Тісто для горішків зі згущеним молоком – 8 рецептів для орешницы з покроковими фото

Тісто для горішків зі згущеним молоком – це основа самого популярного і смачного десерту, який нам довелося вперше скуштувати ще у часи СРСР. Пропонуємо вам поностальгувати, і порадувати як себе, так і свою сім’ю домашніми горішками, приготованими своїми руками, з усією любов’ю і турботою. У даній статті ми розповімо вам про те, як приготувати тісто різними способами: на газу, в духовці або навіть у вафельниці.

Класичні горішки зі згущеним молоком на газу радянської орешнице

Класичні горішки зі згущеним молоком на газу радянської орешнице – це ласощі, смак якого знайомий кожному. Так чому б нам не повторити цей десерт в домашніх умовах і не побалувати своїх домочадців? Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і доступні компоненти.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 350 гр.
  • Масло вершкове 250 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сода харчова ¼ ч. л.
  • Оцет для гасіння соди
  • Для начинки:
  • Молоко згущене 200 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Какао-порошок-2 ч. л.
  • Додатково:
  • Олія соняшникова 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Готування починаємо з тіста: акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки викладаємо в піалу і перетираємо виделкою з цукровим піском і вершковим маслом кімнатної температури.
  2. В окремій ємності збиваємо білки з содою, гашеного оцтом.
  3. Об’єднуємо дві суміші в одну.
  4. Невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  5. Чайною ложкою ділимо основу на невеликі сегменти і формуем кульки (кожен шматочок повинен заповнити клітинку наполовину).
  6. Орешницу, перед випічкою першої партії, промазуємо тонким шаром рослинного масла і розігріваємо на газу, викладаємо заготовки і печемо до рум’яності.
  7. Для начинки за допомогою міксера збиваємо м’яке вершкове масло зі згущеним молоком і какао-порошком. Масу на 60 хвилин переміщаємо на полицю холодильної камери
  8. Наповнюємо половинки ніжним кремом і скріплюємо. Залишаємо ненадовго для просочення, а після подаємо до столу, в поєднанні з чашкою ароматного чаю – насолоджуємося. Приємного апетиту!

М’які горішки зі згущеним молоком в електричній орешнице

М’які горішки зі згущеним молоком в електричній орешнице – це просте у приготуванні, але, тим не менше, шалено смачне частування. Воно припаде до смаку кожному, хто хоча б відкусить маленький шматочок. Поєднання м’якого розсипчастого тесту зі згущеним молоком – це неймовірно смачно і апетитно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Масло/маргарин – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Оцет столовий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбиваємо яйця і додаємо цукровий пісок – збиваємо міксером до пишноти.

Крок 2. У світлу масу, переливаємо розтоплене вершкове масло або маргарин, слідом відправляємо сіль, соду, гашену оцтом і ванілін – вимішуємо.

Крок 3. Вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Крок 4. Збираємо основу в кулю, загортаємо в пакет або плівку і кладемо на полицю холодильника на півгодини.

Крок 5. Охолоджене тісто розділяємо на невеликі колобки, викладаємо в комірки і, закривши кришкою, випікаємо до готовності.

Крок 6. Рум’яні половинки остуджуємо, наповнюємо згущеним молоком і скріплюємо між собою.

Крок 7. Приємного чаювання!

Горішки зі згущеним молоком в формочках в духовці

Горішки зі згущеним молоком в формочках в духовці – це дивовижне ласощі, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але й гостей. Подавши такий десерт до святкового столу, кулінар може не сумніватися, що гості будуть просити не тільки добавки, але і рецепт!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 60-70 шт.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Оцет – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: в об’ємну ємність викладаємо вершкове масло кімнатної температури, жовтки, додаємо сіль, цукрову пудру і ванілін.

Крок 2. Озброюємося столовою ложкою і розтираємо складові до отримання однорідної консистенції.

Крок 3. Додаємо гашену оцтом соду – вмішуємо.

