Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Пишні оладки на кефірі — це всіма улюблене блюдо з дитинства. Вони залишаються ніжними і повітряними навіть, коли охолонуть. Приготувати такі оладки можна на сніданок і подавати їх разом зі сметаною або варенням. Щоб спекти пишні оладки, вам знадобляться ці 10 покрокових рецептів.

Пишні оладки на кефірі — кращий бабусин рецепт

Часто в дитинстві нас будив запах пишних оладок, які тільки що спекла бабуся. За цим рецептом ви самі зможете приготувати такі оладки. Тісто замішується на кефірі без дріжджів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір 250 мл
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.

Процпроцес приготування:

  1. Як приготувати пишні оладки на кефірі? Яйце і кефір повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника заздалегідь. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.
  2. В яєчну масу додайте кефір, перемішайте.
  3. Потім частинами почніть додавати просіяне борошно і поступово замішують тісто. В останню чергу всипте харчову соду, гашену оцтом і перемішайте вміст миски. Тісто залиште на 10-15 хвилин.
  4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте потроху тесту на розігріту сковорідку і формуйте оладки.
  5. Смажте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
  6. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пишних оладок на кефірі з содою

Для того, щоб приготувати пишні оладки, вам не доведеться витрачати багато часу і сил. З тесту на кефірі вони завжди виходять пишними, оптимальна жирність цього кисломолочного продукту повинна бути 2,5-3,5 %.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір та яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Борошно просійте через сито кілька разів.

Крок 2. У миску налийте кефір, всипте цукор і соду, перемішати. Кефір і сода вступлять в реакцію і на поверхні утворюються бульбашки.

Крок 3. Далі додайте яйце і всипте просіяне борошно.

Крок 4. Замісіть густе однорідне тісто.

Крок 5. Розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло. Тісто викладайте столовою ложкою і надавайте оладкам округлу форму.

Крок 6. Коли тісто схопиться і на його поверхні з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.

Крок 7. Перекладіть готові оладки на загальне блюдо і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Пишні оладки на кефірі з содою, які не осідають

Швидкий спосіб приготування пишних оладок до чаю. По своєму смаку ви можете додати таку кількість цукру, щоб отримати більш або менш солодкі оладки. Тоді їх можна подавати не тільки з варенням або медом, але і з солоними намазки із сиру.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В теплий кефір, додайте сіль і цукор, розбийте яйце і перемішайте.

Крок 2. Далі всипте просіяне борошно в миску.

Крок 3. Останній всипте соду, гашену оцтом, перемішайте тісто і залиште на 7-10 хвилин.

Крок 4. На добре розігріту сковороду влийте олію і смажте оладки з двох сторін на середньому вогні.

Крок 5. Готові оладки спочатку промокніть від зайвого жиру паперовими рушниками, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як спекти повітряні оладки без додавання дріжджів?

М’яке, пухке домашнє ласощі. Пишні оладки можна приготувати без використання дріжджів. Часу на замішування тіста і приготування оладок піде зовсім небагато.

Час готування:40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Кефір – 230-250 мл
  • Мука пшенична вищий сорт – 200 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігрійте до 35-40 градусів, додайте в нього соду і перемішайте, залиште на 3-5 хвилин.

Крок 2. У мисці змішайте яйце з цукром. Потім додайте чайну ложку рослинної олії і ванілін.

Крок 3. Далі влийте кефір, всипте просіяне борошно і замісіть тісто для оладок.

Крок 4. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду у формі невеликих округлих коржів.

Крок 5. Смажте коржі по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарячі оладки промокніть паперовими рушниками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий покроковий рецепт оладок без яєць на кефірі

Пишні оладки у вас вийдуть навіть без додавання яєць. Хочемо поділитися з вами вдалим рецепт смачною випічки для легкого перекусу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Кефір – 300-320 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цедра лимона – 1,5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У миску налийте кефір, всипте соду, цукор, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Потім додайте подрібнену цедру лимона.

Крок 2. Далі додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

Крок 3. Тісто має бути однорідним і густим.

Крок 4. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, викладіть тісто і смажте оладки на середньому вогні з двох сторін.

