Пиріжки з капустою в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Пишна ароматна, домашня випічка незрівнянна ні з чим. Печені в духовці пиріжки з начинкою з капусти та інших овочів, дуже прості у приготуванні, а використовувати можна саме різне тісто, як і фантазувати на тему того, що покласти всередину. Ідеальні поєднання утворює капуста з картоплею, з яйцем і навіть з цибулею. До того ж, завдяки запікання в духовій шафі – пиріжки не просочуються маслом, і їх калорійність значно знижується.

Пиріжки з капустою на дріжджовому тесті в духовці

Елементарний спосіб приготування пишних «пухнастих» пиріжків з соковитою начинкою всередині. В рецепті використовуються самі доступні інгредієнти, а результат перевершує сам себе. Дріжджове тісто в поєднанні з соковитою ароматною капустою утворюють неповторний смак і аромат.

Інгредієнти на
30 порц.

  • Для тіста:
  • Молоко коров’яче 500 мл
  • Борошно 1 кг
  • Сухі дріжджі 17 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло вершкове 150 мл
  • Масло рослинне 50 мл
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 650 гр.
  • Цибуля зелена ½ пучка
  • Кріп 1 ст. л.
  • Яйце варене 3 шт.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з капустою в духовці? Приготуємо опару. Для цього підігріваємо молоко і додаємо в нього 17 грам сухих дріжджів (2 пакетики), сіль, цукровий пісок і одне яйце – гарненько збиваємо віночком до появи піни. Далі вводимо просіяне і насичену киснем борошно, а потім розтоплене вершкове масло і рослинна. Руками акуратно починаємо вимішувати тісто до однорідності всіх інгредієнтів.
  2. З еластичного тіста формуємо кулю.
  3. Перекладаємо кулька в глибоку тарілку, зверху накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце на 35-40 хвилин. В цей час готуємо начинку: капусту дрібно шаткуємо і тушкуємо до готовності, потім перемішуємо з подрібненою зеленою цибулею і яйцями, сіль і перець за смаком.
  4. За закінчення часу тісто підійде і збільшиться в кілька разів.
  5. Об’ємне тісто розділяємо на 30 рівних шматків. Робити це найкраще на припорошеній борошном поверхні.
  6. З кожного шматочка формуємо маленький кругляшек і приплескиваем так, щоб виходила товстенька коржик, в центр якої кладемо столову ложку начинки.
  7. Змоченими в теплій воді пальцями, защипуємо середину.
  8. Далі від середини до країв, з’єднуючи тісто.
  9. Сформований пиріжок беремо за гострі краї і плавно тягнемо у різні боки.
  10. Витягнуті куточки з’єднуємо між собою – це буде низом нашого пиріжка.
  11. Приплюснувши шов, укладаємо сформовані булочки з начинкою на деко.
  12. Залишаємо пиріжки на 20-25 хвилин для вистоювання – це дуже важливий етап, тісто має піднятися. Після закінчення часу відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 20 хвилин.
  13. за 20 хвилин випічка набуває красивий золотистий колір.
  14. Злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти пиріжки з капустою і яйцем в духовці?

Пиріжки – це дуже зручний вид випічки, адже такі маленькі м’які булочки дуже зручно брати з собою. А приготувати таку смачну страву можна без зайвого масла, не обсмажуючи, а запікаючи в духовій шафі. Золота скоринка виходить ще краще, ніж при готуванні на сковороді!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 9.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода (тепла) – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста – 350 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з тіста. У глибокій тарілці змішуємо просіяне, насичену киснем борошно (для пишноти) дві склянки, сіль, цукровий пісок і сухі дріжджі.

2. Сухі інгредієнти ретельно перемішуємо і потім вливаємо один стакан теплої фільтрованої води (при бажанні можна замінити молоком).

3. За допомогою ложки гарненько вимішуємо суміш і додаємо кілька ложок рослинного масла.

4. Додаємо півсклянки борошна і вже руками замішуємо тісто, як правило, це займає не більше 3 хвилин. Потім тісто накриваємо харчовою плівкою або тканиною і прибираємо в тепле непроветриваемое місце на 35-40 хвилин підніматися.

5. Поки активуються дріжджі – приступимо до овочевої начинки. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. У сковороді розжарюємо масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.

6. Білокачанну капусту шаткуємо на максимально тонку соломку і також перекладаємо в сковорідку.