Крок 4. Активно працюючи ложкою, поступово всипаємо борошно.

Крок 5. Замішуємо податливе тісто, не прилипающее до долонь.

Крок 6. Формочки заповнюємо тістом так, щоб його шар не перевищував 2-3 міліметра, тому як основа збільшиться в процесі теплової обробки.

Крок 7. Переміщаємо заготовки в духову шафу, попередньо прогрітий до 200 градусів на 15 хвилин. Стежимо, щоб краї не підгоріли.

Крок 8. Половинки остуджуємо і, поддевом ножем, витягаємо з формочок.

Крок 9. Кожну шкаралупу присмачую апетитною згущеним молоком.

Крок 10. Скріплюємо дві половинки.

Крок 11. Перекладаємо десерт на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Печиво «горішки зі згущеним молоком» з тіста на сметані

Печиво «горішки зі згущеним молоком» з тіста на сметані – це м’яка і в міру солодка випічка, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Завдяки використанню кисломолочного продукту в якості основи, тісто в буквальному сенсі тане в роті і прекрасно гармонує з начинкою.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 35-40 шт.

Склад:

  • Сметана – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Ядра волоського горіха – 50 гр.
  • варена Згущене молоко – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу готуємо тісто. Для його приготування в тарілку з високими бортиками розбиваємо яйце і викладаємо сир.

Крок 2. Також додаємо сметану, два види цукрового піску і трохи солі.

Крок 3. Підсипаємо розпушувач і пшеничне борошно.

Крок 4. Змішуємо компоненти до гладкої і однорідної консистенції.

Крок 5. Орешницу промазуємо тонким шаром олії і розкладаємо невеликі сегменти тесту. Випікаємо на газу, закривши кришку приблизно 3-4 хвилини.

Крок 6. Половинкам даємо час охолонути і дістаємо з форми. Надлишки обламываем і подрібнюємо в крихту.

Крок 7. Для начинки об’єднуємо частина крихти зі згущеним молоком і рубаними горіхами. Начиняємо шкарлупки, склеюємо, і стик присипаємо крихтою.

Крок 8. Заварюємо чай і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Горішки зі згущеним молоком без яєць

Горішки зі згущеним молоком без яєць – це чудове частування, яким можна побалувати себе, навіть якщо ви виключили зі свого звичного раціону курячі яйця. Прибравши один продукт зі складу, смакові характеристики готового печива нічим не поступаються класичній варіації.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Борошно – 240 гр.
  • Масло/маргарин – 120 гр. + 60 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Молоко згущене – ½ банки.

Процес приготування:

Крок 1. Перетираємо в глибокій ємності 120 грам розм’якшеного вершкового масла або маргарину з гашеного содою, сметаною, цукром.

Крок 2. Вводимо просіяне пшеничне борошно.

Крок 3. Замішуємо м’яке і податливе тісто однорідної текстури.

Крок 4. Форму для готування присмачую рослинним маслом і розігріваємо на середньому вогні.

Крок 5. З основи скачуємо невеликі кульки і розкладаємо в порожнині. Закриваємо кришкою і готуємо до світло-коричневого відтінку.

Крок 6. Злегка остиглі шкарлупки висипаємо в чашу і при необхідності обламываем зайве тісто.

Крок 7. Для начинки в чашу блендера висипаємо уламки, згущене молоко і залишки вершкового масла.

Крок 8. Перебиваємо складові до однорідності і заповнюємо половинки (без гірки), скріплюємо між собою.

Крок 9. Апетитні горішки подаємо до столу, доповнивши ароматним чаєм. Насолоджуйтесь!

Горішки зі згущеним молоком з тестом на майонезі

Горішки зі згущеним молоком з тестом на майонезі готуються виключно з тих компонентів, які завжди є під рукою у кожної господині чи господаря. Здивуйте своїх домочадців і спечіть ароматні домашні горішки, які запросто скрасять ваше чаювання ввечері робочого дня.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1/3 склянки
  • Сода гашене – ½ ч. л.
  • Яйця – 2 шт.

