вологими пальцями, защипуємо краї заготовок (рекомендується робити це невеликими щипками, формуючи хвилеподібний шов).
5. Деко застеляємо пергаментним папером для запікання і обережно, не ламаючи, викладаємо пиріжки, красивим швом вгору. Розбиваємо яйце в глибоку тарілку, збиваємо і за допомогою пензлика рясно змащуємо пиріжки (для утворення золотистої скоринки). Випікаємо 30-35 хвилин в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.
6. Гарячі пиріжки виймаємо з духовки, охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пісні пиріжки з капустою в духовці
Дуже простий і смачний варіант приготування пиріжків з капустяної начинкою, запечених в духовій шафі. Таку випічку можна їсти навіть під час посту, адже всі інгредієнти, дозволені до вживання. Порадуйте себе і своїх близьких рум’яними пиріжками з ароматною начинкою.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10.
Склад:
Для тесту
- Тепла вода – 1,5 склянки
- Масло олію – 100 мл
- Дріжджі (свіжі) – 25 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно – 600 гр.
Для начинки:
- Капуста – 1,5 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Приготуємо опару. Для цього, в глибокій тарілці з’єднуємо один стакан теплої води очищеної, дріжджі, цукровий пісок і 1-2 чайні ложки пшеничного борошна. Усе ретельно розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб дріжджі почали працювати.
2. Після закінчення часу, до вспенившейся опару додаємо решту борошна і ще ½ склянки теплої води, перемішуємо.
3. Підливаємо 100 мл соняшникової олії і вимішуємо тісто.
4. З отриманого еластичного тіста формуємо кулю, зверху прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце без протягів на 50-60 хвилин.
5. Через годину тісто гарненько обминаємо.
6. Тісто знову прикриваємо і залишаємо ще на годину.
7. Поки основа пиріжків підходить – приготуємо начинку. Капусту шаткуємо максимально дрібно і тушкуємо на олії до готовності, не забуваємо посолити.
8. Приступаємо до збірки. Тісто ділимо на шматочки однакового розміру і скачуємо в маленькі колобки.
9. Кожна кулька трохи розкачуємо і в центр кладемо одну столову ложки начинки.
10. У кожної коржі міцно защипуємо краю. Отримані заготовки кладемо на деко швом вниз і залишаємо ще на 15-20 хвилин.
11. Поки пиріжки «відпочивають» розігріваємо духовку до 230-250 градусів. Випікаємо близько 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.
12. Остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!