Крок 5. Навіть без яєць оладки виходять пухкими і ніжними.

Приємного апетиту!

Повітряні оладки на кефірі з розпушувачем як пух

гарантії отримання пишних оладок скористайтесь розпушувачем для тесту. З оладками можна влаштувати смачний сніданок або легкий перекус протягом дня.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і злегка збийте інгредієнти.

Крок 2. Далі влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.

Крок 3. Потім додайте половину столової ложки рослинної олії і добре перемішайте.

Крок 4. Після цього додайте сіль і розпушувач для тіста. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть густе тісто.

Крок 5. На сковороді розігрійте рослинне масло, викладіть тісто і смажте оладки з двох сторін по 3-4 хвилини.

Крок 6. Перед тим, як подати оладки на стіл, промокніть їх паперовими рушниками від жиру.

Приємного апетиту!

Дуже смачні і ніжні оладки без додавання соди

Багато хто думають, що своєю пишністю оладки зобов’язані соді. Однак, якщо добре збити яйця до стійкої піни, то і без соди оладки виходять пишними і ніжними.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Кефір – 300 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйце, збийте його міксером до пишної піни.

Крок 2. Потім додайте цукор і трохи солі. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини на невеликих обертах.

Крок 3. Далі всипте просіяне борошно разом з розпушувачем, перемішайте інгредієнти вручну.

Крок 4. Після цього влийте кефір і перемішайте тісто до однорідності.

Крок 5. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін.

Крок 6. Подавайте готові оладки з варенням або медом.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування оладок на кефірі з сиром

Пишні сирні оладки доповнять ваш сніданок. Саме сир додає оладкам приємну кислинку. Це дуже смачно, особливо якщо оладки полити варенням, згущеним молоком або медом.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло олію – 100 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйця і цукор.

Крок 2. Сир краще використовувати жирністю від 2,5 відсотків. Якщо він крупнозернистий, то протріть його через сито або збийте блендером. Сир додайте в яєчну масу, перемішайте.

Крок 3. Потім у миску налийте кефір. Перемішайте інгредієнти міксером, тоді тісто буде більш однорідним.

Крок 4. Додайте просіяне борошно, сіль і соду, гашену оцтом. Ще раз перемішайте тісто і приступайте до випічки оладок.

]

Крок 5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки на середньому вогні з двох сторін.

Крок 6. Готові оладки подавайте з рідким медом або варенням.

Приємного апетиту!

Ніжні і смачні оладки на кефірі з яблуками

Смачний і корисний сніданок або полуденок можна влаштувати всій родині з яблучними оладками. Випічка з яблуками виходить соковитою, ніжною і смачною, її можна подавати зі сметаною, медом або іншим солодким кремом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйця з цукром і сіллю.

Крок 2. У кефір всипте соду, вони повинні вступити в реакцію і на поверхні кефіру з’являться бульбашки.

Крок 3. Кефір влийте яєчну масу і перемішайте до однорідності.

Крок 4. У миску до рідких інгредієнтів додайте просіяне борошно.

Крок 5. Тісто перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудок.

Крок 6. Яблука помийте і наріжте дрібними кубиками. У тісто всипте яблука і перемішайте.

Крок 7. Оладки обсмажте на середньому вогні на рослинній олії з двох сторін. На кожну сторону піде по 3-4 хвилини.

Крок 8. Рум’яні оладки з яблуками промокніть від зайвого жиру паперовими серветками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишні і легкі оладки на теплому кефірі

Простий і швидкий рецепт чудових повітряних оладок. З ним під силу впоратися починаючому кулінару. Головне не забудьте підігріти кефір.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.

Крок 2. Кефір підігрійте в мікрохвильовці до 35-40 градусів. Додайте його до яєчної маси і перемішайте інгредієнти.

Крок 3. До рідких інгредієнтів додайте просіяне борошно.

Крок 4. Додайте в тісто соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 5-7 хвилин.

Крок 5. Смажте оладки на олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 6. Готові оладки подавайте зі сметаною або медом.

Приємного апетиту!