Для начинки:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • варена Згущене молоко – 1 банка.

Додатково:

  • Олія соняшникова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В широку миску просіваємо всю порцію борошна, по центру робимо воронку і вводимо яйця, майонез, гашену соду і крохмаль – вимішуємо і доповнюємо масу розтопленим вершковим маслом. Даємо основі «Відпочити» близько 5 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 2. Орешницу розжарюємо над полум’ям і промазуємо тонким шаром рослинного масла.

Крок 3. Не гаючи часу, відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і скачуємо в кульки однакового розміру.

Крок 4. Викладаємо заготовки в гарячі клітинки і швидко притискаємо, готуємо на помірному вогні протягом 2 хвилин з кожного боку. Рум’яні половинки остуджуємо і витягаємо з форми.

Крок 5. Для крему збиваємо згущене молоко з м’яким маслом, отриманий крем охолодити в холоді півгодини, а потім наповнюємо шкарлупки і скріплюємо. Готуйте і отримуйте задоволення!

Горішки зі згущеним молоком на маргарині

Горішки зі згущеним молоком на маргарині – це неймовірно смачне частування, яке підкорює своєю розсипчастою текстурою і апетитною начинкою, до складу якої, крім згущеного молока, ми пропонуємо вам додати подрібнені ядра волоського горіха. Готуємо необхідні продукти і приступаємо до процесу!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 60 шт.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло/маргарин – 260 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – ¼ ч. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • варена Згущене молоко – 1 банка.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Ядра волоського горіха рубані – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки. Розтираємо їх з цукровим піском.

Крок 2. В окремій ємності змішуємо борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Доповнюємо суху суміш розм’якшеним вершковим маслом або маргарином і вимішуємо.

Крок 3. На максимальних оборотах міксера збиваємо білки до піків.

Крок 4. На основі переливаємо жовтки – заважаємо.

Крок 5. Не поспішаючи вводимо збиті білки і об’єднуємо всі компоненти.

Крок 6. Орешницу прогріваємо і присмачую осередку рослинним маслом, розкладаємо невеликі кульки основи.

Крок 7. Щільно закриваємо кришкою і засікаємо 3,5-4 хвилини.

Крок 8. Рум’яні заготовки обережно витягуємо і обламываем надлишки.

Крок 9. В піалі змішуємо уламки тіста, згущене молоко і рубані горіхи.

Крок 10. Начиняємо «шкарлупки».

Крок 11. Склеюємо навпіл і наше печиво готово. Приємного апетиту!

Печиво «горішки зі згущеним молоком» на кефирном тесті

Печиво «горішки зі згущеним молоком» на кефирном тесті являє собою пісочний половинки, що нагадують своїм зовнішнім виглядом шкаралупу волоського горіха. Ці половинки ми начиним збитим згущеним молоком і отримаємо неймовірно апетитний десерт.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • варена Згущене молоко – 1 банка.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло/маргарин – 100 гр. + 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розтоплюємо вершкове масло на водяній бані. Паралельно збиваємо яйця з цукром в піну, і переливаємо солодку масу до злегка остившему маслу. Додаємо кефір і гарненько перемішуємо.

Крок 2. В окремій мисці змішуємо соду з борошном і одержану суміш невеликими жменями вводимо в масляну масу. Замішуємо тісто і загорнути його в пакет, кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Отщипливаем від охолодженої основи шматочки і скачуємо в кулю розміром з велику черешню. Викладаємо напівфабрикати в гарячу орешницу і випікаємо, закривши кришку, приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Потім заготовки остуджуємо і акуратно дістаємо.

Крок 4. Для начинки збиваємо міксером варену згущенку і м’яке вершкове масло – начиняємо половинки і скріплюємо їх між собою.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!