7. Смажимо овочі, періодично помішуючи, близько 7-10 хвилин, не забуваємо посолити і поперчити за смаком.

8. В окрему піалу розбиваємо яйця, підсолюємо і збиваємо за допомогою виделки. ¼ Частина суміші відливаємо в окрему ємність – яєчна суміш стане в нагоді не тільки в начинці, але і для змащування пиріжків перед запіканням.

9. До овочів тонким струменем вливаємо збиті яйця і, не вимикаючи вогонь, ретельно перемішуємо і готуємо близько 2 хвилин, поки яєчна суміш не схопиться.

10. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і також відправляємо в сковороду, перемішуємо і знімаємо з плити.

11. Поки ми були зайняті начинкою тісто збільшилося в кілька разів і стало дуже повітряним і пишним.

12. Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і перекладаємо на неї тісто. Формуємо «ковбасу» і ділимо на 9-10 рівних частин. Кожного шматочка тіста, руками, надаємо форму кульки.

13. Кожен шар злегка придавлюємо до поверхні, щоб вийшла корж товщиною близько 0,4 сантиметри і на центр кладемо кілька столових ложок апетитною начинки.

14. З’єднуємо два краї напівготового пиріжка і гарненько защипуємо.

15. Отриманий шов ще раз сильно притискаємо пальцями, змоченими у воді, та формуємо «гребінець».

16. Збираємо всі пиріжки і акуратно перекладаємо у форму для запікання або на деко і даємо постояти ще 10-15 хвилин. Далі змащуємо верхівки, що залишилася яєчною сумішшю і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.

17. Через півгодини випічка повинна придбати гарний коричнево-золотий колір.

18. Готові пиріжки остуджуємо у відкритій духовці і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Смачні пиріжки з капустою на листковому тесті в духовці

Обалденная домашня випічка з капустяної начинкою, оповита хрустким листковим тестом. Приготувати смачні і ароматні пиріжки дуже просто, так як в рецепті використовується вже готове тісто, що значно скорочує час приготування. За господинею залишається виключно соковита і апетитна начинка.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Тісто листкове готове – 2 упаковки.
  • Капуста – 450-550 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо приготування з начинки. Для цього капусту максимально дрібно шаткуємо на тонкі смужки.

2. Проварюємо білокачанну в окропі близько 10 хвилин. Потім охолодити при кімнатній температурі, віджимаємо руками і викладаємо на гарячу сковороду з олією.

3. Три варених яйця дрібно нарізаємо і відправляємо до основного овочу, гарненько перемішуємо і готуємо, поки капуста не підрум’яниться.

4. Листкове тісто розгортаємо в тонкі пласти і розрізаємо на квадратики однакового розміру. У центр кожного шматочка кладуть 1-2 столових ложки начинки.

5. Змочуємо пальці у воді і акуратно, але сильно защипуємо краї кожного пиріжка.

6. Заготовки викладаємо на деко швом вниз і рясно змащуємо збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо до рум’яності, приблизно 30-35 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи.

7. Рум’яні пиріжки охолоджуємо і подаємо до перших страв. Приємного апетиту!

Домашні пиріжки без дріжджів з капустою в духовці

Оригінальні житні пиріжки, приготовані з тонкого бездріжджового тіста з великою кількістю капустяно-грибної начинки – відмінно підходять для тих, хто дотримується вегетаріанства або просто не вживають дріжджі. Таке блюдо приготувати дуже просто і швидко, так як не потрібно чекати «активації дріжджів».

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

Для тіста:

  • Вода (тепла) – ½ склянки
  • Олія рослинна (рафінована) – ½ Склянки
  • Борошно житнє – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Капуста – 300 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з тіста. Для цього в глибокій тарілці з’єднуємо теплу воду, два види борошна, півсклянки рафінованої олії і сіль.

2. Руками замішуємо еластичне тісто, формуємо кульку і прикриваємо харчовою плівкою. Заготівлю прибираємо «відпочити» на 25-30 хвилин у тепле місце.

3. Для начинки: капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкими брусочками.

4. Гриби подрібнюємо на тонкі слайсы і додаємо до інгредієнтів, підготовленим раніше. Овочі разом з печерицями обсмажуємо на розпеченому маслі до готовності, солимо і перчимо за смаком.

5. «Свіже» тісто ділимо на рівні шматочки, кожен з якого максимально тонко розкачуємо за допомогою качалки.

6. На кожну корж кладемо 1-2 ложки начинки і звертаємо в «трубочку».

7. Збираємо за таким принципом усі пиріжки і викладаємо їх на деко, попередньо вистелений пергаментним папером для запікання.

8. Відправляємо заготовки в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів. Через півгодини виймаємо, остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пиріжків з квашеною капустою

Одне з традиційних страв у слов’ян – це, звичайно ж, рум’яні пиріжки, щедро начинені капустою. Така випічка універсальна: можна подавати до гарячих напоїв, а можна і до наваристим м’ясних супів – поєднується однаково добре. Начинка з квашеної капусти, а не свіжої білокачанної – це особлива родзинка, що надає ненав’язливу приємну кислинку.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції –15-20.

Склад:

Для тіста:

  • Вода – ½ склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) – 15 гр.
  • Борошно – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Тепле молоко – 1 літр

Для начинки:

  • Капуста квашена – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування опари в чашці з’єднуємо сухі дріжджі, цукровий пісок і злегка підігріту воду – перемішуємо і залишаємо, поки інгредієнти не почнуть «працювати». Готовність можна з легкістю визначити по наявності повітряних бульбашок на поверхні.

2. Для тіста, у досить великої ємності змішуємо просіяне борошно, тепле молоко і активовану опару, руками, активно вимішуємо дріжджове тісто.

3. Вымешенную масу накриваємо щільним рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце (наприклад, в духовку) на 50-60 хвилин.

4. Для ароматної начинки, відкидаємо квашену капусту на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води. Дві цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.

5. Цибульні кубики обсмажуємо на розігрітій олії до прозорості, а потім додаємо капусту. Готуємо на повільному вогні до готовності, приправляємо чорним перцем і сіллю за смаком, охолодити при кімнатній температурі.

6. Поки ми були зайняті начинкою тісто підійшло і збільшилася в кілька разів. Вимішуємо ще раз 2-4 хвилини, формуємо «ковбаску» і ділимо на однакові шматочки. З кожного шматка розкачуємо тонкий коржик.

7. У центр кожного «млинчика» викладаємо начинку, приблизно по одній чайній ложці.

8. Краї кожного пиріжка защипуємо пальцями, змоченими у воді.

9. Деко застеляємо листом пергаментним папером для запікання і акуратно викладаємо пиріжки, швом донизу. Залишаємо доходити наші заготовки ще на 10-15 хвилин.

10. Після закінчення часу тісто ще трохи підійде, саме час відправляти деко в духовку. Випікаємо 30-35 хвилин при температурі 200 градусів. Рум’яні пиріжки охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ситні домашні пиріжки з капустою і м’ясом

Перевірений рецепт ідеальних, пухких пиріжків, начинених ароматною і дуже апетитною начинкою – капустою тушкованою з м’ясом. Це одне з найбільш поширених і популярних страв російської кухні. Випічка на дріжджовому тесті, та ще й з такою смачною начинкою не може, не сподобається.

Час готування – 2 ч. 55 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 18-20.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 7 ст.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) – 4,5 ч. л.
  • Вода (тепла) – 2 склянки

Для начинки:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Капуста – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3-5 ст. л.

Процес приготування:

1. Почнемо з опари: для її приготування, у теплій воді розводимо сухі дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Потім до цієї суміші додаємо цукровий пісок, сіль, яйця, маргарин і 3,5 склянки просіяного борошна. Вимішуємо до однорідної консистенції і вводимо борошно – знову замішуємо. Тісто, накриваємо харчовою плівкою або тканиною і на годину прибираємо в вимкнений духова шафа.

2. Підготуємо інгредієнти для начинки. При кімнатній температурі розморожуємо яловичий фарш.

3. Капусту промиваємо і даємо обсохнути, видаляємо мляві листя і вирізаємо качан. Білі хрусткі листи максимально тонко шаткуємо з допомогою гострого ножа або в кухонному комбайні.

4. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо в дрібний кубик або пропускаємо через м’ясорубку.

5. Збираємо начинку. Розігріваємо трохи рослинного масла і при постійному помішуванні, обсмажуємо фарш (при утворенні великої кількості рідини – выпариваем її або зливаємо).

6. До м’яса додаємо нарізану соломкою капусту і цибулю, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Тушкуємо продукти на повільному вогні, під кришкою протягом 30-35 хвилин. Через півгодини прибираємо з вогню і даємо час охолонути.

7. Приступаємо до збірки пиріжків. Робочу поверхню присипаємо борошном, піднявся з тіста формуємо рівну ковбаску і розрізаємо на 20-22 однакових шматочків. Кожну борошняну частину розгортаємо в тонкий коржик, а в центр викладаємо близько 1-2 столових ложок апетитною начинки. Всі краю збираємо на верхівці і защипуємо вологими пальцями.

8. Заготовки викладаємо на деко (швом вниз) і запікаємо близько 25 хвилин при температурі 200 градусів. Після закінчення часу, виймаємо пиріжки з духовки, охолодити і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!

Як приготувати пиріжки з капустою і картоплею в духовці?

Вашій увазі представляється вельми популярний і відомий рецепт пиріжків з дуже смачним і соковитим сюрпризом всередині – капуста в поєднанні з картоплею. Хіба може бути щось смачніше? Приготувати таку страву зможе навіть початківець кулінар і це займе мінімум часу, так як в рецепті використовується готове тісто.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

  • Тісто листкове готове – 500 гр.
  • Капуста кисла – 200-250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для начинки беремо квашену або кислу капусту і викладаємо у друшляк для того, щоб стік зайвий сік. Одну цибулину нарізаємо максимально дрібно і обсмажуємо разом з капустою близько 7-10 хвилин до рум’яності інгредієнтів, не забуваємо посолити і поперчити овочі по своєму смаку.

2. Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинками і також обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності.

3. Тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном, і розгортаємо в тонкий пласт. За допомогою склянки чи спеціального пристосування вирізаємо гуртки і в центр кожного, кладемо кілька пластинок картоплі і чайну ложку тушкованої капусти з цибулею.

4. Вологими пальцями, защипуємо краї заготовок (рекомендується робити це невеликими щипками, формуючи хвилеподібний шов).

5. Деко застеляємо пергаментним папером для запікання і обережно, не ламаючи, викладаємо пиріжки, красивим швом вгору. Розбиваємо яйце в глибоку тарілку, збиваємо і за допомогою пензлика рясно змащуємо пиріжки (для утворення золотистої скоринки). Випікаємо 30-35 хвилин в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів.

6. Гарячі пиріжки виймаємо з духовки, охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Пісні пиріжки з капустою в духовці

Дуже простий і смачний варіант приготування пиріжків з капустяної начинкою, запечених в духовій шафі. Таку випічку можна їсти навіть під час посту, адже всі інгредієнти, дозволені до вживання. Порадуйте себе і своїх близьких рум’яними пиріжками з ароматною начинкою.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тесту

  • Тепла вода – 1,5 склянки
  • Масло олію – 100 мл
  • Дріжджі (свіжі) – 25 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Борошно – 600 гр.

Для начинки:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Приготуємо опару. Для цього, в глибокій тарілці з’єднуємо один стакан теплої води очищеної, дріжджі, цукровий пісок і 1-2 чайні ложки пшеничного борошна. Усе ретельно розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин для того, щоб дріжджі почали працювати.

2. Після закінчення часу, до вспенившейся опару додаємо решту борошна і ще ½ склянки теплої води, перемішуємо.

3. Підливаємо 100 мл соняшникової олії і вимішуємо тісто.

4. З отриманого еластичного тіста формуємо кулю, зверху прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце без протягів на 50-60 хвилин.

5. Через годину тісто гарненько обминаємо.

6. Тісто знову прикриваємо і залишаємо ще на годину.

7. Поки основа пиріжків підходить – приготуємо начинку. Капусту шаткуємо максимально дрібно і тушкуємо на олії до готовності, не забуваємо посолити.

8. Приступаємо до збірки. Тісто ділимо на шматочки однакового розміру і скачуємо в маленькі колобки.

9. Кожна кулька трохи розкачуємо і в центр кладемо одну столову ложки начинки.

10. У кожної коржі міцно защипуємо краю. Отримані заготовки кладемо на деко швом вниз і залишаємо ще на 15-20 хвилин.

11. Поки пиріжки «відпочивають» розігріваємо духовку до 230-250 градусів. Випікаємо близько 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.

12. Остуджуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!